Τις επιζήμιες καθυστερήσεις και αντιφάσεις της κυβερνητικής πολιτικής της ΝΔ απέναντι στην πανδημία, την προσφυγική κρίση και την τουρκική επιθετικότητα, επεσήμανε μιλώντας, σήμερα, στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης.

«Η αντιμετώπιση της πανδημίας πρέπει να αντιμετωπιστεί συντεταγμένα από την Πολιτεία και το υπουργείο Υγείας, που έχει την ευθύνη», σημείωσε. «Πρέπει να ενισχυθεί το εθνικό σύστημα υγείας και οι νοσοκομειακές μονάδες, οι επιστήμονες αποφασίζουν τα μέτρα», τόνισε.

Απαντώντας, στη συνέχεια, στο ερώτημα για την ανάγκη χάραξης εθνικής εξωτερικής πολιτικής απέναντι στην προκλητική και επιθετική στάση της Τουρκίας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αφού χαρακτήρισε βαθιά προσβλητική και διχαστική τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, πρότεινε στον κύριο Πέτσα και την κυβέρνηση να κοιταχτούν στον καθρέφτη, καθώς, όπως εξήγησε, είναι γνωστή η γεωστρατηγική επιθετική πολιτική του Ερντογάν, την οποία είχε καταγγείλει και αποκρούσει, αποτελεσματικά, η προηγούμενη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

«Δυστυχώς, η κυβέρνηση της ΝΔ ασκεί εξωτερική πολιτική κοιτώντας στο εσωτερικό της και μάλιστα με όρους του 2010 και του 2015» εξήγησε και αυτό την καθιστά επικίνδυνη, ενώ έρχεται σε αντίθεση με την ψύχραιμη αντιπολιτευτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει προσφέρει ανοιχτά και ξεκάθαρα στήριξη, τόσο για την αντιμετώπιση της τουρκικής παραβατικότητας, όσο και για την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, την οποία διαχειρίστηκε, χωρίς να καταφύγει σε διχαστική ρητορική και αναχρονιστικές αντιλήψεις.
Κλείνοντας επανέλαβε πως «τα νησιά και τα ξερονήσια είναι η τελευταία και πιο επικίνδυνη ιδέα της κυβέρνησης, η οποία θα εκθέσει την χώρα μας, διεθνώς».

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016