“Πρέπει να κάνουμε “λιανά” το μήνυμα μας στην Τουρκία όπως το 1987″- Πρέσβυς ε.τ Π.Μαυροειδής

Ο κ.Πέτρος Μαυροειδής πρέσβης ε.τ γνωρίζει την Τουρκία όσο λίγοι. Ήταν Πρόξενος στη Σμύρνη από το 1987 έως το 1991. Ανέλαβε καθήκοντα αμέσως μετά από την κρίση του Μαρτίου του 1987 και γνώρισε την Τουρκία.

Από το 2017 μέχρι το 2019 ήταν ο Πρέσβυς μας στην Άγκυρα. Είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει τις τεράστιες αλλαγές που έχουν γίνει στην Τουρκία και να κατανοήσει την πολιτική ανθεκτικότητα του Ερντογάν. Ο κ.Μαυροειδής στη συνέντευξη του μας λέει για τις αλήθειες που πρέπει να ΄χούμε στο μυαλό μας όταν μιλάμε για την Τουρκία και τον Ερντογάν, καταρρίπτει μύθους και βολικές ψευδαισθήσεις που μας οδηγούν σε λάθος συμπεράσματα και μας αποκαλύπτει ότι παρά τα όσα πιστεύουμε στην Ελλάδα, η Τουρκία πάντα μας φοβάται. Η συζήτηση με τον κ.Μαυροειδή έχει γίνει πριν την κορύφωση των γεγονότων στον Έβρο, την Παρασκευή και γι΄ αυτό δεν γίνεται αναφορά στη πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχαμε μαζί του.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016