“Οι φρεγάτες δεν είναι για να κάνουμε ανακοινώσεις στους Τούρκους”! Επίτιμος Α/ΓΕΝ Α.Αντωνιάδης

Ο Επίτιμος Α/ΓΕΝ Αντώνης Αντωνιάδης δεν απέφυγε ποτέ να πει τις απόψεις του, γνωρίζοντας ότι ήταν πάντα ενάντια στη πλειοψηφία. Το ίδιο κάνει και τώρα, με τα ελληνοτουρκικά να βρίσκονται σε πολύ κρίσιμη φάση.
Στη συνέντευξη του στο Militaire.gr ο Ναύαρχος Αντωνιάδης μιλά με κυνικό ρεαλισμό, που πιθανότατα θα προκαλέσει σοκ σε πολλούς. Ίσως να μας χρειάζεται ένα σοκ, ακόμη κι αν πιθανόν διαφωνούμε σε πολλά απ΄ όσα λέει ο κ.Αντωνιάδης. Δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι αποτυπώνει μια σκληρή και επώδυνη πραγματικότητα, την οποία αν δεν την παραδεχτούμε δεν θα μπορέσουμε να την αλλάξουμε.
Ο Επίτιμος Α/ΓΕΝ επισημαίνει ότι τις φρεγάτες του το ΠΝ δεν τις έχει για να τις στέλνει ως “αγγελιοφόρους μηνυμάτων” προς τα τουρκικά πλοία που παραβιάζουν περιοχές συμφερόντων μας. Είτε τις χρησιμοποιείς, είτε δεν τις στέλνεις, υποστηρίζει.
Θεωρεί ότι η Τουρκία θα εκμεταλλευθεί με κάθε τρόπο την στρατιωτική της ισχύ και αυτό περιορίζει τις δυνατότητες που έχει η Ελλάδα.
Γιατί φθάσαμε ως εδώ; Ο Επίτιμος Α/ΓΕΝ έχει τη δική του απάντηση που αφορά κυρίως τους πολιτικούς μας.
Δείτε την “αιρετική” συνέντευξη του κ.Αντώνη Αντωνιάδη, Επίτιμου Α/ΓΕΝ.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016