“Οι κυβερνήσεις μας ακολούθησαν εθνοκτονική πολιτική στην Άμυνα”! Ο Ν.Παούνης μιλά στο Militaire

Ο Διεθνολόγος-Βαλκανιολόγος Νικόλαος Παούνης μιλά στο Militaire.gr για τις “εθνοκτονικές πολιτικές” των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης που επέτρεψαν στην Τουρκία να “ξεφύγει” στο επίπεδο της στρατιωτικής ισχύος. Αναλύει την κατάσταση που έχει να αντιμετωπίσει η Τουρκία στη Συρία, εκτιμώντας ότι δεν θα ΄χει δυσκολίες να επικρατήσει. Το μέλλον στα ελληνοτουρκικά; Μάλλον δυσοίωνο αν δεν σοβαρευτούμε που είναι και το δύσκολο.

Ο Νικόλαος Παούνης είναι η “άλλη φωνή” για τη συμφωνία των Πρεσπών που μέχρι σήμερα δεν είχαμε ακούσει από τους καλεσμένους τους Militaire.gr. Υποστηρίζει ότι η συμφωνία πρέπει να περάσει και έχει πολλά επιχειρήματα γι΄ αυτό. Τολμά να πει την άποψή του η οποία στηρίζεται σε ιστορικά στοιχεία αλλά και στην ίδια του τη ζωή, αφού κατάγεται από ένα δίγλωσσο χωριό της Φλώρινας.

Print Friendly, PDF & Email
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016