Η Renault παρουσίασε τις νέες υβριδικές και plug-in υβριδικές εκδόσεις των δύο best-sellers της στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου των Βρυξελλών του 2020. Πρόκειται για το νέο Clio E-TECH με τους 140 ίππους και το νέο Captur E-TECH Plug-in με τους 160 ίππους.

Αυτά τα δύο μοντέλα αποτελούν τις νέες προσθήκες στη γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων, καθώς υπάρχει πλέον «full hybrid» για το νέο Clio E-TECH, «full plug-in hybrid» για το νέο Captur E-TECH Plug-in και «100% electric» για το νέο ZOE. Σύντομα η γκάμα θα επεκταθεί και με το νέο Mégane E-TECH Plug-in.

Κύριος στόχος αυτών των μοντέλων είναι να προσφέρει ευκολία οδήγησης σε όλες τις συνθήκες και άριστη οικονομία χάρη στο «έξυπνο» multi-mode κιβώτιο ταχυτήτων, έχοντας το αποτελεσματικό σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα και την μεγάλη ικανότητα επαναφόρτισης της μπαταρίας. Όλα τα παραπάνω αποτελούν το επιστέγασμα της άριστης αξιοποίησης της εμπειρίας που έχει αποκτηθεί από τη Formula 1 και την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων.

Έτσι, το νέο Clio E-TECH αξιοποιεί αυτή την παρακαταθήκη προσφέροντας τη δυνατότητα για κίνηση αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια σε ποσοστό 80% των αστικών μετακινήσεων, γεγονός που εξασφαλίζει μια οικονομία της τάξης του 40% σε σχέση με ένα κινητήρα εσωτερικής καύσης σε αστικό περιβάλλον κίνησης. Αντίστοιχα, το νέο Captur E-TECH Plug-in μπορεί να κινηθεί με 100% ηλεκτρική ενέργεια για 50 χιλιόμετρα, με μέγιστη ταχύτητα 135 χλμ/ώρα σε μικτές συνθήκες κίνησης (WLTP) και μέχρι 65 χιλιόμετρα στον αστικό κύκλο (WLTP πόλης).

Να σημειώσουμε ότι οι μηχανικοί της Renault υιοθέτησαν μία πρωτοποριακή λύση για τη γκάμα των υβριδικών, η οποία είναι τελειοποιημένη, πρωτότυπη και αποκλειστική με πάνω από 150 πατέντες.

Κύριο μέλημά της γαλλικής εταιρείας είναι να προσφέρει στους πελάτες της βιώσιμη μετακίνηση για όλους. ‘Αλλωστε η άφιξη αυτών των κινητήρων αντιπροσωπεύει το επόμενο βήμα προς την επίτευξη αυτού του στόχου. Σύμφωνα με το πλάνο, το 2022 το γκρουπ Renault προγραμματίζει να διαθέτει στη γκάμα του 8 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα και 12 μοντέλα που θα κινούνται και με ηλεκτρική ενέργεια (υβριδικά και plug-in υβριδικά).

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016