Το Πολεμικό Ναυτικό αποδεικνύει αυτές τις ημέρες ότι παρά την απαράδεκτη και πολύχρονη εγκατάλειψη του Στόλου από τις κυβερνήσεις της χώρας, κάνει εξαιρετική δουλειά, αποδεικνύοντας στους Τούρκους, ότι δεν αρκούν τα νέα πλοία για να αποκτήσεις ναυτική κυριαρχία. Το προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού σε πολλά επεισόδια που έγιναν αυτές τις ημέρες στο Αιγαίο έδειξε την ετοιμότητα του και την αποτελεσματικότητα του σε “πονηρές” τουρκικές κινήσεις.

Μία απ΄ αυτές ήταν ο έγκαιρος εντοπισμός τουρκικού υποβρυχίου μεταξύ Άνδρου και Καφηρέα. Τα ελικόπτερα του ΠΝ το εντόπισαν και το υποχρέωσαν να “τα μαζέψει και να φύγει”. Δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό έγκαιρου και αποτελεσματικού εντοπισμού τουρκικού υποβρυχίου. Οι Τούρκοι με αφορμή την κρίση έκαναν πολλά για να “τσεκάρουν” αντανακλαστικά και αντιδράσεις. Σ’΄ όλες τις περιπτώσεις τα αποτελέσματα ήταν καταλυτικά υπέρ των ελληνικών πληρωμάτων του Στόλου.

Όλα αυτά χωρίς να τους έχουμε διαθέσει τα μέσα που πρέπει αλλά και την έμπρακτη αναγνώριση της αξίας της δουλειάς τους.

Μετά από το τέλος και αυτής της κρίσης θα ΄χουμε πολλά να πούμε για τον Στόλο, με την τύχη του οποίου η κυβέρνηση παίζει πολύ άσχημο παιχνίδι.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016