Το παζάρι Ουάσινγκτον- Άγκυρας συνεχίζεται και το καθεστώς Ερντογάν φαίνεται ότι αρχίζει να κατανοεί ότι βρίσκεται στη γωνία. Η Yeni Safak, εφημερίδα που στηρίζει τον Ερντογάν έγραψε ότι οι ΗΠΑ προμήθευσαν στους μαχητές του YPG -τρομοκράτες τους λέει- με υλικά τα οποία μπορούν να χρησιμεύσουν για να κατασκευάσουν σήραγγες, μέσω των οποίων θα μπορούν να εισβάλλουν στο τουρκικό έδαφος.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε και το πρακτορείο Anadolu, περίπου 200 φορτηγά εντοπίστηκαν να μεταφέρουν υλικά για τους Κούρδους. Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι ήδη οι Κούρδοι έχουν αρχίσει να κατασκευάζουν υπόγειες σήραγγες.

Η κατάσταση δεν είναι καθόλου ευχάριστη για την Άγκυρα και το καθεστώς Ερντογάν το οποίο εκτιμά ότι οι Κούρδοι ελέγχουν το 1/3 της Συρίας!

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016