Του Νίκου Κρυονερίτη

Αντιναύαρχος ε.α

Διαβάζοντας το … πονηρό άρθρο του κου Μαυρίδη για την «παντοδυναμία» του δίδυμου Σωκράτη – Βαρδή, θα ήθελα να παρατηρήσω τα παρακάτω, αποσπασματικά βέβαια, γιατί το κείμενο κινείται σε ένα πλαίσιο επιφανειακά   αποδεκτό, λέγοντας ορισμένες γνωστές ήδη αλήθειες, όπως «Αν θέλει (ο Αλέξης) το ΠΑΣΟΚ της Φώφης θα πρέπει προηγουμένως να έχει τη συγκατάθεση του πατριάρχη Βαρδή».

Και  για να εξηγούμαστε, η πολιτική συνείδηση μου επιβάλει αποστασιοποίηση από τις υφιστάμενες παρατάξεις και τα πρόσωπα. Όταν διαβάζω όμως πονηριές ε… δεν μπορώ!

«Το μέλλον της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα περνάει μέσα από τα δύο αυτά μεγάλα επιχειρηματικά σπίτια». Υπερβολή να επικαλούμαστε το μέλλον.  Ο παράγοντας χρόνος βαίνει σε βάρος των ολιγαρχών και οι γόνοι δεν έχουν δείξει το ίδιο μέγεθος με τους  «πατεράδες». Επιπρόσθετα οι πολιτικοί συσχετισμοί σήμερα θέλουν ένα μέρος της κεντροαριστεράς να βρίσκεται ήδη στην ομπρέλα της οικογένειας Μητσοτάκη – Μπακογιάννη, με … σύντομη διεύρυνση.

«Πρώτα βέβαια είχε ψηφίσει ΠΑΣΟΚ. Η παντοδυναμία του Ανδρέα και του Άκη δεν ήταν τυχαία». Αυτό και αν είναι υπερβολή! Ο Αντρέας ήταν πολιτικά παντοδύναμος απλά γιατί το μπόι του δεν το έφτανε ο Σωκράτης, πολύ δε περισσότερο ο Βαρδής. Σε ότι αφορά στον Άκη μάλλον τον μπερδεύει με την παντοδυναμία του Σημίτη, που σήμερα ζει κάπου πίσω από του … Μαξίμου!!

«Με τον Βαρδή, πάντως, γνωρίζονται καλά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Όλα κι όλα! Να μην ξεχνάμε τους ροφούς που έπιανε ο παρολίγον… Πρόεδρος της Δημοκρατίας (ο Θεός της Ελλάδος πάλι μας γλίτωσε) …». Αυτό δεν είναι υπερβολή είναι όμως μια αλήθεια μέσα από την οποία γίνεται άδικη κριτική. Αν θέλουμε όμως να κρίνουμε το πολιτικό μέγεθος του κου Αποστολάκη, θα πρέπει να βγαίνουμε με τεκμήρια και όχι με μια παρόλα αυτού του τύπου. Η γνωριμία με τον Βαρδή προφανώς λόγω της κοινής καταγωγής, δεν σημαίνει ανικανότητα Κε Μαυρίδη.

«Ναι, ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει “τελειώσει”. Όχι όσο εξακολουθεί να είναι η βασική επιλογή του κρατικοδίαιτου κεφαλαίου και όσο στην χώρα αυτή δεν προχωρούν οι φιλελεύθερες πολιτικές, μοναδικό φάρμακο απέναντι στον κορονοϊό του κρατισμού». «Α ρε κατακαημένη κεντροδεξιά του Κολεγίου που νομίζεις ότι μπορείς να σηκώσεις ανάστημα απέναντι σε παίκτες όπως ο Σωκράτης και ο Βαρδής»! Πονηρούλη … ηρωοποίηση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών του Μητσοτάκη που μάχεται το … κεφάλαιο και τους …  ολιγάρχες!! Μέχρι πότε;; Μέχρι να ξεπουλήσει;; Ας τον βοηθήσουμε για να … βοηθήσει!

Και κάτι ακόμη για τους αναγνώστες «Όπως βλέπετε, το κεφάλαιο δεν έχει κόμμα, χρώμα αλλά και … τσίπα»!!

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016