Διαξιφισμοί 

(Ειδησούλες και σχόλια ατάκτως ερριμμένα)

                                                              Aπό τον Κων. Φράγκο

Ο καυμενούλης ο Σημιτάκος.

 • Έτσι τον ονόμαζε ο χλευαστής των πάντων συμπατριώτης μου, αείμνηστος, Βαγγέλης Γιαννόπουλος.
 • Όπως τον Χυτήρη, Φαραντούρο, τον Γιωργάκη Τζεφρίδη  (από το αμερικανικό του όνομα Τζέφρι), τον Άκη, Κοράκι και πάει λέγοντας.
 • Νάτος, πάλι στην επικαιρότητα με το θέμα Παπαντωνίου.    Ο Άνθρωπος που δεν άκουγε, δεν έβλεπε, δεν οσφραινόταν την βρωμιά των σκανδάλων αλλά τα ενέκρινε, κι’ από πάνω!
 • Η ιστορία του «ταγκό» που χορευόταν από τον Σημίτη, τον επιλεγόμενο Βραχύ ή Δώσονα, και του αλαζόνα Γιάννου δεν άρχισε   από το Χρηματιστήριο, που νομίζουν μερικοί. Αλλά με την υποτίμηση της δραχμής (τελευταία) το 1998. Οι γνωρίζοντες την έννοια    της υποτίμησης μπορεί να φαντασθούν πολλά. Τότε κυκλοφόρησαν ιστορίες με σημεία και τέρατα τις οποίες φρόντισαν οι δύο να πνίξουν.
 • Τις ημέρες του παροξυσμού στο Χρηματιστήριο, τότε που οι Μανδαρίνοι του κυβερνώντος κόμματος, η επιχειρηματίες υπό τον Γιάννο, έσπρωχναν, ωθούσαν, παρέσερναν τους αφελείς να καταθέσουν το υστέρημά τους ή προϊόντα πώλησης ακινήτων σε επενδύσεις του χρηματιστηρίου, λέγοντας θηριώδη ψέματα, ενώ προετοίμαζαν, αριστοτεχνικά το φιάσκο, ο κ. Πρωθυπουργός εθεάτο. Μετά επροσποιείτο ότι δεν αντελήφθη την λεηλασία. Η ψυχρότης και η ανευθυνότης του τον οδήγησαν να κραυγάσει «Ε, και τι έγινε; Ας πρόσεχαν…».
 • Όταν, ο Λωτοφάγος Ελληνικός Λαός τους ξαναψήφισε λόγω της επίπλαστης ευημερίας, αντάμειψε το στενό συνεργάτη του κ. Γιάννο Παπαντωνίου με το θώκο του Υπουργού Άμυνας και ταυτόχρονα έδωσε εντολή στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χριστοδουλάκη (ο οποίος σήμερα, αντί να λουφάξει προκαλεί προτείνοντας λύσεις για τη σωτηρία της χώρας) να χρηματοδοτούνται με πολλά δις, εξ αλόγιστων δανείων, ο κ. Παπαντωνίου για εξοπλισμούς και έτερα σαΐνια της Κυβερνήσεώς του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ένα φοβερό πάρτι…. Δεν ασχολείτο να εξετάσει τις προτάσεις αγοράς οπλικών συστημάτων με ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ, (φαρμακερές τιμές) αντίθετα υπεδείκνυε τα μέλη του ευτελισμένου ΚΥΣΕΑ να υπογράψουν!
 • Όταν το σκάνδαλο Κοσκωτά, το 1988, βρισκόταν στην κορύφωσή του και η εμπλοκή του Μεγάλου Αντιφατικού ήταν ολοφάνερη, ο τότε Άρχων του Τύπου Κίτσος Τεγόπουλος (Ελευθεροτυπία με 200.000 φύλλα ημερησίως, ενώ σήμερα τα ΝΕΑ με το ζόρι φτάνουν τα 16.000) έγραψε το περίφημο άρθρο με τίτλο ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΣ Ή ΒΛΑΞ.                   Θα επαναλάμβανα προ ολίγων ετών την σύνταξη ενός τέτοιου άρθρου, με τον ίδιο τίτλο, για τον κ. Σημίτη. Πλην όμως ο κ. Σημίτης δεν είναι ούτε συμμέτοχος, ούτε βλάξ. Είναι όπως το περιγράφουν παρακάτω το alter ego  του και ένας διακεκριμένος δημοσιογράφος. Κοντολογίς, Βραχύς, Δώσων, Σημιτάκος, Ψοφοδεής.

 • Ο Σημίτης ήταν φοβικός, στρουθοκάμηλος. Επηρεαζόταν από τα τηλεφωνήματα των βαρόνων, των καναλαρχών… Τα χρήματα που έδιναν στο κόμμα οι του εξωτερικού (SIEMENS, KRAUSS – MAFFEI κ.α.) ήταν ελάχιστα συγκρινόμενα μ’ αυτά από επιχειρηματίες του εσωτερικού. Όλα τα ήξερε ο Σημίτης (Θ. Τσουκάτος) (CRASH Μάρτιος 2011).
 • Ο Σημίτης είχε αναπτύξει ένα περιβάλλον αγοραφοβικό και εσωστρεφές γύρω του, που δούλευε με «τους δικούς του» και έβλεπε παντού εχθρούς. Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί άφησε γύρω του τον ιστό της διαφθοράς να εξαπλωθεί, έστω αν σε ένα βαθμό ήταν τα λίτρα που έπρεπε να πληρώσει για να έχει την ησυχία του από εσωτερικούς και επιχειρηματικούς βαρόνους. (Αλ. Παπαχελάς, Καθημερινή 17/12/2013)
 • Κατ’ εμέ, εκείνο που ενδιέφερε τον Πρωθυπουργό ήταν να μην απειληθεί ο θώκος του και αδιαφορούσε για τη διαφθορά που τον έπνιγε, για να μην στεναχωρήσει τους άρπαγες τους οποίους φοβόταν ότι θα τον ανατρέψουν. Τους άφηνε να μασούν για να σιωπούν. Ορθώς ο κ. Καραμανλής τον ονόμασε Πάπα της Διαφθοράς αλλά λίγο αργότερα και ο ίδιος εξελίχθηκε σε Πατριάρχη του κουκουλώματος και της συγκάλυψης.
 • Ποτέ δεν είχε το θάρρος να κάνει μια αυτοκριτική, να ομολογήσει ότι πολλές επιλογές του (Άκης, Γιάννος, Μαντέλης, τρωκτικά των Ο.Α. που καθυστερούσαν τους διαγωνισμούς για να κάνουν τελικά, απευθείας αναθέσεις με τριπλάσια τιμή) ήταν λαθεμένες και ατυχείς. Σημιτάκος…
 • Σήμερα, διάφοροι ακαδημαϊκοί και δημοσιογράφοι που έδρεψαν… δόξες επί των ημερών του επιχειρούν να τον αγιοποιήσουν. Ματαιοπονούν…

ΣΗΜ: Εν τούτοις στη δύστυχη αυτή Χώρα των Παραδοξοτήτων λειτουργεί, δαπάναις του ψωραλαίου κράτους ΙΔΡΥΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΗΜΙΤΗ (SIMITIS FOUNDATION), ιδρυθέν το 2007, προς διατήρηση και ανάδειξη των ΑΡχείων του τ. Πρωθυπουργού και ανάδειξη εθνικών, πολιτικών και οικονομικών θεμάτων!!! (όπως γράφεται στο καταστατικό).

Τα αεροσκάφη Ναυτικής Συνεργασίας ΡΡ3.

 • Το σωτήριον έτος 2006 οι άρχοντες του ΥΕΘΑ κ. Ε. Μεϊμαράκης και Ε. Βασιλάκος (εξοπλισμοί) αποφάσισαν ότι τα έξι (6) α/φ  Ρ-3 του ΠΝ εξεμέτρησαν τα προς το ζην, δηλαδή στη λαϊκή, τα «έφτυσαν», και διέταξαν να εναποθηκευθούν ως παλιοσίδερα. Οι δύο Ευάγγελοι… Πάραυτα προκήρυξαν διαγωνισμό για αγορά νέων.                        Ο διαγωνισμός ναυάγησε γιατί το κόστος ήταν μεγάλο… Η στοιχειώδης λογική, την οποία φαίνεται εστερείτο ο κ. Υπουργός, επέβαλε να αγοράσει πρώτα καινούργια και μετά να αποσύρει τα παλιά.
 • Έκτοτε η εξουσία εσιώπησε, (ποιος την έλεγχε;) και το ΠΝ έμεινε «ξεβράκωτο» από ένα βασικότατο πολεμικό μέσο.
 • Μετά ήλθε ο έτερος Ευάγγελος, ο κ. Βενιζέλος, που στο πέρασμά του σκόρπισε στάχτη και μπούρμπερη, και αγνόησε την ανάγκη, όπως πολλές άλλες.
 • Το 2014 ο τότε Α/ΓΕΝ Ναύαρχος κ. Ε. Αποστολάκης και ο ΥΕΘΑ κ. Δ. Αβραμόπουλος απεφάσισαν να ενεργοποιήσουν πρόταση της L-M για αξιοποίηση των Α/Φ που ήσαν τα υπόστεγα, ανενεργά, επί οκτώ (8) χρόνια. Η αγορά καινούργιων, ήταν, όπως ανέλυσαν ανέφικτος. Κόστος 550 εκ $. Ουκ, ολίγα.
 • Η σύμβαση υπογράφηκε από τον κ. Π. Καμμένο, τελικά, το 2015. Το πρώτο α/φ θα αξιοποιείτο από ΕΑΒ, μηχανικά, το οποίο προγραμματίσθηκε να δοκιμασθεί το Δεκέμβριο 2017. Τα υπόλοιπα θα αξιοποιηθούν πάλι από την ΕΑΒ με KITS της L-M. Πότε; Όποτε ευδοκίσει ο Δίας.
 • Σήμερα, μπήκαμε στον Νοέμβριο 2018 και το πρώτο α/φ δεν λέει να πετάξει.
 • Τι να φταίει, τι να φταίει που δεν πήγαμε μπροστά, δεν μετρήσαμε το κύμα και τον άνεμο σωστά έλεγε η αξέχαστη Βίκυ Μοσχολιού σε ένα χαριτωμένο τραγουδάκι.
 • Το α/φ αυτό έπρεπε να ίπταται πάνω από τη φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ που έστειλε το Ναυτικό μας να δηλώσουμε παρουσία πάνω από  την ελληνική ΑΟΖ. Ήδη έχουν καταβληθεί 350 εκ $ για τον εκσυγχρονισμό.
 • Αυτά βλέπει ο κ. Ερντογάν και η παρέα του, τα χάλια και την αβελτηρία μας, και απειλεί. Από επισκέψεις πάμε καλά.
 • Προσεχώς περισσότερα.

Το αντιμάμαλον της Υπόθεσης Παπαντωνίου.

 • Ο κ. Γιάννος Παπαντωνίου δεν είναι ένα τυχόν πρόσωπο του πολιτικού κόσμου. Απόφοιτος καλών σχολείων, γόνος αστικής οικογένειας, σπουδές στο εξωτερικό, πρώτος γάμος με κόρη βιομηχάνου. Φορούσε, ήδη, ROLEX και ρούχα σινιέ όταν οι «σύντροφοί» του στο ΠΑΣΟΚ ψώνιζαν, δεύτερο χέρι, από το Μοναστηράκι και έτρωγαν αμελέτητα με τη σέσουλα στο καπηλειό της Μαρίας της Κουτσής στη Νίκαια.
 • Ήταν ο δούξ των πολιτικών, μέλος της πολιτικοοικονομικής ελίτ και έτρωγε στα ακριβότερα  ρεστοράν, εντός και εκτός. Με τις γλώσσες του, τις σπουδές, το διπλωματικό χαμόγελό του. Δεν ήταν ο Άκης, ο γνωστός κολπατζής από τα χρόνια του ΠΑΚ, που εξελίχθηκε σε οικονομικό βαρόνο αλλά ποτέ δεν έγινε αποδεκτός από την ελίτ. Παρόλο τον πολυτελή γάμο του στον Άγιο Στέφανο στο Παρίσι. Ήταν εγωιστής, αλαζών και θεώρησε ότι μπορεί να κινείται ατιμωριτί στον τότε χώρο της διαφθοράς, όπως οι ευγενείς Γερμανοί Γιούγκερς επί αυτοκράτορα Γουλιέλμου, αφού είχε εξασφαλίσει την κάλυψη του Πρωθυπουργού και των συναδέλφων του με βάση την αρχή της OMERTA όπως την έχει περιγράψει, γλαφυρά, ο Πάγκαλος. Όταν μιλούσε για σοσιαλισμό στα Συνέδρια του ΠΑΣΟΚ προκαλούσε τους καγχασμούς  των «συντρόφων» του.
 • Διαβάζω σε ένα ωραίο ρεπορτάζ του βετεράνου δημοσιογράφου, αγαπητού φίλου, κ. Λουκά Δημάκα (29-09-2005) ότι όταν ξέσπασε το σκάνδαλο του εκσυγχρονισμού των γηραιών φρεγατών (μετά τις δηλώσεις του Γάλλου μεγαλοστελέχους της THALES κ. Josseran ότι «λαδώθηκε» ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας) ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Θ. Ρουσόπουλος, σε ήπιο τόνο, δήλωσε «θα μπορούμε να ξανασυζητήσουμε το θέμα όταν δοθεί από τον Υπουργό απάντηση στη Βουλή»(sic). Στη συνέχεια ο τότε ΥΕΘΑ κ. Ε. Μεϊμαράκης, πάλι σε ήπιο τόνο δήλωσε «Είναι μια υπόθεση που παρακολουθείται με προσοχή»(sic). Ήταν, νομίζω, σαφής η πρόθεση της κυβέρνησης Καραμανλή να «χαϊδέψει» τον κ. Γ.Π. Είναι η OMERTA του Πάγκαλου.
 • Ειρήσθω εν παρόδω, ότι ερώτηση στη Βουλή, είχε υποβάλει ο τότε βουλευτής της ΝΔ κ. Πάνος Καμμένος (!!) που σήμερα ποιεί την νήσσαν  σε ότι αφορά την υπόθεση των φρεγατών. (Πούσουνα νιότη που έλεγες πως θα γινόμουν άλλος… Θα επαναλάμβανε ο μεγάλος Βάρναλης). Ο κ. Γ.Π.  βέβαια εξεμάνη και ζήτησε να ζητηθούν εξηγήσεις από την THALES η οποία όμως είχε, ήδη, συμμαζέψει τον    κ. Josseran.
 • Δεν επενέβη τότε ΟΥΔΕΙΣ εισαγγελέας και το θέμα ξεχάστηκε, αφού ήδη ο κ. Κων. Καραμανλής, ο επιλεγόμενος και Σκανδαλοθάφτης είχε δώσει εντολή «Παύσατε πυρ» σε ότι αφορά σε σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. ΓΠ, για την τιμή των όπλων, κατέθεσε μήνυση, επιλεκτικά, κατά της εφημερίδας LIBERATION ενώ τις δηλώσεις Jοsseran τις παρουσίασε, πρωτοσέλιδο, όλος ο Παρισινός Τύπος.
 • Η κυβέρνηση της «κάθαρσης» και της αλόγιστης δημοσιονομικής κραιπάλης του κ. Κ.Κ. θα μπορούσε, να «τσιμπήσει» τον κ. Γ.Π. και για άλλα κραυγαλέα σκάνδαλα της εποχής του όπως είναι οι προμήθειες των Ε/Π APACHE, NH-90, Συστήματος αυτοπροστασίας F-16 ΜΕ ΔΙΟΓΚΩΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ. Σιώπησε όμως, καίτοι ο κ. Γ.Π. δεν εκαλύπτετο ακόμη από την προστασία του άρθρου 86. Η απιστία ήταν, κι αυτή, κραυγαλέα.
 • Έκτοτε ο κ. Γ.Π. ζούσε μια χλιδάτη ζωή, εντός και εκτός Ελλάδος, ίδρυσε Κέντρο Προβληματισμού (όπως καλή ώρα σήμερα ο Βενιζέλος), έκανε σεμινάρια στα οποία συμμετείχαν μεγάλα ονόματα της πολιτικής, ακόμη και του ΣΥΡΙΖΑ! 20 ημέρες προ της σύλληψής του παρουσίασε βιβλίο για τη σωτηρία της Ελλάδας που, προθύμως παρουσίασαν η  κ. Ξαφά και άλλοι της ελίτ.
 • Τον Ιούνιο 2011 τα ΝΕΑ δημοσίευσαν σχόλιο, εντός πλαισίου με το ΕΡΩΤΗΜΑ (sic): Πώς γίνεται ο Γιάννος να βρίσκει θέση πλάι στο Σόρο και τον Ρομπαϊ στις Βρυξέλλες αλλά να είναι αποδιοπομπαίο πρόσωπο στην Αθήνα; Και, παρακάτω, παρότρυνε τον Γιωργάκη, να τον χρησιμοποιήσει την ώρα που η οικονομία «έτριζε». Η καλή εφημερίδα εξέφραζε την ανησυχία της ελίτ για τον άνθρωπό της.
 • Σήμερα, ο καλός κόσμος, έχει αναστατωθεί!

Οι συμμαθητές του και οι  συμφοιτητές του στέλνουν επιστολές προβληματισμού στις εφημερίδες.

 • Το «πουλόβερ», βέβαια, άρχισε να ξηλώνεται όταν βρέθηκαν στη λίστα Lagarnd 1,8 εκ. € στο όνομα της κ. Παπαντωνίου αδήλωτα. Το ζεύγος καταδικάστηκε με πρόστιμο και ποινή φυλάκισης, εξαγοράσιμη, αλλά η αρχή είχε γίνει. Σας θυμίζω, για να μην ξεχνάμε, ότι ο  κ. Ε. Βενιζέλος εξαφάνισε τη λίστα Lagarnd επί 9 μήνες, αλλά και πάλι, ουδείς συγκινήθηκε. Το γιατί την εξαφάνισε, μαντέψτε το. Την 29-10-18 ο κ. Γιάννης Ραγκούσης συνεντευξιαζόμενος στην ΕΡΤ ονόμασε την πράξη Βενιζέλου «μέγα σκάνδαλο» για το οποίο ο κ. Ε.Β. έπρεπε να παραπεμφθεί σε εξεταστική Επιτροπή. Ποιος θα τον  παραπέμψει; Ο φιλαράκος του, Αντωνάκης της ΝΔ που έκαναν μαζί κυβέρνηση ή οι υπνώττοντες του ΣΥΡΙΖΑ;
 • Την χαριστική βολή στην υπόθεση έδωσε ο ευπατρίδης τ. Α/ΓΕΝ, Ναύαρχος κ. Αντώνης Αντωνιάδης σε συνέντευξή του στο MILITAIRE.GR (Καρβουνόπουλος) όπου αφηγήθηκε λεπτομερώς την μεθόδευση του Γιάννου για τον εκσυγχρονισμό, με αντίθετη θέση των Ναυτικών.
 • Υπενθυμίζω ότι ο κ. Ζοσεράν είχε μιλήσει για κάποιο 6-7% Δεν είμαι βέβαιος για την αξιοπιστία του Γάλλου Μανδαρίνου της THALES αλλά το ποσοστό αυτό προδίδει μια μίζα γύρω στα 25 εκ €. Αν είναι έτσι που δύσκολα θα το πιστέψω καίτοι τα ποσοστά6-8% εκείνη την εποχή κάπου εκεί έβοσκαν. Τα 2,8 εκ € είναι η κορυφή του παγόβουνου.
 • Σας θυμίζω ότι όταν η τραγική επιτροπή Τραγάκη «δίκαζε» Γιάννο και Άκη για τα σκάνδαλα TPQ37 και TORMI αθώωσε τελικά τους δύο Υπουργούς. Αιχμή του υπερασπιστικού δόρατος ήταν το δίδυμο Βενιζέλου – Λοβέρδου το οποίο πανηγύρισε την αθώωση καταδικάζοντας τη «συνομωσία της Δεξιάς» και εξέδωσε και ειδικό μνημόνιο προς τούτο (30-11-07). Αμφότεροι οι κ. Καθηγητές συμμετέχοντες στις διαδικασίες γνώριζαν καλά ότι οι δύο ευγενείς νέοι ήσαν μέχρι τα αυτιά χωμένοι στα σκάνδαλα. Γνώριζαν επίσης ότι η υπόθεση κουκουλώθηκε με εντολή Καραμανλή. Εν τούτοις εκραύγαζαν. Τρία χρόνια μετά ο κ. Ι. Τραγάκης, σε μακρά συνέντευξη στην Ελευθεροτυπία (07-05-14) δηλώνει: «Είχαμε δέσει την υπόθεση τόσο καλά που οι δύο τ. Υπουργοί θα οδηγούντο στο Δικαστήριο. Αλλά μας σταμάτησαν ….»(sic). Δεν πρόσθεσε ποιος τους σταμάτησε. Φυσικά ήταν ο κ. Καραμανλής, ο Σκανδαλοθάφτης. Προς τι οι υποκριτικοί πανηγυρισμοί των Βενιζελοβέρδων; Σήμερα, αμφότεροι, σιωπούν. Τι να πω;

Μικροδιαξιφισμοί.

 • Δωρεά 5,3 εκατ. € από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για εκσυγχρονισμό του Νοσοκομείου 251 του Π.Α.  Η δωρεά εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια  υποστήριξης των ανθρώπων των ΕΔ. Έχει προηγηθεί παρόμοια κίνηση για το 401 ΓΕΝ.

Κάποιος, κι’ αυτός δεν είναι άλλος από τον Υπουργό ή ΑΝΥΕΘΑ, θα πρέπει, διακριτικά, να παρακαλέσει το σπουδαίο αυτό ίδρυμα να ρίξει μια ματιά και στους βετεράνους. Το ΝΙΜΙΤΣ, καίτοι αποδίδει άριστα χρειάζεται και αυτό κάποιον εκσυγχρονισμό.

 • Τα ελληνικά φτερά πρώτευσαν πάλι στη μεγάλη Άσκηση του ΝΑΤΟ στη Νορβηγία. Τέσσερα F-16 (και μη εκσυγχρονισμένα κάνουν καλά τη δουλειά τους) με δεξιοτέχνες πιλότους κυριάρχησαν. Εύγε! Εν τούτοις τα προβλήματα εκσυγχρονισμού υπάρχουν ακόμη και θα επανεξετασθούν τον Φεβρουάριο 2019! Καλά κρασιά…
 • Με μεγάλη προσωπική προσπάθεια ο Γεν. Δ/ντής της ΓΔΑΕ                        κ. Κυριάκος Κυριακίδης πέτυχε μια ηπιότερη ροή δόσεων για τα F-16. Αν δεν ήμουν ευγενούς καταγωγής Αρκάς συνεχίζων τις παραδόσεις των συμπατριωτών μου Ε. Γιαννοπούλου, Γ. Δασκαλάκη, Κ. Λαλιώτη κ.α.  θα εκτροχιαζόμουν σε αθυροστομίες και θα έλεγα ότι μας βάζουν ολίγη βαζελίνη στο γουδοχέρι που μας χώνουν! Sorry.
 • Έρχεται βροχή, έρχεται μπόρα και παγωνιά, όπως λέει σε ένα τραγουδάκι ο φίλος μου Νιόνιος. Τέσσερις παραπέμπονται για δωροληψία και νομιμοποίηση εσόδων παρανόμων δραστηριοτήτων για την υπόθεση μεταβίβασης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά (ΕΝΑΕ) στη Γερμανική HD Ferrostal (2002). Μην ανησυχείτε. Οι εμπλεκόμενοι Υπουργοί θα διαφύγουν λόγω παραγραφής. Το διέλυσαν το “μαγαζί” και τώρα σφυρίζουν αδιάφορα.
 • Αν αληθεύει, λέγω αν, ότι το Ευρωκοινοβούλιο συζητά άρση ασυλίας  επώνυμου Έλληνα Ευρωβουλευτή γιατί κρατούσε, παράνομα μέρος μισθών συνεργάτιδάς του, τότε ζήτω που  καήκαμε. Καταβάλλονται προσπάθειες για να συγκαλυφθεί η ντροπή! OMERTA.
 • Αλλού, συμβαίνουν χειρότερα. Ο Ινδός Πρωθυπουργός κ. Μόντι εγκαινίασε το υψηλότερο άγαλμα του κόσμου (του μακαρίτη Υπουργού Σαρντάλ Παρτάλ) στην φτωχή περιοχή της Ινδίας Νορμάντα του Γκουαζαράτ. Το άγαλμα κόστισε 400 εκ. $. Ναι, αδέλφια, 400 εκ. $.                 Τι του λες του κ. Μόντι…
 • Η Αρχηγός του νέου κόμματος ΝΕΟ (Νέα Ελληνική Ορμή) κ. Κατερίνα Παπακώστα, νυν Υφυπουργός Δημοσίας …. Ανασφάλειας δήλωσε ότι αποτελεί τον 5ο πόλο της κυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛΛ-ΠΡΑΤΤΩ-ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ). Συγκαλέσασα, δε, τη Διοικούσα Επιτροπή του Κόμματος αποφάσισαν να ελέγξουν τις προαγωγές των Σωμάτων Ασφαλείας και να υποστηρίξουν τον Τατούλη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου! Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελά, πατέρα… Τυχερέ…. Τατούλη…
 • Η ΥΦΕΘΑ κ. Μαρία Κόλλια –Τσαρούχα, κλίματος Καμμένου, επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο για να υποβάλει τα σέβη της. Ο ΑΝΥΕΘΑ ακόμη καθυστερεί, θέλει να δει πρώτα τους συνεργάτες του… Παραφωνία στην ευσεβή  κυβέρνηση Τσίπρα…
 • Χρόνια πολλά στην Πολεμική Αεροπορία μας.                                   Καλές προσγειώσεις και υψηλό ηθικό. Θα έρθουν καλλίτερες ημέρες, σίγουρα.
 • Με πρωτοβουλία του Α/ΓΕΣ Στρατηγού κ. Αλ. Στεφανή οργανώθηκε στο πεδίο του Άρεως και από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο, επιμνημόσυνη δέηση για τους Ιερολοχίτες του Υψηλάντη. Ο Λαός που δεν θυμάται, πεθαίνει.
 • Το ΠΝ, όπως κάθε χρόνο, οργανώνει επίσκεψη ειδικού πολεμικού πλοίου με γιατρούς, θεραπευτές και λοιπό υγειονομικό προσωπικό που επισκέπτεται ακριτικά νησιά παρέχοντας ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη. ΕΥΓΕ!
 • Συγχαρητήρια  στον προαχθέντα στον βαθμό του Αντιπλοιάρχου, βασικό στέλεχος του Γρ. Τύπου ΓΕΕΘΑ, κ. Παν. Καλαθάκη. Λίαν αγαπητός τοις πάσι, δραστηριότατος και πολυτάλαντος ο Παναγιώτης…
 • Χέρι, χέρι σε πηγαίνω και με πας.

Έλεγε ένα ασματίδιον των 50 ‘s. Το θυμήθηκα όταν είδα τη φωτογραφία, χεράκι-χεράκι, των κ. Μέρκελ – Πούτιν – Μακρόν – Ερντογάν.

Είναι, τελικά, μεγάλος ηγέτης για την πατρίδα του ο κ. Ερντογάν και φαίνεται μεγαλύτερος όσο, με τον καιρό, κονταίνουν και σκεβρώνουν οι νάνοι δικοί μας που οδηγούν την πατρίδα στην ευθανασία.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016