Δήλωση του Πασχάλη Χριστοδούλου {*}

Μπορεί να είμαστε πρώην θεσμικοί Θράκες, όμως ούτε πρώην Δημοκράτες ούτε πρώην πατριώτες ούτε πρώην Θράκες ούτε νυν βλάκες, είμαστε.

Επειδή δε οι νυν θεσμικοί του ιστορικού Θρακικού χώρου, από τα μέλη της διακομματικής, μέχρι τα εξ Αθηνών  μέλη της αλλά και τους υπόλοιπους θεσμικούς της περιοχής, σιγούν ως μη όφειλαν,

για το λόγο αυτό οφείλουμε εμείς να πούμε κάποια πράγματα.             

Απευθυνόμενος κανείς προς τον Κύπριο Πρόεδρο Αναστασιάδη, να του πει “Βάστα”.

Το οποίο ναι μεν ως τώρα είχε ως αποδέκτες Γερμανούς, από τον Ρόμελ μέχρι τον Σόιμπλε, καιρός είναι να ειπωθεί και προς ένα Έλληνα και Κύπριο μαζί.

Δεν θα περιμένει βέβαια κανείς από τους υποδείξαντες του “βάστα Σόιμπλε” να το  επαναλάβει προς τον Κύπριο Πρόεδρο, όμως το δικό μας “βάστα”, είναι μιας άλλης πολιτικής και ηθικής τάξης μέγεθος.    

Και επιπλέον εκφράζουμε όλο το Θρακικό αλλά και τον ευρύτερο Ελλαδικό και Ομογενειακό Ελληνισμό, όταν εκφράζουμε τη στήριξή μας προς το Κυπριακό βέτο, και δια αυτού τόσο στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, όσο και στον Κυπριακό Ελληνισμό.

Άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι ο αείμνηστος Τάσσος, εκτός από τις καρδιές του Ελληνισμού ζει

στο μυαλό του, αποτελώντας ένα ιστορικό, πολιτικό και ηθικό πρότυπο.

Η μόνη που δεν έχει αυτή τη γνώμη είναι η μητριά πολιτική Αθήνα. Τόσο κατά την περίοδο του Δημοψηφίσματος για το σχέδιο Ανάν, όσο και σήμερα, η υπαρκτή πολιτική Αθήνα.

Μοναδικό αντικείμενο ενδιαφέροντος γι’ αυτήν είναι οι λεγόμενες επαναληπτικές με την Τουρκία. Οι παραλείψεις του πρωθυπουργού, σε ομιλίες σε διεθνείς οργανισμούς της ιερής εθνικής λέξης “Κύπρος”, είναι θέμα δευτερεύον.   

Δεν έχουμε ίδια πολιτική παιδεία με τον Κύπριο Πρόεδρο, όμως αυτό καθόλου δεν μας εμποδίζει να εκφράσουμε τη στήριξή μας στο Κυπριακό βέτο. Να του πούμε βάστα Πρόεδρε Αναστασιάδη.

Και να προσθέσουμε πόσο μεγάλη σοφία περιέχει μέσα της η παροιμία: όταν ακούς πολλά βύσσινα, κράτα και μικρό καλάθι, και όταν από τέτοιες περιπτώσεις βρίθει η Ευρώπη, με τη Γαλλία να είναι μια τέτοια νέα βυσσινιά, όπως βέβαια ο υπόλοιπος Ευρωπαϊκός βυσσινόκηπος.   

{*] Διετέλεσε Δήμαρχος Σουφλίου {1994-1998},

Σημείωση

Βλέπε: https://www.militaire.gr/quot-an-i-ellada-den-stirixei-to-kypriako-veto-tha-thymizei-ton-ioyda-poy-filoyse-yperocha-quot/     28 Σεπτεμβρίου 2020,     

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016