L’ Etat c’ est moi… (Λουδοβίκος XIV,1685)
L’ Etat c’ est nous (Έλληνες πολιτικοί, 1975)

Του Κων. Φράγκου

Ξέρουμε ότι η επιβίωσή μας σήμερα εξαρτάται από το πιο ασήμαντο (συχνά ποταπό) ανθρώπινο υλικό που μας ηγεμονεύει. Δεν τους περιφρονούμε. Τους κατατάσσουμε εκεί που αυτοί διάλεξαν να ανήκουν
Χρ. Γιανναράς (Καθ. 15.07.18)

Μετά 300 χρόνια από τον Βασιλιά – Ήλιο, Λουδοβίκο XIV, οι Έλληνες Πολιτικοί, ανεφώνησαν «ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ», αφού ήδη είχαν συγκροτήσει μία αρραγή, κλεπτομανή, συντεχνία εξασφαλίζοντας δι’ εαυτούς βασιλικά προνόμια και μηχανισμούς ατιμωρησίας, αντί μετά την επταετή δικτατορία να οργανώσουν μία ισχυρή και θωρακισμένη Δημοκρατία απρόσβλητη από χούντες.
Υψηλότατους μισθούς, αφορολόγητους, στους βουλευτές.
Διάθεση εις έκαστον πολυτελούς αυτοκινήτου (παγκόσμιος πρωτοτυπία) και πολυάριθμων προσωπικών «συνεργατών» και αστυνομικών για την ασφάλειά τους , αλλά και την εξασφάλιση οικιακών βοηθών.
Παροχή υψηλών αξιωμάτων, εντός Βουλής, με τα συνεπακολουθούντα προνόμια: Εννέα Αντιπρόεδροι (παγκόσμια πρωτοτυπία). Ακολουθεί, ως χώρα, η Ζουαζιλάνδη με πέντε (5).
Σύνταγμα, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους, καμωμένο από τα χέρια κορυφαίων καθηγητών (Παυλόπουλος – Βενιζέλος) που εξασφαλίζει ατιμωρησία για κάθε λωποδυσία Υπουργού. Όλοι, οι καλοί μας, πολιτικοί το αποδοκιμάζουν αλλά ουδείς προτίθεται να το αλλάξει!
Διάθεση συντάξεων (παγκόσμια πρωτοτυπία). Σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες το Κοινοβούλιο τους δεν λειτουργεί ως συνταξιοδοτικός φορέας. Οι βουλευτές συνταξιοδοτούνται από τον ασφαλιστικό φορέα που είχαν ως επαγγελματίες πριν εισέλθουν στον δημόσιο βίο. Εδώ κι ενταύθα, όμως, στην χώρα των Λαιστρυγόνων, των Κυκλώπων και των Αρπυιών, ένθα ανθεί φαιδρά η πορτοκαλέα δι΄ολίγους, υπάρχουν πολιτικοί ηγέτες ανεπάγγελτοι, χωρίς ασφαλιστικό φορέα π.χ. Κ. Καραμανλής, Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαράς, Ε. Μεϊμαράκης, Ντ. Μητσοτάκη κ.α., κ.α. Πάνω από 50. Πώς θα βολευόντουσαν; Ιδού η δύστυχη Βουλή, το Δημόσιο, δηλαδή οι πολίτες… Αυτοί «ό,τι αρπάξουν από τον κρατικό κορβανά»… Σύνταξη στα 8 χρόνια!!
Διατήρηση ενός προκλητικού αριθμού βουλευτών σε σχέση με τον πληθυσμό της χώρας ( ο οποίος διαρκώς μειώνεται ανησυχητικά, ενώ κανείς δεν ενδιαφέρεται γι’ αυτό).
Αν ρίξουμε μια ματιά για την αναλογία που τηρείται ευλαβώς σε Ευρωπαϊκές χώρες (πληθυσμός – αρ. βουλευτών) οι εθνικοί μας αντιπρόσωποι δεν έπρεπε να υπερβαίνουν τους 170. Ουδέν κόμμα διανοείται να θέσει το θέμα. Τα προνόμια – προνόμια, κι ας έχει «γονατίσει» η χώρα…
Εξασφάλιση χρηματοδότησης από το κράτος διαφόρων κηφηνείων που ακούν στο όνομα Ίδρυμα Τάδε, Ίδρυμα Δείνα, πρώην Πρωθυπουργών, με σκοπό την «καταγραφή των αρχείων, των αρχών, του έργου, των προσδοκιών κ.λπ….». Δηλαδή δεν φθάνει που οι περί οις ο λόγος μας ρήμαξαν θέλουν και ιδρύματα.
Διάθεση πολυτελών γραφείων Βουλής (κι αν δεν υπάρχουν, νοικιάζουμε πανάκριβα στον χώρο) για τους τ. Πρωθυπουργούς και Προέδρους της Βουλής με πολυμελές προσωπικό που πληρώνονται από το Κοινοβούλιο, δηλαδή από εμάς. Ποιος ο λόγος; Γιατί χρειάζονται αυτά τα γραφεία οι τέως κ. Καραμανλής, Παπανδρέου, Σαμαράς, Σημίτης, Πετσάλνικος, Σιούφας, Κακλαμάνης, Ζωή και ακόμα ο Πρόεδρος της μίας ημέρας κ. Β. Πολύδωρας; Για να μας θυμίζουν πόσο έβλαψαν την χώρα, ενώ οι νέοι βλέπουν θαυμάσιες προοπτικές, ατυχίας και απογοήτευσης.
Συντήρηση από τη Βουλή Τηλεοπτικού Σταθμού (άλλη παγκόσμια πρωτοτυπία), ενός άλλου πρυτανείου, χωρίς αιτιολογία για βόλεμα, πάλι ημετέρων. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε διακηρύξει ότι θα τον καταργούσε πάραυτα. Το μελετάει…
Υπουργοποίηση, παντός «ενδιαφερόμενου» πολιτικάντη ώστε να «πάρουν όλα τα καλά παιδιά» αξίωμα με την κατάχρηση πολυτελών κυβερνητικών σχημάτων που ενίοτε είναι διπλάσια ή ακόμη τριπλάσια από τις άλλες χώρες : Πτωχοκομείο η Ελλάς: 45 Υπουργοί, ΗΠΑ 18, Γαλλία 16, Τουρκία 16, Ιταλία 18, Ισπανία 16. Είμαστε ρεντίκολα, «νούμερο» επιθεώρησης ή όχι;

Ευρωβουλευτές
Η είσοδός μας στην ΕΕ μας έδωσε την ευκαιρία να στείλουμε εκεί προς εκπροσώπηση άριστους, ικανούς, γλωσσομαθείς ώστε να μάχονται για τα συμφέροντα της χώρας, ενώ, ταυτόχρονα, θα ανεδείκνυαν το γόητρό της. Ε, λοιπόν, κι εδώ έγινε ο,τι με τους βουλευτές επικράτειας. Οι Πρωθυπουργικές φατρίες στέλνουν εκεί σαβουρίτσες της παρέας τους, ακατάλληλους, ανεπαρκείς και, ενίοτε, «πονηρούληδες» ( π.χ. ποδοσφαιριστές, καλλιτέχνιδες, μαινόμενες αθλήτριες, αποτυχημένους δημοσιογράφους κα). Εξαιρέσεις ελάχιστες.
Σκανδαλώδες προνόμιο τ. Πρωθυπουργών να εκλέγονται ex officio ισοβίως υπεξαιρώντας θέση συναδέλφων τους (όπως πχ ο κ. Σαμαράς στη Μεσσηνία που «κλέβει» τη θέση από τον υπεράξιο βουλευτή κ. Γιάννη Λαμπρόπουλο, τον καλύτερο, ίσως ΥΦΕΘΑ).

Επίπεδο Εθνικών Αντιπροσώπων
Θλιβερό, κατά κοινή ομολογία. Κραυγαλέα αναξιοκρατία. Ρίξτε μία ματιά στα «ωραιοποιημένα» βιογραφικά τους. Κατά κανόνα ανεπάγγελτοι. Άλλοι δηλώνουν ως επάγγελμα «Κομματικό στέλεχος» και άλλοι υπαλληλοι της Ολυμπιακής, χωρίς να έχουν ποτέ πατήσει το πόδι τους εκεί. Κορυφαίο στέλεχος κόμματος, που κόπτεται για το ήθος και την αξιοκρατία δηλώνει υπάλληλος τράπεζας (από την οποία συνταξιοδοτήθηκε) στην οποία ουδέποτε πάτησε το πόδι του. Ήταν, κατ’ ουσίαν, αργόμισθη!

Εύλογος απορία
Θα διερωτηθεί, ίσως, κάποιος αναγνώστης μου: Τι έπαθε ο Φράγκος καλοκαιριάτικα, υπό καύσωνα και μας θυμίζει τα γνωστά πράγματα, ανακατεύει την χαβούζα για να ξαναμυρίσει; Τον τσίμπησε μήπως οίστρος ίππου ή ημιόνου, που είναι η εποχή τους; Είχα αποφασίσει ν’ αφεθώ, ολοκληρωτικά, στην γλυκύτητα της ραστώνης του θέρους. Να διαβάζω μόνο τα καλλιτεχνικά στις εφημερίδες (το internet το έχω κλείσει), αλλά δεν με αφήνουν ν’ αγιάσω. Ιδού λοιπόν τι με έκανε έξαλλο.

Ακόστεστοι, εαυτούληδες
Αντιγράφω, verbatim, από τον Μικροπολιτικό (ΝΕΑ, 08/07/18). Ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά, Δημήτρης Σταμάτης πλησιάζει στο καφενείο της Βουλής, τον Υπουργό Τόσκα και του λέει: Μου πήρες το 50% της φρουράς μου, γιατί το έκανες αυτό; Ο («δυστυχής») Τόσκας ψέλλισε ότι θα το κοιτάξει, αλλά ο Σταμάτης επέμενε «Τι να κοιτάξεις; Τέσσερεις είχα, μου έμειναν δύο…».
Ποιος είναι ο κ. Σταμάτης που απαιτεί να τον φρουρούν τέσσερεις αστυνομικοί ενώ σε ολόκληρη πόλη, το Περιστέρι, διατίθενται μόνο δώδεκα (12) και στη Μαλεσίνα Λοκρίδος (7.000 κάτοικοι) ΟΥΔΕΙΣ ενώ η εγκληματικότητα είναι ανεξέλεγκτη; Ποιος είναι ο τ. Πρόεδρος, σεβαστός κ. Χρ. Σαρτζετάκης, που δεν τον γνωρίζει καμία Ελληνίδα ή Έλλην, κάτω των 45, ν’ απαιτεί φρουρά 15; Ποιος τον απειλεί; Ποιοι είναι αυτοί, τέλος πάντων, που ζούνε στο κόσμο τους, απαιτούν πολυμελείς φρουρές για την εξοχότητά τους και διανέμουν τους αστυνομικούς μεταξύ τους, ενώ οι πολίτες πλήττονται από την εγκληματικότητα; Ποιος τους απειλεί; Δεν θα βρεθεί ένας, ένας μωρέ Πρωθυπουργός και Υπουργός να χτυπήσουν τον πολιτικό παρασιτισμό που απαιτεί δόξες και τιμές αγνοώντας τον λαό, τους πολίτες;
(Σ.Σ. Δεν στρέφομαι, φυσικά, προσωπικά κατά του κ. Σταμάτη (ούτε καν τον γνωρίζω) αλλά κατά των πολλών Σταμάτηδων που έχουνε πλέον κάνει δόγμα και συνείδηση το L’ etat c’ est nous.

Ολίγα, συγκεντρωτικά στοιχεία

«Οι αστυνομικοί στους δρόμους είναι λιγότεροι απ’ αυτούς της ασφαλείας των υψηλών προσώπων»
Σταύρος Θεοδωράκης

Η έρευνά μου απέδωσε τα παρακάτω στοιχεία:
Αρχηγοί κομμάτων (Φώφη, Κουτσούμπας, Θεοδωράκης, Καμμένος, Λεβέντης, Μιχαλολιάκος) 15 άντρες και 2 οχήματα και ιδιαιτέρα φρουρά οικίας.
Αρχηγός Α.Α. (Μητσοτάκης) 30 + 3 οχήματα + 2 μηχανές- τ. Πρωθυπουργοί (Καραμανλής, Σαμαράς, Γιωργάκης) 20 έκαστος και 1 όχημα! Ποιος απειλεί τις εξοχότητές τους;
Πρωθυπουργός: Δεν έμαθα. Μα δεν θα έχει 30 άντρες, αφού ο Γιωργάκης, να μην το ματιάσουμε, έχει 25;
Υπουργοί: Τσακαλώτος 13, Γεροβασίλη 8, Παππάς 12, Κουρουμπλής 12, Φλαμπουράρης 15 + 1 κλούβα αστυνομικών έξω από το σπίτι του!!
Κι ακολουθούν βουλευτές, δημοσιογράφοι, celebrities κλπ το σύνολο 3.500 αστυνομικοί! (όσοι ταξιδέψετε Αθήνα – Θεσσαλονίκη και συναντήσετε αστυνομικό όχημα, να μου γράψετε)
τ. Υπουργοί Δ.Τ. και τ. Αρχηγοί της Αστυνομίας «δικαιούνται» εθιμικά, από δύο άντρες και 1 μηχανή. Ένας Α/ΓΕΕΘΑ πρόσφατα αποστρατευθείς δικαιούται, έστω για ένα χρόνο, ένα;

Μια μικρή παρένθεση
Όταν ο αείμνηστος Πρόεδρος Κων. Τσάτσος συνέτασσε το Σύνταγμα του ’74, σκέφθηκε σοφά να προβλέψει εκλογές μερικών βουλευτών (15 το πολύ), αριστίνδην με προτάσεις των κομμάτων. Η φιλοσοφία αυτής της κίνησης ήταν να γίνει, επιλεκτικά εκλογή μεγάλων προσωπικοτήτων της χώρας που δεν διατίθεντο να «βγουν στο μπαλκόνι για άγραν ψήφων» ώστε να χρησιμοποιηθούν στην Κυβέρνηση ως Υπουργοί δεδομένης της λειψανδρίας (άρθρο 52/93 στου Συντάγματος). Έβλεπε τη σαβούρα. Ποτέ δεν πίστευε ότι οι ένδοξοι Αρχηγοί Κομμάτων θα μάζευαν υπό την σημαία της επικρατείας προσωπικά φιλαράκια, φτηναρίες κ.λπ. Ο θεσμός έχει, ήδη, απαξιωθεί πλήρως. Τίποτα δεν άφησαν όρθιο….

Μικρή αναδρομή

Το μεγαλύτερο κακό της επταετίας ήταν η Μεταπολίτευση
Στέλιος Ράμφος

Δεν συμφωνώ απόλυτα με το ευφυολόγημα του καλού μας λογοτέχνη, το οποίο εμπεριέχει πικρές αλήθειες. Η χούντα και ιδιαίτερα το τελευταίο δίδυμο Ιωαννίδη – Ανδριτσόπουλου βαρύνεται με το έγκλημα της Κύπρου.
Οι Έλληνες, στην πλειοψηφία, πανηγυρίζαμε, την επάνοδο της Δημοκρατίας ενώ βλέπαμε χουντικούς και βασιλικούς να μετατρέπονται σε αντιστασιακούς δημοκράτες και να καταλαμβάνουν, ξανά, θέσεις και να εορτάζουν την ανατροπή της χούντας στο Προεδρικό Μέγαρο!
Όταν το 1974 έγινε η αλλαγή, η επταετία άφησε στο κράτος γεμάτα ταμεία χωρίς βασιλευόμενη Δημοκρατία, ελάχιστο εξωτερικό χρέος, μηδενική ανεργία (Κων. Λούλης, Η Επιβίωση της Ελλάδος, σελ. 236).
Το πώς έγινε το πραξικόπημα στην Κύπρο και το πώς μεθοδεύτηκε η επάνοδος των πολιτικών στην εξουσία είναι μακρά ιστορία, κλειδαμπαρωμένη και σφραγισμένη. Είναι ο φάκελος της Κύπρου που δεν θα ανοίξει ποτέ και αν ανοίξει θα λείπουν τα μισά έγγραφα.
Γεγονός είναι ότι οι εκτός εξουσίας πολιτικοί είχαν εξαντλήσει την υπομονή τους να παραμένουν μακράν εξουσίας και των απορρεόντων εξ αυτής προνομίων. Έπρεπε το θέμα να τελειώνει το ταχύτερο δυνατόν.
Επανήλθαν, λοιπόν, οι ίδιοι και αμετάβλητοι, με την ίδια νοοτροπία, χωρίς να έχουν πάρει μαθήματα από την αισχρή προχουντική εποχή («Στην Ελλάδα η Δημοκρατία είχε πεθάνει προ πολλού. Οι Συνταγματάρχες έκαναν, απλά, την κηδεία της – Γ. Παπανδρέου – 1968) η οποία άνοιξε την πύλη στους πραξικοπηματίες.
Αμέσως, και χωρίς χρονοτριβή, μεθόδευσαν τους μηχανισμούς για την καταλήστευση του κράτους και εγκαθίδρυση δικτατορίας των πολιτικών. Διορισμοί, προαγωγές κατά μάζες, δημιουργία νέων θέσεων εξουσίας λεηλασία. Στις ΕΔ η κατάσταση προκάλεσε κλαυσίγελο. Χιλιάδες οι «δικαιωθέντες» αντιστασιακοί. Εκατοντάδες οι νεόκοποι Στρατηγοί, Ναύαρχοι, Πτέραρχοι. Αν αυτοί ήσαν αντιστασιακοί, η χούντα έπρεπε να ανατραπεί σε 12 ώρες.
Στη χώρα εισέρρευσε, διαχρονικά, 1 τρις ευρώ σε κοινοτικά κονδύλια, μεσογειακά προγράμματα, πακέτα Σαντέρ – Ντελόρ συν 300 δις ευρώ που δανεισθήκαμε, αφού φάγαμε τα πρώτα!
«Άρπαγες και βουλημικοί επετέθησαν κατά του πακέτου Ντελόρ.
Τεράστια κεφάλαια έγιναν βίλες κα κότερα», δηλώνει ο έντιμος βουλευτής κ. Παν. Κρητικός (ΝΕΑ, 25-10-97). Στις εκλογές του 2000 ο κ. Κρητικός βρέθηκε εκτός ΠΑΣΟΚ!
Την μεγαλύτερη ληστεία υπέστησαν οι λεγόμενες ΔΕΚΟ στις οποίες διορίσθηκαν ύποπτες Διοικήσεις, οι οποίες εκτέλεσαν, συν τοις άλλοις, τις επιθυμίες των συνδικαλιστών. Τα «τρελά» επιδόματα έπεφταν βροχή.
Επίδομα προθέρμανσης αυτοκινήτων (ΟΤΕ), 690 ευρώ μηνιαίως.
Επίδομα πλυσίματος χεριών (ΟΣΕ), 420 ευρώ μηνιαίως.
Επίδομα χειρισμού φαξ (ΔΕΗ), 870 ευρώ μηνιαίως.
Επίδομα εγκαίρου άφιξης (Δημόσιο), 290 ευρώ μηνιαίως κ.α.
Όλα τα κόμματα, όλοι οι Αρχηγοί ροκάνιζαν με βουλιμία και λύσσα τα Ευρωπαϊκά προγράμματα που είχαν σκοπό τον εκσυγχρονισμό του κράτους. Ταυτόχρονα, για να γίνει πιο πλούσιο το φαγοπότι, δανείζονταν «Οι Έλληνες πάσχουν από αλκοολισμό δανεισμών», δηλώνει ο γνωστός Κον Μπεντίτ.
Ας δούμε, σε συντομία, τη λεηλασία της Ολυμπιακής, το καμάρι του Ωνάση.
1981, εργαζόμενοι 4.000, 1985 – 9.816.
Ταξίδευαν οι πάντες, «επί πιστώσει» ή δωρεάν πλην των ηλιθίων πολιτών. Υπουργοί, βουλευτές, συγγενείς προσωπικού, Φιλιππινέζες, ψηφοφόροι! Χρεωκόπησε, έσβησε. Οι υπάλληλοι της όλοι «λαθρεπιβάτες» μεταπήδησαν στο Δημόσιο. ΟΥΔΕΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ.
Και για να μην το ξεχνάμε: ΠΑΣΟΚ 20 χρόνια στην εξουσία, ΝΔ 17 διαδεχόμενοι ο ένας τον άλλον. Το 2016, 1.448.714 Έλληνες βρέθηκαν κάτω από το όριο ακραίας φτώχιας και οι άνεργοι ξεπέρασαν το 1,55 εκ. και σε κανένα απ’ αυτούς δεν ίδρωσε το ους. Δεν ένιωθαν καμία τύψη. Δεν έδιναν μία δεκάρα, ούτε τα γεγονότα που εκραύγαζαν ότι η άμυνα είχε εγκαταλειφθεί.
Κοντόφθαλμοι, απάτριδες, ασυνείδητοι δεν έβλεπαν ότι η καταστροφή έρχεται. Το δημόσιο χρέος εκτοξευόταν στα ύψη, τα σκάνδαλα κραύγαζαν, η διαφθορά μεγάλωνε αλλά αυτοί εφάρμοζαν τον Νόμο OMERTA, δηλαδή μην μιλάτε καθόλου για συναδέλφους (Βλέπετε έχει άρθρο Πάγκαλου, ΝΕΑ, 26/5/18). Δανείζονταν μανιωδώς Α. Παπανδρέου, Μητσοτάκης, Σημίτης, Κ. Καραμανλής ενώ εξέφραζαν, υποκριτικά, τον ενθουσιασμό τους για το μεγαλείο της Ελληνικής Οικονομίας. Ο Μέγας Αντιφατικός ομολόγησε κάποια στιγμή ότι «το χρέος θα μας φάει αν δεν μπορέσουμε να το τιθασεύσουμε» και μετά από ένα μήνα κραύγαζε «Τσοβόλα δώστα όλα». Ο αείμνηστος επίτιμος, εξάλλου, δηλώνει απερίφραστα: Διόριζα όσους ήθελα (Αλ. Παπαχελάς, με τα δικά του λόγια. Εκδόσεις Παπαδόπουλός).
Ο κ. Κ. Καραμανλής ενώ γνώριζε ότι η χώρα βυθιζόταν δήλωνε: « Η Ελληνική οικονομία είναι θωρακισμένη», ταυτόχρονα δήλωνε ψευδώς ότι το έλλειμμα είναι 6% ενώ ήταν 12,2%.
Ταυτόχρονα, άπαντες, φρόντιζαν επιμελώς για τη διάλυση της Ελληνικής Βιομηχανίας. Γεωργιάδης, Χαρτοβιομηχανία Θράκης, ΙΖΟΛΑ, ΠΙΡΕΛΛΙ, ΝΕΟΣΕΤ, Πετσετάκης κ.λπ.
Στις ΕΔ διάλυση ΕΛΒΟ, Ναυπηγείων (το καμάρι του Νιάρχου στη Μεσόγειο), υποβάθμιση ΕΑΣ και ΕΑΒ. Θαυματοποιοί!
«Οι ανεύθυνες πολιτικές και οικονομικές ελίτ της Ελλάδος θυσίαζαν την οικονομία της χώρας, την ποιότητα ζωής των πολιτών και το μέλλον των νέων για τα δικά τους βραχυπρόθεσμα συμφέροντα», δηλώνει ο Βόλφκγκουντ Σόιμπλε, που μας ξέρει καλά.
Οι συνοδοιπόροι μας
Στην περιπέτεια του δανεισμού και των Μνημονίων μπήκαμε μαζί με την Πορτογαλία, Ιρλανδία, Κύπρο, οι οποίες, ταχέως, και με εθνική προσπάθεια εξήλθαν ταχέως. Οι πολιτικοί τους ήταν πατριώτες, υπεύθυνοι, επαρκείς και ουδόλως… λιγδωμένοι. Έκαναν σκληρές διαπραγματεύσεις και δεν υπήρξαν καθόλου… δωσίκωλοι (συγγνώμη για την χυδαιότητα) όπως οι Έλληνες. Εμείς στείλαμε για διαπραγμάτευση αυτούς που είχαν διαπράξει τις ατασθαλίες και τις «βουτιές». Ένας από αυτούς, εντελώς ανεπαρκής, χαρακτηρίζεται από τους FINANCIAL TIMES (10-11-11) ως ο χειρότερος Υπουργός Οικονομικών της ΟΝΕ! Άλλος παραποιεί τη λίστα Lagarnd, από την οποία Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία εισπράττουν τεράστια ποσά και ο πρώτος την «θάπτει» στο συρτάρι του επί ένα χρόνο!
Όταν προέκυψε το θέμα στην Πορτογαλία συνήλθε αμέσως Συμβούλιο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος δήλωσε «Εγώ λαμβάνω την ετήσια αποζημίωση 240.000 ευρώ. Να γίνουν 100.000 ευρώ. Κανονίστε τα περαιτέρω». Εδώ κι ενταύθα ο Μέγας Κάρολος εντελώς απαθής εξακολουθούσε να εισπράττει 373.000 ευρώ ετησίως και δεν έγινε καμία μείωση από τους βουλευτές. Επέπεσαν μετά μανίας στους ανύποπτους πολίτες!
«Όταν η Ευρώπη ετοιμαζόταν να αντιμετωπίσει την κρίση, η Ελλάδα είχε επιδοθεί σε πρωτοφανές δημοσιονομικό ξεχείλωμα. Την εξαετία 2004 – 2010 οι κρατικές δαπάνες (χωρίς τόκους) αυξήθηκαν 50% (Μ.Ο. Ευρώπης 22%). Στο Ελληνικό Δημόσιο, το χρέος φορτώθηκε με 116 δις ευρώ. Η Ελλάδα είχε στραφεί σε αντίθετη πορεία από την Ευρώπη. Σ’ ένα διαλυμένο, ήδη, κράτος (από τη διαφθορά) το έλλειμα ξεπερνούσε το 12,5 ενώ διαβεβαιώναμε την ΟΝΕ ότι είναι μόλις 6%. Ο τότε Διοικητής της Τ.Ε. κ. Προβόπουλος καλεί τους, προς αποχώρηση, Πρωθυπουργό κ. Κων. Καραμανλή και τον φιλοδοξούντα να αναλάβει κ. Γ. Παπανδρέου και τους αναλύει το δράμα. Αμφότεροι , αμέριμνοι, εν μία φωνή, του είπαν: «Το βλέπουμε αργότερα…». Ήταν το εκφυλιστικό φαινόμενο ενός παρασιτικού μοντέλου που έδινε την έσχατη παράσταση (Κων. Καλλίτσης, Κ, 23.10.17).
Παράλληλα με όλα αυτά, η Άμυνα είχε εγκαταλειφθεί πλήρως. Η διαφορά δυναμικού μεταξύ Ε – Τ, ταχέως, διογκώνεται. Οι ΠΑΣΟΚΟΙ άρπαζαν, οι Νεοδημοκράτες κουκούλωναν, Αδελφάτο, omerta.
Νεότερα
Πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι από τα 3,6 δις ευρώ που διατέθησαν για την περίθαλψη των παλιννοστούντων Πόντιων Ομογενών τα 2,4 δις όδευσαν σε μισθούς και διοικητικά έξοδα του Οργανισμού!
Υπουργός Γεωργίας, 2004-2005, διέθεσε 500 εκ. ευρώ στους γεωργούς της περιφέρειάς του. Τον ανακάλυψε η ΟΝΕ και διέταξε άμεση επιστροφή του ποσού στο Ταμείο. Τελικά, η προς αλιείαν ψήφων «αρπαχτή» την πληρώσαμε εμείς, το Δημ. Ταμείο. Ο τ. Υπουργός δεν ελέγχθηκε, ούτε τυπικά. Σήμερα δηλώνει ότι προορίζει τον γιο του για υποψήφιο βουλευτή «ίνα ολοκληρώσει το έργο του πατρός».
Από τον κ. Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος συγκέντρωσε κάποιες προσδοκίες, αν μην περιμένουμε τίποτα. Εμφανίσθηκε, αγκαλιά, με κ. Καραμανλή, Σαμαρά, Μεϊμαράκη, Γιακουμάτο να δηλώνει «Μαζί θα νικήσουμε». Καραμανλής – Σαμαράς – Μεϊμαράκης ό,τι το πλέον ολέθριο για την ΝΔ και τη χώρα. Καλά, για τον κ. Σαμαρά δεν του έχει διηγηθεί κάποιες λεπτομέρειες ο αείμνηστος πατήρ του;
Η κ. Φ. Γεννηματά κολλημένη στα Παπανδρεϊκά, κηδεμονευομένη από Λαλιώτη και «γέροντες» του σύγχρονου ΠΑΣΟΚ δεν έχει αντιληφθεί τί εστί ανανέωση… Είναι καταδικασμένη.
Ο κ. ΓΑΠ, αιθεροβάμων και εντελώς ανεύθυνος οργανώνει συμπόσια, ένθα φίλοι και γνωστοί τρώνε και πίνουν (τα έξοδα δικά μας κ. Πρωθυπουργέ) ενώ η χώρα στερείται. Θα τον ξαναδούμε στη Βουλή.

Και τώρα;
Θα κακοποιήσω λίγο το τσιτάτο του κ. Ράμφου γράφοντας: «Το μεγαλύτερο κακό της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι η συγκάλυψη των εγκληματιών των προκατόχων Κυβερνήσεων και η ενθάρρυνσή τους να λυσσούν, να επανέλθουν στην εξουσία, προς «ολοκλήρωση» του έργου τους….»
Γι΄ αυτούς τους κυρίους και κυρίες η έγκριτη δημοσιογράφος κ. Ζέζα Ζήκα είχε γράψει “Οι πρωταγωνιστές αυτής της λαίλαπας έπρεπε να κάνουν πλαστικές στο πρόσωπο και να έχουν αναχωρήσει στη Ν. Αμερική. Και να που τους ξαναβλέπουμε, θρασύτατους”.
Ο κ. Τσίπρας καθιέρωσε πλέον την ποθητή ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ, την έλλειψη ΝΕΜΕΣΕΩΣ. Kαι τα δύο διαλυτικά της Δημοκρατίας, ως κανόνα.
Προσκύνησε, αμέσως, αυτός ο Μέγας Αριστερός, τον κ. Κων. Καραμανλή εκτελώντας αμέσως την επιθυμία του να διορίσει έναν από τους μεγαλύτερους υπόλογους της αμαρτωλής 6ετίας 2004-2009 ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Έναν άλλο επίσης, στενό φίλο του κ. ΚΚ, τον κ. Δ. Παπαγγελόπουλο διόρισε Υπουργό Δικαιοσύνης στον τομέα της διαφθοράς, ώστε να ελέγχονται τα πάντα εκεί, με Καραμανλικούς οφθαλμούς. Παραδόθηκε ο κ. Τσίπρας. Τώρα βλέπω ότι και ο έτερος πρωταγωνιστής της 6ετίας, ΥΠΟΙΚ κ. Παπαθανασίου (που έστελνε τις ψευδείς δηλώσεις στην ΟΝΕ) θα πολιτευτεί, εκ νέου, εξαγνισμένος πλέον.
Ο κ. Α. Τσίπρας ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, εντελώς άπειρος και απροετοίμαστος (Σ.Σ. τον ξεπέταξαν στην κορυφή, όπως και τη ΧΑ τα τερατουργήματα Κυβερνήσεων Σημίτη, Καραμανλή. ΓΠαπ, Αντωνομπένηδων), σέρνοντας ένα μπουλούκι υπουργών αμφιβόλου αξίας. Δυστυχώς, ατύχησε. Καθ’ οδόν προσαρμόσθηκε στους παλαιές φόρμες: Λαϊκισμός, διορισμοί, ρουσφετολογία, μη έλεγχο των κομμάτων για τις επιδοτήσεις κα. Είναι βέβαιο, εκτός απροόπτου, ότι θα επιστρέψει στην άρρωστη εξουσία σε αυτούς που του την έδωσαν, με μεγαλύτερα συμπτώματα νόσου. Εκτός απροόπτου. Μπορεί να κάνει, την τελευταία στιγμή, ανατροπές, για τις οποίες ο κ. Μητσοτάκης ούτε καν εκδήλωσε πρόθεση, όπως π.χ.
Άμεση αναδιοργάνωση και εξυγίανση του κόμματος. Στην άκρη οι σαβούρες, φθάνει. Μη προσθέτει άλλες.
Μείωση του αριθμού των βουλευτών από 300 σε 170.
Κατάργηση διάθεσης οχημάτων σε βουλευτές.
Άμεση και ριζική αναθεώρηση του Συντάγματος.
Ενίσχυση των θεσμών και
Ριζική αναδιοργάνωση του κρατικού μηχανισμού.
Ουσιαστική ενδυνάμωση της άμυνας.
Αν τα παλαιά κόμματα, αναξιόπιστα και εξασθενημένα, δεν ξυπνήσουν, δεν στείλουν τους πολλάκις δοκιμασμένους και αμαρτήσαντες στο σπίτι τους και δεν εφαρμόσουν διαφάνεια μαζί με πλήρη αξιοκρατία, τότε είναι καταδικασμένα, και μαζί τους και η χώρα.
Επίλογος
Η κατρακύλα συνεχίζεται. Τον λόγο έχουμε εμείς, οι πολίτες. Δεν αρκεί να καταψηφίσουμε τους ανίκανους και δωσίλογους, πρέπει να ψηφίσουμε τους ικανούς, σε κάθε βαθμίδα.
Η χώρα, πνιγμένη στην αδιαφορία, την διαφθορά και την ατιμωρησία καιγόταν πριν φανούν οι σημερινές τραγικές συνέπειες, πριν φανούν οι φλόγες. Το κράτος ήταν και είναι ανύπαρκτο.
Εν τούτοις αισιοδοξώ. Κάποιος θα φανεί εκτός φατριών, δωσίλογων και απάτριδων.
Τελειώνω με ένα στίχο από ποίημα του αείμνηστου συμπατριώτη μου Νίκου Γκάτσου:
Έλα της θάλασσας θεριό
Και του πελάγου μπόρα
Το θλιβερό σκουπιδαριό\να διώξεις από τη χώρα

Κάποιος θα βρεθεί…. Με τη βοήθειά μας, βέβαια……

Υ.Γ. Μην δίνετε την παραμικρή σημασία στα όσα θ’ ακούσετε από τους πολιτικούς Αρχηγούς στη ΔΕΘ που αποτελεί χαλκείο ψευδών και υποκρισίας. Θα επιχειρήσουν για μια ακόμη φορά να μας εξαπατήσουν.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016