Υποστηριξε το militaire
Militaire News

“Το 65% των εξοπλισμών μας είναι πλέον τουρκικό” ανακοίνωσε ο Ερντογάν!

Η Τουρκία χρησιμοποιεί 65% “εγχώρια προϊόντα” στις αμυντικές της επιχειρήσεις, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην Κωνσταντινούπολη και  στο Teknofest, το πρώτο φεστιβάλ αεροδιαστημικής και τεχνολογίας. Ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία θα αντιμετώπιζε τεράστιες προκλήσεις κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων στην Τουρκία και στο εξωτερικό “αν δεν είχαμε φτάσει σε αυτό το επίπεδο στην αμυντική βιομηχανία”.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία εξυπηρετεί  “το 65% των αναγκών της στην άμυνα από τη δική της  αμυντική βιομηχανία”.

“Εφόσον παραμένουμε μόνο χρήστες τεχνολογίας, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ελευθερία μας σε κανέναν τομέα”, δήλωσε ο Ερντογάν.

Η πρώτη προϋπόθεση της πραγματικής ελευθερίας, δήλωσε ο Ερντογάν, προέρχεται από το σχεδιασμό, την παραγωγή και την εξαγωγή τεχνολογίας.

Η ανάπτυξη της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας την περίοδο διακυβέρνησης από τον Ερντογάν είναι πραγματικά εκπληκτική. Ακόμη κι αν το ποσοστό του 65% που ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος σχετικά με την εξυπηρέτηση των αμυντικών αναγκών της χώρας, μπορεί να είναι υπερβολικό, είναι δεδομένο ότι η γειτονική χώρα καλύπτει πλέον πολλές από τις ανάγκες της μέσω των δικών της αμυντικών βιομηχανιών. Μπορεί να μην μας είναι ευχάριστο, αλλά θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι η Τουρκία κάνει όσα εμείς δεν κάναμε, εδώ και δεκαετίες. Η Ελλάδα είχε αμυντική βιομηχανία με προοπτικές, την οποία απαξιώσαμε.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys