“Βάζοντας τα χεράκια μας και βγάζοντας τα ματάκια μας”! Δεν υπάρχει καλύτερη φράση που να μπορεί να αποτυπώσει τον τρόπο σκέψης αυτού που έχουμε συνηθίσει να λέμε “πολιτικό προσωπικό”! Δύο παραδείγματα τελευταία:

•Μακεδονία Ξακουστή το εμβατήριο: Υπήρξε ποτέ θέμα; Τέθηκε από τη κυβέρνηση των Σκοπίων ζήτημα για να “αποσυρθεί” το εμβατήριο; Η απάντηση είναι κατηγορηματικά όχι! Ποιοι έθεσαν το θέμα; Εμείς! Και για να μην το ρίχνουμε στη “συλλογική ευθύνη”, το θέμα ετέθη από τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ Α.Γεωργιάδη και στη συνέχεια από τον τομεάρχη της Βασίλη Κικίλια. Ακόμη και σήμερα το πρωί στα τηλεοπτικά παράθυρα οι βουλευτές τσακώνοντας μεταξύ άλλων και για το εμβατήριο.Να τους ενημερώσουμε ότι η μπάντα του ΠΝ έπαιξε ήδη το Μακεδονία Ξακουστή στο Σύνταγμα, πριν καν ξεκινήσει η παρέλαση.

Στα Σκόπια θα πρέπει να γελάνε πολύ…

Καστελόριζο. Άνευ λόγου και αιτίας ο πρώην υπουργός και νυν υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γιάννης Τσιρώνης, μιλώντας σε εκπομπή του Open, διατύπωσε την άποψή του ότι το Καστελόριζο δεν ανήκει γεωγραφικά στο Αιγαίο.

Οπως είπε  ο κ. Τσιρώνης, «το ελληνικό, ελληνικότατο Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο. Γεωγραφικά δεν είναι στο Αιγαίο τι να κάνουμε τώρα. Είναι στην ανατολική Μεσόγειο. Δεν είναι στο Αιγαίο.

Το Αιγαίο είναι μια θάλασσα που φτάνει μέχρι την Κω και τη Ρόδο. Κοιτάξτε τον χάρτη. Το Καστελόριζο… δεν είναι στο Αιγαίο. Το Αιγαίο σταματάει κάπου… Υπάρχει μετά το Καρπάθιο και το Ικάριο. Το Αιγαίο δεν είναι κάτω από την Κρήτη, είναι Λιβυκό, τι να κάνουμε τώρα;».

Μπορεί γεωγραφικά να είναι έτσι, αλλά θα υπενθυμίσουμε ότι αυτή ακριβώς τη θέση είχε επικαλεστεί πονηρά ο Αχμέτ Νταβούτογλου, σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ, όταν έλεγε πως το Καστελόριζο “ανήκει κάπου στη Μεσόγειο”!

Χρειάζονται τέτοιες δηλώσεις ,τέτοιες ημέρες; Προφανώς όχι, γιατί στην Άγκυρα θα τρίβουν τα χέρια τους.

Γι΄ αυτό λέμε, ότι “βάζουμε τα χεράκια μας και βγάζουμε τα ματάκια μας”…

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016