Σε ανακοίνωσή του ο τομέας Άμυνας του ΚΙΝΑΛ , δηλώνει “σοκαρισμένος” από τις δηλώσεις Καμμένου για τον εκκαθαριστή της ΕΛΒΟ και ζητά απαντήσεις από την κυβέρνηση.

Στην ανακοίνωση αναφέρει:

“Σοκ έχουν προκαλέσει οι ευθείες κατηγορίες του Υπουργού Εθνικής Άμυνας προς τον Εκκαθαριστή της ΕΛΒΟ.
Ο κ. Καμένος, σύμφωνα με ανακοίνωση συνδικαλιστικού φορέα των εργαζομένων, που δημοσιεύτηκε και σε ιστοσελίδα στις 11/9/2018 στη ΔΕΘ, κατά την εκεί επίσκεψή του, μεταξύ άλλων δηλώσεων, προχώρησε σε βαρύτατες καταγγελίες εναντίον του εκκαθαριστή της ΕΛΒΟ. Συγκεκριμένα τον κατήγγειλε, «ότι λειτουργεί ως εργαλείο των Γερμανών για να κλείσει η εταιρεία» και ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα.
Είναι γνωστό ότι, η ΕΛΒΟ έχει τεθεί σε ειδικό καθεστώς εκκαθαρίσεως από το 2014 λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων, αλλά και της αδυναμίας για επιστροφή στην ΕΕ εξ ιδίων πόρων, παράνομων κρατικών επιδοτήσεων (απόφαση ΕΕ 24/3/2009).
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αρχικά εξήγγειλε «πάγωμα» της εκκαθάρισης (Μάρδας Αν.Υ.Ο.4/3/2015), καθώς και κρατικοποίηση της εταιρείας (Ήσυχος ΑνΥΕΘΑ 15/6/2015). Στη συνέχεια όμως, αποφάσισε τη συνέχιση της εκκαθάρισης και την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας. Έκτοτε έχουν γίνει δύο άγονοι διαγωνισμοί και εκκρεμεί κυβερνητική απόφαση για το αν θα ακολουθήσει και τρίτος διαγωνισμός ή θα αναζητηθεί άλλη λύση.
Δεδομένου ότι, την ευθύνη για την παρακολούθηση της εκκαθάρισης και της διεξαγωγής των διαγωνιστικών διαδικασιών την έχει η κυβέρνηση, απαιτούνται να παρασχεθούν πειστικές απαντήσεις, ειδικά από τον Υπουργό Οικονομικών, τον κ. Τσακαλώτο, επί των δηλώσεων-καταγγελιών του κ. Καμμένου.
Η συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας και η εργασία των εργαζομένων απαιτείται να διασφαλιστούν με νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες.
Αναμένουμε τις κυβερνητικές απαντήσεις.”

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016