Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Narendra Modi, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Μόσχα, ανακοίνωσε αγορές εξοπλισμών από τη Ρωσία  για τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του , οι οποίες μπορεί να φθάσουν  150 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η ανακοίνωση αναφέρει ότι  Μόσχα και  Νέο Δελχί σχεδιάζουν να υπογράψουν  σειρά συμφωνιών πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για την  άμυνα και τη πυρηνικής ενέργεια . Η Ινδία έχει ήδη εγκρίνει την αγορά πέντε συστημάτων  αντιαεροπορικής άμυνας S-400 από τη Ρωσία, η οποία αποτελεί μέρος της μεγαλύτερης συμφωνίας πώλησης όπλων μεταξύ των δύο χωρών σε μια δεκαετία.

Μεταξύ άλλων οι συμβάσεις πώλησης όπλων που αναμένεται να υπογραφούν θα αφορούν και στην  αγορά του  200  ελικοπτέρων Ka-226T . Συζητήσεις γίνονται για την  ενός ρωσικού πυρηνικού υποβρυχίου,  την αγορά τριών ρωσικών πολεμικών πλοίων αλλά και του αεροσκάφους PAK FA (Τ-50) .

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016