Διαξιφισμοί 

(Ειδησούλες και σχόλια ατάκτως ερριμμένα)

από τον Κων. Φράγκο

Οι κρίσεις των Αξιωματικών

 • Πιθανότατα αρχίζουν  αν το επιτρέψουν οι συνθήκες.
 • Η Ηγεσία της Κυβέρνησης και η πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας οφείλουν να γνωρίζουν (ΣΣ Μήπως παραβιάζω ανοικτές θύρες;) ότι οι αξιωματικοί είναι νομιμόφρονες, πιστοί, στην εκάστοτε εκλεγμένη από το Λαό Κυβέρνηση, άκρως υπηρεσιακοί και δεν χρειάζονται να πατρονάρονται από κομματικές σέχτες ή κλίκες αποστράτων. Οι απόστρατοι ν’ ασχοληθούν με τις Λέσχες τους ή την καλλιέργεια γλαδιόλας ή καμέλιας. Επίσης με την πολιτική και την ανάγνωση.

Για εθνικά θέματα έχουν, βεβαίως, το δικαίωμα και την υποχρέωση ακόμη να εκφράζονται αλλά μακρυά τα χέρια τους από τις κρίσεις.

 • Ιδιαίτερα αναφέρομαι σε κάποιους, ευτυχώς ελάχιστους, τ. Αρχηγούς που φιλοδοξούν, με αρρωστημένη αντίληψη, να επιχειρούν, μέσω κάποιου κόμματος που έχουν «κουρνιάσει» να κτίσουν δική τους ιεραρχία. Είναι μόνο τέως και τίποτα άλλο. Πληροφορίες μου, όχι διασταυρωμένες, φέρουν κάποιον Αρχηγό να επιχειρεί να «συμβουλεύσει» τον Υπουργό για τον κλάδο του. Αλίμονο στον κ. Ν. Παναγιωτόπουλο αν τον ακούσει, ιδιαίτερα σήμερα.
 • Γνωρίζω Αρχηγούς οι οποίοι είναι άψογοι και δεν διανοούνται να παρέμβουν. Είναι η συντριπτική πλειοψηφία. Αναφέρω δειγματοληπτικά τους κ. Ζιαζιά, Γκίνη, Φράγκο (Στρατ.) Χριστίδη (ΠΝ) Αθ. Τσέλιο (Στρ.) Τσαντιράκη (Π.Α) Τελλίδη, Μανωλά (ΣΣ Ας μην παρεξηγηθώ από τους μη αναφερόμενους).
 • Δεν μπορεί να μιλάνε για κρίσιμες καταστάσεις και δεχόμαστε εισηγήσεις παραστρατιωτικών για επιλογές.
 • Ας σημειώσετε κ. Υπουργέ ότι το κόμμα σας έχει αφήσει άθλιες εντυπώσεις στο Στράτευμα όταν επί Κυβέρνησης κ. Α. Σαμαρά μία κλίκα είχε διαλύσει το Στράτευμα.

Ο πόλεμος έχει ήδη αρχίσει

Ο Γρηγόρης εγρηγόρει, ο Μελέτης εμελέτα

Του την έφαγε ο Γρηγόρης του Μελέτη την γυναίκα

Ν. Καζαντζάκης (Καπετάν Μιχάλης)

 • Τα συμβαίνοντα σήμερα εκπλήσουν μόνο τους μακάριους, αιθεροβάμονες, νωχελείς, αναποφάσιστους, κουφούς και τυφλούς.
 • Ο Ερντογάν κραύγαζε, σχεδόν, ότι θα εφαρμόσει το σχέδιο του χωρίς αναστολές. Μην μου πείτε ότι αιφνιδιάστηκαν οι ιθύνοντες ή η ΕΕ.
 • Πρέπει να σπεύσουμε, πάσει δυνάμει και με ομοψυχία (Οι αρχηγοί των κομμάτων πρέπει ν’ απαγορεύσουν σε ηλίθιους βουλευτές να καυγαδίζουν στην τηλεόραση. Να μην εμφανίζονται….) να μην αφήσουμε την κρίση να εξελιχθεί στο χειρότερο, να φθάσει στην αιματοχυσία: Κοντολογίς πρέπει να ενισχυθούν, πάραυτα, οι δυνάμεις που αυτή την στιγμή προσπαθούν να αποτρέψουν την εισβολή των μαζών και Στρατευμάτων.
 • Το ΥΕΘΑ ν΄αποσύρει αμέσως κληρωτούς από τις θέσεις «λούφας» όπου «υπηρετούν» σε «ακριτικές» μονάδες ή Επιτελεία της Αττικής και να καλύψει τα κενά των ακριτικών σχηματισμών. Κυκλοφορούν ονόματα. Κύριε Υπουργέ. Μη δεχθείτε να φορτωθείτε το βάρος κομματικών ρουσφετιών. Δώστε εντολές…..
 • Το Υπουργείο Δημ. Τάξεως να προχωρήσει αμέσως και να στείλει στην α’ γραμμή της αποτροπής.

– Τουλάχιστον το 50% των «φρουρών
celebrities. Η αφαίμαξη ν΄αρχίσει από «πρώην» τους οποίους ουδείς απειλεί αλλά απαιτούν φρούρηση από διμοιρίες αστυνομικών. Συγκεκριμένα από τους τ. Προέδρους Δημοκρατίας, τ. Πρωθυπουργούς. Είναι ντροπή και γι’ αυτούς και για το κράτος που αγωνίζεται να απαιτούν δεκάδες αστυνομικούς να φυλάνε την ανύπαρκτη «προσωπικότητα» τους.

 • Όλοι οι αστυνομικοί που φρουρούν «τιμητικά» τ. Υπουργούς ΔΤ και Αρχηγούς Αστυνομίας (υπολογίζονται περί τους 200) να σταλούν αμέσως στις δυνάμεις που φρουρούν τα σύνορα και τα νησιά. Αν μου δοθούν ονόματα θα τα δημοσιεύσω και ας διωχθώ.

SOS Άμεσες Ενέργειες….

 • Χωρίς καθυστέρηση…. Οι Τούρκοι δεν θα σταματήσουν εδώ…. Να προστατεύσουμε τα σύνορά μας χωρίς να καταληφθούμε από πανικό.
 • Στην πολιτική όπως και στον πόλεμο η χαμένη στιγμή δεν ξανάρχεται πλέον.

Ναπολέων Βοναπάρτης

 • Η Κυβέρνηση, με συμπαράσταση, συσσώμου, του πολιτικού κόσμου πρέπει να σταματήσει την άθλια, χαμερπή και ανήθικη εισβολή, με οποιοδήποτε κόστος.

– Συγκρότηση Συμβουλίου Ασφαλείας. Όχι στο «πόδι» υπό την πίεση των γεγονότων. Επαναλαμβάνω, και να με συγχωρεί ο φίλος τ. ΥΕΘΑ κ. Σπ. Σπηλιοτόπουλος που τον ενοχλούμε, ότι καλό είναι να δεί ο κ. Ν. Παναγιωτόπουλος την πρόταση του.

– Ίδρυση Ταμείου Εθν. Άμυνας . Εκδηλώθησαν ήδη, τάσεις προσφορών.

– Άμεση πρόσληψη, εκπαίδευση μαχητών για να καλυφθούν οι ελλείψεις μεθοριακών μονάδων.

– Διάθεση πιστώσεων στα Επιτελεία για να καλύψουν, γρήγορα-γρήγορα, τις ελλείψεις. Τα 32.000.000 € που ανέφερε ο κ. ΥΦΕΘΑ (MEGA 05/03) είναι ψίχουλα. Λεφτά υπάρχουν αλλά σκορπίζονται για ψηφοθηρία. .

Ο βουλευτής ΝΔ (Α’ Πειραιάς) κ. Ν. Μανωλάκος

 • Πρόσφατα αποστρατευθείς Αντιστράτηγος
 • Παρακολουθώ την δράση του ως βουλευτή
 • Προ ημερών υπέβαλε ερώτηση για αποκλεισμό της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς από διάθεσης πιστώσεων για προσλήψεις προσωπικού.
 • Ανεξάρτητα από το ότι πιστεύω ότι οι Ιερές Μητροπόλεις έχουν πλούσια έσοδα και δεν πρέπει να ζητάνε λεφτά από την λιμοκτονούσα Πολιτεία, νομίζω ότι ο Στρατηγός πρέπει να διαθέσει ένα μεγάλο μέρος των «πυρομαχικών» του στην υποστήριξη προβλημάτων της Άμυνας. Ξέρει καλά, νομίζω, τις ελλείψεις αλλά και την προτεραιότητα.

Συγχαρητήρια στην Κυβέρνηση

για την επιτυχή οικονομική της πολιτική από τον Γάλλο Υπουργό Οικονομικών κ. Μπρουνό Λε Μέρ (25/2).

 • Αν οι φρεγάτες που θ΄αγοράσουμε από την Γαλλία γίνουν από δύο, τέσσερεις τότε να δείτε ιαχές και κραυγές ενθουσιασμού. Vive l’ amite Frankohellnique

Και άλλα γαλλικά……

 • Κάνουμε λίγο χιούμορ με τα εξοπλιστικά ή με τα «γαλλικά» του Μεϊμαράκη που καλοπερνάει στις Βρυξέλλες για την μεγάλη του προσφορά στην πατρίδα, αλλά η Γαλλία έχει Νόμους, έχει Σύνταγμα, έχει Δικαιοσύνη χωρίς εξαιρέσεις ή εντολές άνωθεν και δεν έχει το χυδαίο άρθρο 86 που συγκαλύπτει τις αρπαχτές.
 • Ο τ. Πρωθυπουργός της Γαλλίας κ. Φρανσουά Φιγιόν δικάζεται κατ’ αυτάς, κατηγορούμενος για υπεξαίρεση κρατικού κονδυλίου, κατάχρηση εμπιστοσύνης και ψευδείς δηλώσεις διότι «απασχολούσε» την σύζυγό του μαντάμ Penelope στο Πρωθυπουργικό γραφείο, με παχυλή αμοιβή, χωρίς η κυρία να πατάει το πόδι της εκεί. Απειλείται με ποινή 10 ετών και πρόστιμο 1.171.400 €!!!!
 • Όταν ημέτεροι αχρείοι διορίζουν αργόσχολους με το τσουβάλι τους ελέγχει κανείς; Η πρόεδρος Φώφη ενοχλήθηκε από την εξουσία που ήταν «διορισμένη» επί 30 χρόνια στην Εθνική χωρίς να πατήσει το πόδι της;

Το Πολεμικό Μουσείο Αθήνας

 • Μετράει, αισίως, εφέτος 45 χρόνια ζωής. Ένας  χώρος προσεγμένος και εμπλουτισμένος με εξαιρετικά εκθέματα.
 • Μόλις περατώθηκε μιά σημαντική προσπάθεια συντήρησης και εκσυγχρονισμού του. Όσο επιτρέπουν οι καιροί.
 • Ο Πρόεδρος του Αντιναύαρχος Π Ν εα κ. Αθαν. Παναγόπουλος και οι συνεργάτες του κάνουν κάλη δουλειά
 • Προτείνω την αντικατάσταση του Ναυάρχου με ένα υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ, κατά προτίμηση μη υπηρετήσαντα την θητεία του.

Μόνο Κοροναϊκό από την Κίνα;

Η Ελλάς είναι έτοιμη να τιμωρήσει όποιον την πάρει στα σοβαρά

Γιάννης Τσαρούχης

 • Όχι βέβαια. Η μεγάλη Κίνα μας εφοδιάζει και με στολές των στρατιωτών! Εμείς οι ελεεινοί και τρισάθλιοι φροντίσαμε να διαλύσουμε τις υφαντουργίες μας, ότι άλλο είναι σχετικό με τις στολές, ώστε να εξυπηρετούμε βιομηχανίες φιλικών Χωρών! Κατά τ΄άλλα κυνηγάμε ανάπτυξη και επενδύσεις.
 • Οσονούπω, όπως πληροφορούμαι, θ’ αγοράσουμε και κράνη από την Κίνα ή την Ινδία; Τα έχει ανάγκη ο Στρατός, γιατι όταν προ 8ετίας το ΥΕΘΑ είχε έτοιμο διεθνή διαγωνικό προμήθειας παρενέβησαν τα ΕΑΣ λέγοντας «που πάτε κύριοι, θα τα φτιάξουμε εμείς….» πήραν, λοιπόν, την παραγγελία και έκτοτε περιμένουμε,. Οκτώ χρόνια, αδέρφια μου αλήτες, πουλιά που τραγουδάει ο αειθαλής Βοσκόπουλος, και οι στρατιωτές περιμένουν κράνη από Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία.

Η μακρυνή Αϊτή

 • Δεν γνωρίζω αν η Αϊτή διαθέτει Πρεσβεία στην Αθήνα ούτε έψαξα να δω.
 • Στην Επιτροπή της κ. Γιάννας για τις φανφάρες το 2021 κλήθηκαν να συμμετάσχουν και σοφοί Γερμανοί, Γάλλοι, Βρετανοί, Αμερικανοί κ.α.
 • Δεν κλήθηκε κανένα κράτος της Ν Αμερικής, το μικρό και ταλαιπωρημένο Κράτος Αϊτή υπήρχε πριν από το 1821 (1804) και είναι το ΠΡΩΤΟ που ανεγνώρισε την Επανάσταση του 1821. Ο τότε Πρόεδρος της Χώρας κ. Ζαν Πιέρ Μπουαγιέ προέβη στην αναγνώριση κατόπιν έκκλησης του Αδαμαντίου Κοραή. Και δεν έφθασε αυτό. Έστειλε 45 τόνους καφέ για ν΄αγοράσουν πολεμοφόδια! Και δεν φθάνει ούτε αυτό. Έκανε έκκληση, ο κ. Μπουαγιέ, για εθελοντές προσήλθαν 200, επελέγησαν 100, φορτώθηκαν σ’ ένα σαπιοκάραβο και πνίγηκαν όλοι στον Ατλαντικό. Μια φτωχή, μικρή Χώρα και μια χούφτα μαυρούληδες εθελοντές. Τους ξεχάσαμε. Δεν πρέπει να τιμηθούν;

Το φάντασμα της Όπερας και τα φαντάσματα της πολιτικής

 • Κατ’ αυτάς παρουσιάζεται σ’ ένα, από τα πολυάριθμα θέατρα μας, η περίφημη, μοντέρνα, λυρική δημιουργία Το φάντασμα της Όπερας.
 • Παράλληλα κάνουν την εμφάνισή τους τα εγχώρια φαντάσματα της πολιτικής που έπρεπε, προ πολλού, αν είχαν την παραμικρή ευαισθησία και ευσυνειδησία, να έχουν εξαφανισθεί.
 • Ο κ. Κων. Σημίτης, με μακρύ, συμβουλευτικό άρθρο στην Καθημερινή της Κυριακής (02.02). Αν τον είχα ακούσει έστω μία φορά να κάνει αυτοκριτική, θα το διάβαζα. Τώρα γιατί;
 • Ο κ. Α. Σαμαράς δι’ εκπροσώπου. Τον υπασπιστή του κ. Χρύσανθο Λαζαρίδη ο οποίος έχει αναλάβει εργολαβικά, την αναστήλωση του θρυματισθέντος κύρους του τ. Πρωθυπουργού.
 • Ο κ. Νικολάκης Παπανδρέου, επαγγέλματος Παπανδρέου (ΝΕΑ 29 Φεβρ) ο οποίος σε άρθρο του και πάλι (παιάνα Ανδρέα) μας λέει τα εξής ευτράπελα:
 • Είτε το θέλετε είτε όχι το ΠΑΣΟΚ ήταν το μεγάλο όχημα αλλαγής τα τελευταία 40 χρόνια.
 • Το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει πια. Διαλύθηκε και μαζί διαλύθηκε ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα.

(Θηρίο έγινε η Πρόεδρος Φώφη όταν το διάβασε)

Εννοεί με τον τίτλο του άρθρου να τον νεκραναστήσουμε ή να φέρουμε τον Νικολάκη για να συνεχίσει;

 • Στην ίδια εφημερίδα, δύο σελίδες πιο κάτω ο έγκριτος και έντιμος δημοσιογράφος κ. Γεωρ. Μαλούχος σχολιάζει δίνοντας την πραγματική εικόνα της Πασοκικής εποχής:

Ακριβώς όταν οι Κινέζοι ξεκινούσαν τη δική τους «Αλλαγή» προς τον καπιταλισμό στις αρχές του 1981, εμείς πηγαίναμε ανάποδα: στο ΠΑΣΟΚ. Ερχόταν στην εξουσία, καβάλα σε τσουνάμι ψεύτικης ελπίδας για έναν «παράδεισο κρατισμού» που επίσης ήρθε. Όχι ο παράδεισος. Ο κρατισμός. Μόνος του. Τα αποτελέσματα είναι γνωστά σε όλους. Τελικά η Ελλάδα έχασε όχι μία, αλλά τρεις δεκαετίες. Αυτές ακριβώς που κέρδισε η Κίνα σε έναν κόσμο που άλλαζε ραγδαία και δραματικά και εμείς κάναμε σαν να μη μας αφορούσε. Έχασε τελικά την ανεξαρτησία της. Έχασε και μισό εκατομμύριο νέους ανθρώπους, που ακόμα και για την Κίνα δεν θα ήταν λίγοι. Τι κι αν μέχρι και οι Κινέζοι καταργούσαν την κρατική οικονομία και αναζητούσαν μανιακά ξένες επενδύσεις; Τι κι αν το 1981 άρχισαν να κλείνουν τις μη βιώσιμες κρατικές επιχειρήσεις στη χώρα τους; Εμείς όχι μόνον κρατούσαμε τεχνητά τις παλιές στη «ζωή», αλλά φτιάχναμε σωρηδόν και νέες. Το ’81 η Κίνα έγινε καπιταλιστική και εμείς κρατικιστές. Πήγαμε τριάντα χρόνια πίσω.

 • Γεώργιος ο Β’, Παπανδρέου Γ’. Αυτός μας έλειπε. Ανταγωνιζόμενος τον Σημίτη δημοσιεύει στην Καθημερινή (05.03) μακροσκελέστατο  άρθρο με τίτλο «Χρειαζόμαστε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο» (Σ.Σ. όπως σημειώνει, το κείμενο βασίζεται σε μία διάλεξη του στην Σιγκαπούρη τη 21/09/18)…Φαίνεται ότι πάλιωσε το δικό του, της διετούς Πρωθυπουργίας του.) Και αυτόν δεν πρόκειται να διαβάσω ποτέ αν δεν παύσει να μπαίνει στο Κοινοβούλιο «από το παράθυρο», λαθραίως, και αν δεν αναλύσει πως διαχειρίσθηκε τα 120.000.000 € που δόθηκαν στο ΠΑΣΟΚ επί Αρχηγίας του, υπόθεση που το «σύστημα» της ΟΜΕΡΤΑ έθαψε. Τι έγινε το πόρισμα έξη (6) ελεγκτικών Εταιρειών που παραδόθηκε στον διάδοχο του κ. Ε. Βενιζέλο; Γιατί ο ΒΕΝΙ, ποίησε την νήσσαν, και το παρέδωσε σφραγισμένο με βουλοκέρι στην Πρόεδρο Φώφη; Το έθαψε ή το προώθησε στην Δικαιοσύνη; Και αν το προώθησε τι έκανε η Δικαιοσύνη; Ξέχασα…Όχι αναιδείς ερωτήσεις. Εδώ είναι Μπαλκάνια, δεν είναι παίξε γέλασε. Κυρίαρχος ο Νόμος της ΟΜΕΡΤΑ.

Οι δύο μεγάλες πληγές της Χώρας

 • Αν αφήσουμε την Άμυνα, το προσφυγικό και τις πελατειακές σχέσεις απέξω, οι καρκίνοι της Χώρας που της κατατρώγουν τα σωθικά είναι η υπογεννητικότητα και τροχαία ο έλεγχος των οποίων έχει ξεφύγει επικίνδυνα.
 • Ολόκληρα χωριά χάνονται κάθε χρόνο και διμοιρίες – λόχοι «απουσιάζουν» από κάθε κατάταξη.
 • Στις 19 Φεβρουαρίου άρχισε στη Στοκχόλμη η 3η Παγκόσμια Διυπουργική Συνδιάσκεψη για την Οδική Ασφάλεια με συμμετέχουσες 140 χώρες. Η Ελλάδα, η χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, με πρωτιά στις ανθρωποθυσίες των οδών, απουσίασε μεγαλοπρεπώς. Ούτε Υπουργός, ούτε υπηρεσιακοί!
 • Ο Υπουργός κ. Κων. Καραμανλής Γ’ (του Αχιλλέως) χρίσθηκε από τον κ. Μητσοτάκη ως Υπουργός Βασικού Υπουργείου εντελώς «αξιοκρατικά» με κριτήριο την ανάγκη συνέχισης της δυναστείας των Καραμανλήδων. Η αβάστακτη ελαφρότητα ενός Υπουργού σχολιάζει η Καθημερινή (25.02). Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος SOS Τροχαία Εγκλήματα τονίζει σε ανακοίνωσή του ότο κορυφαίοι Υπουργοί πηγαινοέρχονται στην Ελβετία για το ποδόσφαιρο αλλά στην πανώλη των τροχαίων κανείς δεν δίνει σημασία. Προτεραιότητες.

Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν…….

 • Άρχισε η μάχη της πρωτιάς! Ποιός συνέβαλε περισσότερο στην εξέγερση του 1821, η Εκκλησία, οι Αρματωλοί, οι Κλέφτες, οι Κοτζαμπάσηδες, οι Μεσσήνιοι, οι Αρκάδες;
 • Η Αποστολική Διακονία της Ελλάδος σπεύδει για έκδοση πολυτελούς, χλιδάτου, εντύπου σχετικού με την Επανάσταση το οποίο θα το διανείμει, μέσω του Υπ. Παιδείας στα σχολεία, όπως δήλωσε.
 • Για την κάλυψη των εξόδων, θ’ απευθυνθεί στην κ. Γιάννα που μαζεύει λεφτά από διάφορες εισφορές.
 • Ούτε το Υπ. Παιδείας πρέπει να παρέμβει ούτε η κ. Γιάννα να δώσει λεφτά. Είπαμε και ξαναλέμε: Τα χρήματα και οι εισφορές να πάνε στην Άμυνα!

Για να ευθυμήσουμε επ’ ολίγο

 • Κορονοϊός, Ερντογάν, Χαφτάρ, Προσφυγικό, Μεταναστευτικό, Γιάνης, Πρόεδρος Φώφη, Μπαλάφας, Κιγκέρογλου κλπ. Ας ευθυμήσουμε λίγο μας χρειάζεται
 • Το σωτήριον έτος 2010, με την κρίση να μας ρίχνει τα πρώτα χαστούκια, πρωθυπουργεύοντος του Καστελοριζιώτη Γιωργάκη και Υπουργεύοντος στο ΥΕΘΑ του αμίμητου ΒΕΝΙ πέρασε ο νόμος 3883/10 (περί ιεραρχίας και Προαγωγών) του οποίου το άρθρο 39 ήχησε περίεργα στους στρατιωτικούς και μη. Πέρασε όμως στο ντούκου.
 • Τι λέει αυτό το άρθρο που το θυμήθηκα μετά 10 χρόνια; Ότι ο Υπουργός, μετά εισηγήσεις κλπ (όλα αυτά τα κόλπα) που χρησιμοποιεί η πολιτική εξουσία για να περάσει τις παρανομίες τους, δύναται να απονέμει τον βαθμό Ταξίαρχου ή Υποστράτηγου επί τιμής σε πρόσωπα υψηλού κύρους (γυναίκες ή άνδρες).
 • Τότε (επαναλαμβάνω 2010) περιμέναμε στη γωνία να μας σερβίρει ο ΒΕΝΙ κάποιο «φρούτο» για τον βαθμό του Στρατηγού. Διαψευστήκαμε. Ουδέν……. Ο Νόμος, το άρθρο αυτό, πάγωσε.
 • Το έβγαλε από την κατάψυξη το 2018 ο φοβερός Καμμένος που έκανε τρεις απονομές, τρεις Στρατηγούς.
 • Στον Αρχηγό του χορευτικού συγκροτήματος Κρητών (Σημ. Δεν άκουσα τους Αρχηγούς του τσάμικου, καλαματιανού, ποντιακού κ.α. να διαμαρτύρονται για τη διάκριση)
 • Στον κ. Πάνο Κυριακόπουλο, από τα κορυφαία πρόσωπα του Επιχειρηματικού Κόσμου (Γεν. Διευθυντής της STAR INVESTMENTS, τότε και του STAR T.V) ο οποίος δώρισε στον Στρατό (18 ΜΚΒ/ΧΩΚ) ένα κτίριο Λόχου και ένα κτίριο Λέσχης.
 • Σε σεβασμιώτατο Μητροπολίτη περιοχής Αττικής. Οι πληροφορίες μου φέρουν ότι εκείνο που ώθησε τον κ. Καμμένο είναι ότι ο εν λόγω Αγιώτατος πολιόρκησε το Δημαρχείον της πόλεως με μαύρες σημαίες και ξορκιστήρια, με κραυγάζουσες θεούσες, απειλώντας Δήμαρχο και Συμβούλους με μαύρη κόλαση, γιατί έλαβαν ΠΑΜΨΗΦΕΙ απόφαση να ιδρύσουν, με βάση Νόμου του Κράτους, αποτεφρωτήριο Νεκρών. Ο Δήμαρχος και το ΔΣ τρομοκρατήθηκαν όχι από τον Σεβασμιώτατο βέβαια, ή την απειλή της κόλασης αλλά της απώλειας ψήφων και επανασυσκέφθηκαν αποφασίζοντες ΟΧΙ ΠΑΜΨΗΦΕΙ. Ζήτω το Έθνος.

DΕFEA: Διεθνής Έκθεση Αμυντικού Υλικού

Αθήνα 22-24 Ιουνίου 2020

 • Στην τελική ευθεία η Μεγάλη έκθεση στην οποία έχουν, ήδη, δηλώσει συμμετοχή 150 εκθέτες
 • Για τρεις ημέρες η Αθήνα, μετά από 10 χρόνια, θα ξαναγίνει το Κέντρο της Παγκόσμιας Αμυντικής Βιομηχανίας
 • Οι οργανωτές;: Οργανισμός Εκθέσεων ROTA, Υπ. Εθν, Άμυνας, ΣΕΚΠΥ πλησιάζουν στην κορύφωση των προσπαθειών τους. Έχουν, ήδη, εξασφαλίσει χώρο στην ΕΑΒ για τα αεροπλάνα και Μαρίνα εγγύς των χώρων της έκθεσης για τα πλωτά εκθέματα.
 • Η DΕFEA θ’ αναβιώσει, αλλά σε υψηλότερο επίπεδο και τεχνικές την επιτυχή DEFENDORY που λειτουργούσε στην Αθήνα, ανά 2ετία από το 1980 και την κατήργησε Βενιζέλος χωρίς επαρκείς εξηγήσεις. Κατήργησε την εν Αθήναις, πονηρούτσικος, για να την μεταφέρει, προς δόξα και τιμήν της ρουσφετολογίας, στην ιδιαιτέρα του εκλογική περιφέρεια την Θεσσαλονίκη. Με την κίνηση αυτή γέλασε και το παρδαλό κατσίκι ο δε Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών (ΣΕΚΠΥ) σχολίασε σκωπτικά «Όσο λάθος θα ήταν να οργανωθούν τα Ποσειδώνια στην Καρδίτσα άλλο τόσο είναι και η Έκθεση Πολ. Υλικών στην Θεσσαλονίκη». Απτόητος ο BENI (αποφασίζομεν και διατάσσομεν…..) αγνοώντας την γνώμη των ειδημόνων ανακοίνωσε σε πανηγυρική συγκέντρωση στις 24 Μαίου 2010 την λειτουργία της Έκθεσης, την οποία μάλιστα βάφτισε DEFENCYS, υπό την αιγίδα της ΔΕΘ της οποίας προέδρευε ο αδελφός της συζύγου του μεγαλοεπιχειρηματίας της Θεσσαλονίκης κ. Δ. Μπακατσέλος που τότε δήλωσε «Φιλοδοξούμε να διοργανώσουμε μια τεράστια διεθνή συνάντηση της παγκόσμιας αμυντικής βιομηχανίας……»

Στη 28 Οκτ. 2010 έγιναν τα εγκαίνια με πολλά τζουμ – παραπατζούμ από τον Πρόεδρο Παπούλια με παρουσία του κ. Βενιζέλου, φυσικά, και των κ. Καρατζαφέρη, Ψωμιάδη, Παπαγεωργόπουλο.

Το ότι ο κ. Υπουργός, τότε, συνεργάζεται στο θέμα με τον γυναικάδελφό του δεν έχει σημασία. Έχει όμως το αποτέλεσμα. Η έκθεση ολίγον απείχε του οικτρού (όταν τις παραμονές του καλοκαιριού 2012 ο ΒΕΝΙ,  κατέστρεψε ότι κατέστρεψε στην Άμυνα, επελέγη από τον Γιωργάκη, τρομάρα του, ως Υπουργός Εθν. Οικονομίας όπου οι FINANCIAL TIMES τον κατάταξαν τελευταίο σε ικανότητες Υπουργό της ΟNE.) ανακοινώθηκε ότι το μαγαζί, δηλ. η DIFENCYS, βάζει λουκέτο λόγω απροθυμίας συμμετοχής. Μήπως γνωρίζετε αν κάποιος, έστω από την Αντιπολίτευση, ή το ΚΚΕ ειδικότερα, ζήτησε τον έλεγχο του BENI, Όχι, δα…

 • Γι’ αυτό, ως πιστός και φιλότιμος φορολογούμενος, παρακαλώ τους διοργανωτές να καλέσουν τον ΒΕΝΙ, τιμής ένεκεν, να κόψει την κορδέλα στην DEFEA στο άνοιγμα της έκθεσης. Αυτή είναι η Ελλάδα, θα έλεγε ο Σημίτης που όμως μαζί τον Βενιζέλο αρθρογραφεί μανιωδώς προτείνοντας μέτρα για την σωτηρία της Χώρας την οποία, όμως με την λοιπή παρεούλα των πολιτικάντηδων, κατέστρεψαν.

ΣΗΜ. Παρόμοιο μικροπολιτικό κόλπο που θυμίζει εποχή του Τζουμπέ είχε κάνει το συναιτεράκι του κ. Ε. Βενιζέλου (που συνέπηξαν ομού την αλήστου μνήμης Κυβέρνηση των Αντωνομπένηδων) ο κ. Α. Σαμαράς επεχείρησε, ως Υπουργός Πολιτισμού, να μεταφέρει με «κόλπο» τον περικαλή Ναό του Επικουρείου Απόλλωνα από το Νομό Ηλείας στον Μεσσηνίας, ιδιαιτέρα του εκλογική περιφέρεια. Τον πιάσανε όμως, με την «γίδα στην πλάτη», τον σφύριξαν και υποχώρησε. Αργότερα η ΝΔ τον επέλεξε Αρχηγό της…. Ευγενείς και φιλόδοξα παιδιά, θα έλεγε ο αξέχαστος Ν. Τσιφόρος.

Οι Μητσοτάκηδες γοητεύουν

  

 • Το τι λέει ο Κυριάκος στην Ούρσουλα, εύκολα το υποθέτουμε. Παρατηρείσθε την γλυκύτητα της Προέδρου της ΕΕ. Δείχνει γοητευμένη.
 • Η Ντόρα όμως τι λέει στον Μαργαρίτη; Παρών ωτακουστής, όχι δεν είναι παρών η κ. Βούλτεψη που βλέπετε στο βάθος, την «έπιασε» παρακαλούσα τον Αντιπρόεδρο να πείσει τον Κυριάκο να την διορίσει Υπουργό Άμυνας ή Εξωτερικών. Τρελαίνεται για αυτές τις δυο θέσεις…

Όταν σε κοιτώ στα μάτια

Μην τα ρίχνεις χαμηλά

Βάλλω μέσα στο μυαλό μου

Πράγματα τρελά

(Ασματίδιον)

ΕΛΛΑΣ – ΤΡΕΛΑΣ

 • Η Κυβέρνηση απεφάσισε να εξετάσει πρόταση του βουλευτή κ. Κρίτωνος Αρσένη (του Γιάνη) ο οποίος εισηγείται την ελευθέρα είσοδο στη Χώρα μεταναστών – προσφύγων, πάσης φύσεως, και την χρησιμοποίηση τους ως……. ξυλοκόπων. Μέρος της ξυλείας θα εξάγεται στις υποσαχάριες Χώρες για θέρμανση…….
 • Το ξέρατε; Ασφαλώς όχι. 133.687 καταναλωτές ρεύματος, πελάτες της ΔΕΗ, δεν πληρώνουν! Αν υποθέσουμε ότι υπάρχει δικαιολογία για

10-20.000 θα συμφωνήσω. Οι άλλοι; «Πληρώνουν τα κορόιδα» λένε. Αυτά κάνει η ατιμωρησία που στην περίπτωση είναι η μη διακοπή παροχής.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016