“Σκοτώνουμε” την αμυντική βιομηχανία κατ΄ απαίτηση των ξένων! Τα ΕΑΣ, το νέο τυφέκιο και τα Καλάσνικοφ-Θ.Βασιλείου

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων Θεόφιλος Βασιλείου μιλά για τις περιπέτειες μιας από τις πιο σημαντικές επιχειρήσεις της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας. Αποκαλύπτει άγνωστες λεπτομέρειες για χαμένες ευκαιρίες που χάθηκαν ουσιαστικά με απαίτηση των ξένων, που θέλουν να μην απομείνει τίποτα όρθιο στην Ελλάδα σ’ ότι έχει να κάνει με την αμυντική βιομηχανία.
Ο κ.Βασιλείου απαντά για το νέο τυφέκιο που η Ελλάδα ήδη έχει, αλλά παρόλα αυτά συζητά να αγοράσει άλλο από το εξωτερικό και μάλιστα χωρίς να γίνει ούτε καν έρευνα αγοράς.
Μεγάλο ενδιαφέρον έχει και τα όσα αναφέρονται στη συζήτηση για την πρόταση των Ρώσων να κατασκευάζονται στο Αίγιο Καλάσνικοφ! Γιατί δεν προχώρησε; Η απάντηση στην συνέντευξη του κ.Βασιλείου.
Το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι ένα: Ήθελαν οι κυβερνήσεις μας αμυντική βιομηχανία; Θέλει αμυντική βιομηχανία και η σημερινή κυβέρνηση;

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016