Ο νέος Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγο Γιώργος Καμπάς, στην πρώτη του ημερήσια διαταγή, αναφέρθηκε στο όραμα που έχει για τον Στρατό Ξηράς, υποσχόμενος αξιοκρατία και δικαιοσύνη:

“Οραματίζομαι έναν Στρατό που θα συνεχίσει να αποτελεί εργαλείο Αποτροπής και ισχυρή συνιστώσα της Εθνικής Στρατηγικής, που θα παρέχει στην Πολιτική Ηγεσία επιχειρησιακό πλεονέκτημα για την προάσπιση των Εθνικών μας Συμφερόντων, αντιμετωπίζοντας με σθένος τόσο το συνοριακό επεισόδιο και τη σημειακή κρίση όσο και τη γενικευμένη σύρραξη, εάν απαιτηθεί. Έναν Στρατό , ο οποίος θα εκπέμπει ισχυρό μήνυμα αποφασιστικότητας για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της Πατρίδας μας και θα την εξασφαλίζει από κάθε ξένη επιβουλή, αλλά παράλληλα θα στηρίζει τις ανάγκες της Ελληνικής Κοινωνίας, μέσα από ένα πλέγμα δράσεων κοινωνικής αρωγής”.

Ο νέος Α/ΓΕΣ θα έχει προφανώς συνειδητοποιήσει ότι χρειάζεται πάρα πολύ δουλειά για να υλοποιηθεί το όραμα που περιγράφει στην συγκεκριμένη παράγραφο της ημερήσιας διαταγής του. Ο Στρατός Ξηράς έχει μείνει πίσω, είναι ένας Στρατός που απεικονίζει δεδομένα και πραγματικότητες του παρελθόντος, είναι “στατικός” και γενικώς έχει μια σειρά προβλημάτων τα οποία πρέπει να επιλυθούν.

Σ΄ ότι έχει να κάνει με την “κοινωνική αρωγή”. Αυτή δίνεται από τον Στρατό απλόχερα εδώ και πάρα ,πάρα πολλά χρόνια. Το γεγονός ότι ο Στρατός και γενικώς οι ΕΔ είναι σ΄ όλες τις δημοσκοπήσεις στις υψηλότερες θέσεις αποδοχής από τους πολίτες είναι η χειροπιαστή απόδειξη. Θα τολμήσουμε να πούμε ότι η κοινωνία είναι αυτή που πλέον οφείλει να βοηθήσει τον Στρατό…

Ο νέος Α/ΓΕΣ θα πρέπει πρώτα απ΄ όλα να ασχοληθεί με το προσωπικό του Στρατού Ξηράς, το οποίο έχει πολλά, μεγάλα και χρόνια προβλήματα. Τα τελευταία χρόνια έγινε μια πολύ σημαντική προσπάθεια από τον Καμμένο για να δοθεί λύση στο στεγαστικό πρόβλημα των στελεχών. Ο Αντιστράτηγος Καμπάς από τη θέση του θα πρέπει να πιέσει ώστε αυτό το πρόγραμμα να συνεχιστεί απρόσκοπτα.

Η ημερήσια διαταγή του νέου Α/ΓΕΣ ΕΔΩ

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016