“Όταν πήγα να ενημερώσω τον Σημίτη για τα σκάνδαλα”! Ο Κων. Φράγκος μιλά και αποκαλύπτει στο Militaire

Είναι δυνατόν να παρουσιάσεις με χιούμορ τις αιτίες -έστω κάποιες απ΄ αυτές- για την περιπέτεια της χώρας που λέγεται Ελλάδα; Για το πως έφθασε από το “συννεφάκι” της ψεύτικης όπως αποδείχτηκε ευδαιμονίας στην σκληρή πραγματικότητα των μνημονίων; Απ΄ ότι φαίνεται γίνεται! Αν έχεις την κατάλληλη πένα για να γράψεις την ιστορία. Ή πολλές μικρές ιστορίες που αποτυπώνουν την νοοτροπία με την οποία ασκούσαν την εξουσία οι Έλληνες πολιτικοί. Ο Κωνσταντίνος Φράγκος Υποστράτηγος ε.α αλλά εδώ και 25 χρόνια δημοσιογράφος-αρθρογράφος και συγγραφέας το κατάφερε, ξανά. Με το έβδομο βιβλίο του , το “Εύθυμα στιγμιότυπα από τους προθαλάμους της εξουσίας”.

Ο Κ.Φράγκος είχε την τύχη να ζήσει αυτούς τους προθαλάμους από μέσα. Διευθυντής του ΥΕΘΑ Γιάννη Χαραλαμπόπουλου, ενός πολιτικού ειδικού βάρους, είδε και έζησε την εξουσία όπως πρέπει να ασκείται. Νωρίτερα είχε άλλες εμπειρίες προθαλάμων που μόνο απογοήτευση του προκάλεσαν. Ποτέ δεν τον έκαναν να χάσει το χιούμορ του όμως…

Ο Κων.Φράγκος, έχοντας την εμπειρία για το πως ασκείται η εξουσία “από μέσα”, άρχισε να την ελέγχει και να της ασκεί κριτική, όταν αποστρατεύθηκε και ξεκίνησε τη δεύτερη καριέρα του. Αυτή του δημοσιογράφου. Είναι από τους ελάχιστους που ασχολήθηκε με επιμονή και πάθος με όλα τα μεγάλα εξοπλιστικά σκάνδαλα. Έγραψε αποκαλυπτικά άρθρα γι΄ αυτά σε εφημερίδες και περιοδικά με τα οποία συνεργάστηκε. Όλα αφορούσαν την περίοδο Σημίτη. Ήταν τόσο “ενοχλητικά” τα όσα έγραφε ως μοναχικός Δον Κιχώτης που κάποια στιγμή κλήθηκε στο πρωθυπουργικό γραφείο για να καταθέσει τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του. Πήγε προετοιμασμένος με πλήθος φακέλων με στοιχεία. Τι έγινε σ΄ εκείνη την επίσκεψή του στο πρωθυπουργικό γραφείο θα το ακούσετε να το αφηγείται ο ίδιος στην πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που έδωσε στο Militaire.gr.

Με την ευκαιρία να τον ευχαριστήσουμε που κάθε εβδομάδα εμπιστεύεται τα κείμενά του στο Militaire.gr.
Την Τρίτη στις 18.00, στην ΛΑΕΔ ο Κων.Φράγκος θα παρουσιάσει το βιβλίο του ¨Εύθυμα στιγμιότυπα από τους προθαλάμους της εξουσίας”. Πρόκειται για ένα βιβλίο που διαβάζεται κυριολεκτικά εντός ωρών! Είναι μοναδικός ο τρόπος γραφής του συγγραφέα, αλλά και απίθανες οι ιστορίες που αφηγείται.