Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων, μόνιμος “κυνηγός βυσμάτων” στον Στρατό, σε εκτενή ανακοίνωσή του, μετά από τις δηλώσεις Κικίλια, κάνει λόγο για “δυο γαϊδάρους που τσακώνονται σε ξένο αχυρώνα”.
Η ανακοίνωση:
Η ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΒΥΣΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑΣ των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ
Ε, ποιος θα το φαντάζονταν ότι θα φτάναμε να δούμε την Νέα Δημοκρατία να καταγγέλλει το ΣΥΡΙΖΑ για όργιο βυσματικών μεταθέσεων προεκλογικά -και η πραγματικότητα να της δίνει αφορμές!
Ο Κικίλιας, τομεάρχης Εθνικής Άμυνας κάνει δήλωση που μεταξύ άλλων αναφέρει:

 

“Ταυτόχρονα (η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ) προχωρά σε όργιο μεταθέσεων κληρωτών οπλιτών και κατ’ εξαίρεση τοποθέτηση μόνιμου προσωπικού που υπηρετεί στο Υπουργείο, σε θέσεις εξωτερικού κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας”.

 

Αυτά λέει ο Κικίλιας στις 3/6/2019.

 

Για να θυμίσουμε όμως στον Κικίλια ορισμένα πραγματάκια.
Γυρνάμε στην ανακοίνωση μας με ημερομηνία 23 Δεκεμβρίου 2014.

 

ΒΥΣΜΑΤΑΡΕΣ ΔΕΞΙΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΠΑΝΕ ΠΑΡΑΤΥΠΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ 32000 ΕΥΡΩ
ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΒΥΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ!
Ενώ η ακροδεξιά κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να ψηφίσει νέο Μνημόνιο που προβλέπει μισθούς 150 ευρώ και συντάξεις 200 ευρώ, ταυτόχρονα και εν όψει των βουλευτικών εκλογών εξαγοράζει ψήφους και βολεύει τα δικά τους γαλάζια και πράσινα παιδιά!
Οι κυβερνητικοί βουλευτές θυμίζουν συμμορία που εκτελεί συμβόλαια εξασφάλισης συμφερόντων καθώς ψηφίζουν εκατοντάδες τροπολογίες σε άσχετα νομοσχέδια, ικανοποιούν κάθε ρουσφέτι και βολεύουν, βολεύουν, βολεύουν ….
Φυσικά και στο Υπουργείο Άμυνας του ΥΕΘΑ Ν.Δένδια γίνεται το έλα να δεις!
Η Καταγγελία είναι συγκλονιστική και αποκαλυπτική του τρόπου με τον οποίο πολιτεύεται η κυβέρνηση, αποδεικνύοντας παράλληλα και την ποιότητα της στρατιωτικής ηγεσίας που είναι συνυπεύθυνη.
«Ταγματάρχης του Στρατολογικού που μόλις έχει προαχθεί τοποθετείται και πάλι στο εξωτερικό χωρίς να έχει καν περάσει η τετραετία που προβλέπει ο νόμος από την προηγούμενη τοποθέτησή του στο εξωτερικό! Προφανώς είναι σύμπτωση ότι στενός συγγενικό του πρόσωπο υπηρετεί στο υπουργικό γραφείο, από την εποχή του Αβραμόπουλου, αλλά και τώρα.
Η τοποθέτησή του σε χώρα των Βαλκανίων θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τον Αύγουστο και το κόστος της υπολογίζεται περίπου στα 32.000 ευρώ. Το ερώτημα αν υπάρχουν άλλοι στρατολόγοι που δεν έχουν πάει ποτέ στο εξωτερικό αν κι έχουν τα προσόντα θα απαντηθεί ελπίζουμε σύντομα από τον επικεφαλής του Στρατολογικού».
Βεβαίως η βυσματοκρατία επεκτείνεται και στους φαντάρους-κομματική πελατεία των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Ένα πραγματικό όργιο συντελέστηκε τις τελευταίες μέρες όταν σε αμέτρητους στρατιώτες που ορκίστηκαν πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι παίρνουν φύλλο πορείας για το ΓΕΣ, το ΓΕΕΘΑ, το Πολεμικό Μουσείο και λοιπές προνομιακές τοποθετήσεις.
Τι να πει κανείς. Μόνο στο ΚΕΝ Τεχνικού στο Ναύπλιο 120 στρατιώτες –ναι καλά διαβάσατε- 120 βύσματα των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, έφυγαν για τις παραπάνω μονάδες (μεταξύ τους ελάχιστοι φαντάροι που είχαν πάρει κατ’ εξαίρεση μετάθεση, όπως δικαιούνταν).
Το ίδιο φαινόμενο επαίσχυντης εμφάνισης του πελατειακού κράτους και αποκάλυψης των πιο άθλιων μεθόδων ψηφοθηρίας εμφανίστηκε στα ΚΕΝ Θήβας, Αυλώνας, Τρίπολης κλπ.
Πρέπει να τονίσουμε και τα τοπικά δίκτυα συνδιαλλαγής, εκεί που οι πολιτευτές των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ επιτυγχάνουν οι ψηφοφόροι τους να παραμένουν στα στρατόπεδα των τόπων καταγωγής των μεν και εκλογικής περιφέρειας των δε!
Πολλά μπορούν να ειπωθούν για το τι συμβαίνει στο ΚΕΝ Καλαμάτας και το ΚΕΝ Ναυπλίου –το μεν εκλογική περιφέρεια του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, το δε πόλη που αναγνωρίστηκε επίσημος δημότης!
Αξίζει να σημειωθεί ότι την ευθύνη των μεταθέσεων έχει το ΓΕΣ και πιο συγκεκριμένα η Διεύθυνση Οπλιτών Θητείας (ΔΟΘ).
Είναι τα ίδια Επιτελεία που με πρόσχημα την μη επαρκή επάνδρωση των μονάδων της παραμεθορίου απαιτούν ξανά και ξανά την αύξηση της διάρκειας της στρατιωτικής θητείας, ενώ παράλληλα επεξεργάζονται σχέδια για Στράτευση της νεολαίας στα 18 χρόνια, Ανδρών και Γυναικών.
Είναι όλοι αυτοί που λένε ψέματα, οι ανώνυμες πηγές του Υπουργείου Άμυνας που προπαγανδίζουν ως κοινοί απατεώνες ότι για όλα τα προβλήματα των Ενόπλων Δυνάμεων φταίει η μείωση της θητείας στους 9 μήνες.
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ γίνεται δέκτης αλλεπάλληλων καταγγελιών φαντάρων που στέλνονται να υπηρετήσουν στις πιο απόμακρες γωνιές της παραμεθορίου και τους γονείς τους.
Όχι μόνο καταγγέλλουν την τρομερή αδικία, τις απίστευτες διακρίσεις και απόλυτες κοινωνικές ανισότητες που κυριαρχούν στον Ελληνικό Στρατό.
Αλλά επίσης στηλιτεύουν τις απαράδεκτες κυβερνητικές μεθοδεύσεις καθώς οι τσάτσοι των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και οι γόνοι των πλουσίων έρχονται να υπηρετήσουν δίπλα στα σπίτια τους, κάνοντας μια θητεία λούφας που τους επιτρέπει συχνά να συνεχίσουν ανεμπόδιστα σπουδές-επαγγελματική καριέρα κλπ. Ενώ τα στρατευμένα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, όσοι έχουν Αξιοπρέπεια και δεν βάζουν βύσμα, πρέπει να υποστούν μια τεράστια οικονομική αφαίμαξη, καθώς η έκτακτη φορολόγηση που λέγεται και υποχρεωτική στράτευση κοστίζει 3000-4000 ευρώ.
Αυτός όμως είναι ο Ελληνικός Στρατός. Αυτή είναι η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτή είναι η άδικη και ταξική πολιτική που ασκούν τα κόμματα εξουσίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, τα κόμματα της μίζας, της διαπλοκής και της διαφθοράς.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΙΣΟΤΗΤΑ. ΙΣΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016