Του Κων. Φράγκου

Το να επαναλάβω ότι η στήλη έχει ως αντικείμενο θέματα άμυνας, εξοπλισμών, Εθνικής Ασφάλειας και συναφή, θα κομίσω γλαύκα.
Επίσης ότι είναι μακράν, πολύ μακράν, παντός κόμματος γιατί θεωρεί ότι όλα βλάπτουν το ίδιο τη χώρα.
Η πολιτική εξουσία, όμως, είναι αυτή που παίζει το κεντρικό ρόλο και επηρεάζει το δίδυμο Άμυνα – Οικονομία, το μέλλον της Ελλάδας.
Εκλογές έρχονται, είναι ώρα να ρίξουμε μια ματιά στην πολιτική επικαιρότητα αφού ήδη τα κόμματα, αραχνιασμένα, σκουριασμένα και μη ανανεωμένα κάνουν ασκήσεις εφόδου κατάληψης και νομής της εξουσίας με κύριους πρωταγωνιστές ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Βουρ λοιπόν….

Η γλυκιά καρέκλα
Ορισμός ελληνικού κόμματος: Ομάς ανθρώπων ειδότων να αναγιγνώσκωσι και να ανορθογραφώσιν, εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπό ένα οιονδήποτε Αρχηγόν, ζητούσι να αναβιβάσωσιν αυτόν διά παντός μέσου εις την έδραν του Πρωθυπουργού, ινα παράσχη αυτοίς τα μέσα να ζώσιν χωρίς να σκάπτωσιν.
Περί Ελληνικού Λαού: Ο Ελληνικός Λαός αναλίσκει τον χρόνον του εις αγόνους συζητήσεις περί κομμάτων και κομματαρχών και άπαν το χρήμα του δαπανά εις συντήρησιν κοπαδιών κομματικών κηφήνων, χάριν των οποίων στέργει την πενίαν, την κακοπραγίαν, την ασημότητα και τους εμπαιγμούς του κόσμου όλου.
Εμμανουήλ Ροΐδης

Νομίζω ότι κανείς δεν αμφισβητεί τους ορισμούς του μεγάλου Ροΐδη.

Δεν είναι ανάγκη να επαναλάβω, ότι οι Έλληνες πολιτικοί, σαθροί – ανεπαρκείς και ελάχιστα πατριώτες – έχουν εφεύρει διάφορα κόλπα για να μην ξεκολλούν από την εξουσία, να την απομυζούν. Από τους πλέον ασήμαντους μέχρι τους «μεγάλους».
Ένα από αυτά είναι η ex officio εκλογή τ. Πρωθυπουργών ως βουλευτών, αφού τοποθετούμενοι στην εκλογική λίστα εξοντώνουν συναδέλφους τους, που παλεύουν να αναδειχθούν. Μικροψυχία, γελοιότητα, ανυποληψία. Κι όμως, δεν βρέθηκε κάποιος να καταργήσει αυτή τη διάταξη.
Έτσι, θα ξαναδούμε στη Βουλή τους κ. Παπανδρέου, Καραμανλή, Σαμαρά. Αρχηγούς που έβλαψαν, τα μάλα, τη χώρα, ολετήρες.
Αν είχαν τη γενναιότητα, τα guts, τα cohones (που λένε οι Ισπανοί) θα αποποιούντο του προνομίου και θα διεκδικούσαν την έδρα με ψήφους. Φοβούνται όμως. Τρέμουν την λαϊκή αποδοκιμασία.
Το ίδιο ισχύει και σε άλλους «πομπώδεις» συναδέλφους τους που εκλιπαρούν να χωθούν σε εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας.
Άλλοι υποδεέστεροι, αστείες προσωπικότητες, πεταμένοι στο χρονοντούλαπο, επωφελούμενοι της απροθυμίας αξιόλογων πολιτών να ασχοληθούν με την πολιτική κάνουν χιλιάδες μύριες προσπάθειες να επανέλθουν παρακαλώντας, προσκυνώντας Αρχηγούς και δημοσιογράφους να τους επαναφέρουν στο προσκήνιο:
Έμπιστοι συνεργάτες της ολέθριας Μιμής.
Αποτυχημένοι ΥΠΟΙΚ (Σημίτη, Γιωργάκη, Κωστάκη)
Πολιτικά πρόσωπα συνδεδεμένα με τις πιο θλιβερές στιγμές της τελευταίας 10ετίας.
Θα αναφερθώ, ιδιαίτερα, στην Καραμανλική εποχή του οικονομικού ολέθρου Ο πρωταγωνιστών, ο διορίζων κατά χιλιάδες, ο ανατροπέας του Νόμου Πεπονή εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο έτερος, μέγας Υπουργός Οικονομικών που έστελνε ψευδείς αναφορές στην Eurostat για το χρέος επανέρχεται στις λίστες της ΝΔ, υποστηριζόμενος από τον Κ.Κ. Ο τρίτος, ολετήρας της Παιδείας, καταπατώντας τον Νόμο Διαμαντοπούλου που ψηφίστηκε με 280 ψήφους επιτίθεται, δημοσιογραφικώς, και θα εκλεγεί πάλι βουλευτής μερίμνη πάντα του κ. Κ.Κ.

Νέα Δημοκρατία
Αρχίζουμε από τον κήπο της ΝΔ. Αν ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης, θεωρούμενος εν δυνάμει Πρωθυπουργός ( και το 33% της τελευταίας σφιγομέτρησης της PULSE, δεν επαρκεί ) καταλάβει τον θώκο είναι βέβαιο ότι δεν θα τα καταφέρει, παρόλες τις καλές προθέσεις του, γιατί το κόμμα του είναι πολυκέφαλο, κάνουν εκεί πολλοί κουμάντο! Ντόρα, Καραμανλής, Σαμαράς, Μεϊμαράκης. Καθένας απ΄ αυτούς διαθέτει κλίκα. ενώ ο ίδιος ο Αρχηγός όχι. Καλοί είναι οι επιτελείς του κ. Παπαστάθης, Θεοδωρικάκος, Πέτσας κα αλλά σατανικούς ιντριγκαδόρους, παλαιοκομματικούς, δεν έχει.
Οι τρεις αποτυχόντες, παλαιοκομματικοί, εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσόντες, συμπλέουν όταν θέλουν να χτυπήσουν τον Πρόεδρο. Μη σας ξεγελούν το χαμόγελό τους και οι διαβεβαιώσεις «Είμαστε μαζί». Δεν θα χάσουν την ευκαιρία να τον τορπιλίσουν, όταν νομίσουν.
Μετά το φιάσκο της Κυβέρνησης Αντωνομπένηδων και την παταγώδη αποτυχία του κ. Α. Σαμαρά ως Πρωθυπουργού ή εξουσία παραδόθηκε, προσωρινώς, στον κ. Μεϊμαράκη, πωρωμένο παλαιοκομματικό, μηδέποτε εργασθέντα (όπως και οι άλλοι τρεις) και αποτυχόντα, θλιβερά, στο ΥΕΘΑ. Τον Κυριάκο δεν τον υπολόγιζαν αλλά τους την έφερε, και το ευχαριστήθηκα. Γιατί το λέω, εγώ, ένας ακομμάτιστος; Διότι:
Είχε εργασθεί, είχε κολλήσει ένσημα.
Κατεψήφισε ως Πρόεδρο τον κ. Πάκη Παυλόπουλο.
Είχε συντρίψει τον κ. Ε.Μ. ένα πολιτικό άχθος αρούρης.
Βέβαια είχε ένα μειονέκτημα: Ήταν γόνος δυναστείας. Του Μητσοτακέικου. Αν θέλει μπορεί να αποβάλλει το σύνδρομο. Αύριο, στις εκλογές, θα κατέλθει με βαρίδια: την αδελφή, του υποψήφια βουλευτή και τον ανιψιό του υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων.
Συνάντησα τον κ. Μητσοτάκη σε μία κοινωνική συγκέντρωση, λίγο μετά την εκλογή του, και κατόρθωσα, με την βοήθεια φίλου, να τον πλησιάσω και να του πω (sic):
– Κύριε Πρόεδρε αν δεν αποβάλετε τώρα από το Κόμμα, με ευγενή τρόπο βέβαια, ολέθριους Καραμανλή, Μεϊμαράκη, Σαμαρά και τους παρακεντέδες δεν πρόκειται να καταφέρετε να κυβερνήσετε. Δεν σας έχει μιλήσει ο πατέρας σας για τον κ. Σαμαρά; Δεν γνωρίζετε τα της θλιβερής 5ετίας Καραμανλή;
– Δύσκολο, πολύ δύσκολο, μου απάντησε.
Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σήμερα σε δεινή θέση. Είναι μοναχικός καβαλάρης που του κάνουν συνεχές «μπούλινγκ» τα παλαιοκομματικά νοσογόνα κατάλοιπα. Αύριο, αν κερδίσει οριακά, και του πάνε από μία λίστα ανθρώπων τους για να υπουργοποιήσει οι τρεις Ιππότες της Αποκάλυψης, τι θα κάνει; Θα αρνηθεί; Θα είναι πολύ αργά.
Θα τους έχει, διαρκώς, μπροστά του (σημαδιακό αυτό που είδαμε στο λόγο του στη ΔΕΘ. Οι τρεις, μπροστά – μπροστά, και μαζί τους ο Άνθιμος. Τι ήθελε ο Παναγιώτατος σε μία κομματική σύναξη;)
Κρίνεις έναν Ηγεμόνα και το μυαλό του, βλέποντας τους ανθρώπους που τον περιστοιχίζουν. Όταν είναι άξιοι, έντιμοι και πιστοί τότε ο ηγεμόνος είναι σίγουρα συνετός, αλλιώς αξιοκαταφρόνητος.
Ν. Μακιαβέλι

Και κάτι το φαιδρό που μαρτυρά το κλίμα: Διάβασα τις προάλλες στον Τύπο ότι ο κ. Κ. Μητσοτάκης δέχθηκε τον κ. Ε. Μεϊμαράκη για να συζητήσουν για το πολιτικό του μέλλον! Του Ευάγγελου! Τι πολιτικό μέλλον μπορεί να έχει ένας, καθολικά αποτυχών πολιτικός, που προσεγγίζει τα 70; Κατέληξαν, γράφτηκε, ότι η θέση του Επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο της Ευρωβουλής θα είναι ικανοποιητική! Ο Βαγγέλας στην Ευρωβουλή; Ως δείγμα ποιότητος της Κεντροδεξιάς; Της ΝΔ; Με ποια γλώσσα; Ομιλεί, βέβαια, ολίγα «γαλλικά» σαν τα μπινελίκια που εκτόξευσε στη Βουλή κατά του κ. Παυλόπουλου και του ευπατρίδη Πρέσβη κ. Γιάννη Κοραντή και άλλων. Αυτά ενώ ο κ. ΠτΔ για να μας γεμίσει αισιοδοξία δηλώνει: Οι προσεχείς Ευρωεκλογές θα είναι απάντηση στους εχθρούς της Ευρώπης…. Με τον κ. Μεϊμαράκη; Θλίψη κ. Υποψήφιε Πρωθυπουργέ. Έχετε χρόνο ΤΩΡΑ, να τους αποβάλλετε. Σας διαβεβαιώνω ότι αυτή η κίνηση σε συνδυασμό με άλλα απλούστατα μέτρα (Μείωση αριθμού βουλευτών, Αντιπροέδρων Βουλής, αφαίρεση οχημάτων από βουλευτές, μετακίνηση 1000, τουλάχιστον, αστυνομικών από τη θέση των «υπηρετών» πολιτικών προσώπων κα) θα σας εξασφαλίσει την άνετη Πρωθυπουργία… Σπεύσατε…

ΚΙΝΑΛΛ
Περνάμε στον μπαξέ του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Η κ. Φώφη Γεννηματά είναι Πρόεδρος, συνάμα, τεσσάρων φορέων – της ΕΛΙΑΣ (έχει δύο Ευρωβουλευτές), του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του ΚΙΝΑΛΛ. Κάνω λάθος; Παρακάτω θα δούμε περί ποιάς αλλαγής πρόκειται.
Αμέσως μετά την επικράτηση του ΠΑΣΟΚ (1981) μία ομάδα εκλεκτών ηθοποιών και μουσικών (Κηλαηδόνης, Χρυσομάλης, Παναγιωτοπούλου, Φασουλής, Λαζόπουλος, Σμυρναίου κα) ανέβασαν στο Άλσος Παγκρατίου την επιθεώρηση: ΑΛΛΑΓΗ ΚΙ ΑΠΑΝΩ ΤΟΥΡΛΑ, που χάλασε κόσμο. Σήμερα το σχήμα δεν υπάρχει αλλά αν υφίστατο θα μπορούσε να ανεβάσει το κωμειδύλλιο ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΤΟΥΡΛΑ.
Εκ του έρκους των οδόντων της κ. Προέδρου εξήλθαν, τελευταία, τα εξής σοφίσματα:
Οι Συριζαίοι είναι μία ομάδα καιροσκόπων χωρίς ιδεολογική ταυτότητα. Θα συμφωνήσω αλλά θα ρωτήσω : Υπάρχει κ. Πρόεδρε ένα κόμμα, έστω ένα, με ιδεολογική ταυτότητα; Μήπως η λεγεώνα του ΚΙΝΑΛΛ; Ιδεολογική ταυτότητα έχει μόνο το ΚΚΕ και αυτή του 1917.
Η δεξιά παράταξη έχει τεράστιες ευθύνες για την κρίση. Ευθύνες που ποτέ δεν ανέλαβε. Έχετε δίκιο, απόλυτο. Μόνο, κ. Πρόεδρε, το ΠΑΣΟΚ τον καιρό που έπρεπε να την στήσει στον τοίχο για την εγκληματική πολιτική της συνέπραττε μαζί της!!! (Κυβέρνηση Αντωνομπένηδων ένθα, κ. Γεννηματά, είχατε λάβει σπουδαίο Υπουργικό θώκο και λιβανίσατε τον ανεκδιήγητο κ. Αν. Σαμαρά. Το ξεχάσατε; ) Το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε ποτέ ευθύνες;
Και το ωραιότερο; (Που δηλώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα:) Όταν λάβω την 3η εντολή, είπε η κ. Πρόεδρος, τότε θα σχηματισθεί Κυβέρνηση με τους όρους μου! Ω Θεοί του Ολύμπου και αυτού της Αιγύπτου των Φαραώ. Η κ. Γεννηματά φαίνεται δεν διαθέτει ούτε ρεαλισμό ούτε ευθυκρισία.
Για να ρίξουμε όμως μία ματιά στο ανανεωμένο, αλλαγμένο ΠΑΣΟΚ που προβάλλει η κ. Γεννηματά: Γιωργάκης, Μπένη, Λαλιώτης, Καρχιμάκης, Λοβέρδος, Χρυσοχοῒδης, Τόνια Αντωνίου, Καστανίδης, Σκανδαλίδης, Πρωτόπαπας, συνεργάτες της Μιμής, κα,κα, από την αρχειοθήκη, με αιχμή δόρατος τους δύο πρώτους που η κ. Φωφώ θέλει οπωσδήποτε να τους χώσει στη Βουλή από το «Παράθυρο». Της θυμίζω ένα σχόλιο του έγκυρου δημοσιογράφου κ. Στ. Λυγερού (02/03/17 RN). Ο Γ. Παπανδρέου και Ε. Βενιζέλος δικαιωματικά μοιράζονται τον τίτλο του μεγάλου κατεδαφιστή. Μπορεί να είναι δύο διαφορετικές προσωπικότητες, αλλά έχουν κοινό παρονομαστή το γεγονός ότι ανέτρεψαν τις σταθερές του βίου εκατομμυρίων Ελλήνων. Αμφότεροι έδωσαν τη χαριστική βολή στο άλλοτε κραταιό κίνημα…
Μ’ αυτούς θα φέρετε την αλλαγή κ. Γεννηματά;
Εν τω μεταξύ, όπως γράφτηκε στον Τύπο, η κ. Πρόεδρος σκέφτεται να χαϊδέψει κι άλλο τον Παπανδρεϊσμό. Γιωργάκης στην Βουλή, Νικολάκης στην Ευρωβουλή. Προ ημερών, μάλιστα, στα ΝΕΑ (2.2.09) είδαμε και ολοσέλιδο άρθρο του κ. Ν. Παπανδρέου ένθα αναλύει τρόπους για να σωθεί ο τόπος. Κι αυτό δεν φθάνει. Έμαθα ότι η κ. Πρόεδρος προγραμματίζει την κάθοδο στα Χανιά της κ. Μαργαρίτας Παπανδρέου, κόρης του Γιωργάκη. Κίνημα αλλαγής και κάτω τούρλα. Αλλαγή πού είσαι;

Το ΚΚΕ
Λενιστικό – σταλινικό αεί με «φάσεις» και «αντιφάσεις».
Παραμένει μία σταθερά στο Ελληνικό Πολιτικό Σύστημα. Κριτικάρει, δριμύτατα, τους πάντες και τα πάντα. Τους μαστιγώνει. Καλά τους κάνει. Αν όμως του προτείνει κάποιο άλλο κόμμα «Πάρε 2-3 Υπουργεία και έλα να συγκυβερνήσουμε» τρέπεται εις φυγήν. Ευθύνες όχι…. Κριτική όσο θέλετε…
Ο συμπαθής μου κ. Δ. Κουτσούμπας, αρκετά «ελαφρύτερος» της σιδηράς Αλέκας, περιφέρεται σε δορυφορικούς Δήμους, γύρω από τον τόπο τραγωδίας στο Μάτι, και μαστιγώνει κράτος και Υπηρεσίες. Καλά τους κάνει. Ενδιαφέρεται, θα πει κάποιος, για τους πολίτες, για τον πάντοτε ευκολόπιστο και προδομένο λαό.
Με την δική του ενθάρρυνση όμως, τις ίδιες ημέρες η ΠΝΟ την οποία ελέγχει απόλυτα, κηρύσσει αδικαιολόγητη απεργία με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν αγρίως, αγριώτατα άνω των 300.000 πολιτών, υγιείς ή ασθενείς, που περίμεναν τα πλοία να επιστρέψουν από τις διακοπές τους. Επίσης, ενώ ο κ. ΓΓ θέτει θαυμάσια τα εθνικά θέματα και επισημαίνει τον Τουρκικό κίνδυνο στέλνει μπουλούκια ΚΝΙΤΕΣ έξω από τα Κέντρα Κατάταξης Νεοσυλλέκτων με ντουντούκες «Ελάτε να σας ενημερώσουμε για τα δικαιώματά σας». Για τα δικαιώματά τους αυτά περιμένουν να τους ενημερώσουν υπεύθυνοι Αξιωματικοί. Έτσι κ. Κουτσούμπα μου υπονομεύετε το φρόνημα των κατατασσόμενων, τους καθιστάτε φιλύποπτους, τορπιλίζετε την πειθαρχία και προσφέρετε αρνητικά στις Ε.Δ.

Οι Εξουσίες εν Ελλάδι
Δεν είμαι νομικός, ούτε συνταγματολόγος αλλά από τα πρώτα βήματα της μάθησής μου είχα διδαχθεί ότι οι εξουσίες, σε μία δημοκρατική χώρα, είναι τρεις και ανεξάρτητες. ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ, ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ, είτε μνημονεύουμε τον Μοντεσκιέ, ως εισηγητή της διάκρισης των εξουσιών, είτε το ασύγκριτο αρχαιοελληνικό στοχασμό.
Αρκετοί αναφέρουν και μία τέταρτη, τα ΜΜΕ, η οποία, μάλιστα, έδωσε δείγματα μεγάλης ισχύος στην Ελλάδα κυρίως εποχές που μεγάλα Δημοσιογραφικά συγκροτήματα ανεβοκατέβαζαν Κυβερνήσεις.
Οι περισσότεροι, όμως, δεν βλέπουμε ή κάνουμε πως δεν βλέπουμε, ότι υπάρχει εν Ελλάδι, μία χώρα της ΕΕ και όχι της Μ. Ανατολής ή της Ασίας, μία Πέμπτη εξουσία, εξαιρετικά ισχυρή. Είναι η Εκκλησία. Όχι η θρησκεία. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Την ισχύ της οφείλει στην αφέλεια μεγάλου μέρους του κοινού αλλά, κυρίως, στο κεφάλαιο του μεταφυσικού φόβου που διαχειρίζεται, άλλοτε συμβουλευτικά, άλλοτε απειλητικά, αλλά και στην συνήθεια πολλών ιερωμένων να πολιτεύονται, δίνοντας ακόμη γραμμή ψηφοφορίας στο, αφελές, επαναλαμβάνω ποίμνιο. Αυτά, βέβαια, δεν τα προβλέπουν ούτε η θρησκεία, ούτε οι Γραφές. Είναι η ακόρεστη φιλοδοξία των Αρχιερέων να ελέγχουν τα πάντα ακόμη και τους υποανάπτυκτους πολιτικούς. Και αυτοί τους ενθαρρύνουν. Θαυμάστε τα σουρτα – φέρτα των Αρχηγών Κομμάτων στην Αρχιεπισκοπή, τους Τεμενάδες, τις Κυβιστήσεις, τα χειροφιλήματα ακόμη και θεωρούμενων αριστερών από τους οποίους περιμέναμε περισσότερη αξιοπρέπεια, προς τον αρχιεπίσκοπο και τους Μητροπολίτες.
Τι δουλειά είχε ο Παναγιώτατος Θεσσαλονίκης Άνθιμος, σε μία κομματική συγκέντρωση, όπως ήταν αυτή της ΝΔ στην ΔΕΘ;
Με ποια αρμοδιότητα, ο ίδιος, αρθρογραφεί (Καθημερινή, 22/7/18) δίνοντας γραμμή στην Κυβέρνηση για το Μακεδονικό; Άρθρο, που αν το ψάξει κανείς καλά, θα ανακαλύψει και ψιλοαπειλές «Αν δεν συμμορφωθείτε, θα σας τηγανίσω στην κόλαση».
Τι δουλειά έχουν σειρά Μητροπολιτών να εμφανίζονται στην τηλεόραση επιχειρώντας να επιβάλλουν γραμμή σε πολιτικά θέματα;
Τι δουλειά έχουν οι Υπουργοί, στη σειρά (Αραχωβίτης, Τελιγορίδου, Δημαράς) να πιάνουν ουρά για να εισπράξουν ευλογίες από την Αρχιεπισκοπή; (ΝΕΑ, 27/09)
Κανείς δεν τους ελέγχει, ούτε η Κυβέρνηση τους ανακαλεί στην τάξη. Θα γίνουμε Ιράν ή Σαουδική Αραβία; Ζήτω η Αριστερή Κυβέρνηση!
Αν οι πολιτικοί δεν πάψουν ν’ αντιμετωπίζουν την Εκκλησία ως «συναποφασίζοντα» σε θέματα που δεν την αφορούν, η σημερινή κατάσταση θα διαιωνίζεται. Ν. Αλεβιζάτος
Και σημειώνω : Ακούσατε αναμειγνύεται η Αγγλικανική Εκκλησία στο BREXIT, η Ισπανική στο θέμα της Καταλονίας, η Βουλγαρική στα του Κοσόβου;
Ο ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται περί ενός αχταρμά, μιας «μεικτής», πολιτικών πάσης φύσεως, επί το πολύ ερασιτεχνών πολιτικάντηδων, ανώριμων και ζαλισμένων από την αναπάντεχη ηδονή της εξουσίας. Η φαινομενική του ενότητα είναι αποτέλεσμα της συγκολλητικής ουσίας που λέγεται εξουσία. Βλέπουμε διάφορες φατρίες : Τους περί τον Αρχηγό, τους 53, της σκληρούς κομμουνιστικογενείς τους αναρχικούς, τους αιθεροβάμονες, το τριμελές κομματίδιο ΠΡΑΤΤΩ τον Κοτζιά, οι πρόσφυγες του ΠΑΣΟΚ, οι «ένθετοι» της Δεξιάς και που δεν τους συνδέει μία ενιαία ιδεολογία και στόχευση ορθών επιδιώξεων επωφελεία της Χώρας.
Το σχήμα εκτοξεύθηκε στην Εξουσία χωρίς να είναι ώριμο χωρίς να έχει εμπειρίες. Το έσπρωξαν οι θλιβεροί, ανίκανοι, ανάξιοι, άρπαγες απάτριδες, δωσίκολοι προκάτοχοι της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ με το ολέθριο έργο τους. Θα κερδίσει πάλι υψηλά ποσοστά, παρόλη την αποτυχία του, γιατί οι πολίτες δεν θα ξαναμπούν εύκολα στο τραίνο που θα τους ταξιδεύσει μαζί με τα απολιθώματα που λέγονται Καραμανλής, Σαμαράς, Φωφώ, Γιωργάκης, Βενιζέλος και όλο αυτό το χρεωκοπημένο συνονθύλευμα. Ο Αλέξης Τσίπρας, μέγας ψευδολόγος, αλλά χαρισματικός πολιτικός, χωρίς λαδιές στην καμπούρα του, έχασε μοναδική ευκαιρία να προσφέρει στην πατρίδα, στην Ελληνική Κοινωνία, την παράταξή του, τον εαυτό του. Να λυτρώσει τον τόπο.
Πριν προλάβει να ιππεύσει το φαρί της Εξουσίας προχώρησε σε δύο «παραφύσει» συμμαχίες. Χάριν της Εξουσίας, βεβαίως.
Η μία με τον κ. Π. Καμμένο, κάπως εξηγούμενη για την απόκτηση της ποθητής πλειοψηφίας. Παραμερίστηκαν ιδεολογίες, αρχές, προοπτικές, αριστερά οράματα. Ο κύριος Τσίπρας άρχισε να χορεύει με τον κύριο Καμμένο το τανγκό αμοιβαίας φθοράς. Η δεύτερη ήταν με ένα θλιβερά αποτυχόντα πρώην Πρωθυπουργό, έναν από τους βασικούς υπεύθυνους της σημερινής τραγωδίας, κ. Κων. Καραμανλή. Δυσεξήγητα, έχρισε ως ΠτΔ το πρωτοπαλίκαρο του, τον υπεύθυνο για χιλιάδες παράνομες κομματικές προσλήψεις που επιβάρυναν τα οικονομικά της Χώρας, κ. Πάκη Παυλόπουλο. Περαιτέρω διόρισε ως Υπουργό Δικαιοσύνης – Πάταξης Διαφθοράς ένα άλλο «κολλητό» του, τον κ. Δ. Παπαγγελόπουλο Τ. Εισαγγελέα γνωστό για τα αφηγήματα του στον χώρο της κάθαρσης επί διακυβέρνησης της Χώρας υπό Κ.Κ.
Αντί να περιορίσει το κράτος – τέρας, το αύξησε. Οργίασε σε διορισμούς. Αντί να καταργήσει την πληγή των Γ. Γραμματέων διόρισε και αναπληρωτές. Το διάστημα 2015-2018 αντί να σημειωθεί μείωση των δαπανών μισθοδοσίας Δημοσίου, είδαμε αύξηση κατά 2 δις!! Ταυτόχρονα αρνείται την διάθεση έστω 500 εκ. ευρώ για την αξιοποίηση κρίσιμων αμυντικών μέσων που είναι καθηλωμένα! Αρνείται να δει ότι η αποτροπή χωλαίνει. Στρουθοκαμηλίζει…
Το μέγα κατόρθωμα του θα είναι να παραδώσει την εξουσία σ’ αυτούς που τους την χάρισαν που αμετανόητοι και χωρίς καμία αυτοκριτική, θα συνεχίζουν την λεηλασία.
Έχει περιθώρια να κάνει ένα τελευταίο ελιγμό, όχι βέβαια παροχών και εξαγοράς ψήφων, αλλά λήψη μέτρων όπως π.χ. μείωση αριθμών βουλευτών, κατάργηση TV Βουλής, κατάργηση παροχής οχημάτων σε βουλευτές, πάταξη της λαθρεμπορίας καυσίμων κλπ.
Οι λοιπές, Δημοκρατικές Δυνάμεις Πέραν από τον κ. Σ. Θεοδωράκη ο οποίος αρθρώνει λόγο και προτάσεις (αλλά έκανε το λάθος να μαζέψει στο χώρο του και τυχοδιώκτες θεσιθήρες) τορπιλίζεται άγρια από το κατεστημένο που εκμεταλλεύεται την απειρία του, δεν βλέπω κάτι άλλο.
Ο κ. Λεβέντης των μεταμεσονυκτίων τηλεοπτικών εκπομπών της πίτσας, των αφορισμών, ύβρεων, και καταρών δεν πρέπει κανείς να τον υπολογίζει. Παροδικό φαινόμενο. Είναι και αυτός προϊόν έκδηλης αγανάκτησης των πολιτών από τον βίο και πολιτεία Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ.

Δεξιότερα…
ΑΝΕΛΛ, του κ. Π. Καμμένου «Μακαριότατε, αν εσείς μου ζητήσετε να ρίξω την Κυβέρνηση, να ξέρετε ότι θα το κάνω»
Άλαλα τα χείλη των ασεβών των μη προσκυνούντων την εικόνα μου την σεπτήν. Ουδέν έτερον…
Δεξιότερα της Ν.Δ., εκτός ΧΑ, ένα γκρουπ διαφόρων εντελώς αναξιόπιστων και χρεωκοπημένων, μερικώς γελοίων, με πολλή μισαλλοδοξία που εμπορεύονται τον πατριωτισμό ωμά, ενώ παράλληλα ανακατεύουν πατρίδα, εξωτερική πολιτική, βότανα, αλοιφές για τους κάλλους, Ελληνοχριστιανικό πολιτισμό και άφθονη προδοτολογία και πατριδοκαπηλία. Την σημαία κρατά ο κ. Τ. Μπαλτάκος πρώην πρώτο κλαρίνο στην κυβέρνηση των Αντωνομπένηδων, κολλητός του Αντωνάκη, και πρώην κομισάριος του στο ΥΕΘΑ. Για να μην ξεχνάμε…
Η ΧΑ παραμένει σταθερά, ακραία και αντιδημοκρατική, θα πάρει την τρίτη θέση και δεν θα αποδυναμωθεί αφού οι αιτίες που την δημιούργησαν υπάρχουν.

Αριστερότερα,
Πέραν από το ΚΚΕ βρίσκω τους έξαλλους Λαφαζάνηδες, το κομμάτι εκείνο του ΣΥΡΙΖΑ που πρόλαβε να αποβάλει ο Αλέξης. Ο Αρχηγός κ. Π. Λαφαζάνης, οργισμένος και καταβεβλημένος από την απώλεια εξουσίας, που αναπάντεχα αγκάλιασε, και έξαλλος που δεν πρόλαβε να σοβιετοποιήσει την Ελλάδα σε κάθε ευκαιρία τα κάνει λαμπόγιαλο γιατί νομίζει ότι έχει δικαίωμα. Έχει το ακαταδίωκτο. Ακομπανιάρεται και από τον Μίκη κι αυτό του αρκεί. Τι είναι ο κ. Π.Λ. που θέλει να κυβερνήσει; Ένας ανεπάγγελτος κρατικοδίαιτος, μισθοδοτούμενος επί έτη από το κόμμα (με λεφτά δικά μας). Στο βιογραφικό του και στη θέση επάγγελμα δηλώνει: Κομματικό στέλεχος. Στις σπουδές: Τελειόφοιτος της Τάδε Σχολής διατηρεί ιστότοπο με τίτλο ΙΣΚΡΑ (όπως η εφημερίδα του ΛΕΝΙΝ το 1917). Ας θυμηθούμε τα των σχεδίων του για κατάληψη του Νομισματοκοπείου και εισαγωγή ρευστού χρήματος από κάποια μαγική χώρα (Κίνα, Ρωσία, Πακιστάν, Παπούα;) βάζοντας τον υπαρχηγό του κ. Ήσυχο (τον οποίο ο κ. Τσίπρας εντελώς αφρόνως και επιπολαίως είχε διορίσει ANYΕΘΑ) να εξετάσει τις δυνατότητες μεταφοράς χαρτονομισμάτων με C-130.
Δύο ξεχωριστά πορτραίτα
Δύο πολιτικοί εντελώς αποτυχόντες, εξαιρετικά φθαρμένοι, αποδεδειγμένως ανεπαρκείς που επιμένουν να συνεχίσουν να βλάπτουν την Χώρα. Έπρεπε κάνοντας στοιχειώδη αυτοκριτική να έχουν αποσυρθεί.
Κώστας Καραμανλής Πρωθυπουργός (2004-2009)
Ο επιλεγόμενος Ακάματος, Νταβατζηδοκτόνος, Χαλαρός, Σκανδαλοθάπτης. Ο διαπιστωμένα ολέθριος στην οικονομική διαχείριση 2004-2009. Βούλιαξε τη Χώρα. Ήδη, εσχάτως έλαβε και τον τίτλο: Κωστάκης ο Μουγγός, ο Άλαλος, ο Speechless, όπως τον ονομάζουν στην ορεινή Αρκαδία. Έχει εννέα (9) χρόνια να ομιλήσει, να πει μια λέξη, να κάνει αυτοκριτική. Τι κάνει; Απλά συνωμοτεί κατά του Μητσοτάκη και μηχανεύεται τρόπους, βοηθούμενος από την Αριστερά του Τσίπρα να καταλάβει το θρόνο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Κατάφερε να επιβάλει στον Τσίπρα γνωστούς από την Καραμανλική Εποποιία: τον κ. Π.Παυλόπουλο ως ΠτΔ και τους κ. Δ. Παπαγγελοπούλο ως Υπουργό Δικαιοσύνης-Διώκτη της Διαφθοράς.
Γίνεται, μεθόδευση, κίνηση απαλλαγής του κ. ΚΚ από τα σκοτεινά σημεία της Πρωθυπουργίας του.
Οικονομικά : Αγιοποιώντας τον ΥΠΟΙΚ τον κ. Παπαθανασίου, που έστελνε «ανάπηρα» νούμερα χρέους. Επανέρχεται στη πολιτική θριαμβολογώντας και εκδίδοντας, μάλιστα και σχετικό βιβλίο.
Στην υπόθεση του Βατοπεδίου, την οποία ο ίδιος ο κ. ΚΚ είχε καταγγείλει ως μέγα σκάνδαλο. Όλοι λευκοί ΟΥΔΕΝ ΤΟ ΑΞΙΟΠΟΙΝΟ.
Στη θλιβερή υπόθεση δομημένων ομολόγων που είχε προκαλέσει θύελλα. Το Δικαστήριο αθώωσε ΟΛΟΥΣ τους κατηγορουμένους. Από τ’ αδικήματα της απιστίας και απάτης για την αρπαγή, από το Δημόσιο, 280 εκ. ευρώ. Forget them όπως λένε πάλι οι Γορτύνιοι. Τώρα δεν μένει πια να διωχθούν οι δικαστές που τόλμησαν να παραπέμψουν.
Απομένει να καταδικασθεί ο δύσμοιρος κ. Γεωργίου που διώκεται ανηλεώς γιατί, λέει, φούσκωσε το έλλειμμα. Όλα αυτά υπό την αιγίδα της Αριστερής Κυβέρνησης της κάθαρσης. Κάθαρση πόσες φορές έχεις βιασθεί μέχρι τώρα και δεν μπορείς να κραυγάσεις;
Ο κ. Ε. Βενιζέλος, τ. Πρόεδρος ΠΑΣΟΚ, ΥΕΘΑ, ΥΠΟΙΚ, ΥΠΕΞ, και πάει λέγοντας ή αλλιώς ο Κύριος που «έπνιξε» την Λίστα Λαγκάρντ.
Είναι ο πληθωρικός πολιτικός, με καταιγιστικό λόγο αλλά με μηδέν αποδοτικότητα και προσφορά. Θεωρεί εαυτόν υπέρτατο των πάντων αλλά δεν είναι παρά αέρας κοπανιστός. Απ’ όπου πέρασε απέτυχε οικτρά. Δεν θα αναπολήσω τις πολιτιστικές πρωτεύουσες, ούτε το ωραίο θέαμα των Ολυμπιακών αγώνων. Στην Άμυνα υπήρξε ολέθριος, αρνητικός. Σήμερα επειδή έχει αντιληφθεί ότι έπαψε να «πουλάει» προσπαθεί να κουρνιάσει σε κάποια θέση σε λίστα Επικρατείας. Τρέμει, με τη σκέψη να θέσει κοινή υποψηφιότητα, όπως κάθε κοινός πολιτικός, εκλιπαρώντας της Φώφη να τον φιλοξενήσει. Έχει ιδρύσει ένα Κύκλο Προβληματισμού, όπου μαζεύει μερικούς ακαδημαϊκούς και συνήθεις θαμώνες των ατέρμονων πολιτικών συζητήσεων για να κάνει ντόρο και ν’ ακούγεται. Και στους δύο ταιριάζει ένας στίχος του Μεγάλου Αλεξανδρινού.
Κι αν δεν μπορείς να κάνεις την ζωή σου όπως θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον…
Όσο μπορείς να μην την εξευτελίζεις με την πολύ συνάφεια του κόσμου, με τις πολλές κινήσεις και ομιλίες.


Δάνεια-Κλοπές των Κομμάτων

Το Ελληνικό κράτος είναι η μόνη μαφία, παγκοσμίως, που κατάφερε να χρεωκοπήσει. Όλες οι άλλες αναπτύσσονται και δραστηριοποιούνται.
Π. Μάρκαρης
ΠΕΡΑΙΩΣΗ – Εκδόσεις Γαβριηλίδη

Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ, βασικά, χρωστάνε στις Τράπεζες το τεράστιο ποσόν των 270εκ. ευρώ το οποίο εισέπραξαν ως δάνειο, δολίως. Ποιοι ενσυνείδητοι Τραπεζίτες, οργανέτα των κομμάτων, χορήγησαν τα δάνεια; Με ποια εχέγγυα; Πως έγινε η διαχείριση αυτών των χρημάτων, για τον κ. Αρχηγό; Μήπως σάουνα και αίθουσα γυμναστικής ή ταξιδάκια αναψυχής πολυμελών αντιπροσωπειών στο εξωτερικό; Έγινε προσπάθεια να παραγραφούν αλλά φοβήθηκαν το σφύριγμα. Επί Αντωνομπένηδων, μάλιστα, πέρασε στα ψιλά. Ένας νόμος που απαλλάσσει ευθυνών τα τραπεζιτικά ….. που χορήγησαν τα δάνεια. Για να εξασφαλιστεί η OMERTA. Σήμερα τι γίνεται; Δεν θα αναζητηθούν ευθύνες; Λίγο φιλότιμο, λίγο τσίπα δεν υπάρχει;

Επιμύθιο
Μετά το Ζάππειο, την Ιθάκη και την ΔΕΘ όλος ο «καλός» πολιτικός κόσμος προσπαθεί να μας πείσει ότι βαδίζουμε στο καλλίτερο αύριο.
Δυστυχώς, όμως, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι ακόμη είμαστε λίγο πριν από το Καστελλόριζο.
Όταν ο αφελής Γιωργάκης, μετά την εποχή της διακυβέρνησης της Χώρας από την αξιοθρήνητη Καραμανλική περίοδο, περιβαλλόμενος από ανεύθυνουπεύθυνους συμβούλους και υπουργούς αναφωνούσε «Λεφτά υπάρχουν».
Σήμερα εισερχόμαστε σε μία, εξαιρετικά πολωμένη και τοξική, προεκλογική περίοδο με πρωταγωνιστούντα πρόσωπα τα ίδια, πωρωμένα και ακατάλληλα, που μας οδήγησαν στην κρίση και την υπηρέτησαν ανεπιτυχώς.
Η χρεωκοπία μας, κατά βάση θεσμικώς και δευτερευόντως οικονομικώς, δεν νουθέτησε τους ταγούς μας. Ουδείς ενδιαφέρεται να στηρίζει τα διαβρωμένα θεμέλια παρά μόνο για την κατάληψη και νομή της Εξουσίας. Προεκλογικά δεν προβαίνουν σε στοιχειώδη αυτοκριτική. Αμοραλιστές.
Οι πολιτικοί, έντεχνα, συνεχίζουν να φιλονικούν με θέματα ήσσονος σημασίας για να παρασύρουν την προσοχή των πολιτών. Το συνταξιοδοτικό και το Μακεδονικό κυριαρχούν. Θα μου πείτε είναι ασήμαντα; Καθόλου; Ρίχνουν εκεί το φως των προβολέων γιατί είναι παν ανίκανοι, τρέμουν τα πόδια τους, να φέρουν εις φως και να επιδιώξουν την λύση πρωτευόντων, επειγόντων όπως είναι η υπογεννητικότητα (που μας απειλεί με εξαφάνιση), η απελπιστικά χωλαίνουσα Άμυνα (το εκμεταλλεύτηκαν οι Τούρκοι και μας τρομοκρατούν καθημερινά), οι επενδύσεις, η αναθέρμανση της οικονομίας και οι αναγκαιότατες μεταρρυθμίσεις, η εσωτερική ασφάλεια των πολιτών που δοκιμάζονται. Επίσης η αναθεώρηση του Συντάγματος με την κατάργηση του κατάπτυστου άρθρου 86 που προστατεύει τις ανομίες τους έπρεπε ήδη, να έχει περατωθεί.
Από το 1980 και εντεύθεν οι Κυβερνήσεις απέτυχαν οικτρά και μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Κατάκλεψαν, διέσυραν και διέλυσαν το Κράτος, εκπάτρισαν την εθνική κυριαρχία μαζί με την νεότητα. Ο αλόγιστος δανεισμός, η καλλιεργηθείσα διαφθορά και η ανικανότητα χειρισμού της κρίσης όταν εκδηλώθηκε, έκαναν την χώρα να καταρρεύσει.
Σήμερα κυριαρχεί αδιαλείπτως το πελατειακό σύστημα και δεν διαφαίνεται καμία όρεξη των κυβερνόντων και των φιλοδοξούντων να κυβερνήσουν, να κτυπήσουν το επτακέφαλο τέρας που λέγεται δημόσιο. Κάνει ότι κάνει η κυβέρνηση Τσίπρα. Έχετε ακούσει τον κ. Μητσοτάκη να ομιλεί καθόλου για κατάργηση των βουλευτικών αυτοκινήτων, για κατάργηση του σταθμού ΤV της βουλής, για περιορισμό αριθμών βουλευτών η μετακλητών; Τον έχετε ακούσει να μιλάει για τερματισμό διορισμών κομματικών κομισάριων σε κρατικούς οργανισμούς (πχ. ΕΑΣ, ΕΑΒ, Νοσοκομεία) και διορισμό ΜΟΝΟ στελεχών με επιστημονική πείρα με εξέταση φακέλων; Σας πληροφορώ ότι έχουν ετοιμάσει, ήδη, λίστα με ανθρώπους του κόμματος που θα καταλάβουν αυτούς τους θώκους! Τον ακούσατε να λέει ότι την επόμενη της ορκωμοσίας του θα στείλει 1000 αστυνομικούς (από τους 3500) που φρουρούν ελεεινούς πολιτικάντηδες για να φρουρούν τρομοκρατημένους πολίτες;

Όσο αφορά την Άμυνα και εξωτερική πολιτική ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις, στην σειρά, υπήρξαν φοβικές, δοτικές. Θυμίζουν την «άψογο-στάση» των Κυβερνήσεων των αρχών του προηγούμενου αιώνα ως προς την Τουρκία. Ας θυμηθούμε το «ξεβράκωμα», του διδύμου Σημίτη – Πάγκαλου στις υποθέσεις Ύμια, συμφωνία Μαδρίτης, Οτσαλάν. Τις «κωλοτούμπες», των διαπραγματευτών μας στους δανειστές την περίοδο 2011 μέχρι σήμερα. Σε συνέντευξη του στην Καθημερινή (24 Οκτ. 2018) ο τ. Πρόεδρος του Eurogroup κ. Γερούν Ντάισεμπλουμ τονίζει « Οι πολιτικοί της Ελλάδος δεν έχουν τη βούληση και την πειθαρχία να κάνουν μεταρρυθμίσεις… Τα ελληνικά προγράμματα ήταν ανεπιτυχή… Λάθος μήνυμα Ελλάδος προς επενδυτές…»
Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της EUROSTAT 3,7 εκ.
Έλληνες ζουν κάτω από συνθήκες φτώχειας (οι 700.000 είναι προϊόν της τελευταίας 8ετίας). Οι Έλληνες είδαν την ζωή τους να διαλύεται. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα πράξεων πολιτικών, εν πολλοίς ανικάνων και δωσίλογων, που μετέτρεψαν το κράτος σε μαγαζάκι τους για να πλουτίσουν. Έκλεψαν, λήστεψαν, δανείστηκαν ασυστόλως και φάνηκαν εντελώς ανίκανοι να διαπραγματευθούν και, οι άθλιοι, δεν έκαναν καμία αυτοκριτική, να δουν τους εαυτούς τους στο καθρέπτη. Κι ερωτώ : Έχουν το θάρρος να το κάνουν Σημίτης, Γιωργάκης, Καραμανλής, Σαμαράς, Βενιζέλος, Μεϊμαράκης;
Διαφθορά, κακοδιοίκηση, μη νόμιμες διαδικασίες κυριαρχούν στο Δημόσιο (Έκθεση Ελεγκτικού Συνεδρίου 25.10.18)
Το 2017 οι Έλληνες ήταν πρώτοι στην Ευρώπη στην καταβολή έμμεσων φόρων, δείγμα άδικου και αχρείου κράτους. (Eurostat)
Ο Δείκτης, διεθνώς, της αποδοτικότητας της Δημόσιας Διοίκησης για 30 χώρες ανέδειξε την Ελλάδα δεύτερη… από τον πάτο.
Η Παγκόσμια Τράπεζα τοποθετεί την Ελλάδα, όσο αφορά το επιχειρηματικό περιβάλλον, στην 67η θέση (επί 190 χωρών). Λίγο πιο κάτω από την Γουϊνέα.
Σύμφωνα με την WEF (WORLD ECONOMIC FORUM) η Ελλάδα κατέχει την 87η θέση μεταξύ 140 χωρών στην τήρηση των θεσμών, την 57η θέση στην στρατηγική ανάπτυξη (πίσω από την Costa-Rica) και την 119η (!!!) στην κριτική σκέψη διδασκαλίας (!!!). Την ίδια ώρα οι πολίτες πληρώνουν ετησίως 1,7 δις για παραπαιδεία. Στην ανταγωνιστικότητα επίσης κατέχει την 57η θέση (λίγο πιο πάνω από Ινδία και Κολομβία).
Τελευταία θέση ανάμεσα σε 31 χώρες σε σχέση με αξιόπιστα μέσα ενημέρωσης (New Research Center), πίσω από την Σενεγάλη και Τυνησία. Οι δημοσιογράφοι ακολουθούν κατά πόδας τους πολιτικούς. Εξαιρέσεις ελάχιστες.
Σήμερα, εν Ελλάδι, η λέξη πατρίδα και πατριωτισμός ερμηνεύθηκε ποικιλοτρόπως από τα διάφορα γκρουπ που διεκδικούν την διακυβέρνηση της Χώρας, χωρίς να παύει να ισχύει ο αφορισμός του SAMUEL JOHNSON ότι «ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων».
Η υπάρχουσα πολιτική ελίτ μη ανανεωμένη και βαθιά πορωμένη με πάγια αντίληψη περί ατιμωρησίας εξακολουθεί να τηρεί αμετάβλητες τις μεθόδους και πολιτικές της : νομή της εξουσία και μετατροπή του κρατικού μηχανισμού σε ιδιωτικό κομματικό ινστιτούτο. Η πολιτική επίσης του τεμενά, του δωσιλογισμού και της υποτέλειας είναι ριζωμένη στο DNA των πολιτικών μας.
Τι απομένει, τι προσδοκάτε; Φίδι που μας έφαγε, αν δεν συνέλθουν εγκαίρως οι Αρχηγοί των δύο μεγάλων κομμάτων, οι κύριοι διεκδικητές της εξουσίας, για να συμφωνήσουν από κοινού για λήψη επειγόντων μέτρων.
Να ελπίσουμε κάτι νέο; Ίσως μια μέρα βρεθεί ένας νέος Κίμωνας μυστικά οδηγημένος από τον ίδιο τον Αητό γράφει σε ένα καταπληκτικό ποίημα του ο μεγάλος Γιάννης Ρίτσος. Ο Αητός είμαστε εμείς. Γιατί να μην βρεθεί; Στην Γαλλία γιατί βρέθηκε ο κ. Μακρόν; Δεν είναι ο ιδανικός, βέβαια, αλλά ξεπάτωσε τους χρεοκοπημένους πολιτικούς. Τελειώνω με τον τίτλο του προσφάτου άρθρου του κ. Χρήστου Γιανναρά (Καθημερινή (30.9.18) ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΑΝΙΑΤΟΥΣ… Όχι στους λωποδύτες, τους ανίκανους, τους τυχοδιώκτες, προσθέτω.

ΣΗΜ. Η υπόθεση Παπαντωνίου που τάραξε τα νερά της μακαριότητας του πολιτικού κόσμου, της οικονομοπολιτικής ελίτ, δεν αφορά μόνο το ΚΙΝΑΛΛ του οποίου ΟΛΑ τα προβεβλημένα μέλη σήμερα γνωρίζουν το βίο και πολιτεία του τ. ΥΕΘΑ, αλλά όλο τον, σάπιο, πολιτικό κόσμο. Ο κ. Γ.Π. δεν θα προχωρούσε σε πράξεις που τον έστειλαν στον Κορυδαλλό αν : Δεν εκαλύπτετο από τον κατάπτυστο νόμο περί ευθύνης Υπουργών που επί 10ετίας ανέχεται ο πολιτικός κόσμος, δεν είχε την ανοχή του τότε Πρωθυπουργού, ενός διάτρητου ΚΥΣΕΑ και μιας αντιπολίτευσης η οποία υπό τον κ. Κώστα Καραμανλή και την παρέα του, τον διαβεβαίωναν ότι δεν θα υπάρξει έλεγχος. Το κουκούλωμα ήταν εξασφαλισμένο. Και μία Αριστερά, στη γωνία, χαμογελούσα παρθενικά. Ζήτω το Έθνος.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016