“Βυθίσατε το ΓΙΑΒΟΥΖ”; Ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ Κ.Γκίνης απαντά και αναλύει τα ελληνοτουρκικά χωρίς να κρύβει τίποτα!

Ο θυμός που υπάρχει σ΄ ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινής γνώμης για τις προκλήσεις των Τούρκων σε Κύπρο και Αιγαίο, είναι και δεδομένος και κατανοητός. Είναι υποθέτουμε ένας από τους στόχους της τουρκικής πολιτικής, η οποία αξιοποιεί στο έπακρο τα “επικοινωνιακά” της όπλα. Θα επισημάνουμε ότι πρώτα απ΄ όλα πρέπει να ΄μαστε θυμωμένοι μ ΄ όσους δεκαετίες τώρα εγκατέλειψαν την Άμυνα της χώρας στην τύχη της, συμπαρασύροντας έτσι και τις διπλωματικές δυνατότητες της χώρας. Πολύ φοβόμαστε ότι θα ΄χουμε δυστυχώς την ευκαιρία να αναφερθούμε αναλυτικά σε πρόσωπα που έχουν τεράστιες ευθύνες…

Η ψυχραιμία σε τέτοιες καταστάσεις είναι απαραίτητη. Κάποιοι δήθεν πατριώτες την ταυτίζουν με την υποχωρητικότητα. Είναι οι “στρατηγοί” του “γιούργια” που μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και πανίσχυρο στρατό σε βέβαιη ήττα.

Το Militaire.gr έχει τη χαρά να φιλοξενεί έναν από τους πλέον καταρτισμένους Αξιωματικούς που έφθασε μέχρι θέση Αρχηγού. Ο Στρατηγός ε.α και Επίτιμος Α/ΓΕΣ Κωνσταντίνος Γκίνης από το στούντιο του Militaire.gr κάνει μια απολύτως ψύχραιμη και επαγγελματική ανάλυση της κατάστασης. Δεν επισημαίνει μόνο τις αδυναμίες και τα πλεονεκτήματα, αλλά προτείνει και τρόπους αντίδρασης. Δεν μασάει τα λόγια του και λέει αλήθειες που θα πονέσουν. Άλλα είναι αναγκαίο επιτέλους να τις ακούσουμε.

Αποκαλύπτει ποιο ήταν το γεγονός που οδήγησε την Τουρκία στην κλιμάκωση των επιθέσεων της από τον Ιανουάριο του 2019.

Απαντά ξεκάθαρα στο “αίτημα” που λέει “Βυθίσατε το ΓΙΑΒΟΥΖ”.

Αναλύει την Τουρκία και εξηγεί με αποκαλυπτικά στοιχεία, γιατί οι S-400 δεν πρόκειται να λειτουργήσουν ποτέ στην Τουρκία.

Μιλά για τις ευκαιρίες που έχασαν οι ΕΔ να εκσυγχρονιστούν πραγματικά, μέσα στην κρίση, η οποία εκτός από προβλήματα ,προκάλεσε και ευκαιρίες.

Μια εξαιρετικά αποκαλυπτική και ενδιαφέρουσα συνέντευξη .Ειδικά για όσους θέλουν πράγματι να κερδίσουμε το “μπρα ντε φερ” με την Τουρκία κι όχι να οδηγηθούμε σε ήττα.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016