“Το τουρκικό μπούλινγκ στην Ελλάδα και η πολιτική χρησικτησίας στο Αιγαίο”! Ο Δημ. Σταθακόπουλος αναλύει

Ο Δημήτρης Σταθακόπουλος, Δρ της κοινωνιολογίας της ιστορίας της Οθωμανικής περιόδου – τουρκολόγος ,στο Πάντειο Πανεπ. συνεργάτης του Εργαστηρίου Τουρκικών και Ευρασιατικών Μελετών του Παν.Πειραιά και δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, μιλά στο Militaire.gr, με αφορμή το νέο του βιβλίο με τίτλο “Το προβλεπτό και το απρόβλεπτο στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις”.

Όπως έχει επισημάνει σχεδόν τίποτα απ΄ όσα ζούμε με τον γείτονα μας δεν μπορεί να υποστηρίξει οποιοσδήποτε ότι ήταν απρόβλεπτο…Αντιθέτως.

Ο κ.Σταθακόπουλος μιλά για το μπούλινγκ των Τούρκων έναντι της Ελλάδας, την πολιτική “χρησικτησίας” στο Αιγαίο, αλλά κυρίως μιλά έξω από τα δόντια, για την Ελλάδα. Για την “ύπνωση” μας, τις αυταπάτες και τα λάθη μας. Την έλλειψη γνώσης του αντιπάλου μας που μας κοστίζει. Όπως λέει χαρακτηριστικά “ο Κολοκοτρώνης νίκησε τους Τούρκους ,γιατί τους ήξερε. Σήμερα νομίζουμε ότι τους ξέρουμε”. Κι επειδή νομίζουμε έχουμε πειστεί ότι είναι απρόβλεπτοι.Μόνο που όπως η πραγματικότητα αποδεικνύει, η άποψη περί απρόβλεπτης Τουρκίας δεν ήταν τίποτα άλλο από το άλλοθι του απροετοίμαστου, να αντιμετωπίσει τον αντίπαλο αλλά και την πραγματικότητα.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016