Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
22/07/2019 | 06:00 (ενημερώθηκε 5 έτη πριν)
Militaire News

“Που βρίσκονται τα 41 εξοπλιστικά προγράμματα που εγκρίθηκαν το 2014” ρωτά ο βουλευτής Στ.Γκίκας

Ομιλία επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποίησε  στη Βουλή ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας και απόστρατος Αξιωματικός του ΠΝ  Στέφανος Γκίκας.
Ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο κ. Γκίκας έκανε δύο παρατηρήσεις για την χθεσινή ομιλία του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Τσίπρα. Αναφέρθηκε στην αμφισβήτηση της ΝΔ και της θέσης της επί της Συμφωνίας των Πρεσπών από τον πρ. Πρωθυπουργό αλλά και από Βουλευτές της Αντιπολίτευσης. Ο κ. Γκίκας διευκρίνισε: «Για εμάς η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μία κατάπτυστη συμφωνία. Δεν έπρεπε να ψηφιστεί και εμείς φυσικά την καταψηφίσαμε. Για αυτό, κανείς σε αυτή την Αίθουσα δεν δικαιούται να κατηγορεί την ΝΔ για την Συμφωνία των Πρεσπών».

Εν συνεχεία, ο Βουλευτής Κέρκυρας αναφέρθηκε στην παρατήρηση του κ. Τσίπρα προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι δεν αναφέρθηκε καθόλου στη τουρκική προκλητικότητα. Ο κ. Γκίκας διερωτήθηκε κατά πόσο ο νέος Πρωθυπουργός μπορεί να ευθύνεται για την προκλητική στάση των γειτόνων μας. Υπενθύμισε πως το εξάμηνο προτού αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ την διακυβέρνηση της Χώρας, (Β’ εξάμηνο του 2014) στο Αιγαίο πραγματοποιήθηκαν περίπου 900 παραβιάσεις του Ελληνικού Εναέριου Χώρου και μόλις έξι (6) εμπλοκές Ελληνικών με τουρκικά αεροσκάφη. Αντίθετα το τελευταίο εξάμηνο της διακυβέρνησης Τσίπρα, (Α’ εξάμηνο του 2019), ο αριθμός των παραβιάσεων ξεπέρασε τις 2400, ενώ οι εμπλοκές έφθασαν στον αριθμό ρεκόρ των 171! Ο κ. Γκίκας σημείωσε πως για την τουρκική προκλητικότητα και αύξηση των παραβιάσεων, σαφώς, ευθύνεται η πολιτική του κ. Ερντογάν, ωστόσο εκτίμησε ότι «συγκεκριμένα λάθη, παραλήψεις και ενέργειες της απελθούσης κυβερνήσεως ενίσχυσαν την τουρκική παραβατικότητα και προκλητικότητα.»
Κλείνοντας τις εισαγωγικές παρατηρήσεις και απευθυνόμενος προς το ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γκίκας ρώτησε πόσα από τα 41 εξοπλιστικά προγράμματα τα οποία εγκρίθηκαν τον Οκτώβριο του 2014 από το ΚΥΣΕΑ και επικυρώθηκαν από το ΚΥΣΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ τον Μάρτιο του 2015, έχουν υλοποιηθεί;

Αναφερόμενος στο Κυβερνητικό Πρόγραμμα, ο Βουλευτής Κέρκυρας εξήγησε πως αυτό εκπονήθηκε «μετά από μία εργώδη προσπάθεια τριών και πλέον χρόνων από εκατοντάδες ανθρώπους, οι οποίοι δεν κλείστηκαν σε κομματικά γραφεία, αλλά βγήκαν στην κοινωνία.» Σε επαφή με ανθρώπους της αγοράς, εργαζόμενους, συνδικαλιστές, γνώστες των εκάστοτε τομέων δημιουργήθηκαν και προτάθηκαν στον Ελληνικό λαό 16 δέσμες πολιτικών. «Οι πολίτες, με ισχυρή πλειοψηφία, έδωσαν στην ΝΔ το δικαίωμα και την ευθύνη να υλοποιήσει αυτό το πρόγραμμα.»

Ο κ. Γκίκας ανέφερε πως «ρυθμιστής» παράγων του Προγράμματος είναι η Οικονομία, ενώ «η πεμπτουσία της πολιτικής» της ΝΔ είναι μία φράση, η οποία συμπεριλαμβάνει το νόημα της πολιτικής της και η οποία ξεδιπλώνεται κατά την συζήτηση των Προγραμματικών Δηλώσεων αναλυτικά από τους Υπουργούς. Αυτή είναι: «Λιγότεροι φόροι και εισφορές, περισσότερες επενδύσεις, περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας.»
Σημείωσε επιπλέον ότι ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε στις δηλώσεις του την αλλαγή μείγματος πολιτικών, τον εκσυγχρονισμό του Κράτους αλλά και την συμμετοχή στο διεθνές γίγνεσθαι με ισχυρή φωνή και άποψη. Συμπέρανε, πως αυτούς τους στόχους μπορεί να υλοποιήσει, επ΄ ωφελεία του Ελληνικού λαού, μόνο η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Ο κ. Γκίκας έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην αναφορά του κ. Μητσοτάκη στον κυβερνητικό στόχο για τα μικρά νησιά. Να δοθεί δηλαδή έμφαση στις υποδομές και στην ενεργειακή αυτονομία των μικρών νησιών. Εξήγησε πως το πρόγραμμα αυτό θα πρέπει με προτεραιότητα να υλοποιηθεί και στα Διαπόντια Νησιά, στα οποία καταγράφεται μία επικίνδυνη πληθυσμιακή συρρίκνωση, ενώ βρίσκονται, από γεωπολιτικής απόψεως, σε μία εξαιρετικά σημαντική θέση.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Βουλευτής σημείωσε πως η Οικονομία μας πρέπει να γίνει πιο ανταγωνιστική, το Κράτος πιο παραγωγικό και ανταποδοτικό, προκειμένου και η Χώρα μας, την επόμενη μέρα, να είναι δυνατότερη. Η ψηφιακή μεταρρύθμιση, η πάταξη της γραφειοκρατίας και ο εκσυγχρονισμός του κράτους θα συμβάλλουν ώστε «σε ένα χρόνο από σήμερα να είμαστε ήδη σε θέση να διαπιστώνουμε ότι η Ελλάδα ξεπέρασε οριστικά την κρίση.»

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης