Στην Ελλάδα είχαμε κληθεί να απαντήσουμε όπως θα θυμάστε στο εξής ερώτημα: “Θέλετε βούτυρο ή κανόνια”; Το ερώτημα είχε θέσει ο τότε υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου. Όταν “μετατέθηκε” στο Εθνικής Άμυνας το ξέχασε. Έτσι κι αλλιώς την απάντηση την είχε δώσει η κυβέρνηση Σημίτη στην οποία συμμετείχε: αγόραζαν όπλα για το δικό τους βούτυρο…

Το θέμα είναι ότι η χώρα παρά τα δισεκατομμύρια που κλήθηκαν οι πολίτες της να πληρώσουν παραμένει με σημαντικά κενά στο οπλοστάσιο της. Τα οποία τώρα που δεν υπάρχουν χρήματα είνα πιο δύσκολο να καλυφθούν. Ωστόσο η χώρα πρέπει να εξοπλιστεί είτε μας αρέσει,είτε όχι.

Αυτό είναι νόμος που όλες οι χώρες τηρούν. Ακόμη και …η Ολλανδία η οποία δεν απειλείται απ΄ όσο γνωρίζουμε άμεσα από κάποιον.

Ο υπουργός Άμυνας της Ολλανδίας Ank Bijleveld δήλωσε σε επίσημη δήλωση ότι το  υπουργικό συμβούλιο της χώρας “δεσμεύεται να επενδύσει στην άμυνα…Οι Κάτω Χώρες πρέπει να λάβουν μέτρα για να παραμείνουν αξιόπιστοι σύμμαχοι”.

Η επένδυση προς το παρόν μεταφράζεται σε αγορά περισσότερων F-35. Η Ολλανδία έχει αποφασίσει την αγορά 37 αεροσκαφών αλλά όπως αναφέρουν οι πληροφορίες σκοπεύει να αγοράσει άλλα 30.

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016