Το κείμενο που ακολουθεί είναι από τη προσωπική σελίδα του Επίτιμου Αρχηγού Στόλου Κωνσταντίνου Μαζαράκη-Αινιάν. Πάντα μετρημένος, επέλεξε να σχολιάσει όσα γράφονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μ’ ένα μύθο- αίνιγμα. Εύκολο αίνιγμα για όποιον παρακολουθεί την αρθρογραφία αποστράτων το τελευταίο διάστημα.

Γράφει ο Επίτιμος Αρχηγός Στόλου:

“Μια φορά ήταν ένας γάτος που έπιανε όλα τα ποντίκια στη γειτονιά. Τα ποντίκια είχαν μεγάλο πρόβλημα γιατί δεν μπορούσαν να βγουν ούτε για φαγητό απο τις κρυψώνες τους. Κάνανε μεγάλη συνέλευση για να συζητήσουν, αλλά λύση δε βρίσκανε. Τότε σηκώθηκε ένας ποντικός και ειπε ότι αν τον κάνανε αρχηγό, θα τους οδηγούσε σε περήφανη νίκη. Έτσι έγινε λοιπόν. Ο Αρχηγός ντύθηκε με πλουμιστά στολή έβγαλε διατάγματα για παράσημα και διεμβολές και όπου παρουσιαζόταν θάμπωνε τα ποντικάκια. Έφτασε κάποτε η μέρα της μεγάλης επίθεσης στη γάτα. Τα ποντίκια βγήκαν όλα από τις τρύπες τους και παραταχθήκαν απέναντι στον εχθρό. Η γάτα δε δίστασε καθόλου. Όρμησε να αρπάξει οποίο ποντίκι μπορούσε. Τα γενναία ποντίκια χωθήκαν αμέσως στις κρυψώνες τους, όμως ο αρχηγός τους δε χωρούσε να μπει σε καμία τρύπα, έτσι όπως ήταν φορτωμένος με παράσημα και λιλιά. Έτσι, η γάτα τον έκανε μια χαψιά… Όσο για τα ποντίκια, έμαθαν για καλά ότι οι πλουμιστές στολές και τα παράσημα δεν κάνουν τους γενναίους αρχηγούς. Μεγάλε Αίσωπε! Τι κρίμα να μη σε διαβάζουν κάποιοι Στρατηγοί…”

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016