Το πρακτορείο ειδήσεων MIA, μετέδωσε τηλεγράφημε για τις δοκιμαστικές πτήσεις που έκαναν σήμερα F-16 της ελληνικής ΠΑ στον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας .

Όπως μεταδίδει “τις υπερπτήσεις πραγματοποιούν αεροσκάφη  των ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας (σ.σ. βάσει της αμυντικής συμφωνίας που έχει συναφθεί μεταξύ Αθήνας-Σκοπίων στο πλαίσιο της σχετικής δραστηριότητας που προβλέπεται από το ΝΑΤΟ).

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα του ΜΙΑ, οι δοκιμαστικές πτήσεις πραγματοποιούνται προκειμένου να ελεγχθεί το δίκτυο επικοινωνίας και η εμβέλεια του ραντάρ που καλύπτει τον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας. «Η Βόρεια Μακεδονία, με τις δοκιμαστικές αυτές υπερπτήσεις προετοιμάζεται για την πλήρωση των όρων που απαιτούνται στον τομέα της αεροπορικής ισχύος ως μελλοντικό ισότιμο μέλος στο σύστημα της συλλογικής ασφάλειας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Άμυνας της χώρας.
Η εναέρια επιτήρηση του ΝΑΤΟ είναι μια κοινή  αμυντική αποστολή εν καιρώ ειρήνης, προκειμένου να διασφαλίσει την ακεραιότητα του εναέριου χώρου ενός μέλους της νατοϊκής Συμμαχίας  μέσω της χρήσης των εθνικών συστημάτων εναέριας επιτήρησης και διαχείρισης της εναέριας κυκλοφορίας, με αναχαιτιστικά αεροσκάφη ή άλλα αμυντικά εργαλεία, αναφέρει το τηλεγράφημα του πρακτορείου.
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016