Από τον Κων. Φράγκο

Οι 100 πρώτες ημέρες του Υπουργείου Άμυνας

Δεν θα ήταν αυτοί λύκοι αν εμείς δεν είμαστε πρόβατα

OTTO BISMARK

 • Είναι ενωρίς να ζητήσουμε απολογισμό. Υπάρχει ακόμη, ισχύει η περίοδος χάριτος. Έχω, όμως με όλη τη συμπάθεια που έχω στον Υπουργό κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, να κάνω μικροπαρατηρήσεις.
 • Νομίζω ότι πρέπει να τελειώσουν οι συνεντεύξεις, οι επισκέψεις, οι πλακέτες, οι υπερήφανες δηλώσεις. Λιγότερα συνθήματα και πιο πολλή δουλειά.
 • Επειδή όμως δεν είμαι δυνατός στην ανάλυση και στην κριτική θα παραθέσω ένα σχόλιο της φιλοκυβερνητικής Εστίας (19-10-19). Τα λέει όλα. Πριν όμως θα παρακαλέσω τον κ.  Υπουργό να κλείνει τα αυτιά του όταν ακούει τους πατριωτικούς δεκάρικους του κ. Προέδρου της Δημοκρατίας. Τίτλος: Ενδοτισμός.

Στον τομέα της οικονομίας οι επιτυχίες της Κυβέρνησης είναι σημαντικές, φοβούμεθα, όμως, ότι δεν έχει να επιδείξει κάτι ανάλογο στον τομέα της Εθνικής Αμύνης. Οι κυβερνώντες μας αρκούνται σε λόγους περί αποτρεπτικών δυνατοτήτων, οι οποίοι όμως δεν υποστηρίζονται από πράξεις. Δεν αρκούν τα ολίγα «υποπρογράμματα» που ενέκρινε η Βουλή, για να κερδηθεί ο χρόνος που χάθηκε και να αποκατασταθούν οι αμυντικές μας δυνατότητες. Δεν συνιστά μήνυμα αποτροπής η επίκλησις της παρουσίας γαλλικών ή ιταλικών πλοίων στην κυπριακή ΑΟΖ, όταν απουσιάζουν τα ελληνικά. Δεν συνιστά μήνυμα αποτροπής η σύγκλισις «τριμερών», που περιορίζονται σε «ανακοινωθέντα». Πόσω μάλλον όταν πριν δυο εβδομάδες δώσαμε μήνυμα ενδοτισμού, αποφεύγοντας να στείλουμε ελληνικά μαχητικά στην παρέλαση της Κύπρου.

 • Δεν υπάρχουν, πλέον, περιθώρια.
 • Είσαι Έλληνας; Τι προσκυνάς, Εμείς και στους Θεούς, όρθιοι μιλάμε.

                                                                         Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κι’ αυτός τη βιόλα του

 • Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Πάκης Παυλόπουλος παρέστη, ως πρώτο τιμώμενο πρόσωπο, στον εορτασμό της Άλωσης  της Τριπολιτσάς. Ήμουν κι’ εγώ εκεί, ως Αρκάς Τριπολιτσιώτης, καλεσμένος από τον Δήμαρχο με αριθμημένη θέση στην 8η σειρά των επισήμων. Και πολύ μου πήγαινε… Ο κ. Πρόεδρος δεν έχει άλλη έννοια από να τιμά τις τοπικές εορτές, να ανακηρύσσεται επίτιμος πολίτης της πόλης, να εισπράττει σχετική πλακέτα και να εκφωνεί ένα λογύδριο, εθνικού περιεχομένου, συνηθέστατα δεκάρικον.
 • Τι μας είπε προχθές: Οι Έλληνες (ΣΣ εμείς όπως είμαστε σήμερα) αν χρειασθεί, θα επιβάλλουμε τον πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου, έχοντας την στήριξη των Συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ και των εταίρων μας στην ΕΕ (sic).
 • Χρειάζονται σχόλια; Γιατί δεν ενημερώνουμε τους πολίτες για την σκληρή πραγματικότητα και την απαίτηση ξεσηκωμού ΟΛΩΝ για στήσιμο μιας αξιοπρεπής άμυνας; Γιατί τους σταματούμε;

AUSA 2019

 • Διεθνής Έκθεση Άμυνας και Ασφαλείας (Ουάσιγκτον DC)
 • Από ελληνικής πλευράς την εθνική παρουσία συντόνιζε το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο υπό την αιγίδα του ΥΕΘΑ.
 • Στο ωραίο ελληνικό περίπτερο είχαν έντονη παρουσία οι εταιρείες THEON, INTRACOM, EAB, SUNLIGHT, AEROSERVICES, MILTEX, κα.
 • Πανταχού παρών ο Γεν. Δ.ντής της ΓΔΑΕΕ Ναύαρχος κ. Κυρ. Κυριακίδης
 • Δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιαστή και να διαφημισθεί η επικείμενη Έκθεση πολεμικών Υλικών από Αθήνα ΔΕΓΕΑ (Οργάνωση ΡΟΤΑ-ΣΕΚΠΥ-ΔΓΑΕΕ) Παρουσίαση από Κυριακίδη, Β. Μπάρκα (ΡOTA) Τ. Ροζολης (ΣΕΚΡΠΥ)
 • Εν τω μεταξύ το δημοσιογραφικό όργανο της σκληρής ΝΔ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ” τα ρίχνει άγρια και προκλητικά (13 Οκτ) στον ναύαρχο Κυριακίδη. Δεν χρειάζεται “προπαρασκευή πυροβολικού” για την αντικατάστασή του. Είμαι βέβαιος πως αν του ζητήσουν παραίτηση θα την δώσει αμέσως. Έλεος!

Κλέψτε, αρπάχτε, πλουτίστε

 • Οι διαφυγόντες φόροι από το λαθρεμπόριο καυσίμων είναι τεράστιοι. Δεκάδες εκατομμυρίων ΕΥΡΩ.
 • Η εκάστοτε Κυβέρνηση αδιαφορεί γιατί, οπωσδήποτε, θα βλέπει στις φυσιογνωμίες των ληστών πολλά φιλικά της πρόσωπα.
 • Στην αναμονή, 10 χρόνια, η πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων! Χαλαρά… Είναι πολύ το χρήμα Άρη….(Καθημερινή 0-9/10).
 • Του χρόνου τα ίδια θα γράφουμε. Λεφτά υπάρχουν…

Απίστευτο και όμως αληθινό!

 • Το Ιταλικό Κοινοβούλιο ψήφισε (08/10) την μείωση των Εδρών της Κάτω Βουλής από 630 στις 400 και της Γερουσίας από 315 σε 200!
 • Δηλαδή μείωση κατά 30%. Πόσοι σπουδαίοι πατριώτες και γενναίοι πρέπει να αισθάνονται οι Ιταλοί εθνοπατέρες. Θα επιτευχθεί οικονομία 100 δις εκατομμυρίων € ενώ, παράλληλα, θα είναι πλέον αποτελεσματικό το Κοινοβούλιο!
 • Η Ιταλία, αγαπητές αναγνώστριες και αναγνώστες, έχει πληθυσμό 60 εκ.; Ναι, 60 εκ. και θα έχει 400 Βουλευτές. Εμείς οι ψωραλέοι και καταχρεωμένοι με πληθυσμό ούτε 10 εκ. έχουμε 300!! Και ουδεμία μνεία, συζήτηση, σχόλιο γίνεται από τα κόμματα ο αριθμός των Βουλευτών να μειωθεί ώστε ν’ ανταποκρίνονται στον πληθυσμό. Μα που θα βρούνε δουλειά τα παιδιά, ανίψια κ.λπ. των τέως Βουλευτών; Ξάπλα, μάσα, τεμπελιά ούτε κέφι για δουλειά που λέει ένα τραγούδι του Μεγάλου Σουγιούλ. Αφιλότιμοι Αρχηγοί και Κόμματα. Αφιλότιμοι… Απάτριδες.
 • Αν οι Έλληνες βουλευτές μειώνονταν στους 200 τότε θα είχαμε:
 • 100, παχυλούς μισθούς, λιγότερους.
 • 100 αυτοκίνητα, λιγότερα.
 • 200 αστυνομικοί στην διάθεση των Τμημάτων.
 • Δαπάνη ξενοδοχείων κλπ, κλπ.
 • Φαντάζεσθε τι «χοντρό χρήμα» θα έμπαινε κάθε χρόνο στα ταμεία της  Άμυνας, Υγείας κλπ; Εδώ είναι όμως Ελλάδα των Μπαλκανίων και οι πολιτικοί, πέραν του συμφέροντός τους, δεν ακούνε τίποτα.

Το Υπουργείο Δημόσιας Ανασφάλειας και μη Προστασίας του Πολίτη

Με κακούς νόμους και καλούς δημόσιους λειτουργούς

είναι ακόμη δυνατόν να κυβερνήσεις.

Με κακούς δημόσιους λειτουργούς, όμως, ούτε οι

καλύτεροι  νόμοι δεν μπορούν να βοηθήσουν

OTTO VON BISMARK

 • Ο κ. Μιχ. Χρυσοχοίδης είναι της παλιάς πολιτικής Σχολής στην οποία κυριαρχεί το δόγμα: Τα καλά και συμφέροντα ταις ψυχαίς ημών, του αδελφάτου και της Ελίτ. Θα εξασφαλίσουμε εμείς τα προνόμιά μας και οι πολίτες έπονται.
 • Κι’ αυτός και οι προηγούμενοι φάνηκαν γενναιόδωροι στα «δικά μας παιδιά» διαθέτοντας εκατοντάδες αστυνομικών, που τους πληρώνουμε εμείς, στην υπηρεσία των εκλεκτών που προανέφερα. Για ασφάλεια, που μεταφράζεται σε υπηρεσία battlers, κηπουρών, οδηγών κυρίας κλπ. Ερωτηθείς ο κ. Υπουργός ν’ απαντήσει πόσοι είναι αυτοί, σιωπά, ενώ η εγκληματικότητα έχει φθάσει στο κόκκινο.
 • Σύμφωνα με τον Οργανισμό INTERNATIONS η Ελλάδα βρίσκεται στην ασφάλεια στην 47η θέση μεταξύ 66 χωρών ενώ διαθέτει μεγάλο αριθμό αστυνομικών.
 • Αλλά δεν είμαι ο μόνος που κραυγάζω. Αντιγράφω από την Καθημερινή (07/08/2019) τμήμα σχολίου του έντιμου και σοβαρού σχολιαστή, τ. Υπουργού, κ. Στέφανου Μάνου.

«Σε τι χρησιμεύει η διαφάνεια; Επιτρέπει μεταξύ άλλων, στους πολίτες να ελέγχουν πως ξοδεύονται τα λεφτά που πληρώνουν σε δυσβάσταχτους φόρους. Για παράδειγμα κανείς δεν γνωρίζει ποιοι ηθοποιοί, τραγουδιστές, δημοσιογράφοι, πρώην και νυν βουλευτές, επιχειρηματίες, και άλλοι εξυπηρετούνται  από αστυνομικούς. Από έναν έως  τέσσερις η και περισσότερους. Με ποια κριτήρια παρέχεται αυτή η εξυπηρέτηση με δαπάνη που βαρύνει τους φορολογούμενους; Με μόνη απόφαση του υπουργού επιλέγονται οι εξυπηρετούμενοι; Πώς και με ποια κριτήρια αποφασίζεται ο αριθμός των αστυνομικών που παρέχονται στους εξυπηρετούμενους; Υπάρχει οπουδήποτε ονομαστικός κατάλογος των εξυπηρετούμενων με αστυνομικούς; Μήπως θεωρείται κρατικό απόρρητο; Μην έχοντας οποιαδήποτε επίσημη πληροφόρηση εκτιμώ ότι χίλιοι η περισσότεροι αστυνομικοί που πληρώνονται από τους φορολογούμενους (δεν θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω) είναι αποσπασμένοι σε πρόσωπα με αδιαφανή κριτήρια. Αντιστοίχως, χίλιοι η περισσότεροι αστυνομικοί λείπουν από τις υπηρεσίες της τροχαίας όπου τα φαινόμενα τροχαίας παραβατικότητας οδηγούν σε ευρωπαϊκά ρεκόρ ανθρώπινων θυμάτων».

 • Εν τω μεταξύ το Υπουργείο προκήρυξε διαγωνισμό για πρόσληψη 1500 αστυνομικών, για περαιτέρω επιβάρυνση του Π.Υ. Θα μπορούσε τους 1000 να τους πάρει από τους VIP’S. Πληροφορούμαι όμως ότι υπάρχει λίστα αναμονής για διάθεση «φρουράς» για πολλούς «συναδέλφους» που…. απειλούνται. Ο διαγωνισμός θα γίνει με το σύστημα Παυλόπουλου (με συνέντευξη) ή μέσω ΑΣΕΠ;              

Ανεθάρρησα όντως

 • Διαβάζοντας στην Καθημερινή (13 Οκτ) συνέντευξη του ΥΠΕΞ κ. Νίκου Δένδια. Λέει

– Η Ελλάδα είναι ένας ισχυρός παίκτης ο οποίος διαθέτει αυτοπεποίθηση. Εμείς βλέπουμε την Τουρκία ως ίσος προς ίσον. Εάν η Τουρκία έχει την ψευδαίσθηση ότι αυτή είναι ισχυρή και απευθύνεται σε ανίσχυρο συνομιλητή κάνει τεράστιο λάθος. Η Ελλάδα είναι μία χώρα πραγματικά ισχυρή και που εύχεται το καλύτερο για την Τουρκία…

 • Ειρήσθω εν παρόδω ότι ο κ. Δένδιας θήτευσε στο Υπουργείο Άμυνας, ως ΥΕΘΑ, πριν από τον κ. Καμμένο.
 • Ουδέν σχόλιον.

Τι θα κάνουμε με τον Γιωργάκη;

 • Τον κ. Γιώργο Α. Παπανδρέου Γ’ εννοώ. Εισήλθε, τελευταία, λάθρα στη  Βουλή, θεία χάριτι της Προέδρου κ. Φώφης. Το ίδιο βέβαια συνέβη και για τους άλλους μεγίστους πολιτικούς αστέρες κ. Κ. Καραμανλή  και Α. Σαμαρά, Αριστείνδην. Πόσες φορές αριστείνδην; Και οι τρεις ουδέποτε έχουν εργασθεί.
 • Επανέρχομαι στον Γιωργάκη που προοδεύει σε μια Ομοσπονδία- φάντασμα: Των Σοσιαλιστών. Εκεί που κατούραγε ο Σοσιαλισμός φύτρωνε ο Γιωργάκης. Ανήσυχος, συνεχώς ταξιδεύων και μπουρδολογών βρήκε την ευκαιρία να οργανώσει στην Ν. Υόρκη συγκέντρωση Σοσιαλιστών (ποιος πληρώνει, δεν γνωρίζω) την ίδια ώρα, που γινόταν η Γεν. Συνέλευση του ΟΗΕ. Ο Γιωργάκης έκρινε σκόπιμο να καλέσει εκεί ως ομιλητή – σοσιαλιστή τον κ. Ακιντζί, ηγέτη των Τουρκοκυπρίων ο οποίος βρήκε λαμπρά ευκαιρία να κάνει φύλλο και φτερό τον Πρόεδρο της Κύπρου κ. Αναστασιάδη. Μεγάλη επιτυχία του Γιωργάκη.
 • Ocasione data οφείλω να υπενθυμίσω στο αναγνωστικό μου κοινό ότι μια ατασθαλία ολκης του τ. Προέδρου του ΠΑΣΟΚ έχει κουκουλωθεί επιμελώς από το κατεστημένο του αδελφάτου. Περί  τίνος πρόκειται.
 • Σημεία και τέρατα στα Ταμεία του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2004-2010  (προεδρία Γιωργάκη) είναι ο τίτλος ολοσέλιδης καταγγελίας της Εφημ. Συντακτών (26-04-2013). Η “τρύπα”, υπερβαίνει τα 114,5 εκ. €. Όταν ο κ. Βενιζέλος ανέλαβε την εξουσία στο ΠΑΣΟΚ κάλεσε όχι μια, όχι δυο, αλλά τέσσερις ελεγκτικές εταιρείες (Grand Thornton, Ernst Young, Deloite και PWC) να κάνουν έρευνα. Τα πορίσματα-βόμβα κλειδώθηκαν από τον κ. Βενιζέλο. Λέγεται ότι μόνο οι πληρωμές σε ένα Ταξιδιωτικό  Γραφείο  έφθασαν τα 53,5 εκ. €!!! Εντυπωσιακό είναι, σχολιάζει η Εφημερίδα ότι για καμία από τις δαπάνες δεν υπάρχουν νόμιμα παραστατικά!! Μεγαλειώδες φαγοπότι!
 • Ο Beni παράδωσε το αμαρτωλό πακέτο στη διάδοχό του                             κ. Φώφη Γεννηματά η οποία όταν ερωτήθηκε ψέλλισε ότι το προώθησε όπου δει.
 • Η στήλη είχε θέσει το θέμα τρεις φορές στον Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης  κ. Δ. Παπαγγελόπουλο ο οποίος ουδέν ενδιαφέρον έδειξε. OMERTA, για την αδελφότητα, το σινάφι του πολιτικού κόσμου.
 • Ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης της ΝΔ τι λέει; Θα ελεγχθεί ο κ. Παπανδρέου; 114 εκ. €… ΟΜΕRTA.

Άλλη θλιβερή πρωτειά

 • Πρωταθλήτρια η Χώρα σε ανέργους πτυχιούχους Ανωτ. Σχολών. Πρώτη στην Ευρώπη.
 • Αυτοί οι άθλιοι πολιτικοί που για να ψαρέψουν ψήφους από τους αφελείς ίδρυαν, σε κάθε ευκαιρία, Πανεπιστήμια χωρίς προηγουμένως να γίνει μελέτη αναγκών της αγοράς.
 • Είδαμε τελευταία τον ανεκδιήγητο Υπουργό Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρεί, με συμπαραστάτη του τον κενοκέφαλο Γιωργάκη, ίδρυση νέας Νομικής Σχολής στην Πάτρα την στιγμή που το επάγγελμα έχει υπερκορεσθεί και οι δικηγόροι λιμοκτονούν.

Επενδύσεις Γερμανών

 • Όχι σε μας αλλά στην Τουρκία.
 • Ενώ εδώ κι’ ενταύθα θάψαμε, με ομοφωνία των εθνοπατέρων, την μοναδική Εθνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ), χωρίς να ζητηθούν από κανένα οι βαριές ευθύνες, η Γερμανία, η αγαπημένη μας κ. Μέρκελ, προχωρούν σε επένδυση άνω του 1 δις € στην Σμύρνη.
 • Η VW κατασκευάζει εργοστάσιο αυτοκινήτων που θ’ απασχολεί 4000 εργαζόμενους και θα έχει παραγωγική ικανότητα 300.000 οχημάτων που  θα προορίζονται για αγορές Ευρώπης και Μ. Ανατολής.
 • Είναι δυνατόν η κ. Μέρκελ τώρα που είναι συνεταιράκι με τον αφέντη Ερντογάν να τον μαλώσει για τις βαρβαρότητές του; Να του πει μην παραβιάζεις το Διεθνές Δίκαιο με την Ελλάδα;

Κύριοι του ΙΣΝ το νου σας

 • Για το μπάχαλο του Υπουργείου Υγείας σε ότι αφορά τα νοσοκομειακά ελικόπτερα και τα νοσοκομειακά οχήματα, τα είπαμε στο προηγούμενο.
 • Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που βοηθάει με κάθε τρόπο τα Νοσοκομεία, Δημόσια και Στρατιωτικά, απεφάσισε να διαθέσει πιστώσεις για την αγορά δυο Αεροσκαφών και δυο Ελικοπτέρων για το Υπ. Υγείας, (το ΕΚΑΒ).
 • Προσοχή αγαπητοί και πολύτιμοι αρμόδιοι του Ιδρύματος. Μην δίνετε χρήμα στο Υπουργείο, στο Δημόσιο. Αυτοί είναι εντελώς ανεπαρκείς, ανίκανοι.
 • Επί 4 χρόνια πηγαινοφέρνουν ένα διαγωνισμό για 80 οχήματα.
 • Προχωρήστε μόνοι σας για την απόκτηση των μέσων. Τον διαγωνισμό να τον κάνετε εσείς, όπως κάνατε ήδη και για τα 70 οχήματα του ΕΚΑΒ που περατώσατε τις διαδικασίες εντός 6μηνου. Το νου σας μην πέσετε στην παγίδα.

Γιατί όχι και οι Κρατικές Αμυντικές Βιομηχανίες;

 • Με νομοσχέδιο της Κυβέρνησης προβλέπεται η αύξηση αποζημιώσεων των στελεχών ΔΕΚΟ. Οι ακαθάριστες αποδοχές θα μπορούν να φθάσουν τις 7.500 € μηνιαίως από 4.000 €. Δεν συμπεριλαμβάνονται στη λίστα οι Κρατικές Αμυντικές Βιομηχανίες. Γιατί;
 • Αν συμβεί το ίδιο για ΕΑΣ, ΕΑΒ, Ναυπηγεία τότε μπορούν να συγκινηθούν αξιόλογοι τεχνοκράτες, επιπέδου, και να προσέλθουν εφόσον γίνει προκήρυξη της θέσης. Κύριε ΥΕΘΑ;

Ξαναρωτάω

 • Χωρίς, βέβαια, να περιμένω απάντηση από παχύδερμο κράτος.
 • Με πόσα € ετησίως χρηματοδοτείται από την Πολιτεία το Ίδρυμα Σημίτη και γιατί; Τι προσφέρει; Πόσοι κρατικοί υπάλληλοι και πόσοι μετακλητοί το στελεχώνουν; Με τι ασχολούνται;
 • Ποιος χρηματοδότησε την τελευταία εκδήλωσή του στο ΕΒΕΑ όπου το τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο Ιταλός τ. Πρωθυπουργός κ. Ρομάνο Πρόντι;
 • Εδώ καράβια χάνονται βαρκούλες αρμενίζουν.

Πότε θα σταματήσει αυτό το βιολί;

 • Κάθε εορτάζων ναός, ναΐσκος ή εορτάζουσα ενορία θεωρεί υποχρέωσή της να λαμπρύνει την εορτή με στρατιωτικό άγημα και μεγάλη εκπροσώπηση αξιωματικών.
 • Αν δε, προβλέπεται παρουσία Επισκόπου ή Μητροπολίτη, τότε οι αρμόδιοι απαιτούν τη διάθεση διλοχίας.
 • Το ίδιο συμβαίνει και για άλλες, μη θρησκευτικές οργανώσεις.
 • Το στρατιωτικό προσωπικό της Καστοριάς διαμαρτύρεται για την ταλαιπωρία του. Ο Στρατός δεν είναι Σώμα Κομπάρσων για τελετή και φανφάρες. Το Υπουργείο κάτι πρέπει να κάνει για να σταματήσει αυτό το βιολί.    

Κακές συνήθειες

 • Τις φθινοπωρινές μέρες, εδώ και χρόνια, με διακατέχει ένα είδος κατάθλιψης. Λιγοστεύει το φως της ημέρας και νοιώθω άσχημα.
 • Ιδιαίτερα αυτό συμβαίνει τα Κυριακάτικα πρωινά. Βρίσκω όμως λύση. Ανοίγω την τηλεόραση και βλέπω Αυτιά! Με καταλαμβάνουν περίεργα συναισθήματα. Αναγούλα, ανατριχίλα, μαζοχισμός. Δραπετεύει όμως η κατάθλιψη, γιατί το διασκεδάζω τελικά.
 • Την Κυριακή 13 Οκτ. είχε απέναντί του, εκτός των άλλων, τον  φοβερό Υπουργό κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή Γ’,  της δυναστείας των Καραμανληδών. Του λέει με γλυκανάλατο, εμετικό χαμογελάκι, «προσδοκώ να δω ένα Καραμανλή στην Προεδρία της Δημοκρατίας! Οπότε εσείς οδεύετε στην Πρωθυπουργία…» Όχι, την τελευταία φράση δεν την είπε.
 • Ποιόν Καραμανλή εννοούσε; Φυσικά τον καταστροφέα της οικονομίας, τον Αμέριμνο, τον Σκανδαλοθάφτη, Ακάματο Κωνσταντίνο Καραμανλή Β’. Να λοιπόν που υπάρχει μια κλίκα που μεθοδεύει τον Ακούραστο στο Ύψιστο Αξίωμα.
 • Από την άλλη μεριά ο συμπατριώτης μου βουλευτής  κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος μάχεται υπέρ του κ. Βαγγέλη Βενιζέλου! Εκπροσωπών άλλη κλίκα.
 • Βρε τι κακό μας βρήκε. Να διαλέξουμε μεταξύ ΒΕΝΙ ή Αμέριμνου.
 • Τα δυο πλέον άχρηστα πράγματα στον κόσμο είναι ο Προστάτης και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

George Clemenceau

Η ανάγκη ίδρυσης Ταμείου Άμυνας

Οι Έλληνες πορεύονται με την πατρίδα τους δεμένη στα πανιά και τα κουπιά  κρεμασμένα στον άνεμο.

Νίκος Γκάτσος (Αμοργός)

 • Επανέρχομαι στο θέμα, κι’ ας κουράζω. Όταν το ασυνείδητο «πατριωτικό» Κράτος, αντί να ενισχύσει την Άμυνα, περικόπτει 50 εκ. € ενώ οι στοιχειώδες ανάγκες την οδηγούν στην ξέρα, είναι ανάγκη, να κινητοποιηθούμε κι υπόλοιποι. Τώρα, δεν παίρνει αναβολή.
 • Σας θυμίζω το άρθρο του κ. Παπαχελά στην Κ (18/09) με τίτλο «Να βάλει το χέρι στην τσέπη η καθεστηκυία τάξη για άμυνα κλπ» το οποίο ουδείς Κυβερνητικός το σχολίασε ούτε το έθεσαν στα διάφορα πάνελς πατριωτικά παπαγαλάκια.
 • Ο έγκριτος σχολιαστής επανήλθε (Κ 05/10) με άλλο, πλέον δηκτικό άρθρο που απευθύνεται στην εξουσία: Τα προβλήματα δεν λύνονται από οπαδούς της αδράνειας.
 • Ο φίλος και σπουδαίος δημοσιογράφος κ. Τάσος Παπαδόπουλος (ORGI.GR 12 Οκτ.) επισημαίνει «Ματαιοπονούν όσοι έχουν φρούδες ελπίδες συγκράτησης των Τούρκων. Ο Ανατολίτης κακός γείτονάς μας έχει σχέδια, που δεν τα κρύβει και προχωράει ανενόχλητος στην υλοποίησή τους ….». Αν δεν ενημερωθεί και κινητοποιηθεί ο Λαός και δεν ξεκινήσει μια εκστρατεία εύρεσης πόρων για συντήρηση των υπαρχόντων μέσων, αύριο θα είναι πολύ αργά.
 • Επανέρχομαι απευθυνόμενος στον ΥΦΕΘΑ και τ. Α/ΓΕΣ κ. Αλκιβιάδη Στεφανή. Γνωρίζει καλά τα προβλήματα, πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία μιας γενικής κινητοποίησης για το Ταμείο Άμυνας. Επαναλαμβάνω, ας αφήσει τις επισκέψεις, επιθεωρήσεις, τελετές κ.λπ. στην Στρατιωτική Ηγεσία. Ούτε μια ημέρα καθυστέρηση. Μόνο έτσι θα αφήσει έργο. Τα άλλα είναι ρουτίνα…

Ενδιαφέρουσες απόψεις

 • Για το αμυντικό θέμα διατυπώνονται από τον φίλο Στρατηγό κ. Μιχ. Κωσταράκο στον ιστότοπο Κιβωτός Ολιστικής Παιδείας. Διαβάστε τες.

Η ψήφος των Ομογενών

 • Ένα σπουδαίο θέμα που αργήσαμε να το δούμε…
 • Μεγάλη κινητικότητα στο Πρωθυπουργικό Γραφείο για το θέμα της ψήφου των Ομογενών. Πέρασαν πρόθυμα, στη σειρά, όλοι οι πολιτικοί Αρχηγοί. Ο κ. Δ. Κουτσούμπας, μάλιστα, με γραβάτα.
 • Αυτό, όμως, είναι το πρωτεύον θέμα. Για την άμυνα, την κραυγαλέα απειλή, δεν θα συζητήσουν; Είναι τόσο αμέριμνοι;
 • Ενδέχεται, όπως πάνε τα πράγματα, όταν οι ομογενείς αποφασίσουν να έλθουν στην κάλπη να μην υπάρχει ελεύθερη χώρα να ψηφίσουν.
 • Των οικιών υμών εμπιπραμένων, υμείς άδετε.                
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016