Η κυβέρνηση ήλπιζε ότι οι σημερινές ανακοινώσεις για το προσφυγικό-μεταναστευτικό θα αποσυμπίεζαν την κατάσταση σ΄ ότι είχε να κάνει με τις αντιδράσεις πολιτών και δημάρχων. Η είδηση της παραίτησης του δημάρχου και σύσσωμου του δημοτικού συμβουλίου Σάμου δεν δείχνει να έχει επιτευχθεί προς το παρόν ο στόχος.

Ο δήμαρχος Σάμου αναμένεται αύριο να στείλει την επιστολή παραίτησης όλου του δημοτικού συμβουλίου στον πρωθυπουργό. Δήμαρχος και σύμβουλοι διαμαρτύρονται μ΄ αυτό τον τρόπο στις ανακοινώσεις για τη δημιουργία κλειστού κέντρου φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

«Θέτω την παραίτησή μου αν δεν παρθεί πίσω η απόφαση μετατροπής ενός νησιού σε ανοιχτή φυλακή. Σταθείτε δίπλα μου. Ο κόσμος με έβγαλε δήμαρχο και θα με ρίξει το σύστημα. Νιώθω περήφανος που επί 2 ½ μήνες υπηρέτησα ως δήμαρχος» ανέφερε ο κ. Γιώργος Στάντζος κατά τη διάρκεια του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου.

«Παραιτούμαστε και εμείς αν παραιτηθεί ο δήμαρχος. Και η δική μας παραίτηση είναι δεδομένη» είπε από την πλευρά του και ο κ. Νίκος Κατρακάζος.

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016