Τα “μπρος-πίσω” της κυβέρνησης στο προσφυγικό συνεχίζονται. Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης,ανακοίνωσε μέσω της ΕΡΤ ότι οι επιτάξεις που είχαν ανακοινωθεί για περιοχές νησιών του Αιγαίου «παγώνουν» μέχρι και την Δευτέρα, προκειμένου να ξεκινήσει ο διάλογος με τους φορείς των νησιών έως την Παρασκευή!

Το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα γίνεται όλο και πιο δύσκολο, μέρα με τη μέρα. Η αντιμετώπιση του με συνεχείς αλλαγές προσώπων αλλά κυρίως με αλλαγή πολιτικής από εβδομάδα σε εβδομάδα, κάνει την κατάσταση ακόμη πιο επικίνδυνη.

Οι μεταναστευτικές-προσφυγικές ροές δεν μειώθηκαν όσο αναμενόταν ακόμη και τις ημέρες που οι καιρικές συνθήκες ήταν δύσκολες. Μπορούμε εύκολα να υποθέσουμε ότι σύντομα, όταν οι καιρικές συνθήκες θα ΄ναι καλύτερες η αύξηση των ροών θα πιέσει ακόμη περισσότερο την Ελλάδα.

Ας πάρουν λοιπόν τις οριστικές τους αποφάσεις στην κυβέρνηση για το πως σκοπεύουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016