Γράφει ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΦΕΝΕΚΟΣ
Υποναύαρχος ε.α- Πρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών

Πολλοί φίλοι διαδικτυακοί και μη, εκφράζουν καλόπιστα την απογοήτευσή τους γιατί δεν συντάσσομαι προσωπικά με την ΝΔ ή το ΚΙΝΑΛ και γιατί ως “κοινωνία αξιών” υποστηρίξαμε στις ευρωεκλογές το Ποτάμι.
Αναγκάζομαι να τους απαντήσω με διττή ταυτότητα (ως πρόεδρος της “Κοινωνίας Αξιών” και ως πολίτης-δημόσιος λειτουργός που απέρριψε, σε όλη του τη ζωή-καριέρα, τον κομματισμό και τις πελατειακές σχέσεις, που δημιουργούν ανισότητες και πολίτες δεύτερης κατηγορίας), για να μπει ένα τέλος στην ανούσια αυτή συζήτηση.
1. Η “κοινωνία αξιών” πάντα ήταν και εξακολουθεί να είναι υπέρ των ευρύτερων συνεργασιών των μικρών κομμάτων που ανήκουν στον ίδιο ιδεολογικό χώρο του κοινωνικού φιλελευθερισμού, δεν λαϊκίζουν, δεν έχουν σκελετούς στα ντουλάπια τους και έχουν κουλτούρα συνεργασίας.
ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΜΕ ΠΑΣΟΚ (ΛΕΓΕ ΜΕ ΚΙΝΑΛ)
2. Προσωπικά δεν θα πήγαινα ποτέ στο ΠΑΣΟΚ, δεδομένου ότι επί ΠΑΣΟΚ άρχισε το πάρτυ με την κατασπατάληση, την κατάχρηση του δημόσιου χρήματος και τις πελατειακές σχέσεις, το ΠΑΣΟΚ συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάρρευση της χώρας, με την βαθιά κομματικοποίηση όλης της Ελλάδος και ιδιαίτερα του δημόσιου τομέα και των Ε.Δ. από την πρώτη στιγμή.
3. Όλη μου η καριέρα (και πολλών άλλων συναδέλφων), σημαδεύθηκε από το κομματικό ΠΑΣΟΚ, του οποίου ουδέποτε ήμουν ταγός.
Υπέστην βίαιες επιθέσεις ως κυβερνήτης Πολεμικού πλοίου, μαζί με το πλήρωμα, από στελέχη και εκατοντάδες οπαδούς του στη Κάλυμνο, χωρίς να υπάρξει η στοιχειώδης προστασία μας από την πολιτική αλλά και τη στρατιωτική ηγεσία. Αντίθετα υπήρξε έντονη προσπάθεια εκφοβισμού μου για να μην προσφύγω στη δικαιοσύνη και τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.
4. Αναγκάσθηκα να παραιτηθώ ως υποναύαρχος μέλος του ΑΝΣ από το Π.Ν., λόγω σύγκρουσής μου με κορυφαίο υπουργό του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ αμέσως στη συνέχεια (2010) αποστράτευσε όλα τα μέλη του ΑΝΣ, άκουσον-άκουσον ως πραξικοπηματίες.
ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΜΕ ΝΔ
5. Επίσης δεν θα πήγαινα ποτέ με την ΝΔ διότι διαφωνούσα πάντα με την οικογενειοκρατία που κυριαρχεί στους κόλπους της (όπως και στου ΠΑΣΟΚ) και κυρίως με την κομματικοποίηση που προώθησε (όπως και το ΠΑΣΟΚ), στο Δημόσιο.
6. Διότι δεν συμφωνώ με τις διώξεις πολλών εξαίρετων και κομματικά ανένταχτων συναδέλφων, γιατί ήταν εμπόδια στην ιεραρχία για να προωθηθούν κομματικοί της ταγοί. Κάποια στιγμή ήμουν κι εγώ εμπόδιο στα σχέδια κομματικών της ταγών και συγκυριακά επιβίωσα.
7. Δεν θα πήγαινα με την ΝΔ γιατί κορυφαίο ηγετικό της στέλεχος, τότε και σήμερα, (υπουργός εξωτερικών τότε), απαίτησε από τον Α/ΓΕΝ την τιμωρία και αποστρατεία μου από το Π.Ν., λόγω σύγκρουσής μου για αυστηρά επαγγελματικούς λόγους με μέλη του στενού της οικογενειακού περιβάλλοντος.
8. Και φυσικά δεν θα συντασσόμουν με ΝΔ και με ΠΑΣΟΚ, γιατί πέραν του ότι χρωστάνε της Μιχαλούς ως κόμματα (λόγω κακοδιαχείρισης), με το κομματικό κράτος που δημιούργησαν, με την κακοδιαχείριση, με την πελατειακή και κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα που ευνόησαν καταχρηστικά, οδήγησαν τη χώρα σε χρεωκοπία και τώρα οι ίδιοι άνθρωποι, μεταμορφωμένα σε αμνήμονα και αναβαπτισθέντα βρέφη ζητάνε και τα ρέστα.
ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ
9. Δεν θα πήγαινα με το ΣΥΡΙΖΑ λόγω των μεγάλων ιδεολογικών διαφορών μας, (Οικονομία, Παιδεία, Εθνικά θέματα κλπ) και γιατί παρά το γεγονός ότι του δόθηκε η ευκαιρία για μία άλλη πολιτική, εν τούτοις κατέφυγε σε διχαστικές εθνικές πολιτικές και με μεγάλη επιμέλεια στην ίδια και χειρότερη οκογενειοκρατούμενη, κομματική και πελατειακή πολιτική, που δημιουργεί ευνοιοκρατία και κοινωνικές αδικίες.
ΣΗΜ: Μου λένε κάποιοι: «Μη τα λες όλα αυτά γιατί έτσι δεν θα έχεις ελπίδα να βγεις βουλευτής, να σου δώσουν κάποια θέση στη δημόσια διοίκηση, σε ΔΕΚΟ ή σε κάποιον άλλο οργανισμό κλπ.»
Μα αγαπητοί φίλοι, αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα, η νομή της εξουσίας.
Μην μιλάς για να πάρεις θεσούλα. Ως αντάλλαγμα δηλαδή της κομματικής υποταγής, του γλειψίματος, της πελατειακής σχέσης, συμπεριφορές που καυτηριάζω σε όλη μου τη ζωή, που το πολέμησα και το υποστήριξα μέχρι τέλους.
Τώρα θα ενδώσω;

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016