Ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ , μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών Μάϊκ Πομπέο  λεπτομέρειες σχετικά με το τηλεφώνημα μεταξύ του Προέδρου Tραμπ και του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, μετά από το οποίο ανακοινώθηκε η απόφαση του Αμερικανού προέδρου να αποσύρει τα στρατεύματα των ΗΠΑ  από τη βορειοανατολική Συρία.

Ο Μενεντέζ δήλωσε ότι η συζήτηση και η απόφαση του Τραμπ να αποσύρει τα στρατεύματα προκαλέι  αποσταθεροποιητικά γεγονότα με μεγάλη σημασία για την περιοχή.

“Είναι επιτακτική ανάγκη το Κογκρέσο και ο αμερικανικός λαός να καταλάβουν τι είπε ο Πρόεδρος Τραμπ με τον Πρόεδρο Eρντογάν “, ανέφερε ο Μενέντεζ στην επιστολή του προς τον Πομπέο.

“Πρέπει να καταλάβουμε εάν μια προδοσία πραγματοποιήθηκε στις 6 Οκτωβρίου και πώς η Τουρκία έχει την πεποίθηση ότι τώρα έχει ελευθερία κινήσεων στην περιοχή”, πρόσθεσε.

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016