“Οι σκοτεινές ώρες του 1821, οι Ήρωες, οι εμφύλιοι και η μετάνοια στο πεδίο της μάχης”! Ο Κ.Λαγός αφηγείται

Προβάλλουμε ξανά τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει πέρυσι τέτοια ημέρα ο καθηγητής Ιστορίας στην Σχολή Ικάρων Κωνσταντίνος Λαγός,  για την Επανάσταση του 1821.

Ο κ.Λαγός μας διαβάζει όλη την ιστορία…Τις λαμπρές σελίδες της. Τις “σκοτεινές στιγμές” της, στις οποίες μεγάλοι της Ήρωες ενεπλάκησαν με τρόπο αρνητικό. Μας λέει για τη μετάνοιά τους, μετά από τους εμφύλιους και τις αγριότητες από Έλληνες εναντίον Ελλήνων, που απείλησαν την Επανάσταση. Μετάνοια που την απέδειξαν δίνοντας την ίδια τους τη ζωή σε μάχες που τελικά την κράτησαν ζωντανή.

Πως ένα Έθνος που όλοι ήθελαν να ξεχάσουν την ύπαρξή του επί 400 χρόνια επαναστάτησε; Ποιος ήταν ο ρόλος των ξένων με τα δάνεια που έσπευσαν να μας δώσουν; Γιατί δεν μπορέσαμε από την αρχή να φτιάξουμε κράτος; Και τέλος, γιατί φοβόμαστε να διαβάσουμε όλη την ιστορία μας, για να μάθουμε επιτέλους από τα λάθη μας;

Ο καθηγητής Ιστορίας της Σχολής Ικάρων απαντά σ΄ αυτά κι άλλα πολλά ερωτήματα.

Η συζήτηση μαζί του τελειώνει με το σημαντικό του συγγραφικό έργο. Μιλά για το βιβλίο “Η Μάχη του Μαραθώνα- Η Ανατροπή”, αλλά και για το βιβλίο για τον ήρωα της Εθνικής Αντίστασης Κώστα Περρίκο.

Δείτε τη συνέντευξη.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016