Η Τουρκία προαναγγέλει τι ετοιμάζει και καλό θα είναι να πάψουμε να παριστάνουμε ότι δεν το ακούμε ή δεν το καταλαβαίνουμε. Με διαφορά λίγων ωρών, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας από τη μία και η “φωνή” του Ερντογάν από την άλλη , ο αρθρογράφος και λογογράφος του Ιμπραήμ Καραγκιούλ μας προειδοποιούν.

Ο Χουλουσί Ακάρ έγραψε πρώτος στο twitter:

“Δεν υπερασπιζόμαστε μόνο τα δικαιώματά μας στην θάλασσα σύμφωνα με τους νόμους, αλλά αποτελεί δέσμευσή μας η προστασία των δικαιωμάτων και των Κυπρίων αδελφών μας. Δεν είναι βιώσιμη καμία απόφαση σχετικά με την Ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο και την Κεντρική Μεσόγειο, καθώς και οπουδήποτε αλλού, χωρίς την συγκατάθεση της Τουρκίας”.

Λίγες ώρες μετά ήρθε ο Καραγκιούλ με δικό του μήνυμα να μας πει ότι “το παιχνίδι θα αλλάξει στη Λιβύη, στη Μεσόγειο, στο Αιγαίο”.

Η Λιβύη δεν είναι ξένη χώρα.Η Λιβύη είναι ο αδερφός μας.Η Λιβύη είναι εμάς…Το παιχνίδι θα αλλάξει στη Λιβύη, στη Μεσόγειο, στο Αιγαίο”, έγραψε.

Μπορεί στον Έβρο να επιμένουμε ότι “δεν έγινε τίποτα”, αλλά είναι πασιφανές ότι δεν θα μπορέσουμε να πούμε το ίδιο για όσα φαίνεται ότι έρχονται. Εκτός αν όσα γράφει στο άρθρο του στο Militaire.gr, ο Επίτιμος Α/ΓΕΝ Ναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης, αποδειχτούν προφητικά.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016