Διαξιφισμοί
(Ειδησούλες και σχόλια ατάκτως ερριμμένα)

από τον Κων. Φράγκο

Αυτά συμβαίνουν εις Ισπανίαν
Αλλαγή Κυβέρνησης. Παραιτηθέντος του Πρωθυπουργού κ. Ραχόι ανέλαβε ως Πρωθυπουργός ο σοσιαλιστής κ. Πέτρο Σαντσέθ, σχηματίσας κυβέρνηση μειοψηφίας από 18 μέλη. Δεκαοχτώ, επαναλαμβάνω (Μετρείστε, τους δικούς μας). Αναλυτικά: 13 γυναίκες, 5 άνδρες εξ ων τρεις γκέι.
Ορκίσθηκε στο Σύνταγμα, επίσημα ενώπιον του Βασιλέως Φιλίππου και παρόντος του κ. Ραχόι. Ουδείς Καρδινάλιος νούντσιος ή πτωχός αβάς παρίστατο. Η Ισπανία είναι η κοιτίδα του καθολικισμού με λίαν ισχυρή Εκκλησία. Πολιτεία – Εκκλησία λειτουργούν χωριστά…
Σημειώνω την παρουσία του κ. Ραχόι ως ένδειξη πολιτικού πολιτισμού. Εδώ κι ενταύθα ο κ. Αντ. Σαμαράς αρνήθηκε να παραδώσει ως όφειλε τα καθήκοντα Πρωθυπουργού στον διάδοχό του κ. Τσίπρα. Που είχε νωπή την ψήφισή του από το λαό. Τον περιφρόνησε…
Ο κ. Σαντσεθ θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή των 250 βουλευτών (Ισπανία 42 εκ.- 250 βουλευτές, Ψωροκώσταινα φαληρημένη 10,2 εκ. – 300 βουλευτές).
Εδώ που τα λέμε: Όσες κυβερνήσεις έχει ευλογήσει ο Μακαριώτατος κατά την ορκωμοσία τους τα 10 τελευταία χρόνια, βγήκαν η μία χειρότερη από την άλλη. Πάλι αμαρτάνω…


Κύριε Σώσον τους Ευσεβείς

Το μικρόβιο της εξουσίας και της χρηματικής ισχύος δεν μολύνει μόνο τους πολιτικούς ή απλούς πολίτες, είτε χριστιανοί είναι ή ετερόδοξοι, αλλά και τις μεγάλες κεφαλές της Εκκλησίας.
Παρακολουθώ και σπάω πλάκα, Κύριε συγχώρεσέ με, τη μάχη μεταξύ Πατριάρχη Βαρθολομαίου και Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. Σικάγο, σας λέω, Σικάγο…
Σε μία τελευταία σύνοδο του Πατριαρχείου ο Αμερικής Δημήτριος, φιλαράκι, λένε, του Ιερώνυμου, προσφώνησε τον Βαρθολομαίο Τουρκόσπορο!!! Άκουσον, άκουσον: Τουρκόσπορο!!!
Εν το μεταξύ μέγας πόλεμος έχει προηγηθεί από την διεκδίκηση του Κληροδοτήματος Προμπονά. Το κτήμα από δωρήθηκε από την οικογένειά του στην Εκκλησία της Ελλάδος η οποία επί μία δεκαετία δεν το αξιοποίησε, οπότε οι κληρονόμοι, με συμβολαιογραφική πράξη, ανακάλεσαν την δωρεά και το διέθεσαν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, γεγονός που προκάλεσε την οργή Του Μακαριώτατου.
Αλλά και ο Παναγιώτατος δεν κάθισε ήσυχα. Έστειλε ένα Πατριαρχικό Επίσκοπο να λειτουργήσει το εκκλησάκι του κτήματος. Αυτό έκανε έξαλλο τον Μακαριώτατο που «κλείδωσε» το εκκλησάκι. Κύριε Ελέησον… Κύριε, κύριε επίσκεψον την άμπελον τούτην….

EYROSATORY 2018

Η μεγάλη, ανά διετία, έκθεση πολεμικού και βιομηχανίας Στρατού Ξηράς έκθεση του Παρισιού. Σήμερα, αύριο, μεθαύριο. Τεράστιο ενδιαφέρον.
Είχαμε κι εδώ μία, στην Αθήνα, οργανωμένη ανά διετία (την Defendory) με ενδιαφέρον εκθετών και επισκεπτών. Εκθεσιακός τουρισμός κορυφής. Την μετέφερε, ο κ. Ε. Βενιζέλος, ως ΥΕΘΑ, στη Θεσσαλονίκη για εξυπηρέτηση προσωπικών φηφοθηρικών συμφερόντων.
Απέτυχε, διαλύθηκε. Τεράστια ζημία. Ουδείς έλεγξε τον εμφανιζόμενο σήμερα ως Σωτήρα.
Πρώτος και καλύτερος επισκέπτης, φυσικά ο κ. Π. Καμμένος. Παρίσι είναι αυτό.
Γιατί όμως κ. Υπουργέ αδικείτε τον κ. Φωτάκη, αναπληρωτή σας; Δεν τον αφήνετε και αυτόν να γευσθεί ολίγον μέλι εξουσίας, εξωτερικό golf – stream. Τον έχετε μόνο να περιέρχεται ταλαιπωρημένος τας νήσους και να τονώνει το φ΄ρονημα των μαχητών; Όι, όι, μάναμ….
Εξάλλου η έκθεση αυτή είναι αρμοδιότητά του. Ο κ. Βίτσας πήγαινε, άλλες χρονιές. Θα μου πείτε ότι εισπράτει πλακέτες. Κάτι είναι κι αυτό….
Από Ελληνικής πλευράς εκθέτουν η THEON, INTRACOM, ΕΑΣ.

Εκτιμήσεις

Ο Λύκος ουδόλως ενδιαφέρεται αν τα πρόβατα είναι χορτοφάγα (vegeterians) και πιστεύουν ότι ένας μεγάλος τσοπάνης τα προστατεύει. Αναμένει ευκαιρία για να τα κατασπαράξει.
Ο κ. Ερντογάν ουδόλως ενδιαφέρεται αν οι Έλληνες είναι ειρηνόφιλοι και νομίζουν ότι έχουν εξασφαλίσει την προστασία των νησιών τους από την NATURA ή την «φροντίδα» του NATO ή ΗΠΑ.
Όταν βρει ευκαιρία θα αρπάξει, όταν διαπιστώσει ότι η δύναμη αποτροπής μας δεν επαρκεί .
Ο έξοχος και αειθαλής σκιτσογράφος μας κ. Μητρόπουλος (ΝΕΑ, 01/06) δίνει σαφώς με ένα υπέροχο σκίτσο του το τι μας περιμένει, αν ο μη γένοιτο, φάμε την καρπαζιά. Το ίδιο που συμβαίνει σήμερα μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστίνων.
Αν δεν έχεις νύχια, να ξυστείς μόνος σου μην περιμένεις από νύχια άλλου (Θόδωρος Κολοκοτρώνης).


Λάρισα 31 Μαΐου

Όλη η πολιτικοστρατιωτική ηγεσία της χώρας και μαζί ης ο Αμερικανός Πρέσβης κ. Πάιατ ποζάρει μπροστά από το μοντέλο UAV Μ-19, Αμερικανικής Μονάδας. Well….
Την ίδια ώρα ο κ. Ερντογάν, και η κουστωδία του, πόζαρε σε δύο μοντέλα βαρέος τύπου UAV ANKA made in Tourkey , εφοδιασμένα με σύγχρονο ηλεκτρονικό υλικό κατασκοπείας. Αφερίμ….

Ο Γιωργάκης εν δράσει…
Τον κ. Γιώργο Παπανδρέου Γ’ εννοώ, τον επιλεγόμενο Καστελοριζιώτη, ο οποίος, το επαναλαμβάνω για να το εμπεδώσουμε, ουδέποτε έδωσε παρών στα ΚΥΣΕΑ Σημίτη για τους εξοπλισμούς, λόγω ευθυνοφοβίας.
Άφησε, επί του παρόντος, το ταξίδι στην Τουρκία και αλωνίζει τη Κίνα! Τη χώρα του Κομφούκιου, του Μάο και του Τεγκ Τσάο Πιγκ. Έχει πάρει σβάρνα τα Πανεπιστήμια και ομιλεί με θέμα, κυρίως, «πώς θα καταστρέψετε οικονομικά τη χώρα σας» ή «πώς θα επιχειρήσετε να Πρωθυπουργοποιήσετε φίλους σας τύπου Πετσάλνικου».
Φυσικά, αν οι εδώ «συνάδελφοι» της αρπακτικής συντεχνίας των πολιτικών, δεν κουκούλωναν την υπόθεση της διαχείρισης των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ επί ΓΑΠ (οι εκθέσεις 4 ελεγκτικών εταιρειών τα λένε όλα) ο σημερινός «Κινέζος» θα ευρισκόταν προ Ανακριτικού Υπαλλήλου. Μα είπαμε, OMERTA, όπως δίδαξε ο Πάγκαλος. Συγκινητική είναι όμως η προσπάθεια της κ. Γεννηματά να χώσει, πάση θυσία, τον ΓΑΠ πάλι στη Βουλή…

Νέο ΔΣ στην ΕΕΛΕΑΑ

Πρόκειται για την Ένωση Ελληνικών Εταιρειών Αεροδιαστήματος – Ασφαλείας – Άμυνας.
Μετά μακρά, επιτυχή θητεία, παραιτήθηκε ο Πρόεδρός της κ. Δ. Τρουλλινός οπότε, με νέες αρχαιρεσίες, προέκυψε το νέο ΔΣ.
Πρόεδρος Ε. Βερνικάκης (MILTECH)
Αντιπρόεδρος N. Παπάτσας (THEON SENSORS)
Γραμ. Α’ Παπασπύρου (ΕΑΒ)
Γραμ. Β’ Νικ Κέμος (ELFON)
Μέλη: Εξηντάρης, Ροῒδης, Ταβουλάρης, Τρουλλινός.

Καλή επιτυχία!

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016