“Οτζαλάν η παράδοση ενός συμμάχου”! Ο Αντώνης Ναξάκης μιλά για την παράδοση του Κούρδου ηγέτη

Ο Αρχιπλοίαρχος ε.α έζησε την υπόθεση Οτζαλάν και της παράδοσής του στους Τούρκους, από πρώτο χέρι. Ήταν ανάμεσα σ΄ αυτούς που είχαν αναλάβει να τον φέρουν στην Ελλάδα, χωρίς να ΄χουν προβλέψει το τέλος αυτής της προσπάθειας προστασίας του Κούρδου ηγέτη. Ο Αντώνης Ναξάκης μιλώντας στο Militaire.gr περιγράφει την υποστήριξη που υπήρχε από την επίσημη κυβέρνηση του Σημίτη με ΥΠΕΞ τον Πάγκαλο. Υποστήριξη όχι μόνο στα λόγια, όπως θα ακούσετε.

Ο Α.Ναξάκης κυνηγήθηκε και οδηγήθηκε στο εδώλιο του κατηγορούμενου. Αθωώθηκε, αλλά ταλαιπωρήθηκε. Δεν το μετανιώνει…

Όλη αυτή την εμπειρία την έκανε βιβλίο: “Οτζαλάν, η παράδοση ενός συμμάχου”. Με αφορμή αυτό το βιβλίο που παρουσιάζεται τις επόμενες ημέρες στην ΕΣΗΕΑ, βρέθηκε στο στούντιο του Militaire.gr για να αφηγηθεί όσα έζησε.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016