Η Ρωσία και η Τουρκία αναγκάστηκαν να συντομεύσουν την πρώτη κοινή περιπολία τους στην οδική αρτηρία M4, που συνδέει τις ανατολικές με τις δυτικές περιοχές της Συρίας, έπειτα από προκλητικές ενέργειες των ανταρτών, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο επικαλούνται τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
Η κοινή περιπολία δρομολογήθηκε μετά την πρόσφατη συμφωνία μεταξύ της Μόσχας και της Άγκυρας για μία κατάπαυση του πυρός στην περιοχή Ιντλίμπ της Συρίας.
“Προκειμένου να προκαλέσουν , οι τρομοκράτες προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τους αμάχους σαν ανθρώπινη ασπίδα,” μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA εξηγώντας τη συντόμευση της περιπολίας.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016