“Πόλεμος ή Ειρήνη”; Ο Κώστας Ήσυχος πρώην ΑΝΥΕΘΑ και ο καθηγητής Δημήτρης Καλτσώνης απαντούν

Ο πρώην ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος και ο καθηγητής Θεωρίας Κράτους και Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Δημήτρης Καλτσώνης θέτουν το ερώτημα: “Πόλεμος ή Ειρήνη” με την Τουρκία; Το “Πόλεμος ή Ειρήνη” είναι ο τίτλος του βιβλίου που έγραψαν για τα ελληνοτουρκικά και αποδεικνύεται άκρως επίκαιρος.

Με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου τους συζητάμε μαζί τους προσπαθώντας να καταλάβουμε με τη βοήθεια τους ποια είναι η Τουρκία σήμερα, τι μπορούμε και τι δεν μπορούμε να περιμένουμε από “φίλους και συμμάχους”, τι θα γίνει με την Κύπρο και ποιο είναι το διεθνές περιβάλλον μέσα στο οποίο η Ελλάδα πρέπει να κινηθεί, να αμυνθεί, να αντιδράσει και πρώτα απ΄ όλα να πρωταγωνιστήσει στην περιοχή των Βαλκανίων και της ανατολικής Μεσογείου. Με τον κ.Ήσυχο στο τέλος της συζήτησης μαθαίνουμε πολλά για τις εξελίξεις στη Λατινική Αμερική και ειδικά για τη Βολιβία και τη Βενεζουέλα. Χώρες στις οποίες η Τουρκία έχει παρουσία.

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016