Διαξιφισμοί της Μ. Δευτέρας

(Ειδησούλες και σχόλια ατάκτως ερριμμένα)

                                                              από τον Κων. Φράγκο

Φωνή βοόντων…

 • Των οικιών ημών εμπιπραμένων ημείς άδομεν.   Αίσωπος.
 • Άφησα να περάσουν 4 εβδομάδες από τη δημοσίευση στην Καθημερινή (07-04-19), του βαρυσήμαντου μανιφέστου, κραυγής αγωνίας των επιτίμων Αρχηγών Επιτελείων για τη δραματική αμυντική κατάσταση της χώρας.
 • Οι αρμόδιοι, όντες τυφλοί τ’ ώτα, τον τε νουν, τα τ’ όμματα (Σοφοκλής-Οιδίπους), ουδεμίαν συγκίνηση επέδειξαν. Ούτε καν σχολίασαν.  Ούτε ο διεκδικών την εξουσία και υποσχόμενος λαγούς με πετραχείλια, κατά τα ειωθότα, ασχολήθηκε με την άμυνα της χώρας. Γενικότητες για τα πάντα.
 • Μόνο το ΠΟΤΑΜΙ, γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε, σχολίασε   το θέμα διερωτώμενο, όμως, τι έκαναν οι υπογράφοντες Αρχηγοί  επί  της θητείας τους στο θώκο. Εύλογο το ερώτημα αφού όμως είχε εκφρασθεί τοποθέτηση στις καταγγελίες και είχαν διατυπωθεί προτάσεις.
 • Δεν θα αναλάβω ρόλο συνηγόρου των συναδέλφων μου. Ο καθένας μπορεί να απαντήσει για τον εαυτόν του, καίτοι δεν χρειάζεται. Θα δώσω όμως μερικά στοιχεία τα οποία έχω (γιατί είναι κι’ άλλα που αγνοώ) για έργα μερικών των υπογραψάντων, δειγματοληπτικά.
 • Επίτιμος Α/ΓΕΣ. Στρατηγός Κων. Ζιαζιάς, εξαίρετος αξιωματικός. Έντιμος και τολμηρός. Ψύχραιμος Νέστορας. Υπέβαλε, πάραυτα παραίτηση όταν μερικά παλικαράκια της κομματικής κλίκας των Αντωνομπένηδων, επεχείρησαν να του υπαγορεύσουν λίστες προαγωγών! Οι αχρείοι! Αποχωρώντας ο άψογος Ζιαζιάς δηλώνει «Οι κρίσεις στις ΕΔ δεν μπορεί ν’ αποτελούν αντικείμενο τυχάρπαστων και κομματικών φορέων…». Σκατά στα μούτρα… Η κλίκα και η κυβέρνηση υποκρίθηκε ότι αντελήφθη ψιχάλισμα. (Αντιπρόεδρος Κυβέρνησης ο ΒΕΝΙ, Αναπλ. ΥΕΘΑ η κ. Φώφη Γεννηματά).
 • Επίτιμος Α/ΓΕΣ Στρατηγός Κων. Γκίνης, κορυφαίος Αξιωματικός. Ο επιλεγόμενος το μυαλό, the brain, με τεράστια μόρφωση. Οργανωτικός, αναθεωρητικός. Απαίτησε ευγενώς, παρακάλεσε για τη διάθεση πιστώσεων, που του τις είχαν υποσχεθεί, για αντιμετώπιση κρίσιμης κατάστασης.  Πρώτη, δεύτερη ο επιμένων… αποκεφαλίζεται. Δεν είχε ούτε επτά μήνες στον θώκο! Ο Γκίνης έζησε ένα επεισόδιο σπανίας ομορφιάς, ελληνικότατο, ένα πρωί του Φεβρουαρίου 2013. Εισήλθε στο Γραφείο του, είδε τον υπασπιστή του, κάτωχρο, να του αναφέρει «Κύριε Αρχηγέ, αποστρατευτήκατε. Το άκουσα στο ραδιόφωνο» (Αντιπρ. ΒΕΝΙ, ΑΝΥΕΘΑ η κ. Φ. Γεννηματά). Πάλι η κλίκα…
 • Επίτιμος Α/ΓΕΣ Στρατηγός Αθ. Τσέλιος. Πράος, σεμνός, πολύπειρος, μια ζωή στις Μονάδες. Εξαίρετος, σώφρων. Αποκεφαλίσθηκε κι’ αυτός πριν χρονίσει… Η ίδια κλίκα… (Αντιπρ. ΒΕΝΙ, ΑΝΥΕΘΑ η κ. Φ. Γεννηματά). Για Πρωθυπουργό δεν λέω τίποτα. Ο ανύπαρκτος κ. Αντώνης Σαμαράς, με Γενικό Επιτελάρχη τον κ. Τάκη Μπαλτάκο…. «Φτου σου, κωλο…μενο Στράτευμα» θα έλεγε ο στρατηγός Κονδύλης αν ζούσε τότε. Επί Αντωνομπένηδων, που πρωταγωνιστούν και σήμερα στην πολιτική ζωή της Χώρας!!!
 • Κάνω ένα άλμα και φθάνω στον σπουδαίο επίτιμο Α/ΓΕΣ Στρατηγό Χρήστο Μανωλά. Ο μόνος Έλληνας Στρατηγός που είχε υπηρετήσει σε πεδία μαχών (Κοσσυφοπέδιο, Αφγανιστάν). Άριστα καταρτισμένος, γλωσσομαθής, ενθουσιώδης.
 • Επονομαζόμενος Τυρταίος. Ήμερε να ξεσηκώνει τους μαχητές του. Παρακαλούσε, έκανε δεήσεις στον κ. Καμμένο να του επιτρέψει να αξιοποιήσει τα πανάκριβα Ε/Π ΝΗ-90. Τα χρειαζόταν ο Στρατός. Τσαντίστηκε ο κ. Υπουργός. «Τι τα θέλουμε τα ελικόπτερα αφού     μας προστατεύει η Αγία Βαρβάρα». Μία του δίνει και τον αποστρατεύει  διότι τον παρενοχλούσε. (Ο Μανωλάς δεν έχει υπογράψει γιατί απουσίαζε).
 • Τελειώνω με ένα θαλασσόλυκο. Με ένα Έλληνα καπετάνιο με το πνεύμα Μιαούλη και Κουντουριώτη. Αγαπάει τόσο το Π.Ν. που μετάδωσε τη αγάπη του στην χαρισματική θυγατέρα του η οποία κατετάγη στο Ναυτικό! Είναι ο επίτιμος Α/ΓΕΝ Ναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης. Πιεζόμενος από τις ανησυχίες του, τις αγωνίες του για τις ελλείψεις στο Π.Ν., και μη εισακουόμενος από τους Σαμαρομπένηδες έδωσε συνέντευξη σε ημερήσια εφημερίδα διεκτραγωδών την κατάσταση. Βόμβα! Κλήθηκε από τον τότε ΥΕΘΑ να υποβάλει παραίτηση. «Απάντηση: Όχι δεν παραιτούμαι γιατί θα θεωρηθεί ότι έκαναν σφάλμα και το αναγνωρίζω. Το ΚΥΣΕΑ με ονόμασε Αρχηγό. Αυτό να με αποστρατεύσει. Αυτό που έπρεπε να το πω το είπα. Εθνικό είναι το αληθινό». Ε, λοιπόν σε λίγο έφαγε μια βόμβα βυθού, κατακέφαλα, και αποστρατεύθηκε.

Νομίζω ότι έπεισα τους δύσπιστους. Δέχομαι ενστάσεις.

Η χρεοκοπία της ΔΕΗ

 • Στην ευρύτερη έννοια της Άμυνας περιλαμβάνεται και η ευρωστία της βιομηχανίας αμυντικώς και γενικώς. Όταν βλέπει κανείς τις εθνικές αμυντικές βιομηχανίες να μαραζώνουν, να είναι καταχρεωκοπημένες και καθόλου παραγωγικές, τι συμπεράσματα να βγάλεις;
 • Η ΔΕΗ υπήρξε η μεγαλύτερη εταιρεία της Χώρας που λειτουργούσε, αρχικά, ως πρότυπο αποδοτικής επιχείρησης. Μετά εισέβαλε ο ασύδοτος κομματισμός και συνδικαλισμός με τις αρπαγές και τη χορήγηση «τρελών» επιδομάτων και προνομίων.
 • Διάβασα στα ΝΕΑ (28.04.19) ένα κείμενο του διαπρεπούς δημοσιογράφου κ. Αντ. Καρακούση, πρώην Δ/ντή της Καθημερινής. Γράφει:

– Τα πρώτα ρήγματα εκδηλώθηκαν επί ΠΑΣΟΚ  που ήταν έντονη η διείσδυση της κομματικοκρατίας.

– Ο Κων. Μητσοτάκης την κατέστησε βάση φαυλοκρατίας, προσλαμβάνοντας 6.000 υπαλλήλους.

– Επί Σημίτη έγινε μια προσπάθεια ανάκαμψης (Νέζης – Παπούλιας).

– Στην Κυβέρνηση Καραμανλή Β΄ και την ανάθεσή της στον Γιάννη Παλαιοκρασά, γυρίσαμε στα παλιά. Δεν χρειάσθηκαν παρά δύο χρόνια για να παραδοθεί η εταιρεία στην απαξία και υποβάθμιση.

– Το 2015, γονατισμένη πλέον, έλαβε την χαριστική βολή από τον            κ. Παναγ. Λαφαζάνη που διόρισε ως Διοίκηση, την παρέδωσε κυριολεκτικά,  στους συνδικαλιστές που την εξαφάνισαν…

 • Ο κ. Π. Λαφαζάνης, αρχηγός της ΛΑΕ, σταλινιστής, λενιστής του κερατά, που είχε σκοπό την ισοπέδωση των πάντων. Αργά τον πήρε χαμπάρι ο κ. Τσίπρας, την είχε κάνει τη ζημιά.

Αφιέρωμα

 • Σε όλους αυτούς τους νομάδες, γυρίστρες, ανυπόληπτους πολιτικούς που περιφέρονται από κόμματος σε κόμμα, εντελώς ασυνειδήτους, τις σαβούρες που δεν έχουν άλλο σκοπό παρά την εξασφάλιση έδρας της Βουλής αλλά και τους Αρχηγίσκους που τους ανοίγουν τις αγκάλες και τους υποδέχονται αντί να τους δώσουν μια κλωτσιά, ΑΦΙΕΡΩΝΩ αυτό το υπέροχο ποίημα του αθάνατου Κωνσταντίνου Καβάφη.

Ας φρόντιζαν

Κωνσταντίνος Καβάφης (1930)

Κατήντησα σχεδόν ἀνέστιος καί πένης.

Αὐτή ἡ μοιραία πόλις, ἡ Αντιόχεια

όλα τά χρήματα μου τά ‘φαγε:

αυτή ἡ μοιραία μέτόν δαπανηρό της βίο.

Ἀλλά εἶμαι νέος και μέ ὑγείαν ἀρίστην.

Κάτοχος τῆς ἑλληνικής θαυμάσιος

(ξέρω και παραξέρω Ἀριστοτέλη, Πλάτωνα∙

τί ρήτορας, τί ποιητάς, τί ὅ,τι κι ἄν πεῖς).

Ἀπό στρατιωτικά ἔχω μιάν ἰδέα,

κ’ ἔχω φιλίες μέ ἀρχηγούς τῶν μισθοφόρων.

Εἶμαι μπασμένος καμπόσο και στά διοικητικά.

Στην Ἀλεξάνδρεια ἔμεινα ἕξι μήνες, πέρσι∙

κάπως γνωρίζω (κ’ εἶναι τοῦτο χρήσιμον) τά ἐκεῖ:

τοῦ Κακεργέτη βλέψεις και παληανθρωπιές, και τά λοιπά.

Ὅθεν φρονῶ πώς εἶμαι στά γεμάτα

ἐνδεδειγμένος γιά νά ὑπηρετήσω αὐτήν τήν χώρα,

την προσφιλῆ πατρίδα μου Συρία.

Σ’ ὅ,τι δουλειά μέ βάλουν θά πασχίσω

νά εἶμαι στήν χώρα ὠφέλιμος. Αὐτή εἶν’ ἡ πρόθεσίς μου.

Ἄν πάλι μ’ ἐμποδίσουνε με τά συστήματά τους –

τούς ξέρουμε τούς προκομένους: νά τά λέμε τώρα;

ἄν μ’ ἐμποδίσουνε, τί φταίω ἐγώ.

Θ’ ἀπευθυνθῶ προς τον Ζαβίνα πρῶτα,

κι ἄν ὁ μωρός αὐτός δέν μ’ ἐκτιμήσει,

θα πάγω στόν ἀντίπαλό του, τον Γρυπό.

Κι ἄν ὁ ἠλίθιος κι αὐτός δεν μέ προσλάβει,

πηγαίνω παρευθύς στόν ‘Υρκανό.

Θα μέ θελήσει πάντως ἕνας ἀπ’ τους τρεῖς.

Κ’ εἶν’ ἡ συνείδησίς μου ἥσυχη

για τό ἀψήφιστο τῆς ἐκλογῆς.

Βλάπτουν κ’ οἱ τρεῖς τους τήν Συρία τό ἴδιο.

Ἀλλά, κατεστραμμένος ἄνθρωπος, τί φταίω ἐγώ.

Ζητῶ ὁ ταλαίπωρος να μπαλωθῶ.

Ἀς φρόντιζαν οἱ κραταιοί θεοί

να δημιουργούσαν ἕναν τέταρτο καλό.

Μετά χαρᾶς θά πήγαινα μ’ αὐτόν.

Ελλάδα και μιζέρια

Μιζέρια: Ανέχεια, φτώχεια, απαισιοδοξία, γκρίνια, τσιγκουνιά, κακομοιριά… Σύμφωνα με τη λίστα του Blooberg η Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της κατάταξης με τις πιο μίζερες χώρες του κόσμου, φτωχιές οικονομίες. Ο δρόμος της επιστροφής στην κανονικότητα είναι μακρύς και δύσκολος (Καθ. 05-05-19). Την σημαία κρατάει η Βενεζουέλα, ακολουθεί η Αργεντινή, η Νότιος Αφρική, η Τουρκία και η Ελλάδα. Όπως βλέπετε οι δύο γείτονες χώρες βρίσκονται, πλάι πλάι σε όλους τους μίζερους πίνακες. Το 2020, 2021 αναμένεται η οικονομία να αδυνατίζει περισσότερο. Εις υγεία μας… Αρρωστημένη Οικονομία, φυματική Άμυνα, χολαριασμένη Εσωτερική Ασφάλεια, χολαίνουσα Εξωτερική Πολιτική να δούμε που θα πάμε. Οι εξουσιαστές δεν συγκινούνται με τίποτα.  Μόνος τους στόχος η κατάληψη και νομή της εξουσίας και η προστασία των προνομίων τους.

Η φρικτή αλήθεια

 • Ομολογώ ότι με εντυπωσίασε το τηλεοπτικό, αποκαλυπτικότατο ρεπορτάζ του κ. Αλ. Παπαχελά για την τραγωδία  στο Μάτι. Νομίζω ότι δύσκολα θα διορθωθούν τα πράγματα όταν η ελίτ των στελεχών των κομμάτων, οι «υπουργήσιμοι»  παραμένει η ίδια πωρωμένη σαβούρα, οι καρεκλοκένταυροι, που κάνουν ανάλογες επιλογές προς τα κάτω…
 • Ο κ. Α.Π. γράφει (Καθημερινή, Κυριακή 05 Μαΐου): Να απαιτήσουμε από τους πολιτικούς μας να εμπιστευθούν όχι κολλητούς και ημετέρους,  αλλά εκείνους που μπορούν να κάνουν καλά τη δουλειά τους…
 • Ρίξτε μια ματιά κ. Παπαχελά στις λίστες των υποψηφίων και θα συμπεράνετε, εύκολα, ότι δεν υπάρχει τέτοια ελπίδα γιατί οι ταγοί είναι ρηχοί, ανεπαρκείς και ελαφρώς απάτριδες.
 • Ο διακεκριμένος δημοσιογράφος είχε κραυγάσει προ καιρού  (Κ 23.03.14), χωρίς βέβαια να ακουστεί από τις παχύδερμες πολιτικές Εξουσίες, τους αυτουργούς και τους συγκαλύπτοντες:  Οι άνθρωποι που κρύβονται πίσω από την αγορά πανάκριβων χοβερκράφτ για το Π.Ν. που ουδέποτε λειτούργησαν, ανεξάρτητα μεγάλου αριθμού τανκς τα οποία έμεναν χρόνια χωρίς πυρομαχικά και είναι υπεύθυνοι για την απώλεια τεραστίων ποσών που εγκλώβισαν τη χώρα στο φαύλο κύκλο του χρέους… Τα λεφτά πήγαν ακόμη σε μερίδα επιχειρηματιών φαρμάκου, οι οποίοι οργάνωσαν ένα εξαιρετικά ισχυρό λόμπι … προφανώς με το αζημίωτο για πολιτικούς στον κρίσιμο τομέα. Είχαμε αποφασίσει να συνεχίσουμε το πάρτι με δανεικά, χωρίς να μας νοιάζει το αύριο.
 • Ερωτώ κάθε καλόπιστη αναγνώστρια και προβληματιζόμενο αναγνώστη όλους αυτούς που διάβασαν όσα περιγράφω δεν είναι παρόντες, θρασύτατα, σήμερα, ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ… ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΣΥΓΚΑΛΥΠΟΝΤΕΣ…

Ας μην κάνουμε αδικίες

 • Μεγάλη εφημερίδα (ΣΣ Σήμερα δεν υπάρχουν μεγάλες εφημερίδες, τις πάτησε το τρένο της αδιαφορίας των πολιτών, της ανάμειξής τους στα διαπλεκόμενα και το internet) ανακήρυξε τον Πολάκη ως μεγαλύτερο υβριστή της Βουλής της τελευταίας 30ετίας.
 • Υβριστής, ασφαλώς, είναι αλλά το μέγα βραβείο, το OSCAR, του υπερθετικού βαθμού της ύβρης που λέγεται βωμολοχία ανήκει στον εξοχότατο κ. Βαγγέλα Μεϊμαράκη που η ΝΔ τον στέλνει να εκπροσωπήσει το Κόμμα και τη Χώρα στο Ευρωκοινοβούλιο!

Θα θυμάστε τι «έσουρνε» στον νυν ΠτΔ κ. Πάκη Παυλόπουλο αλλά και στον ευπατρίδη διπλωμάτη τότε βουλευτή, κ. Γιάννη Κοραντή… Μπινελίκια υψηλού επιπέδου και ειδικών γνώσεων. Φαντάζεστε να ξεφύγει από το «έρκος των οδόντων» του Βαγγέλα κάποιο τέτοιο μαργαριτάρι στις Βρυξέλλες; Το υβρεολόγιο είναι χούι, δεν ελέγχεται.

Το θέμα της πριμοδότησης της ΕΑΒ από ΑΩ

 • Δηλ. το σχέδιο Νόμου για ρύθμιση 270 εκ.$ της L-Martin το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των F16.
 • Υπνώττει στη Βουλή. Αν εισαχθεί τώρα, προεκλογικά, θα δημιουργήσει δυσκοιλιότητες και δυσκαμψίες.
 • Ας το δούμε μετά τις Ευρωεκλογές, είπαν… Και ο εκσυγχρονισμός ας περιμένει… Εξάλλου στο Αιγαίο και στην Ανατ. Μεσόγειο έχουμε ησυχία…

Ελλάς – Τρελάς

 • Γνωστός πολιτικός και νυν υποψήφιος Δήμαρχος μεγάλης Πελοποννησιακής πόλης, «προσκύνησε» 18 επιταφίους την Μ. Παρασκευή και «εκκλησιάσθηκε» σε έξι ναούς και πέντε (5) εξωκλήσια του Αγ. Γεωργίου.  Αυτό θα πει πίστη. (Παρ. 05-05-19).
 • Έκτακτο μήνυμα του Γέροντα Εφραίμ Αριζόνας: Να προσέχετε!  Αυτοί που κυβερνούν την Ελλάδα σήμερα είναι ξένοι και ανάξιοι. Τον Σεπτέμβριο έρχονται ημέρες δύσκολες (Πρωτοσέλιδο ΕΛ. ΩΡΑΣ  02-05-19).
 • Η πρωθυπουργική σύζυγος κ. Μπέτυ Μπαζιάνα επισκέφθηκε τη δικαστική αίθουσα όπου εκδικάζεται, επί 4 χρόνια, (ΣΣ Προς δόξαν του Υπ. Δικαιοσύνης) η υπόθεση δολοφονίας του νεαρού Φύσσα από τους Χρυσαυγίτες.
 • Η ταλαιπωρημένη μητέρα κ. Φύσσα έσπευσε να ευχαριστήσει   την κ. Μπαζιάνα για την έκφραση συμπαθείας αλλά διατύπωσε ένα βασικό αίτημα: Να φροντίσει να ξεβουλώσουν οι απόπατοι!!! Τέσσερα χρόνια  δίκη και με βουλωμένους απόπατους. Έρμη Δικαιοσύνη της Ψωροκώσταινας.
 • Ο αρχηγός Καρατζαφέρης δηλώνει πως είναι διατεθειμένος να κάνει ένα βήμα, πίσω, ως προς την Ηγεσία, για τη χριστιανική πίστη την Αγία. Προτείνει να συγκροτηθεί Πατριωτική Ένωση με αρχηγό την Παναγία (Ε.Ω. 19/04).
 • Βόμβα στον πολιτικό κόσμο. Ο κ. Γιώργος Ρωμανιάς (ΣΣ Πρόκειται για εκείνον τον ομορφάνθρωπο, σκέτο φραγκεστάιν τζούνιορ, που είχε δίπλα του ο Αυτιάς στην TVνα τον βλέπουν τα παιδιά  και να τρώνε το γάλα τους) έκανε αρχικά κόμμα με τον κ. Μητρόπουλο. Σε λίγο τα «τσούγκρισαν» γιατί και οι δύο διεκδικούσαν την πρώτη θέση στη λίστα Επικρατείας του Κόμματος. Ο Ρωμανιάς τσαντίστηκε, αποχώρησε και προσχώρησε στο Λεβέντη!

Δράση Π.Α.

 • Πέραν από τις αναχαιτίσεις, τη βάσανο της διαρκούς επιφυλακής νύχτα-μέρα, τις διακομιδές ασθενών, λόγω αδιαφορίας του κ. Πολάκη να αξιοποιήσει τα τρία ειδικά νοσοκομειακά ελικόπτερα του Υπ. Υγείας, η Π.Α. προσφέρει και άλλο κοινωνικό έργο.
 • Κλιμάκιο νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού του 251 Νοσοκομείου Αεροπορίας περιέρχεται νήσους και χωριά  προσφέροντας προληπτική ιατρική. Μπράβο.

Ναι, είναι αλήθεια

 • Πρόεδρος της Ουκρανίας εξελέγη πανηγυρικά, με πρωτοφανές ποσοστό (73%) ο καλλιτέχνης-ηθοποιός κ. Βλαντιμίρ Ζελένσκι, συντρίψας τους παλαιοκομματικούς.
 • Εμπρός κύριοι Μπέζο, Σεφερλή, Τόνι Σφήνο τι κάθεστε; Προσωπικά είμαι βέβαιος ότι θα προσφέρετε πολύ περισσότερα στη Χώρα  από τους πωρωμένους και χρεωκοπημένους καρεκλοκένταυρους πολιτικούς μας.

Απορία Ι

 • Το πολύπαθο Νοσοκομείο Ερρίκος ΝΤΥΝΑΝ επανέρχεται στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας (Εφημερίδα 06/05).
 • Θυμήθηκα ότι ο πρώην Πρόεδρός του κ. Μαρτίνης καταδικάσθηκε σε 7ετή ειρκτή γιατί το διάστημα 2009-2011 (Κωστάκης-Γιωργάκης) διέθεσε 24 εκ. € για δωρεάν περίθαλψη πολιτικών, δημοσιογράφων, celebrities αντί να φιλοξενεί απόρους, όπως προβλεπόταν.      Τους «μπούκωνε» για να κάνουν τα στραβά μάτια  στις αρπαχτές   δις που έκανε με την αγορά ιατρικών μηχανημάτων. Οικογένειες ολόκληρες, συν κουμπάρες και θείες, όδευαν στο «Μαρτινέικο» για τζαπαριές.
 • Ερωτώ, αφελώς: Δεν θα βρεθεί  κάποιος να δώσει στη δημοσιότητα  τα πιο «χοντρά» ονόματα. Μήπως ανάμεσά τους υπάρχουν   πολλά «μπουμπούκια» υποψηφίοι, αρχηγοί ή αρχηγίσκοι; ΟΛΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ. Μα θα τα επαναλάβουν όταν έλθουν, ξανά, στην Εξουσία.
 • Ξεχάσαμε τους Χριστοφοράκους, Κοσκωτάδες, χρηματιστήρια, λεηλασία άμυνας – Ο.Α. κ.ά. Να ξεχάσουμε και τον Μαρτίνη;

Απορία ΙΙ

 • Μόλις ανακοινώθηκε ότι διατίθενται 4,4 δις € από τα περισσεύματα της Κυβέρνησης για ανακούφιση των συνταξιούχων. Για ψηφοθηρία, φυσικά. Καλώς.
 • Δεν βρέθηκαν, αδέλφια αλήτες πουλιά (που επιμένει να τραγουδάει και στα 80 του ο Βοσκόπουλος) 25 εκ. $ για τον εκσυγχρονισμό των Ε/Π APACHE, 10 εκ. € για την αξιοποίηση των Ε/Π ΝΗ-90 (από τα 14 ίπταται ΜΟΝΟ ένα) ή ακόμη 200 εκ. € για έναρξη εκσυγχρονισμού των φρεγατών ΜΕΚΟ; Απορώ και εξίσταμαι. Δεν έχουν αυτά τα ψιχία; Έλεος…

Θλίψη κι’ απόγνωση

 • Αλλαγή κι’ απάνω τούρλα.
 • Το Κίνημα Αλλαγής-Δημοκρατική Συμπαράταξη, δηλ. το ΠΑΣΟΚ με μερικές γαρνιτούρες, δεν φαίνεται ν’ αλλάζει με τίποτα.
 • Όλοι, μα όλοι, οι εχέφρονες πολίτες προσδοκούμε και ευχόμαστε ν’ αναδυθεί από το πολιτικό τέλμα του παλαιοκομματισμού και της πόρωσης κάτι καινούριο.
 • Και να, στις εσωτερικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επελέγη με συντριπτική πλειοψηφία ένας νέος άνθρωπος χωρίς λαδιές στη ράχη του. Εντελώς  καθαρός, με ωραίες ιδέες, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης.  Εξελέγη Γενικός Γραμματέας… Για μια στιγμή είχαμε την ψευδαίσθηση ότι η αμαρτωλή Γερουσία του κινήματος που επιμένει να πολιτεύεται  θα εύρισκε ευκαιρία να εξιλεωθεί  και να προσφέρει κάτι το θετικό στο Κόμμα και τη Δημοκρατία. Να αναδείξει, δια βοής, τον Χριστοδουλάκη ως Αρχηγό, ν’ ανοίξει νέους δρόμους και προοπτικές, παραμερίζοντας την ανούσια Φώφη, προϊόν του κομματικού θερμοκηπίου, η οποία ούτε το κύρος ούτε τις ικανότητες διαθέτει.

Η εκλογή Χριστοδουλάκη προκάλεσε προβληματισμό στο ιερατείο των καρεκλοκενταύρων και απολιθωμένων που ονειρεύονται επάνοδο στους θώκους. Στις εκλογές για Πολιτικό Συμβούλιο έκοψαν τα φτερά στην ανανέωση, το καινούργιο. Χριστοδουλάκης ψήφοι 168 θετικοί, 102 αρνητικοί. Του έριξαν δίπλα για να τον ελέγχουν Σκανδαλίδηδες, Σαχινίδηδες, Λοβέρδους, Όθωνες, Κεγκέρογλου, Καρχιμάκηδες, Τόνια…

 • Τώρα οι βασικοί «πυλώνες» της Φωφικής εξουσίας της «Αλλαγής» παραμένουν οι παραπάνω, ο Γιωργάκης, ο Βeni και ο νεοεισελθών της Δυναστείας Νικολάκης Παπανδρέου ο Δ’.
 • Ρίξτε παρακαλώ μια ματιά στην Ισπανία: Σάντσεθ, Καβάνο, Ριβέρα, Ιγγλέσιας. Μ.Ο. ηλικίας 40!

Μια αποτίμηση της πολυεπίπεδης κρίσης

 • Από το βιβλίο ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ του ιστορικού – καθηγητή κ. Κώστα Κωστή (Προδημοσίευση Κ. 05/05/19).

Στην πραγματικότητα το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα βρίσκεται μακράν του να είναι οικονομικό. Πρόκειται για ένα αμιγώς πολιτικό πρόβλημα, το οποίο δείχνει να φτάνει στην κορύφωσή του. Αν το πολιτικό σύστημα της χώρας είναι εκείνο που την οδήγησε στην καταστροφική κρίση, το ίδιο σύστημα δείχνει ότι δεν είναι σε θέση να τη σπρώξει προς την έξοδο και να τη βάλει σε μια τροχιά σύγκλισης με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, τη μοναδική δυνατότητα που έχει η χώρα για να μην αντιμετωπίσει δεινά πολύ χειρότερα από αυτά που έζησε μέχρι σήμερα. Όχι μόνο αυτό, αλλά η εμπειρία του 2014-2015 δείχνει ότι, τη στιγμή που θα μπορούσε να είχε ήδη γίνει κάτι, ήταν το πολιτικό σύστημα που εμπόδισε την Ελλάδα να ανασάνει. (…)

 • Δεν είμαι μόνος λοιπόν που επαναλαμβάνω ότι οι αχρείοι εμπρηστές δεν μπορεί σήμερα να μας κουνάν το δάκτυλο, να απειλούν με διώξεις «εσχάτης προδοσίας» τους αντιπάλους τους και να θέλουν, ντε και καλά, να μας ξανακυβερνήσουν.

Μήνυμα μεγάλου πατριώτη

 • Ο τ. ΥΕΘΑ κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Αρχηγός της Ομάδας Υποψηφίων Ευρωβουλευτών της ΝΔ, κορωνίς του Κόμματος, δηλώνει «… Αυτές οι Ευρωεκλογές μπορεί να δρομολογήσουν πολιτικές εξελίξεις. Η Ευρώπη διέρχεται περίοδο αποσταθεροποίησης. Στρατεύτηκα σ’ αυτόν τον αγώνα για να βοηθήσω.»
 • Γι’ αυτό ο κ. Μητσοτάκης σπεύδει να στείλει τον κ. Βαγγέλα, να την σταθεροποιήσει.

Επι του πιεστηρίου

Καθηγητής Άγγελος Συρίγος (SKY 07/05): Αν η Τουρκία επέμβη στην ΑΟΖ της Κύπρου τότε, σαφώς, πρόκειται περί του Αττίλα ΙΙΙ

Βουλευτής Λιάνα Κανέλλη ( Βουλή 02/05) Επίκειται Αττίλας ΙΙΙ

Βουλή (08-09-10 Μαΐου) θαυμάσιο κλίμα αλληλοεξόντωσης

Επίτιμος Α/ΓΕΣ Στρατηγός κ. Γκίνης (05.05.19) Το προτεινόμενο από το ΥΠΕΞ Συμβούλιου Εθνικής Ασφαλείας είναι άνευρο, γραφεικρατικό και εξαιρετικά αναποτελεσματικό. (πολύ επιεικής είναι ο Στρατηγός)

Miracolo – Miracolo Έκανε την πρώτη δοκιμαστική πτήση του το Ρ-3

Νέος διαγωνισμός για την πώληση της ΕΛΒΟ (Με τον ήλιο τα βγάζουμε, με τον ήλιο τα μπάζουμε, τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;)

Στο επόμενο

Προτεινόμενα ονόματα Ευρωβουλευτών

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016