Επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΝ επισκέφθηκαν το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, κατόπιν πρόσκλησης του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Νικόλαου Τσούνη ΠΝ.

“Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, ενημερώθηκαν για τις τρέχουσες εξελίξεις, τις προκλήσεις, τις προοπτικές και τα κυριότερα θέματα του Πολεμικού Ναυτικού”, αναφέρει η ανακοίνωση του ΓΕΝ. Αυτό που δεν αναφέρει η ανακοίνωση είναι ότι από την ενημέρωση που είχαν οι Επίτιμοι Α/ΓΕΝ “συννέφιασαν”. Οι παλιότεροι ακόμη περισσότερο από τους νεότερους.

Τα όσα άκουσαν προκάλεσαν τη “συννεφιά”. Οι ερωτήσεις που λογικά έθεσαν και οι ειλικρινείς απαντήσεις που πήραν έκαναν ακόμη βαρύτερο το κλίμα. Οι αριθμοί που ακούστηκαν έλεγαν πολλά και αποκάλυψαν ακόμη περισσότερα. Και να φαντατείτε ότι δεν ειπώθηκε τίποτα για διαθεσιμότητες. Οι αριθμοί είχαν να κάνουν με τα κονδύλια που έχει πλέον στη διάθεση του το ΠΝ.

Το πιο απαισιόδοξο που προέκυψε από την ενημέρωση είναι πως το πρόγραμμα προμήθειας για τορπίλες νέας τεχνολογίας για τα υποβρύχια 214, πάει στις καλένδες…

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016