Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Η στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία πραγματοποιήθηκε με τη σύμφωνη γνώμη κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Η ομοψυχία του τουρκικού έθνους υπήρξε εντυπωσιακή και αξιοζήλευτη. Όμως , άρχισαν να εμφανίζονται και κάποιες επικριτικές δηλώσεις, για το πρόσωπο του σουλτάνου.

Ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος  Αϊκούτ  Ερντογντού αναφερόμενος στην κατάπαυση του πυρός για 120 ώρες δήλωσε:

“Η ανακωχή επιτεύχθηκε αμέσως μετά την απειλή της Ουάσιγκτον για έρευνα των περιουσιακών στοιχείων του Ερντογάν και της οικογένειας του.

Ο Πρόεδρος αδιαφόρησε για τις απειλές κυρώσεων σε βάρος της τουρκικής Δημοκρατίας και του λαού της, όταν όμως απειλήθηκε η περιουσία του και η καταδίκη της Χαλκμπάνκ έκανε στροφή 180 μοιρών και δέχθηκε την κατάπαυση του πυρός.

Η περιουσία του Ερντογάν στο εξωτερικό είναι πια ζήτημα εθνικής ασφάλειας για εμάς. Κάθε φορά που δέχεται απειλές για τις ύποπτες δουλειές του στο εξωτερικό υποχωρεί και δέχεται τους όρους που του επιβάλουν.  Εάν μελλοντικά μια άλλη χώρα χρησιμοποιήσει την ίδια πρακτική,  η τουρκική διπλωματία θα παραλύσει και αυτό είναι θέμα που απειλή την εθνική μας ασφάλεια”.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016