Διαξιφισμοί
(Ειδησούλες και σχόλια ατάκτως ερριμμένα)
από τον Κων. Φράγκο

Το τάμα του Έθνους
Λεφτά υπάρχουν, και πολλά μάλιστα!
Κάποτε, επί 7ετίας, οι κρατούντες, ευλαβείς, απεφάσισαν να κτίσουν ένα περικαλλή Ναό, του όγκου της Αγίας Σοφίας, κάπου στα Τουρκοβούνια.
Έκτοτε έγιναν έρανοι, προσφορές και το χρήμα που μαζεύτηκε, λέγεται, ότι είναι πολύ. Τι έγινε, όμως;
Κανείς δεν ξέρει. Το έχει το ΥΠΟΙΚ, κάποιο Ίδρυμα, το έχει η Εκκλησία, έχει εξαφανισθεί;
Το σημερινό Τάμα του Έθνους είναι η Άμυνα της Χώρας. Το χρήμα αυτό πρέπει να ευρεθεί πάραυτα, αν υπάρχει, και να διοχετευθεί στην Άμυνα δηλ. εκσυγχρονισμό F-16, εκσυγχρονισμό φρεγατών, APACHE, RM- 70, CHINOΟK, κ.α.

Ουδεμία συγκίνηση
Στο προηγούμενο κείμενό μου είχα σημειώσει το αποτέλεσμα έρευνας στην Ελλάδα της αξιόπιστης WORLD VALUES SURVEY, σύμφωνα με την οποία τα κόμματα στην Ελλάδα, απολαύουν της αγάπης και εμπιστοσύνης των πολιτών σε ποσοστό 12% (!!!)
Αυτό, βέβαια, θα έπρεπε να ανησυχήσει τα πωρωμένα, αναξιόπιστα και ανίκανα κόμματα και να λάβουν μέτρα. Η Βουλή σήμερα έχει γεμίσει με πρόσωπα χαμηλής ποιότητας, χωρίς κανένα κοινωνικό κύρος. Πρώην καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, αφισοκολλητές, επαγγελματίες πολιτικάντηδες, μηδέποτε εργασθέντες. Απαιτείται, λοιπόν, μια γενικευμένη ανανέωση και προσεκτική, αξιοκρατική επιλογή των υποψηφίων, ιδιαίτερα στις λίστες της Ευρωβουλής και Επικρατείας. Φθάνει πια, όχι άλλη σαβούρα, όχι φιλαράκια των Αρχηγών. Τονίζω, ιδιαίτερα, τα της Ευρωβουλής γιατί εκεί δεν πρέπει να στέλνουμε ντουβάρια, άγλωσσους, αποτυχόντες στο εσωτερικό κ.λπ.
Αλίευσα από τα Παραπολιτικά (16.02.19) μία ανακοίνωση αναζήτησης υποψηφίων Ευρωβουλής από την έξυπνη πέννα της κ. Αθηναΐδας Νέγκα.
Είσαι νέος ή πολύ μεγαλύτερος, θέλεις να ζήσεις στις Βρυξέλλες; Σου αρέσει να ακούς τους άλλους να μιλούν χωρίς να έχεις υποχρέωση να συμμετέχεις ή να καταλαβαίνεις; Μια θέση σε περιμένει. Μηνιαίες απολαβές που φθάνουν τα 20.000 €, δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια. Δεν χρειάζεται να μιλάς λίγα αγγλικά ή ακόμη τη μητρική σου γλώσσα σωστά. Πληροφορίες ελληνικά κόμματα.
Οφείλω να ομολογήσω ότι η ΝΔ έκανε ένα καλό βήμα με επιλογή 15 νέων, αξιόλογων υποψηφιοτήτων. Ο κ. Μητσοτάκης τόλμησε κατά το ήμισυ. Γιατί η επιλογή αυτή ακυρώνεται με την παραμονή στη λίστα των ατυχών επιλογών του κ. Σαμαρά και ιδιαίτερα με την τοποθέτηση, ως κορώνας, του κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη δραματικά αποτυχόντος Υπουργού Άμυνας, βωμολόχου, άγλωσσου κομματικού προϊόντος, μηδέποτε εργασθέντος. Θα δώσω παρακάτω ένα δείγμα ικανοτήτων και πολιτικής άποψης του κ. Ε.Μ, αποφεύγοντας να αναφέρω την “απώλεια” στο Γραφείο του φακέλου μεγαλειώδους σκανδάλου (Ηλεκτρονικός Πόλεμος Στρατού) που του τον είχε υποβάλει ο καθαρός και έντιμος ΥΦΕΘΑ κ. Γ. Λαμπρόπουλος με καταπελτικές προτάσεις. Τον έχασε ο Βαγγέλης και σε λίγο έχασε το Υφυπουργείο ο Λαμπρόπουλος, που επέμενε.

Ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης
Μια σπουδαία πολιτική προσωπικότητα για «εξαγωγή» για να μας γνωρίσουν καλλίτερα οι Ευρωπαίοι.
2007: Ο τότε, εξαιρετικά έντιμος, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Στέλιος Ματζαπετάκης υποβάλλει την υπ’ αρ. 95/76 ερώτηση στο ΥΕΘΑ (Ε.Μ.), ρώτησε να του δοθεί κατάλογος των αμειβόμενων δημοσιογράφων στο ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΘΗΤΕΙΑ από το 2000 μέχρι το 2007. Ο Υπουργός απαντά (Φ900α/5520/9207/16-07-07) ότι δεν διαθέτει στοιχεία των ετών 2001, 2002, 2003 διότι «χάθηκαν», δεν ανευρέθησαν…
(ΣΣ. Μαντέψτε εσείς ποιο όργιο σκέπαζε ο κ. Ε.Μ. ισχυριζόμενος ότι τα – οικονομικά – αρχεία, ενός μεγάλου Υπουργείου, μόλις πρόσφατα, χάθηκαν…).
2009: Οι Ε.Δ. προμηθεύονται δύο ελικόπτερα PUMA από τη Γαλλία με σκοτεινά σημεία στη σύμβαση. Έγιναν καταγγελίες από τον Τύπο. Ο τότε βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάσος Αλευράς, έντιμος κοινοβουλευτικός, υποβάλλει σχετική ερώτηση (1438/13-02-09) με βάση τις καταγγελίες Τύπου. Ο κ. Υπουργός (Ε.Μ.) απαντά (Φ900α/7135/10131/10-03-09) «Το ΥΠΕΘΑ κατά πάγια τακτική του δεν απαντά μέσω της διαδικασίας κοινοβουλευτικού ελέγχου, σε δημοσιεύματα Τύπου».
(ΣΣ. Κοντολογίς ο Δημοκράτης Υπουργός καταργεί τον Τύπο ως μέσον ελέγχου της Κυβέρνησης. Εύγε!).
2007: Ο κ. Στέλιος Ματζαπετάκης, βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου διαβάζοντας τα όσα καταμαρτυρούσαν οι (υγιείς) εφημερίδες για την αμαρτωλή προμήθεια των ρωσοουκρανικών πλοίων ZUBR (ΣΣ. μεγάλη απάτη), ανησυχών, υπέβαλε στο ΥΕΘΑ αιτούμενος πληροφορίες για το θέμα (5004/5.3.207). Έλαβε τη μεγαλοπρεπή απάντηση που δοξάζει την αδιαφάνεια και συγκαλύπτει την λωποδυσία «Δεν σχολιάζουμε πληροφορίες και δημοσιεύματα Τύπου μέσω της διαδικασίας του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου» (Φ900α/5400/9029/30-03-07/ΥΕΘΑ).
(ΣΣ. Ο καημένος ο βουλευτής ζητούσε συγκεκριμένα στοιχεία για το σκάνδαλο και όχι σχολιασμό των δημοσιευμάτων).
2009: Ο κ. Ε. Μεϊμαράκης, αποτυχών εντελώς στο ΥΕΘΑ, πλήρως καταστροφικός, αποχωρών έκανε ένα σπουδαίο δώρο στην Άμυνα της Χώρας. Μείωσε, για ψηφοθηρικούς λόγους την θητεία ανοίγοντας τρύπες στην αμυντική διάταξη.
Να προσθέσω και άλλα που αφορούν στις βωμολοχίες του, ενώπιον της Βουλής, κατά του νυν ΠτΔ και του ευπατρίδη βουλευτή κ. Γιάννη Κοραντή;
Ο Πρόεδρος της ΝΔ κ. Κ. Μητσοτάκης τι λέει;
Καλοθελητές
Κάποια, «καλώς πληροφορημένη» πέννα, εβδομαδιαίας εφημερίδας σχολίασε προχθές ότι ο Υπουργός Άμυνας Ναύαρχος Αποστολάκης κρατά άθικτο το Γραφείο του Καμμένου, για λόγους, ίσως, φιλοφρόνησης στον πρώην προϊστάμενό του κ. Πάνο Καμμένο.
Ουδέν το ανακριβέστερον ή ψευδές.
– Διευθυντής Ενημέρωσης είναι ο έγκυρος δημοσιογράφος κ. Σταμάτης Γιαννίσης.
– Το Γραφείο Τύπου (Πλοίαρχος Β. Μπαλεσιώτης, Αντ/χος Μάριος Τζαννής, Αντ/χος Παν. Καλαθάκης, Σμηναγός Νεκταρία Καστρινάκη) μετακόμισε, από την πρώτη μέρα, από το ΓΕΕΘΑ στο ΥΕΘΑ.
Ο Ναύαρχος, βέβαια, δεν κήρυξε διωγμό σε μικρούς συνεργάτες όπως Λοχίες, Σμηνίες κλπ. Είναι σοβαρός άνθρωπος και καθόλου μικροπρεπής.
Επ’ ευκαιρία σημειώνω ότι ο Διευθυντής Γρ. Τύπου ΓΕΣ Σχης κ. Μιχ Ψαρομιχαλάκης, υπηρετήσας επιτυχώς το χώρο, απεχώρησε αντικατασταθείς από τον Σχη κ. Γιάννη Χειμαριό, χειριστή μαχητικού ελικοπτέρου APACHE, επομένως λίαν ανθεκτικό στις δημοσιογραφικές «αναταράξεις». Καλή συνέχεια στον πρώτο και καλή επιτυχία στον δεύτερο.

Ελλάς- Τρελάς
Το γεγονός της προηγούμενης εβδομάδας είναι ότι το κίνημα Βαρουφάκη λαμβάνει την υποστήριξη του Μεξικανικού σκηνοθέτη Αλφόνσο Κουαρόν, Οσκαρικού Νικητή και του ενταύθα εξαίρετου ηθοποιού κ. Κλέωνα Γρηγοριάδη, την υποστήριξη επίσης και της Πάμελα Άντερσον. Ο Λαφαζάνης, δυστυχώς, περιορίζεται στην στήριξη του Γάλλου Μελανσόν. Ουδείς ξένος παράγων εκδήλωσε συμπάθεια προς την κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου. Υπομονή.
Γνωρίζουμε ασφαλώς την Οικονομολόγο κ. ΛούκαΚατσέλη-Αρσένη. Υπήρξε το δεξί χέρι, βασική σύμβουλος, της Μιμής όταν ασκούσε Εξουσία στη δύσμοιρη Χώρα. Μετά βρέθηκε βασική οικονομική σύμβουλος του Γιωργάκη Παπανδρέου Γ΄ και εμπνεύστρια όπως λεγόταν του δόγματος Λεφτά Υπάρχουν. Τότε ώφθη να κάνει μερικά ταξιδάκια στις Χώρες του Κόλπου συνοδευόμενη από τον Νικολάκη, του οποίου ουδέποτε διευκρινίσθη ο ρόλος, τότε. Μετά, ευχερώς, μεταπήδησε στο ΣΥΡΙΖΑ αναλαβούσα υψηλή οικονομική θέση. Τώρα, λένε, ετοιμάζεται για την Ευρωβουλή. Ευρωβουλή, που όλα τα τρώει, όλα τα μασάει… Μην μείνει τίποτα για κάποιο νέο.
Μεγάλη έλλειψη σε μουτσούνες, μάσκες, περούκες κ.λπ. βοηθήματα μασκαρευομένων λόγω Απόκρεων. Πωλήθηκαν στην Βουλή για μεταμφιέσεις. Μεγάλη έλλειψη στη μουτσούνα του εθνικόφρονα, πατριώτη.
Κουίζ
Ανήκαν όλοι, μέχρι πρότινος, στους ΑΝΕΛΛ.
– Πάνος Καμμένος, ΥΕΘΑ, Πρόεδρος Κόμματος.
– Τέρενς Κουικ, ΥΦΕΞΩΤ.
– Έλενα Κουντουρά Υπουργός Πολιτισμού.
Ερώτημα: Ποιός έκανε τα περισσότερα ταξίδια με κρατικά αεροπλάνα ή σε α’ θέση στα αεροπλάνα γραμμής, επ’ ωφελεία της Χώρας;
– Έχω μόνο τον αριθμό των ταξιδιών του κ. Τέρενς Κουίκ: 104, ο οποίος ταξίδευε πάντοτε διεπόμενος από το πνεύμα του Αρχηγού: θρησκεία-οικογένεια-πατρίς. Μέχρι τον Ιορδάνη έφθασε ένθα βαφτίστηκε και στην Κεντρική Ουραγουάη, όπου στο πυκνό δάσος ευρέθη Έλλην ορθόδοξος, σε ημιαγρία κατάσταση.
Νέο μαχητικό
Οι Κυβερνήσεις Γαλλίας και Γερμανίας υπέγραψαν προ εβδομάδος σύμβαση ύψους 65 εκ. € για την ανάπτυξη νέου μαχητικού, επομένης γενεάς, προς αντικατάσταση των RAFALE και EUROFIGTER. Ανάδοχες εταιρείας DASSAULT και AIRBUS.
Με τους ρυθμούς που ακολουθούνται στον εκσυγχρονισμό των F-16 φοβάμαι ότι θα δούμε να ίπταται το νέο μαχητικό ενωρίτερα από το F-16V.
Νομίζω ότι πρέπει να γίνει αυτή η παρουσίαση της τροπολογίας των ΑΩ (290 εκ. $) της L-M το ταχύτερο δυνατό στη Βουλή. Διαφορετικά ας εγγραφούμε στο consortium Γαλλίας- Γερμανίας.

Ούτε ίχνος τσίπας…
Επί πολλά χρόνια, κοινοβουλευτικοί και μη κραυγάζαμε εναντίον του βρωμερού άρθρου 86 του Συντάγματος που συγκάλυπτε τις λωποδυσίες Υπουργών που τους ενθάρρυνε να αρπάξουν.
(Έργο της ευγενούς δυάδος κ. Ε. Βενιζέλου και Π. Παυλόπουλου).
Ο αείμνηστος Κων. Μητσοτάκης το είχε χαρακτηρίσει ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ, μη υπάρχον σε άλλο Σύνταγμα στον κόσμο ούτε σ’ αυτό της Ζουαζηλάνδης.
Ο κ. Κυριάκος Μ. ως βουλευτής (2006) είχε ξεκινήσει εκστρατεία για την κατάργησή του.
Ήρθε η αναθεώρηση-νούλα και προτάθηκε από την Αριστερή (;) Κυβέρνηση όχι η κατάργησή του αλλά ένα εξάμβλωμα που το ονόμασαν τροποποίηση, δηλ. μια light εκδοχή, που δεν αφαιρεί τα σκανδαλώδη προνόμια των Υπουργών και αφήνει τον πυρήνα του παλαιού άθικτο!! Συμφώνησε, ενθουσιωδώς, και η ΝΔ. Ο κ. Κ. Μητσοτάκης λησμόνησε και τον πατέρα του αλλά και την προ 10ετίας, σταυροφορία του.
Μια ντροπή φθάνει; Αδιόρθωτοι…
Προς κ. Υπουργό Διαφάνειας και Συντριβής της διαφθοράς κ. Δημ. Παπαγγελόπουλο, ευσεβάστως…
Τι γίνεται με τα περιβόητα ή διαβόητα τέσσερα (4) πορίσματα που συνέταξαν τέσσερις, διαφορετικές, εταιρείες, ορκωτών λογιστών, με εντολή κ. Ε. Βενιζέλου (τότε Προέδρου ΠΑΣΟΚ) για την οικονομική διαχείριση δανείων και επιχορηγήσεων επί προεδρίας ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου Γ΄. Πέρασαν τόσα χρόνια…
Η σιωπή βλάπτει τον κ. Πρόεδρο γιατί αφήνονται πολλά να ακούονται περί οργίων.
Ερωτηθείσα η νυν Πρόεδρος κ. Γεννηματά διαβεβαίωσε ότι έχουν δοθεί στη Δικαιοσύνη.
Και η Δικαιοσύνη τι κάνει κ. Υπουργέ; Περιμένει να γίνουν εκλογές, να εκλεγεί ex-officio ο Γιωργάκης, μερίμνη Φώφης, οπότε δεν θα είναι δυνατή η δίωξή του λόγω ασυλίας; … Έλεος!

 


Φώφη: πυρά κι’ από τους δικούς της
Θόδωρος Πάγκαλος (ο απύλωτος στόμας): Τι κρύβει η αβυσσαλέα ψυχή της Φώφης; Πρόκειται για την αγωνία της ανεπάγγελτης που για λόγους κληρονομικούς διέπρεψε σε δημόσιες θέσεις συμπαρασύροντας μαζί κάθε είδους λαμόγια από την ταπεινή και ανικανοποίητη Πασοκαρία. Επιδιώκει επιβίωση με υπόβαθρο τον πασοκικό λαϊκισμό (ΝΕΑ 17-01-19).
Μιμή Λιάνη (Η θλιμμένη χήρα): Η κ. Γεννηματά είναι Αρχηγός ενός μορφώματος που συμπεριλαμβάνει τ’ απομεινάρια ενός κόμματος που ονομαζόταν ΠΑΣΟΚ… Δεν με κάλεσαν στη Βεγγέρα για τα 100 χρόνια του Ανδρέα … Απορώ γιατί οι άνθρωποι αυτοί του ΚΙΝΑΛΛ χρησιμοποιούν το όνομα του Ανδρέα (Παραπ 17-02-19).
Σχόλιο δικό μου: Και οι δύο είναι εξαιρετικά αναξιόπιστοι και αφερέγγυοι καίτοι λένε αρκετές αλήθειες.
Η κ. Φώφη Γεννηματά, αν θέλει να επιβιώσει πολιτικά και να προσφέρει στο μεγάλο πολιτικό πρόβλημα της Χώρας, θα πρέπει να κάνει ανατροπές. Να εκκαθαρίσει το κόμμα από τις σαβούρες, τους, ήδη, σφοδρά εκτεθειμένους για τον πρότερο βίο τους. Να υποδείξει την έξοδο στους κραγμένους. Να κτίσει, λίστες με νέα πρόσωπα, ιδιαίτερα αυτές Επικρατείας και Ευρωβουλής. Όχι με Βενιζέλους και Γιωργάκηδες, είναι εντελώς διαβρωμένοι. Εκτός και οι μαραγκιασμένοι και όζοντες φορμόλη. Σκανδαλίδηδες, Πρωτόπαπες, Γείτονες, Καρχιμάκηδες, Κεγκέρογλου κ.α. Αν δεν το κάνει θα εξαφανισθεί και η ίδια αλλά και το ΠΑΣΟΚ. Θα βλάψει τον τόπο.

Απαραίτητη διευκρίνιση
Ο υπογράφων τους Διαξιφισμούς, δηλ. ο Κων/νος Φράγκος είναι απόλυτα πολιτικοποιημένος αλλά και 100% ΜΗ κομματικοποιημένος. Είναι πεπεισμένος ότι τα κόμματα, όπως διαχειρίζονται την πολιτική σήμερα, βλάπτουν την χώρα. Έχουν μοναδικό σκοπό την αρπαγή, κατάληψη και νομή της εξουσίας.
Εν τούτοις, δεν μπορεί παρά να χειροκροτήσω την πρωτοβουλία του κ. Στ. Θεοδωράκη να συμπεριλάβει στη λίστα του κόμματός του της Ευρωβουλής 14 υποψηφίους, κορυφαίους Έλληνες επιστήμονες, εκπροσώπους του brain-drain (επιλογή διεθνών οργανισμών) που εργάζονται και διαπρέπουν στο εξωτερικό. Είναι αυτοί της γενιάς που σπρώχθηκε σε μετανάστευση. Είναι τα διαμάντια του ελληνισμού της διασποράς.
Αυτά όταν τα μεγάλα κόμματα παρατάσσουν απολειφάδια, χρεωκοπημένους πολιτικούς, θεσιθήρες, μέλη «ευγενών» οικογενειών, δημοσιογράφους παλαιάς κοπής και αθλητές. Εύγε κ. Θεοδωράκη…

Το φόρουμ των Δελφών
Είχε μεγάλη επιτυχία και συγχαρητήρια στους οργανωτές του.
Πήγα κι’ εγώ, ακάλεστος, για ν’ απολαύσω την ομιλία του κ. Ε. Βενιζέλου που ανέπτυξε ωραία θέματα (πώς μπορεί ένας ΥΕΘΑ να υπονομεύσει την Άμυνα της χώρας του, πως ένας συνταγματολόγος μη έχων ιδέα οικονομίας επιμένει ν’ αναλάβει ως Υπουργός Οικονομικών, όταν η χώρα «καίγεται» και να την κάψει, ακόμη περισσότερο, και καταφέρνει να ανακηρυχθεί ως ο χειρότερος ΥΠΟΙΚ της ΟΝΕ, πως για να κουκουλώσει φιλαράκια «ξεχνάει» μια πολύτιμη λίστα επί 9 μήνες σ’ ένα συρτάρι, πως επινοείται ένας φόρος τύπου ΕΝΦΙΑ…;)
Αχ αυτά τα φόρα…. Μερικές φορές είναι…. ανυπόφορα. Μοστράρουν χρεωκοπημένους πολιτικούς που μυρίζουν φορμόλη να μας πασάρουν τις ξεθυμασμένες σοφίες τους.


Ο Άγιος Ανδρέας Μαρτίνης της Ελίτ
Καταδικάσθηκε σε 7ετή κάθειρξη, με αναστολή, ο κ. Ανδρέας Μαρτίνης, πρώην Πρόεδρος του DUNAN γιατί προσέφερε δωρεάν, ελαφρά τη καρδία, νοσήλια σε φίλους πολιτικούς, δημοσιογράφους, καλλιτέχνες, «συμπεθέρες» πολιτικών κ.λπ.
Χρόνος δράσης 2007-2011 δηλ. επί κυβερνήσεων Κωστάκη και Γιωργάκη.
8.100 οι ευεργηθέντες ενώ η ζημιά του Νοσοκομείου ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια.
Μου έδωσαν έναν κατάλογο που όταν είδα τα ονόματα έπαθα… λουμπάγκο. Όλα «τα καλά παιδιά» των κομμάτων. Πρωθυπουργοί, Υπουργοί, μεγαλοσχήμονες. Δεν γράφω, κατ’ επιλογή μου, ονόματα γιατί ένας ΝΔ και έτερος ΠΑΣΟΚ βουλευτές την αμφισβητούν. Αφήστε την να ξεχαστεί, είπαν.
Μα η Αριστερή (;) Κυβέρνηση τι κάνει; Ο πολύς κ. Πολάκης της υγείας; Τουλάχιστον βρέθηκε κάποιος δικαστικός λειτουργός να υποχρεώσει τους Μπαταχτσήδες να καταθέσουν τα οφειλόμενα; Τα χαρισθέντα από τον Άγιο;
Θα παραμείνει;
Στα τέλη του μηνός περατούται η θητεία της Εισαγγελέα Διαφθοράς κ. Ελένης Τουλουπάκη.
θα της δοθεί παράταση, θ’ αντικατασταθεί, θα θελήσει η ίδια ν’ αποχωρήσει ή θα βάλει το χεράκι του κάποιος Ρασπούτιν;
Αν την αφήσουν να κάνει τη δουλειά της, σίγουρα θα την κάνει γιατί είναι έντιμη και ικανή δικαστικός.

Και ολίγη πλάκα
Για αντίδοτο της θλίψης που μας διακατέχει.
Συνεχίζεται η κοπή πρωτοχρονιάτικων πιτών αν και μπήκαμε στον Μάρτη, προς μεγάλη ταλαιπωρία των πολιτικών.
Όπως πληροφορούμαι, «φλουριά» πολλών Οργανισμών ή Στρατιωτικών Μονάδων βρίσκονται, εντελώς τυχαία, στο κομμάτι του Π.τ.Δ. Άρχισε η Προεδρική Φρουρά, ακολούθησε μια Μονάδα της Ορεστιάδας, ένα τρίτο των Ιωαννίνων και πάει λέγοντας.
Προχθές στο ΥΠΕΞ του Κατρούγκαλου το «φλουρί» έτυχε, στο κομμάτι του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, στον κ. Καλπαθάκη.
Θυμάμαι τον αείμνηστο Χαραλαμπόπουλο που στην α΄ Πρωτοχρονιά της θητείας του στο ΥΕΘΑ του «έτυχαν» πάνω από 25 φλουριά, το ένα, μάλιστα συνοδεύονταν από 200 δρχ. Έκτοτε ο σοφός honest-John έκανε γνωστό ότι δεν δέχεται φλουριά… Ιστορίες…

Τα θρυλικά, πλέον, ΝΗ-90
Συμφωνώ απόλυτα με την παρέμβαση του επίτιμου Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού κ. Μιχάλη Κωσταράκου για την ανάγκη δημοσιοποιήσεως της υπόθεσης των Ε/Π ΝΗ-90, στα οποία ο κ. Π. Καμμένος είχε κηρύξει τον πόλεμο.
Έφτασε σε σημείο ν’ απολύσει, εντελώς ωμά, ένα από τα επιφανέστερα στελέχη τον Α/ΓΕΣ, Στρατηγό κ. Χρήστο Μανωλά, γιατί ζήτησε, (νομίζω ότι τότε Α/ΓΕΕΘΑ ήταν ο κ. Κωσταράκος), κάτι το εντελώς λογικό: Ν’ αξιοποιήσει τα πανάκριβα αυτά μεταφορικά Ε/Π τα οποία, με την ακολουθούμενη πολιτική Καμμένου, είχαν καταδικασθεί σε αδράνεια. Σήμερα από τα 15 παραληφθέντα Ε/Π ίπτανται μόνο 2!!
Το θέμα αυτό δεν πρέπει να αφεθεί στη λησμονιά. Πρέπει να κληθεί ο τ. ΥΕΘΑ να εξηγήσει τι συνέβη. Λεπτομερώς.

Κατ’ αρχήν Θετική
Η επιλογή των κ. Δημ. Κουτσοθεοδώρου, ως Πρόεδρου, και τον κ. Αποστολάκη Καρκανεβάτου, ως Διευθύνοντα Συμβούλου στα δύστυχα ΕΑΣ.
Είναι αμφότεροι τεχνοκράτες με πείρα που γεννά αισιοδοξία.
Χρειάζεται δουλειά πολλή. Δεν γνωρίζω αν είναι, αποκλειστικά, κομματικοί. Αν ναι, χάθηκε μια ευκαιρία. Αν, διατηρώντας την ταυτότητά τους, συνεργασθούν για την εταιρεία, δεν αφήσουν να τους «ιππεύσουν» οι συνδικαλιστές, δεν υποταγούν στο κόμμα και εργασθούν σκληρά θα πετύχουν
Ρεαλισμός και ουσία
Και όχι έπεα πτερόεντα πασπαλισμένα με ασυνάρτητα σχήματα λόγου και αοριστες εικόνες. Στους Δελφούς Από:
– Τον υπουργό Άμυνας Ναύαρχο Ε. Αποστολάκη. Λόγος πυκνός, ουσιαστικός και αναλυτικός για το αμυντικό πρόβλημα της Χώρας, χωρίς κρεσέντα και απειλές κενών ασκών…
– Τον Γενικό ΔΙευθυντή Εξοπλισμού Ναύαρχο κ. Κυριάκο Κυριακίδη.
Το κόστος αποτροπής είναι κλάσμα αυτού των δαπανών του πολέμου.
Οι Π.Υ. των Ε.Δ. περικόπτονται δραματικά κατ’ έτος κατά την τελευταία 10ετία.
Ο ρόλος της Αμυντικής Βιομηχανίς είναι πρωταγωνιστικός για την Άμυνα.
Ποτέ δεν είχε τεθεί τόσο ρεαλιστικά το πρόβλημα.

Άντε και πιο χαμηλά
Την Κυριακή πρωί στη Λαμία ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Άδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε με συνδικαλιστές των Ε.Δ. και επανέλαβε ότι υπάρχουν κομισάριοι στο Στράτευμα. Έχει ξεχαστεί, φαίνεται στην εποχή των Αντωνομπένηδων.
Ας θυμηθεί τι έλεγε, όταν ο Καμμένος εισήγαγε, αφρόνως, τον συνδικαλισμό στις Ε.Δ.

Εδώ θα πούμε μπράβο
Η αμυντική βιομηχανίας THEON υπέγραψε σύμβαση 187 εκ. Ελβ. Φράγκων για πώληση ηλεκτροπτητικών συστημάτων (Γαλλοελβετική rectromix)
Παράλληλα συμμετέχει, με αντιπάλους γιγαντιαίες εταιρείες του εξωτερικού, σε διαγωνισμό του Γαλλικού Στρατού για ηλεκτρονικά. Μακάρι να τα καταφέρει.
Τέτοια νέα ν’ ακούμε κι από άλλες ελληνικές εταιρείες

Με εξαιρετικά αισθήματα
Προς την εταιρεία διοργάνωσης του φόρουμ των Δελφών.
Ουκ εν τω πολλώ το εύ… Προσκαλείτε ως ομιλητές κάθε χρόνο σπουδαίες προσωπικότητες αλλά και “σαβούρες” Θα το διαπιστώνει κανείς όταν δει τους Έλληνες ομιλητές.
Τον άθλιο κοντόχοντρο Μπαρόζο τι τον θέλατε; Να ξεχάσουμε ότι ήταν ο μόνος Ευρωπαίος ηγέτης (Πορτογάλος) που συμφώνησε με Τσένι, Ράμσφελντ, Μπλερ να γίνει η εισβολή στο “πυρηνικό φρούριο” του Ιράκ; Για λόγους οικονομικής φύσεως.
Να ξεχάσουμε ότι, πάραυτα, έλαβε ως αμοιβή την Προεδρία της ΕΕ; Την εχθρική του στάση κατά της Χώρας μας; Ότι σήμερα μετά την ΕΕ, μεταπήδησε σε κορυφαία θέση της Goldman Sacks; Πολύ καλύτερος και ανώτερος θα ήταν ο Τσουκάτος
Κρατείστε το επίπεδο ψηλά, κύριοι.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016