Διαξιφισμοί 

Από τον Κων Φράγκο

Και ολίγη αναδρομή

 • Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων ακούν τα ποδοβολητά των ορδών που έρχονται, πλην των Εξουσιαστών που κωφεύουν. Αυτοί ετοιμάζουν την βεγγέρα του 2021 χωρίς, πριν, να υψώσουν τα τείχη για την ανάσχεση, αποτροπή της εισβολής.
 • Κάτι τέτοιο γινόταν εν Ελλάδι το 1921, 100 χρόνια από την ημέρα των ξεσηκωμών. Διαβάζω σε επετειακό τεύχος της Καθημερινής (26 Μαρ 2020)

Πανηγυρικός εορτασμός στην Μητρόπολη

Εις την πλατείαν της Μητροπόλεως έλαβον θέσιν οι μαθηταί των στρατιωτικών Σχολών και η μουσική της Φρουράς. Ο ναός, καλαίσθητος με τα εθνικά χρώματα διακεκοσμημένος, είχε πληρωθή μέχρι της 10ης υπό των επισήμων. Το Υπουργικό Συμβούλιον έφθασεν υπό συνεχείς ανευφημίας εις τον ναόν την 10 ½. Αμέσως έπειτα οι κανονιοβολισμοί και η ιαχή του ενθουσιωδώς ζητωκραυγάζοντος πλήθους ανήγγειλε την εκκίνησιν της Βασιλικής Οικογένειας εκ των Ανακτόρων. Η πομπή, ης προηγείτο και είπετο τιμητική ίλη ιππικού, επροχώρει κατά την εξής σειράν: Αμέσως μετά την άμαξαν του Αυλάρχου ήρχετο η μεγάλη άμαξα των τελετών, ης επέβαινεν η Α.Μ., ο Βασιλεύς με στολήν αρχιστρατήγου και την στραταρχικήν ράβδον, και η Βασίλισσα Σοφία. Ηκολούθουν η Βασιλομήτωρ Όλγα μετά του Ρουμάνου Διαδόχου και του Πρίγκηπος Παύλου, ο Διάδοχος μετά της υψηλής Συζύγου του, οι Πρίγκηπες Γεώργιος, Νικόλαος και Ανδρέας και αι Πριγκήπισσαι λευκοφορούσαι.

Καθ’ όλην την διαδρομήν, η εμφάνισις της αρρενωπής και ακτινοβολούσης μορφής του Βασιλέως προκαλεί κεραυνούς ζητοκραυγών και λαίλαπα ενθουσιασμού. Υπέρ τον διηνεκή αλαλαγμόν, μια κραυγή υψούται βροντώδης: «Και στην Πόλι εφέτος». Ο λαοφιλής Άναξ χαιρετά εν συγκινήσει αδιακόπως, και η πομπή προχωρεί βραδεία, επιβλητική. Ο Π. Μητροπολίτης αναπέμπει εμπνευσμένην δέησιν προς τον Ύψιστον υπέρ ευοδώσεως του ελληνικού αγώνος. Επακολουθεί ο πολυχρονισμός της Β. Οικογένειας, και η τελετή λήγει, ενώ ο ναός αναβοά τας μυριοστόμους ευχάς υπέρ του Βασιλέως και του στρατού.

(Verbatim, καθ. 25/3/1921)

Μετά 1 χρόνο Η καταστροφή, αποτέλεσμα ανοησιών, αθλιοτήτων Βασιλέως και Κυβέρνησης. Σημειώνω, απλά, ότι μετά την τελετή ο πρίγκηψ Ανδρέας ένας παντελώς ανεπαρκής και ανόητος, εστάλη στην Μ. Ασία να διοικήσει ένα Σώμα Στρατού, ένθα το διέλυσε. Το νου μας…

Εγώ είμαι ναύτης του Αιγαίου

Τη θάλασσα, τη θάλασσα

ποιος θα μπορέσει να την εξαντλήσει

Γ. Σεφέρης (Μυθιστόρημα Α’)

 • Στις 6 Ιουνίου παραδόθηκε στο ΠΝ ένα νέο πλοίο, γενικής υποστήριξης, το ΗΡΑΚΛΗΣ, δωρεά του μεγάλου Έλληνα Πατριώτη κ. Παν. Λασκαρίδη. Έγινε και η σχετική τελετή με παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Ο κ. Λασκαρίδης ονομάστηκε Υποναύαρχος επί τιμή! Άξιος!
 • Ο δωρητής δήλωσε:

Ο εξοπλισμός του ΠΝ τα τελευταία χρόνια έχει παραμεληθεί σε επικίνδυνο βαθμό και πρέπει ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ να εκσυγχρονισθεί προκειμένου να του δοθούν περισσότερες δυνατότητες να επιτελέσει το έργο του (sic)

 • Ο κ. Π. Λασκαρίδης δεν κραυγάζει για πρώτη φορά: Προ μηνών δημοσίευσε στην Καθημερινή ένα άρθρο-καταπέλτη για τα δραματικά κενά του ΠΝ ….. Το ίδιο έκανε ο επίτιμος Α/ΓΕΝ Ναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης.
 • Η τελευταία δήλωση του επίτιμου Υποναυάρχου έπεσε ως τορπίλη επί των κεφαλών όχι μιας αλλά πολλών Κυβερνήσεων που αδιαφόρησαν προκλητικά στις ανάγκες όχι μόνο του ΠΝ αλλά και των άλλων κλάδων. Πρέπει, αν έχουν φιλότιμο, να προβούν σε δηλώσεις-απολογίες όλοι τους.
 • Και τώρα, μοιραίοι και άβουλοι, οδεύουμε σε συνομιλίες τύπου Σημίτη- εν Μαδρίτη;

Των τριών Ναυάρχων

Εθνικό είναι το αληθές – Διον. Σολωμός

 • Νομίζετε ότι θα παρελθοντολογήσω αναφερόμενος στη Ναυμαχία του Ναυαρίνο και της Νίκης τους επί του Τουρκικού Στόλου, άνευ της  οποίας δεν επρόκειτο να υπάρξει Ελληνικό Κράτος;
 • Όχι βέβαια. Αυτά είναι αρμοδιότητες της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου και της επιτροπής της για την προετοιμασία της βεγγέρας.

Οι τρείς Ναύαρχοι είναι σύγχρονοι· Πρόκειται για τους κυρίους

 • Παναγιώτη Χηνοφώτη Ναύαρχο επίτιμο Α/ΓΕΕΘΑ
 • Αλέξανδρο Διακόπουλο, Αντιναύαρχο, Σύμβουλο ασφαλείας του κ. Πρωθυπουργού
 • Παναγιώτη Λασκαρίδη, Επιχειρηματία, Εθνικό Ευεργέτη, Επίτιμο Υποναύαρχο Π.Ν.
 • Και οι τρεις εξέθεσαν τις απόψεις τους για τα Ελληνοτουρκικά, ανεξάρτητα, αλλά την ίδια ημέρα και από την ίδια εφημερίδα (Καθημερινή, Κυριακή 12 Ιουλίου)

Οι δύο πρώτοι, έντιμοι και καλοί Αξιωματικοί του ΠΝ, είναι ωστόσο πολιτικά εντεταγμένοι στην ΝΔ, με άλλα λόγια έχουν κομματικές θέσεις ή κυβερνητικές. Ο τρίτος είναι ένας γνήσιος και σπουδαίος πατριώτης, εθνικός ευεργέτης, λάτρης Ελλάδας και του ΠΝ μακράν κομμάτων και ρεαλιστή.

 • Ας δούμε τις θέσεις τους λίαν περιληπτικά
   • Ο κ. Παν Χηνοφώτης. Μας ενθουσιάζει και ενθαρρύνει τονίζοντας ότι «Ο συντελεστής επιχειρησιακής αξίας και ικανότητας των Ελληνικών Ε.Δ. ΚΑΘΥΠΕΡΤΕΡΕΙ έναντι άλλων στην περιοχή του επιχειρησιακού μας ενδιαφέροντος (sic)

Και συνεχίζει: Οι Ελληνικές ΕΔ διαθέτουν ευρύ φάσμα δυνατοτήτων για αντιμετώπιση όχι μόνον των πλέον πιθανόν επιχειρήσεων αλλά και των απίθανων και απροσδόκητων!!

Δεν θα σχολιάσω, περαιτέρω, το κείμενο. Ζητώ συγγνώμη από τον αγαπητό Ναύαρχο αλλά θα εκφράσω τη γνώμη ότι επιχειρεί, αθέλητα, παραπλάνηση.

Βούληση, φυσικά, των ΕΔ υπάρχει αλλά αυτή η βούληση καλό θα είναι να ενισχύεται με μέσα για να αποδώσει. Είμαι βέβαιος ότι ο κ. Ναύαρχος γνωρίζει καλά την κατάσταση στο ΠΝ αλλά πουθενά αναφέρει ελλείψεις και κενά που πρέπει να αντιμετωπισθούν άμεσα και όχι με ευχολόγια.

Συμπέρασμα: Όλα καλά και ωραία αλλά μην κουνηθείς Τούρκο γιατί θα το μετανιώσεις.

   • Ο κ. Αλέξ. Δεσποτόπουλος. Η εφημερίδα του διέθεσε μια ολόκληρη σελίδα. Ας ρίξουμε μια σύντομη ματιά.
  • Εκτιμά ότι γρήγορα η Ελλάδα θα αποκτήσει νέες φρεγάτες, υπογραμμίζει την ανάγκη να ενισχυθεί η Αμυντική Βιομηχανία και η αντιμετώπιση της λειψανδρίας θα γίνει είτε με αύξηση της θητείας ή με πρόσληψη επαγγελματιών οπλιτών…Οφείλω να ερωτήσω πότε θα γίνουν αυτά; Δεν μοιάζουν με ευχολόγιο και μάθημα προς τους απόφοιτους παραγωγικών σχολών: Ο εχθρός είναι προ των Πυλών κι εμείς συζητάτε με ΘΑ;
  • Προχωράει πιο κάτω ο κ. Ναύαρχος, που πρόσφατα εγκατέλειψε το ΠΝ και πρέπει να γνωρίζει λεπτομέρειες που γνωρίζουν όλοι σχεδόν οι συνάδελφοι του, πείθοντας μας ότι ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο θα ήταν «lose – lose – lose”  Θα αποσταθεροποιούσε την περιοχή, θα προξενούσε ανήκεστο βλάβη στην Συμμαχία και τεράστιο πολιτικό χάος στην Ευρώπη!

Δηλαδή, αγαπητέ κ. Ναύαρχε, νομίζετε ότι τρία αυτά επιχειρήματα, τα οποία ο κ. Ερντογάν γράφει στα κατύματα  των παλαιοτέρων υποδημάτων του, θα τον έπειθαν να ηρεμήσει και όχι μια, έστω στοιχειώδης αποτροπή βασισμένη σε μια ισχυρή ναυτική δύναμη η οποία είχε εγκαταλειφθεί;

Βαυκαλίζεσθε, και μαζί σας η Κυβέρνηση ότι ο Νέος Σουλτάνος δεν θα τολμήσει εφόσον βλέπει ημάς ρεμβάζοντας και φιλολογούντας; Και κλείνω με κάτι που εξόργισε. Ο κ. Α.Δ. επιχειρεί να δικαιολογήσει τον – ανεκδιήγητο Μεϊμαράκη που μείωσε την θητεία (2009) για ψηφοθηρικούς λόγους γράφοντας – ορθώς μειώθηκε για μια σειρά από πρακτικούς και κοινωνικούς λόγους με τη λογική ότι θα προσλαμβάναμε επαγγελματίες οπλίτες …

(ΣΣ Από το 2009, όμως, δεν προσλάβαμε), … Ναύαρχε δεν θυμάμαι τι βαθμό φέρατε το 2009 αλλά κάντε μου τη χάρη να ρωτήσετε τον τότε Α/ΓΕΝ, ο κ. Μεϊμαράκης ρώτησε τους αρχηγούς των Κλάδων αν συμφωνούσαν με τη μείωση; Σας λέω εγώ ότι αυθαιρέτησε. Εξαγνισμός, συγκάλυψη και του ολέθριου κ. Μεϊμαράκη; Είναι αυτό κομματική πράξη ή όχι; Πέραν τούτου τι έπραξε ο αγαπητός Ναύαρχος για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας;

   • Ο κ. Παν. Λασκαρίδης. Μου είναι δύσκολο να πάρω αποσπάσματα από ένα τόσο συγκροτημένο και τεκμηριωμένο κείμενο, άμα δε και συγκλονιστικό. Ο κ. Π.Λ. λέει τα πράγματα με το όνομα τους χωρίς υπεκφυγές ή καλλιέπειες. Ρεαλιστικά! Γράφει:
  • Δεν υπάρχει στην παγκόσμια Ιστορία προηγούμενο κράτος να καλεί άλλο κράτος να προστατεύει τα εθνικά του δικαιώματα, ενώ το ίδιο δεν απειλείται.
  • Παρά τις αγωνιώδεις εκκλήσεις πολλών Ελλήνων και σίγουρα της στρατιωτικής Ηγεσίας – που ξέρει πολύ καλύτερα τις ανάγκες των ΕΔ – οι κυβερνήσεις διαχρονικά είναι κουφές στις ανάγκες που έχουν οδηγήσει ΠΝ και Αεροπορία να μην μπορούν να κάνουν καλά, όντως, ούτε καν την καθημερινή δουλειά τους(!!!) Ο αριθμός των Επιχειρησιακών πλοίων και μηχητικών μειώνεται συνέχεια, κανιβαλισμοί είναι καθημερινή κανονικότητα.
  • Ελπίζω να μην ακουστούν οι παραπλανητικές κραυγές αυτών των ολίγων…. Αντ’ αυτού να συνεχίσουμε εμείς οι πολλοί να ζούμε τη ζωή μας ήσυχα γιατί δε θα τολμήσουν οι Τούρκοι και αν τολμήσουν θα σπάσουν τα μούτρα τους. Με όλη αυτή την κατάσταση, καλύτερα να γελάσουμε παρά να κλάψουμε με τα χάλια μας.

Εύγε και πάλι στο κ. Λασκαρίδη για την τόλμη και παρρησία του φοβάμαι ότι θα τον αγνοήσουν ξανά όλος ο ευγενής κόσμος των πολιτικών που φέρει τόσες ευθύνες.

Υ.Γ Δε θα προσθέσω τίποτα στα των τριών Ναυαρχών. Θα αρκεστώ  να παραθέσω το σχόλιο όχι ενός άλλου Ναυάρχου αλλά ενός πολύ καλού πολιτικού καραβοκύρη, του κ. Στ. Μάνου. Γράφει (Κ 14/07): Η Τούρκικη απειλή είναι ΤΩΡΑ. Όχι σε πέντε χρόνια. Θα είναι και σε 5 αλλά πρέπει να την αντιμετωπίσουμε τώρα. Θα μου φαινόταν λοιπόν λογικό να αναζητήσουμε δύο ετοιμοπαράδοτες φρεγάτες και να προγραμματίσουμε την κατασκευή τεσσάρων (4) Belharra σε Ελληνικά Ναυπηγεία αν καταφέρουμε να τα απαλλάξουμε από τη θηλιά των συνδικαλιστών και του Κράτους.

Μα τι θα γίνει με τη φρεγάτα, ανησυχώ… Έμαθα ότι πλέουν ολοταχώς προς Ελευσίνα και Αμερικάνικες της LOCKHEED

Απορία Αφελούς

Γιατί πριν αρχίσει πάσα συζήτηση λεπτομερειών σύνταξης σύμβασης και πληρωμής των γαλλικών φρεγατών δεν θέτουμε ως προϋπόθεση την άμεση (ΣΣ Όταν λέμε άμεση εννοούμε άμεση) διάθεση του απαραίτητου υλικού ώστε να ίπτανται όλα τα μαχητικά MIRAGE και Ελικόπτερα NH-90;

Ανασχηματισμός και ΥΕΘΑ

 • Από Κυβερνητικούς κύκλους διέρρευσε ότι ο …. Ανασχηματισμός θα γίνει τέλος Ιουλίου. Γιατί δεν γίνεται τον Αύγουστο που είναι παχιές οι μύγες  και θα είναι κλειστή η Βουλή; Ερασιτεχνισμοί που ήκιστα ωφελούν την Κυβέρνηση
 • Ούτε ο Γιωργάκης δεν τα έκανε αυτά, που σήμερα ασχολείται στην υπονόμευση της Προέδρου Φώφης. Καλά της κάνει αφού τον έχωσε στη Βουλή από το παράθυρο να εισπράττει  αργομισθία και να εκδηλώνει την αποζημιουμένη ιδιωτία του, κατά το δοκούν.
 • Στο ΥΕΘΑ φαίνεται ότι είναι σταθεροί Υπουργοί κ. Ν. Παναγιωτόπουλος και ΓΓ κ. Αντ. Οικονόμου
 • Ο κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, πριονίζεται συνεχώς από κομματικά ΜΜΕ γιατί ενοχλεί. Είναι πλέον δραστήριος απ’ ότι αναμενόταν και επιπλέον δεν είναι γνήσιο και τσεκαρισμένο παιδί του κόμματος εκτός αν ήταν και δεν το είχαμε αντιληφθεί… Κυβερνητική εφημερίδα (ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 11-07) του επιτίθεται αγρίως, προφανώς κατόπιν οδηγιών με άσφαιρα φυσίγγια.
 • Προσωπικά, βρίσκω ότι έκανε καλά τη δουλειά του και θα την έκανε καλύτερα αν φρόντιζε να απομακρύνει ταχέως της επωμίδας του Α/ΓΕΣ, θέση που εγκατέλειψε διαμαρτυρόμενος. Αν δεν παραμείνει, τελικά, θα ήταν χρήσιμος σε ένα άλλο Υπουργείο. Είναι πολύ καλύτερος, υπερέχει ρυτιδιασμένων επαγγελματιών πολιτικών του νεποτισμού.
 • Ακούγεται και το όνομα του Στρατηγού ΕΑ κ. Ν. Μανωλάκου, που αναπτύσσεις ιδιαίτερη δράση τελευταίως. Φρονώ ότι είναι νωρίς για λόγους που έχω αναφέρει για τον κ. Στεφανή.
 • Ένα άλλο όνομα, του Ναυάρχου ΕΑ κ. Χατζηδάκη, δεν φαίνεται να «ανθίσει» γιατί, απλά, ο ικανός τ. Δήμαρχος, είναι γνήσιο τέκνο της Ντόρας και αλίμονο μας αν η μεγάλη κυρία πατήσει πόδι στο ΥΕΘΑ.

Αναβολές επισκέψεων

 • Της Γαλλίδας Υπουργού Άμυνας κ. Παρλί στην Αθήνα και του Έλληνα ΥΕΘΑ κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου στις ΗΠΑ.
 • Η αναβολή της Γαλλικής επίσκεψης φέρνει ακόμη πιο πίσω την συμφωνία – σύμβαση για τις γαλλικές φρεγάτες.
 • Οι νεώτερες πληροφορίες φέρουν την υπόθεση να …πλέει επί μερικές εβδομάδες. Σταθερό πρόβλημα το κόστος: 3 δις€ και επίσης: που θα βρεθεί το χρήμα και πως θα καταβληθεί;
 • Αναζητήσατε και επικείμενο ανασχηματισμό…

Και η άλλη πρωτιά της Ψωροκώσταινας

 • Η Ελλάδα επιβάλλει την υψηλότερη φορολογία ακινήτων από όλες τις χώρες της ΕΕ (καθ 10/07).
 • Καλά κάνει. Που θα βρεθούν τα λεφτά για διορισμούς, χορήγηση επιδομάτων πάσης φύσεως κ.λ.π.

Κρατικοί διορισμοί

Ο λαός έχει αλάνθαστο ένστικτο! Μπορεί να ξεχωρίζει εύκολα τους ψεύτες, τους απατεώνες και τους τυχοδιώκτες πολίτες και να τους δώσει την Εξουσία!

Αρκάς

 • Ανακοινώθηκε ότι η Κυβέρνηση ανέθεσε την Προεδρία της Επιτροπής Κεφαλαιοαγοράς του ΥΠΟΙΚ στην κ. Βασιλική Λαζαράκου, επιστήμονα οικονομολόγο εργασθείσα πάνω από 20 χρόνια σε χρηματιστήρια και τράπεζες, Δρ. του Παν. Ν. Υόρκης. Πολύ ωραία! Και προσθέτω ότι η επιτροπή αυτή είναι η σημαντικότερη του Υπουργείου. Καλή τύχη.
 • Κάνω μια μικρή αναδρομή. 2011, η Χώρα κυβερνωμένη από τον  κενοκέφαλο Γιωργάκη, Παπανδρέου Γ’ (ΣΣ είχε ψηφισθεί ΑΠΌ ΤΟΝ Λαό)οδηγείται στην χρεοκοπία. Αναζητήθηκε κάποιος έμπειρος να αναλάβει τα Οικονομικά για να την σώσει. Ο κ. Πρωθυπουργός, τρομάρα του, επέλεξε γι’ αυτή την θέση ευθύνης τον αποτυχόντα, ήδη, 100% στο ΥΕΘΑ. Τον κ. Ε. Βενιζέλο, Συνταγματολόγο. Θα σκεφτεί κανείς: Καλά ο Γιωργάκης δεν ήξερε τι έκανε. Ο ΒΕΝΙ, παντελώς ανίδεος από οικονομικά, πώς το δέχθηκε; Ο κ. Ε. Βενιζέλος ένας εξαιρετικά αλαζών πολιτικός, ένα κύμβαλον αλαλάζον, θεωρεί εαυτόν κορυφή για κάθε πόστο.
 • Ανέλαβε, λοιπόν, και αντί, συνειδητοποιώντας την αδυναμία του, να επιλέξει γύρω του ικανούς οικονομολόγους να βοηθήσουν, άρχισε να διορίζει τα φιλαράκια του. Τον ένα μετά τον άλλο.
 • Στην κρίσιμη Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με τα μεγάλα ρίσκα διόρισε τον «υπασπιστή» του, συνταγματολόγο κ. Κων. Μποτόπουλο. Όλοι ανεφώνησαν έλεος! Ο Γιωργάκης δεν πήρε χαμπάρι. Καλά ο Βενιζέλος, ο δεύτερος γιατί αποδέχτηκε; Μα, αδέρφια αλήτες παιδιά που λέει και ο Βοσκόπουλος, είναι η Εξουσία, η Κίρκη στην μέση. Ευκαιρία για ένα ακαδημαϊκό δάσκαλο για μεγαλεία, ας μη χαμπάριζε οικονομικά.
 • Εντός ολίγου το ΥΠΟΙΚ βούλιαξε και ο ΒΕΝΙ ανεκηρύχθηκε (FINANCIAL TIMES) ο χειρότερος Υπουργός της ΟΝΕ.
 • Και τι μ’ αυτό; Ίδρωσε λέει τ’ αυτί ΒΕΝΙ και ΒΟΤΟ;  Ουδόλως ! Η Χώρα όμως την πλήρωσε!
 • Βρέθηκαν οι βουλευτές του κόμματος να πουν στον ΒΕΝΙ «Απέτυχες ως ΥΕΘΑ, απέτυχες τραγικά, ως Υπουργός Οικονομικών πήγαινε στο Πανεπιστήμιο να διδάξεις. Φτάνει, αρκετά ζημίωσες Χώρα και Κόμμα» Όχι, δα. Αντίθετα, τον επέλεξαν Αρχηγό τους …. Εμείς, οι άθλιοι πολίτες, πράγματι επιλέγουμε τους καλύτερους να στείλουμε στη Βουλή.
 • Σήμερα ο κ. Κ. Μποτόπουλος, ο οποίος έμεινε στην θέση του και επί Κυβέρνησης Αντωνομπένηδων (με ανοχή του Σαμαρά) αρθρογραφεί συνεχώς κατά του ΣΥΡΙΖΑ από ΤΑ ΝΕΑ, και κυρίως κατά του Τσακαλώτου που τον απέλυσε.
 • Ζήτω το Έθνος!

Η Volkswagen έκανε όπισθεν

 • Στην Τουρκία. Οριστικά  απέσυρε το ενδιαφέρον της κατασκευής εργοστασίων οχημάτων εξαιτίας των συνεπειών της κρίσης.
 • Ωστόσο το επίπεδο συνεργασίας Γερμανίας – Τουρκίας στον αμυντικό τομέα παραμένει υψηλό.

Περίεργα … γαλλικά

Γάλλος chef των φυλακών

 • Σας είχα ενημερώσει προ μηνών ότι ο τ. Γάλλος Πρωθυπουργός κ. Φρανσουά Φιγιόν (τέκνον Σαρκοζί) παραπέμφθηκε σε δίκη γιατί, ως Βουλευτής, είχε προσφέρει αργομισθία στην σύζυγό του Πηνελόπη και σε δύο από τους 4 γιους του Άδικον και περίεργον! Δηλαδή τι ήθελαν να κάνει την Πηνελόπη; Να την στέλνει για ψώνια στο σούπερ μάρκετ και τη λαϊκή; Εδώ, βέβαια, γνωρίζουμε ότι την δουλειά αυτή την κάνουν αστυνομικοί που διαθέτει στους πολιτικούς το Υπουργείο Δημοσίας Αταξίας.
 • Ο κ. Φιγιόν καταδικάστηκε σε 5 χρόνια ειρκτή και τώρα καλείται να προσέλθη στην μπουρού για να εκτίσει τα δύο. Βλέπετε ότι οι «απολίτιστοι» Γάλλοι δεν έχουν συνταγματικό άρθρο που να συγκαλύπτει τις λαμογιές πολιτικών.
 • Έμαθα και κάτι άλλο. Ελληνική Αρχή έκανε παράπονα στην ομόλογο της Γαλλική. «Μην δίνετε τέτοια κακά παραδείγματα στην δημοσιότητα που στεναχωρούν τους Έλληνες πολιτικούς και προβληματίζουν τους πολίτες. Εξάλλου τι είναι οκτώ (8) μήνες αργομισθία. Εδώ έχουμε Αρχηγό κόμματος με 360 μήνες (30 χρόνια) αργομισθία απόληψη σύνταξης και δεν υπάρχει θέμα…»
 • Και κάτι άλλο: οι Γάλλοι διακήρυξαν ότι πιστεύουν ότι η δημόσια ζωή δεν ρυπαίνεται απ’ αυτούς που καταδικάζουν τα σκάνδαλα αλλά απ’ αυτούς που τα προκαλούν. Tres bien!

Αντί να σιωπούν γράφουν και συγγράφουν

 • Επωφελούμενοι της ασυδοσίας, της ατιμωρησίας, της έλλειψης Νέμεσης, των προστατευτικών νόμων στους λωποδύτες και τους υπόλογους για παράνομες πράξεις, οι πολιτικοί γράφουν και συγγράφουν.
 • Για να έλθουμε στα «φρέσκα», βιβλία πλήρη σοφιών αλλά και προθέσεων εξέδωσαν οι κ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Σημίτης, ο κ. Γ. Παπαντωνίου, ο κ. Βενιζέλος κ.α.
 • Εντός ολίγου εμφανίζεται, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο κ. Θόδωρος Πάγκαλος. Τι να μας πει;
 • Γιατί ονόμασε τον Α. Παπανδρέου δωρολήπτη;
 • Τον Γιωργάκη ολίγιστον, αλλά πάραυτα ανέλαβε ως Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης του;
 • Για τα Ίμια, την συμφωνία της Μαδρίτης, το αίσχος της υπόθεσης Οτσαλάν; Την ανάπτυξη της θεωρίας περί OMERTA (βουλωμένα στόματα) μεταξύ Υπουργών;
 • Κυρ Θόδωρε καλύτερα να ασχοληθείς με τα κρασιά σου. Άφησε το γράψιμο. Θα σε εκθέσει περισσότερο.
 • Στο επόμενο, για να σας ψυχαγωγήσω θα σας κάνω δώρο τις πιο ωραίες ατάκες του κυρ-Θόδωρου.

ΕΛΒΟ, ξανά-μανά

 • Οι «αρμόδιοι» ροκανίζουν το χρόνο για να την απαξιώσουν πλήρως, ώστε να πωληθη-εκποιηθη μπιρ-παρα 18 Ιουλίου ορίσθηκε νέα ημερομηνία κατάθεσης προσφορών.
 • Παρακαλώ σημειώστε:
 • Την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή Β’ – Γιωργάκη  Γ’ (αρμόδιοι Υπουργοί Μεϊμαράκης, Βενιζέλος) αφέθηκε να βουλιάξει
 • Επί Βενιζέλου έβαλε λουκέτο (2012)
 • Επί Αντωνομπένηδων άρχισε η εκκαθάριση (2014)
 • Σήμερα εκποιείται ως μάντρα υλικών

Η μεγαλύτερη Κρατική Αμυντική Βιομηχανία!!

 • Δεν χρειάζεται μια Εξεταστική Επιτροπή κ. Πρωθυπουργέ;

Ω, της αφελείας μου το ανάγνωσμα!

Πάντα, ανεξαιρέτως, τα έθνη, κατά περίοδον τινά του βίου των, υπέστησαν αισχρόν τινά ζυγόν. Κατά τον 15αιώνα εδέσποζαν στην Ισπανία οι Ιεροεξετασταί, κατά τον 16ο εν Ιταλία οι δολοφόνοι, κατά τον 18ο εν Γαλλία αι πόρναι, ούτω και παρ’ ημίν σήμερον δεσπόζουν αι βδέλλαι του προϋπολογισμού – Εμμ. Ροΐδη.

 • Αθάνατε Ροΐδη. Σήμερον, όπως επί των ημερών σου
 • Κατά τη διάρκεια της πανδημίας βλέπαμε, ακούγαμε ή διαβάσαμε διάφορα μηνύματα για τα ληπτέα μέτρα προστασίας μας.
 • Μερικοί αφελείς μεταξύ των οποίων και η αφεντιά μου, νομίζαμε ότι τα μηνύματα αυτά ήταν προσφορά των καναλαρχών.
 • Οποία αυταπάτη. Με την πανδημία δόθηκε ευκαιρία στο άθλιο κράτος να «λαδώσει» κανονικά (συνολικά 20 εκ. €) κανάλια, μεγάλα και μικρά, ανύπαρκτα μέσα με μηδενική επισκεψιμότητα, σκιώδη μπλοκς. Επιλεκτικά! Γιατί απέκλεισε μέσα που δεν θεώρησε ως φιλικά!
 • Πάρτε κόσμε και ρίξτε μας και μερικά λιβανίσματα… Είκοσι εκατομμύρια ΕΥΡΩ στον αέρα!
 • Και να σκεφθεί κανείς ότι με 30 εκ. € εκσυγχρονίζουμε τα ταλαίπωρα επιθετικά ελικόπτερα ΑΠΑΤΣΙ!
 • Δεν περίμενα, ειλικρινά, τέτοια λαμογιά από την παρούσα Κυβέρνηση αλλά και τέτοια αδηφαγία από τα μεγάλα ΜΜΕ.
 • Πληροφορήθηκα ότι μερικοί εισπράξαντες άρχισαν να επιστρέφουν το «δώρο» της Κυβέρνησης. Υπάρχει και φιλότιμο. Άλλοι, μέχρι χθες υμνούντες και λιβανίζοντες τον Μητσοτάκη, άψογοι δημοσιογράφοι, σήμερα τον υβρίζουν γιατί πήραν λίγα. Ακόρεστοι, αδιόρθωτοι εκβιαστές, επιτίθενται, λεηλάτες της ετοιμόρροπης Χώρας.

Λίγα, ξεκάρφωτα

 • Καλό θα κάνει ο κ. Α. Τσίπρας να συμμαζέψει το στρατηγικό του συμβούλο κ. Ν. Καρανίκα ώστε να παύσει να επιτίθεται στην κ. Αρβελέρ για τις θέσεις της για την Αγ. Σοφία. Τον εκθέτει … Άκουσον, άκουσον, Καρανίκας κατά Αρβαλέρ
 • Χαίρετε Έλληνες ως παιδιά των Φροντιστηρίων. Οι μισοί υποψήφιοι στις πανελλήνιες πήραν κάτω από τη βάση!
 • Βρώμα, υπόνομοι, βόθροι… Το τι ακούσαμε τελευταία για την  προστασία 300 μπορντέλων, 150 studios (μικρά μπορντέλα με εκλεκτό περιεχόμενο) κρυφά – παράνομων καζίνων. Δεν περιγράφεται… ομάδα εκλεκτών πολιτικών, αστυνομικών, πολιτικών διεύθυναν την επιχείρηση… Κυρίου Υπουργού έδινε εντολές συλλήψεων … Ελλάς το μεγαλείο σου.
 • 3.000 (καταμετρηθέντες επακριβώς) αρουραίοι εμφανίστηκαν αλαλάζοντες όταν άνοιξε μια μπούκα – πόρτα στις φυλακές Ναυπλίου. Φανταστείτε αν ανοίξει μια τέτοια πόρτα στη Βουλή!
 • Υπόθεση Novartis. Άλλη βρώμα και απόπατος. Καθυστερημένα όλοι, πετάνε την μπάλα έξω, για να έλθει σιγά σιγά η παραγραφή. Στο προσεχές, λεπτομέρειες!

Μερικά επίκαιρα τσιτάτα

Κατάλληλα για συντροφιά στα σημερινά σχόλια. Σήμερα που άναψαν και οι ζέστες, τον θηριώδη Ερντογάν και την ακατάσχετη μανία συνεντεύξεων, δηλώσεων και θεωριών περί του Ελληνοτουρκικού από εξουσιαστές, από στρατιωτικούς, βυζαντινολόγους καθηγητές – Αρχιστρατήγους κ.α.

 • Μπορείς να προσποιηθείς ότι είσαι σοβαρός αλλά δεν μπορείς να προσποιηθείς ότι είσαι έξυπνος.

Σάσα Γκιτρί

 • Ο πατριωτισμός είναι το καταφύγιο των απατεώνων

Τζόνσον

 • Κατά βάθος η αληθινή ευγλωττία  είναι η τέχνη του να σιωπά κανείς όταν δεν έχει τίποτα να πει.

Εδουάρδος Εριώ

 • Mundus vult decipi, ergo decipiatur.

Αν ο κόσμος θέλει να εξαπατηθεί, άφησε τον να το κάνει

Γάϊος Πετρώνιος

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016