“Περιμένουμε το νέο Ναβαρίνο αλλά χωρίς Επανάσταση”! Ο καθηγητής Σωτ. Ρούσσος σε μια ρεαλιστική ανάλυση

“Στην Ελλάδα, περιμένουμε ένα νέο Ναβαρίνο, ξεχνώντας ότι πριν απ΄ αυτό είχε προηγηθεί μια Επανάσταση”. Ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Σωτήρης Ρούσσος μιλά στο Militaire.gr ξετυλίγοντας του κουβάρι των εξελίξεων από τη Μέση Ανατολή και τα όσα έγιναν στο Ιράν, για να καταλήξει στα ελληνοτουρκικά, τις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ και τους Ευρωπαίους, αλλά και το προσφυγικό.
Τα όσα λέει για όλα αυτά τα θέματα μας επαναφέρουν στην πραγματικότητα την οποία πολλές φορές αρνούμαστε να αντιμετωπίσουμε, γιατί δεν είναι ευχάριστη. Τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Είτε δεν βρίσκουμε λύσεις , είτε οδηγούμαστε στις λάθος λύσεις.
Ο κ.Ρούσσος μιλά για τις “ελπίδες σωτηρίας” μας από “συμμάχους και φίλους”. Ελπίδες που πάντα αποδεικνύονται φρούδες. Όχι τυχαία. Εξηγεί το γιατί.
Μιλά για την σχέση ισχύος Ελλάδας-Τουρκίας , η οποία με ευθύνη μας έχει διαταραχθεί. Εξηγεί γιατί οι “αγορές τύπου Σαουδικής Αραβίας” δεν μπορούν να διορθώσουν το πρόβλημα που παράμενει μετά από τόσες “αγορές του αιώνα”.
Τέλος μας προσγειώνει στην πραγματικότητα του προσφυγικού.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016