Απάντηση στο δημοσίευμα του Militaire.gr περί κινδύνου να χάσουν τα ΕΑΣ , 3,4 εκατομμύρια ευρώ , δίνουν κύκλοι από το περιβάλλον του ΑΝΥΕΘΑ Πάνου Ρήγα.

Τι υποστηρίζουν:
Η καθυστέρηση της είσπραξης της τρίτης και τελευταίας δόσης του τιμήματος από την πώληση του οικοπέδου, ιδιοκτησίας των ΕΑΣ στην Ελευσίνα και συνεπώς η ολοκλήρωση της μεταβίβασης του οικοπέδου, οφείλεται εξ ολοκλήρου σε καθυστερήσεις, που αφορούν σε επιμέρους διαδικασίες, την ευθύνη των οποίων έχει η Διοίκηση των ΕΑΣ.
Οι διαδικασίες αυτές αποτελούν επιλογή της Διοίκησης των ΕΑΣ στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης των συμβατικών υποχρεώσεων της Επιχείρησης. Σημειώνεται δε πως οι αρχικές διαδικασίες κηρύχθηκαν άγονες, επιπλέον οι επιλεχθείσες διαδικασίες, που επακολούθησαν δεν εξασφάλιζαν το δημόσιο συμφέρον.
Ο ΑΝΥΕΘΑ, Π. Ρήγας, έχων τη διοικητική εποπτεία των ΕΑΣ, με επιστολή του είχε ζητήσει, μεταξύ άλλων, «χρονολογημένο και κοστολογημένο πλάνο ολοκλήρωσης των εργασιών καθαρισμού και απορρύπανσης του οικοπέδου Ελευσίνας και είσπραξης του υπολοίπου τιμήματος» (3ης δόσης) από την πώλησή του. Η Διοίκηση των ΕΑΣ όφειλε να είχε ολοκληρώσει τις προαναφερόμενες εργασίες τον Απρίλιο του 2018, βάσει της σύμβασης πώλησης, ώστε να εισπράξει την 3η δόση, ενώ στο μεταξύ εμφανίζει διαφορετικές διαδικασίες και διαφορετικά μεγέθη προϋπολογισμού για το εν λόγω έργο.
Σχετικά με τον «κίνδυνο απώλειας 3,4 εκατ. ευρώ για τα ΕΑΣ» επισημαίνεται ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016