“Πολύ κοντά σε συμφωνία με τη Γαλλία, αλλάζει άμεσα ο νόμος περί εξοπλισμών”-Στέφανος Γκίκας

Βουλευτής Κέρκυρας με τη ΝΔ, ο κ.Στέφανος Γκίκας παραμένει πάντα άνθρωπος του Πολεμικού Ναυτικού. Αντιναύαρχος ε.α , υπήρξε άριστος Αξιωματικός ,τον οποίο η πολιτική “κέρδισε” μετά από την αποστρατεία του. Η συνέντευξη του στο Militaire μαγνητοσκοπήθηκε πριν γίνει γνωστή η απαράδεκτη απόφαση Ερντογάν για την Αγία Σοφία. Γι΄ αυτό και δεν γίνεται συζήτηση γι΄ αυτό.

Όμως τα όσα λέει ο κ.Γκίκας για τα ελληνοτουρκικά είναι σημαντικά. Ειδικά σ΄ ότι έχει να κάνει με την προετοιμασία της χώρας για να αντιμετωπίσει “παν ενδεχόμενο”.

Ο κ.Γκίκας αποκαλύπτει ότι σύντομα -μέσα στον επόμενο μήνα- αλλάζει ο νόμος περί προμηθειών και ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στη σύναψη αμυντικής συμφωνίας με τη Γαλλία.

Στη συζήτηση γίνεται αναφορά στον υπερσύγχρονο υποβρύχιο στόλο μας με τις “αρχαίες” τορπίλες αλλά και στη προσπάθεια της Τουρκίας να κυριαρχήσει στη θάλασσα. Ενδιαφέρον έχει και η άποψη του για την προσφυγή στη Χάγη.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016