“Τι είδε ο Γιαπωνέζος” στην ΓΔΑΕΕ και τι θα δει σε ΕΑΒ και Ελευσίνα;

Έγινε στη ΓΔΑΕΕ συνάντηση του Γενικού Διευθυντή Αντιναυάρχου Κυριάκου Κυριακίδη με τον ομόλογο του της Κυβέρνησης της Ιαπωνίας κ. Yoshiyuki Suzuki για την οποία έγραψε νωρίτερα το Militaire.gr.  Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Πέρα από τα τυπικά που αναφέρονται στην ανακοίνωση της ΓΔΑΕΕ, το κύριο θέμα που συζητήθηκε ήταν το αεροσκάφος που κατασκευάζουν οι Ιάπωνες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αποστολές πυρόσβεσης και έρευνας διάσωσης. Η ιαπωνική αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί την ΕΑΒ αλλά και τη βάση της ΠΑ στην Ελευσίνα. Εκεί όπου σταθμεύουν τα πυροσβετικά αεροσκάφη.

Η ανακοίνωση της ΓΔΑΕΕ:
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και εξετάστηκαν οι δυνατότητες περαιτέρω συνεργασιών στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας.
Ο κ. Suzuki πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας στο πλαίσιο διμερών επαφών που ξεκίνησαν μετά την πρώτη επίσκεψη του Γενικού Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ στο Τόκιο τον Σεπτέμβριο του 2017.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, ο Ιάπωνας επίσημος θα μεταβεί στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ και της 112 ΠΜ όπου θα ενημερωθεί για τις δυνατότητες τους.

Print Friendly, PDF & Email
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016