Διαξιφισμοί 

(Ειδησούλες και σχόλια ατάκτως ερριμμένα)

από τον Κων. Φράγκο

MIRACOLO, MIRACOLO

 • Θαύμα, θαύμα ανεφώνησαν οι περιοικούντες το Στρατόπεδο Παπάγου. Το ΥΠΟΙΚ ενέκρινε πιστώσεις για πρόσληψη 2000 μαχητών!
 • Εισακούσθησαν οι κραυγές Τύπου αλλά και η πίεση της πολιτικής Ηγεσίας του ΥΕΘΑ (Παναγιωτόπουλος – Στεφανής – Οικονόμου).
 • Αν οι προσλήψεις δεν γίνουν αξιοκρατικά και ακολουθηθούν οι παλιές μέθοδοι τότε κάναμε μια τρύπα στο νερό.

Διαπραγμάτευση – Συνεκμετάλλευση;

Στο προηγούμενο κείμενό μου έθεσα το ερώτημα: Υπάρχει βούληση για αποτροπή δεδομένων, πλέον, των αυξητικών πιέσεων και προκλήσεων της Τουρκίας; Οι ενδείξεις οδηγούν σε αρνητική απάντηση

– Άμεσα μέτρα αντιμετώπισης των ελλειμάτων της άμυνας δεν λαμβάνονται. (Τα F-16 και φρεγάτες αναφέρονται στο μακρύ μέλλον. Ανάγονται στη φιλοσοφία: Περίμενε, αγά μου, να γεμίσω να σου ρίξω)

– Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας δεν συγκροτείται

– Ίδρυση Εθνικού Ταμείου Άμυνας, αναβάλλεται

– Οι πολίτες δεν ενημερώνονται

– Η Κυβέρνηση «μάχεται» με την παραδοσιακή πλέον ψυχραιμία και τήρηση «αψόγου στάσεως».

 • Παράλληλα «αμολάει» τον Αναπληρωτή Σύμβουλο Άμυνας του κ. Πρωθυπουργού, κ. Θ. Ντόκο να σφυγμομετρήσει την αντίδραση προτείνοντας συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο. Ο κ.Θ.Ν. μάλιστα, όπως διαβάζω σε Κυβερνητική Εφημερίδα (Παραπολιτικά 08/2) ενημερώνει ιδιαιτέρως και την κ. Ν. Μπακογιάννη στο Θέμα: Ξαναγυρίζουμε, δηλαδή, στα παράκεντρα Εξουσίας. Ποια είναι η κ. Ντόρα που λειτουργεί ως παραθεσμός. Γιατί δεν αποσύρεται και ν’ αφήσει τον αδελφό της να κυβερνήσει;
 • Διαπραγμάτευση – Συνεκμετάλλευση, λοιπόν. Αν η Κυβέρνηση και γενικότερα ο πολιτικός κόσμος στρέφεται προς αυτή τη λύση θα πρέπει να έχει εξετάσει και ζυγίσει όλα τα δεδομένα. ΠΟΛΕΜΟ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, Ρεαλισμό. ΝΑΙ αλλά και αξιοπρέπεια.

Μα, επαναλαμβάνω, την άποψη για να καθήσει σε τραπέζι θα πρέπει, εκτός των γραφίδων, των μελανοδοχείων, κάποιας καλής θέλησης της, θα πρέπει να έχει μερικά ατού, να μην προσέλθει ξεβράκωτη. Γιατί τότε την περιμένει μεγάλη νίλα. Ποιά είναι αυτά τα ατού; Οργάνωση στοιχειώδους αποτροπής ΤΩΡΑ. Να προσέλθει οργανωμένη με όλα τα οπλικά συστήματα, πλήρη και αξιόμαχα που διαθέτει. ΤΩΡΑ… Αυτά τα έχουν πει κορυφαίες προσωπικότητες (Θουκυδίδης, Μπίσμαρκ… Ρούσβελτ… κα.) και δεν είναι δική μου θεωρία. Συμμαχίες επίσης απαραίτητες.

 • Και κάτι άλλο: Ας περιορισθούν οι μεγάλες προετοιμασίες φανφάρας για 2021 και η διάθεση τεράστιων κεφαλαίων. Να γίνει μια σεμνή γιορτή και τα λεφτά να πάνε στο Ταμείο Άμυνας. Μην ξεχνάμε ότι το 1921 (εκατονταετηρις) ακολούθησε η καταστροφή του Έθνους το 1922.

ΥΓ. Επαναλαμβάνω ότι το ΥΕΘΑ ενώ εκλιπαρεί το ΥΠΟΙΚ για διάθεση πιστώσεων προς πρόσληψη 1000 μαχητών, εντελώς αναγκαίων, αυτό αρνείται.. Αντίθετα στο Υπουργείο ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΤΑΞΙΑΣ (κ. Χρυσοχοϊδης) διέθεσε απλόχερα πιστώσεις πρόσληψης 1500 αστυνομικών και 400 συνοριοφυλάκων για τη Θράκη, χωρίς να πληροφορήσει τους χαχόλους φορολογούμενους τί έγιναν οι προ 10ετίας προσληφθέντες υπερχίλιοι. Μόλις προχθές ανακοινώθηκε ότι θα προσληφθούν ακόμη 800 για τα νησιά. Όπως πληροφορήθηκα βουλευτές των νησιών διαμαρτυρήθηκαν για την εύνοια του Υπουργού στους Θρακιώτες (400 προσλήψεις δεν είναι και λίγο) και στο πι και φι ευρέθηκαν πιστώσεις για ακόμη 800 κομματικές προσλήψεις με την μέθοδο Παυλόπουλου, φυσικά. Δεν πιστέυω να έχετε απορίες….

Διαφθορά, διαφθορούλα που είσαι;

 • Η Διεθνής Διαφάνεια (Transparency International) μας πληροφορεί ότι το τέρας της διαφθοράς εντελώς ανεξέλεγκτο, κυριαρχεί παγκοσμίως
 • Κορυφαίες χώρες στην καθαρότητα είναι η Δανία, Ν.Ζηλανδία, Φιλανδία, Σιγκαπούρη
 • Σε μια λίστα 180 χωρών η Ελλάδα (προόδευσε κατά 7 θέσεις) κατέχει την 60η θέση, παρέα με Ιορδανία και Κούβα
 • Ορθώς ελέχθη ότι ο κ.Κ. Μητσοτάκης διαδέχθηκε τον κ. Α. Τσίπρα στην χώρα της Μπανανίας…

Τα προχθεσινά, ποδοσφαιρικά, το επιβεβαιώνουν

 • Προσωπικά, ο κ. Πρωθυπουργός δήλωσε, άμα τω ακούσματι του θλιβερού νέου «Η επίδοση της Χώρας στην καταπολέμηση της διαφθοράς είναι ντροπιαστική για ένα Ευρωπαϊκό Κράτος και, ουσιαστικά, αποτελεί εθνική απειλή»

Την ίδια στιγμή όμως κ. Πρωθυπουργέ, διορίζατε εκατοντάδες κομματικούς φίλους ή αποτυχόντες βουλευτές της ΝΔ, ακόμη και ως υπουργούς, εντελώς άσχετους με απαιτούμενες γνώσεις, εμπειρίες και ικανότητες σε θέσεις ευθύνης, Διοίκησης Νοσοκομείων, ΔΕΚΟ, Άμυντικών, Βιομηχανιών, Ιδρυμάτων κλπ. Συντηρείτε την κομματική παράδοση από την προτίμηση στην αξιοκρατία που οδηγεί στην καταπολέμηση της διαφθοράς. Επίσης διορίσατε χιλιάδες μετακλητούς. Είδα στην Κ (08.02) ένα θαυμάσιο άρθρο του κ. Βασίλη Μασσέλου (Προέδρου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Έτοιμου Ενδύματος) ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο, περί διαφθοράς…… Εκτός από τις παραπάνω πληγές αναφέρεται στον νεποτισμό, ευνοιοκρατία που συμπίπτουν με την έννοια της διαφθοράς.

 • Αλλά πως να μην ευημερεί η διαφθορά στην Ελλάδα όταν η Βουλή, σχεδόν ομόφωνα, άφησε απείραχτο το αισχρό άρθρο 86 του Συντάγματος (το οποίο ο αείμνηστος επίτιμος είχε χαρακτηρίσει κατάπτυστο), όταν η ατιμωρησία κυριαρχεί, όταν θάπτονται κραυγαλέες υποθέσεις κλοπής του δημοσίου χρήματος;

Που πήγαν, τελικά, εκατοντάδες εκατομμυρίων που εκλάπησαν την εποχή των Σημιτοακογιάννων από τους εξοπλισμούς, τους ΟΑ. Τί συνέπειες είχαν οι δύο ΥΕΘΑ – Ευάγγελοι που κουκούλωσαν τα σκάνδαλα,.

Γιατί δίκες που αναμένουν είσοδό τους στο ακροατήριο καθυστερούν στα 7 χρόνια; Ποιος ελέγχθηκε για τα δάνεια των κομμάτων ή επιχειρηματιών που προσέφεραν ως εγγύηση, «αέρα κοπανιστό»; Τί έγινε με τον έλεγχο διαχείρισης στο ΠΑΣΟΚ επί Γιωργάκη κλπ;

 • Γιατί κ. Πρωθυπουργέ επιτρέπετε και σήμερα να εφαρμόζεται το δόγμα Πάγκαλου περί OMERTA για τις ατιμίες Υπουργών;
 • Ειδικά στον ευαίσθητο χώρο των ΕΔ τί μέτρα λάβατε ώστε να εφαρμόζεται η διαφάνεια και να περιορίζεται η διαφθορά;
 • Πολλά τα «γιατί» κι ας μην κλαίμε υποκριτικά πάνω στο πτώμα της διαφάνειας ενώ η διαφθορά συνεχίζει να σπαράσσει την καρδιά της Χώρας. Χρειάζεται πόλεμος εναντίον της αλλά μαχητές, από τους πολιτικούς, δεν βλέπω.

Υ.Γ. Ο κ. Πρωθυπουργός είμαι βέβαιος ότι γνωρίζει την βασική Αρχή: ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΡΑΤΟΣ – ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ. Ως πρώτο βήμα καταπολέμηση της διαφθοράς είναι η μείωση των βουλευτών στους 200, όσους αναλογούν στον πληθυσμό. Κατάργηση των θέσεων αναπληρωτών σε πολλούς Οργανισμούς (πχ Νοσοκομεία)  Αν δεν το κάνετε τώρα που πήρατε το μήνυμα της TRANS IND με υποχρεώνετε να σιγομουρμουρίσω το ωραίο ασματίδιο του αθάνατου Μητσάκη: Αυτά που λες εγώ τ’ ακούω βερεσέ….. τα παραμύθια σου τ’ ανθίστηκα πια τώρα.

Διερωτώμαι: Οι αποτυχόντες βουλευτές της ΝΔ και διάφοροι άλλοι λιμοκοντόροι που σπεύδουν να καταλάβουν θέσεις του Δημοσίου, πριν από τις εκλογές δεν ασκούσαν κάποιο επάγγελμα; Γιατί δεν το συνεχίζουν αξιοπρεπώς και ψωμίζονται τώρα από το Δημόσιο; Κηφήνες και αργόσχολοι ήσαν;

Πατριωτισμός και συναφή……

Ο πατριωτισμός είναι καραμέλα στα χείλη καιροσκόπων καραγκιόζηδων ή περιθωριακών τραμπούκων

Χρ. Γιανναράς

Διάβασα στα ΝΕΑ (26 Ιαν) ένα κείμενο του καθηγητή ΑΠΘ κ. Γρηγόρη Καλφέλη, ο οποίος συνήθως παρουσιάζει σοβαρά και τεκμηριωμένα κείμενα. Ο τίτλος είναι: ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΦΟΡΩΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Προσθέτω, είναι φενάκη, υποκρισία.

 • Στο κείμενο του ο κ. Καθηγητής αναλύει το θέμα και αναφέρει, χαρακτηριστικά, «πατριώτες», κατά επαγγελματική κατηγορία, που κραυγάζουν μεν αλλά δεν πληρώνουν φόρους
 • Το κείμενο αυτό μου δίνει την ευκαιρία να επανέλθω επαναλαμβάνοντας ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑ ΟΥΤΕ 1 ΕΥΡΩ
 • Παρετήρησα και θλίβομαι ειλικρινά, γιατί διαπράττω ασέβεια ανεφέροντας ότι ο Μέγας Μουσουργός, ο Μπετόβεν της Ελλάδας κατά πολλούς ο υπέργηρος κ. Μίκης Θεοδωράκης, χωρίς να έχει την παραμικρή οικονομική ανάγκη, έκανε στο τέλος Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής την χειμερινή «παγανιά» με οργάνωση παραστάσεων – ρεσιτάλ. Πίσω από τον Μεγάλο Δάσκαλο υπάρχει, ασφαλώς μηχανισμός που εκμεταλλεύεται την δημοφιλία του και την λατρεία των πολιτών, μεταξύ των οποίων κι εγώ, στη μουσική του. Το καλοκαίρι στο Καλλιμάρμαρο, τον Χειμώνα στο Μέγαρο. Αλμυρό το εισιτήριο, πλήθος κόσμου και δικαίως. Θα περίμενε κανείς ότι ένα μεγάλο μέρος των καθαρών εισπράξεων θα διατεθεί για την χωλαίνουσα Άμυνα ή σε κάποιον άλλο Οργανισμό Φροντίδας Αδυνάμων Πολιτών ή παιδιών. Ο κ. ΜΘ σε κάθε ευκαιρία εκτοξεύειι πατριωτικά συνθήματα και μας καλεί να ξαναγίνουμε Έλληνες. Ουδέν! Μια από τις μεγάλες κυρίες του Ελληνικού Τραγουδιού, η κ. Μαρινέλα, έκανε δύο παρουσιάσεις στο Ωνάσειο και ένα μεγάλο μέρος των εισπράξεων διέθεσε σε βαραίως ασθενούντα παιδιά. Μπράβο της. Αυτή δεν εξακοντίζει συνθήματα….
 • Το ίδιο κάνει και ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Π.Π. Εκτοξεύει συνθήματα, φλογερούς λόγους αλλά ποτέ δεν έκανε μια κίνηση προς την Άμυνα ώστε να διαθέσει ένα ποσό από τις τερατώδεις απολαβές του.
 • Απολογούμαι και πάλι για την ιεροσυλία ασχετικά με τον κ. ΜΘ.

Ο κύκλος ιδεών του κ. Ε. Βενιζέλου

 • Νομίζω ότι ο κύκλος αυτός, τον οποίο μηχανεύθηκε ο κ. Καθηγητής και εντελώς αποτυχημένος πολιτικός και ΥΕΘΑ κ. Ε.Β. για να δημιουργήσει θόρυβο περί τον εαυτό του και να διεκδικήσει τον θώκο του ΠτΔ, τερματίσθηκε…. τετραγωνιζόμενος. Ο κ. Ε.Β. οφείλει τώρα, ως υπεύθυνο άτομο, να απέλθει. Να κάνει αυτό που λέει, ο μέγας Κ. Καβάφης

Κι αν δεν μπορείς να κάνεις τη ζωή σου

όπως θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον.

Όσο μπορείς να μην την εξευτελίζεις μες

την πολλή συνάφεια του κόσμου με στις

πολλές κινήσεις και ομιλίες

 • Δεν θα ασχολιόμουν με τον κ. ΕΒ αν ηρεμούσε. Διαβάζω στα Παραπολιτικά (08.02)…… Ο κ. ΕΒ, γνώστης του Δικαίου, έχει διατυπώσει από 2018 την άποψη ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει διαπράξει το αδίκημα της έσχατης προδοσίας…… Έχει προβεί σε συστηματική αλλοίωση των θεσμών….. (με τις καταγγελθείσες από τους Εισαγγελείς Παρέμβασης Παπαγγελόπουλου)
 • Φυσικά η ταπεινότητά μου με μηδενικές εμβανθύσεις στις έννοιες Δικαίου, θα συμφωνήσω επιμένων ότι οι κατηγορίες του κ. ΕΒ θα πρέπει να τύχουν έρευνας. Αλλά θα έλεγα, πάλι ταπεινά και συγκρατημένα, ότι τα πεπραγμένα του κ. Καθηγητή στην οργάνωση των Ο.Α, στη Θεσσαλονίκη, Πολιτιστική πρωτεύουσα, στην παντελή εγκατάλειψη της Άμυνας, στην σύμβαση αγοράς των 2 Υ/Β, στην απόκρυψη της λίστας Laggard κα δεν θα έπρεπε να τύχουν έρευνας; Δεν φθάνω βέβαια, στην υπερβολή να ομιλώ περί εθνικής προδοσίας αλλά….. Η σιωπή, νομίζω, είναι προτιμητέα.
 • Βέβαια, ο αγαπητός μας ΜΠΕΝΙ έχει κάποιο δίκιο να μαραζώνει. Βλέπει τον άλλον Ευάγγελο (Μεϊμαράκη) πολλές σκάλες κάτω απ’ αυτόν, να απολαμβάνει θώκους και παχυλές απολαβές στην Ευρωβουλή. Να ομιλεί γαλλικά και αγγλικά, που δεν γνωρίζει. C’ est la vie που λένε οι Γάλλοι.

Τα αγάλματα ηρώων

Βλέπω τα δέντρα που ανασαίνουν τη μαύρη γαλήνη των πεθαμένων

Κι έπειτα τα χαμόγελα, που δεν προχωρούν, των αγαλμάτων.

Γ. Σεφέρης (Ανδρομέδα – Κεφ. Α)

Σύσσωμο το Καραμανλέϊκο, συγγενείς, φίλοι ή άλλοι που υποκρίνονται τον λάτρη του «Μεγάλου» για πολιτικά οφέλη, μαζεύτηκαν τις προάλλες στας Σέρρας για να παραστούν στην αποκάλυψη του Αγάλματος του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή του Α’, ιδρυτή της γνωστής δυναστείας. Σήμερα έχουμε φθάσει, αισίως, στον Κωνσταντίνο Καραμανλή Γ΄, Υπουργό Μεταφορών.

Τον αείμνηστο, κατά εντελώς προσωπική μου άποψη, τον εκτιμούσα για την πορεία που διέγραψε μετά το 1974, μ.Π. (Μετά το Παρίσι). Στα προδικτατορικά και μέχρι το 1974 έχω πολλά, αναπάντητα, ερωτήματα.

Επειδή οι, ανεκτίμητοι, αρχαίοι μας είχαν πει «προ πολλών κακών προκειμένων το μη χείρον βέλτιστον», προσωπικά και πάλι, θεωρώ τον ΚΚ, Α ως τον καλλίτερο Πρωθυπουργό και Πρόεδρο, ως πολιτικό.

Στην ηρωική γενέτειρα μου, Αρκαδία η οποία γέννησε εκτός από εμένα, καταπληκτικούς πατριώτες όπως οι Σεχιώτης, Δασκαλάκης, Λαλιώτης, Τατούλης, Ρέππας, Γείτονας, Τσουκάτος κα, μετά τον κάμπο της Μαντίνειας, όπου παράγεται ο υπέροχος οίνος «φιλέρι» υπάρχει μια αχανής έκταση, πολλών στρεμμάτων ένθα, καταμεσίς, υπάρχει ένα τεράστιο άγαλμα, υπερφυσικών διαστάσεων. Παριστά ένα χωρικό, με εντόπια ενδυμασία, με τεράστια τσαρούχια. Σε μια ταβέρνα, μερικά χιλιόμετρα πιο κάτω, πληροφορήθηκα ότι το άγαλμα μετράει ηλικία περί τα 100 χρόνια. Το ανέγειρε ένας ομογενής για τον πατέρα του, το άφησε εκεί και επανήλθε στις ΗΠΑ. Συμπέρασμα: Όποιος θέλει στήνει ένα άγαλμα όπου επιθυμεί.

Η ανέγερση του αγάλματος του ΚΚ, Α’ έδωσε αφορμή στον δημοσιογράφο κ. Γ. Παπαχρήστο (ΝΕΑ 14-7-19) να προτείνει, ενθουσιωδώς, το στήσιμο ενός αγάλματος στην Πάτρα τον Ανδρέα Παπανδρέου….

Θού Κύριε φυλακή εν τω στόματί μου… Μετά θα πάρουν σειρά οι επόμενοι, νηστεύσαντες και μη Σημίτης, ΚΚ, Β΄. Γιωργάκης, Σαμαράς, Τσίπρας και πάει λέγοντας. Και γιατί όχι και την Μιμής. Κυβέρνησε κι’ αυτή μερικά χρόνια τη Χώρα..

Εγώ ο ταπεινός και ούχι αχάριστος, προτέινω να στηθούν οι παρακάτω προτομές:

– Στην πόρτα του Χρηματιστηρίου των κ. Σημίτη – Παπαντωνίου

– Στην περίβολο της Γενικής Διεύθυνσης εξοπλισμών των κ. Σημίτη, Άκη Τσοχατζόπουλου, Γ. Παπαντωνίου, Ιωάννη Σμπώκου, Αντώνη Κάντα και όλων των Γεν. Δντων που ευρέθησαν κλέπτοντες….

– Στο ΥΕΘΑ, βασικά, των Αρσένη, Τσοχατζόπουλου, Παπαντωνίου, Ε. Μεϊμαράκη, Ε.Βενιζέλου για το έργο τους

– ΥΓ. Κάποιος κακεντρεχής μου έθεσε το ερώτημα: τί κοινό, εκτός του μικρού ονόματος, έχουν οι δύο Ευάγγελοι; Δυσκολεύτηκα αλλά το βρήκα. Είναι ξεχασιάρηδες. Ο μεν Μεϊμαράκης έχασε φάκελλο του σκανδάλου ηλεκτρονικού πολέμου ΓΕΣ σε κάποιο, από τα πολλά ντουλάπια, ο δε Ε.Β. σε ένα συρτάρι την λίστα Lagarnd. Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει…. Ξεχνάει όμως, ξεχνάει.

Το’ μαθες Νικολάκη μου τα θλιβερά μαντάτα;

 • Σε δεινή θέση είναι η ΕΛΒΟ και η ΕΑΒ, είναι ο τίτλος ρεπορτάζ της Καθημερινής (13 Φεβρ.)
 • Γίνεται αγώνας για την πώληση της πρώτης, τουλάχιστον 79% των μετοχών, ώστε το Ελληνικό Δημόσιο να κρατήσει το 21%. Η ΕΛΒΟ τελών υπό ειδική εκκαθάριση από το 2019. (δηλ. επί 6 χρόνια!)
 • Στην ΕΑΒ η ίδια κατάσταση. Η εκτέλεση του ΠΥ 2019 είχε απώλειες 19% ενώ η εταιρεία έχει απλήρωτες υποχρεώσεις 58εκ.€.
 • Εκείνος, βέβαια, που δεν φέρει καμία ευθύνη είναι ο νυν ΥΕΘΑ κ. Νικ. Παναγιωτόπουλος. Έχουν όμως πάμπολοι προκάτοχοι του που άφησαν τις εταιρείες να βουλιάξουν με διορισμούς, φαύλες διοικήσεις κα. νομίζω ότι ο κ. Ν. Παναγιωτόπουλος πρέπει να μιλήσει, να καταγγέλλει, ν΄ αποδώσει ευθύνες. Κάποιοι, τέλος πάντων, πρέπει να χρεωθούν αυτό το αίσχος. Ο μη έλεγχος και η ατιμωρησία θρέφει την διαφθορά και την αρπαχτή.

Ας αρχίσουν οι χοροί…..

 • Η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, Ηγερία πλέον της κυβέρνησης για τις γιορτές της 200ρίδος, απεφάσισε να κάνει περιοδεία – γύρο επισκέψεων με τους επιτελείς της στις Ελληνικές πόλεις για να συζητήσει με τους τοπικούς άρχοντες τη συμμετοχή τους.
 • Παρουσίασε, επίσης, το έμβλημα της φιέστας. Εδώ άρχισαν τα ξεκατινιάσματα. Γιατί αυτό κι’ όχι άλλο….
 • Η στήλη συμμετέχουσα ενθουσιωδώς στην προσπάθεια, ανεξαρτήτως εξόδων, προτείνει το παραπάνω σήμα – έμβλημα των εορτών που ταιριάζει απόλυτα με το ταπεραμέντο της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου

Σημ. 1. Η τσάντα είναι HERMES των 9.000€

2. Στα Βέρβαινα, στα Δολιανά γεια σου, χαρά σου, Νικηταρά…

3. Επανέρχομαι στην προ εβδομάδων πρότασή μου. Γιατί δεν οργανώνουν μια σεμνή και μη δαπανηρή εορτή και τα υπόλοιπα χρήματα προσφορών και ΠΥ να ριχθούν στο καλάθι του Ταμείου Εθνικής Άμυνας προς ενίσχυση της αποτροπής της Χώρας. Έτσι θα τιμηθούν πραγματικά, οι Ήρωες. Βέβαια, το ταμείο δεν έχει εμφανισθεί ακόμη. Σιγά σιγά την άμαξα..

F-35 και μια μικρή ανασκολόπιση της Ιστορίας

Ανακοινώθηκε από την L-M ότι η Πολωνία εντάχθηκε στην ομάδα Κρατών που έχουν στο δυναμικό τους το F-35 (ως 14η Χώρα). Υπέγραψε σύμβαση προμήθειας 32 μαχητικών 5ης γενιάς.

 • Ίσως διερωτηθεί κάποιος: Ποιος απειλεί την Πολωνία; Κατ’ αρχάς συνορεύει με δυο Χώρες (Γερμανία – Ρωσία) που την κατεσπάραξαν στον Β’ ΠΠ. Κι’ αυτά δεν ξεχνιούνται. Τότε η Χώρα ελάμβανε διαβεβαιώσεις από τον Πρωθυπουργό της Γαλλίας (Νταλαντιέ) και Αγγλίας (αφελούς Τσάμπερλεν) ότι την προστατεύουν, υπέγραψαν με την αδηφάγο Γερμανία το σύμφωνο του Μονάχου, η οποία όμως πριν είχε υπογράψει με τη Ρωσία σύμφωνο μη επίθεσης (Ριμπεντροπ – Μολότωφ) και τεμαχισμού της Πολωνίας.
 • Ο Χίτλερ εξακολούθησε να εκφωνεί επιθετικούς λόγους για τις «γαλάζιες» πατρίδες προς Ανατολάς αλλά οι Πολωνοί ουδόλως ανησυχούσαν. Ας είναι καλά οι Αγγλογάλλοι έλεγαν…..
 • Την 1 Σεπτεμβρίου ’39 οι στρατιές των Πάντσερς εισέβαλα στην Πολωνία την οποία κατέλαβαν απνευστί κουρελιάζοντας κάθε σύμφωνο. Σημειωτέον ότι οι δυστυχείς Πολωνοί αντιπαρέθεσαν Ταξιαρχίες ιππέων έναντι των Πάντσερς του Γκουντέριαν και Ρόμελ. Απλά μια μικρή ανασκολόπιση έκανα μήπως προκαλέσει παραλληλισμούς καταστάσεων.
 • Μην θεωρηθεί ότι κάνω marketing στη L-M. Είναι αργά να το επιχειρήσω. Μερικά πράγματα έπρεπε να είχαν γίνει από την α’ δεκαετία του 21ου αιώνα αλλά, οι άφρονες πολιτικοί μας το είχαν ρίξει στις αρπαχτές, τα δάνεια, στη dolce – vitta και τις αστακομακαρονάδες.
 • Για να έλθουμε στα ημέτερα, παραμένει ακόμη σε εκκρεμότητα η κα τανομή των εργασιών στις εταιρείες εσωτερικού οι οποίες θα συμμετάσχουν στον εκσυγχρονισμό των Ελληνικών F-16, πλην ΕΑΒ, φυσικά. Ο ενταύθα και επί μακρόν εκπρόσωπος της L-M κ. Ντ. Πλέσσας, ο οποίος, όντως κατάφερε ν΄ αποσπάσει την έγκριση της εταιρείας για σοβαρή συμμετοχή ελληνικών εταιρειών στο πρόγραμμα, αναμένεται, σύντομα, σε συνεννόηση με το ΥΕΘΑ να προχωρήσει σε αναθέσεις χωρίς αποκλεισμούς και με ευρεία συμμετοχή. Αμήν…

ΕΛΛΑΣ – ΤΡΕΛΑΣ

 • Η Πρόεδρος Φωφώ σέρνει τα εξ αμάξης στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά στέλνει τον πολιτικό βροντόσαυρο κ. Κώστα Γείτονα να κάνει «φιλική επίσκεψη» σε ένα μεγαλοπαράγοντα του Τσίπρα. Ειρήσθω εν παρόδω ότι ο κ. ΚΓ υπήρξε ταμίας του ΠΑΣΟΚ τις ένδοξες ημέρες που τα κόμματα λαδώνονταν ασύστολα από τη SIEMENS και επίσης ένας από τους επισκέπτες του κ. Χριστοφοράκου ανταγωνιζόμενος, στη συχνότητα, την κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Ω, τι κόσμος μπαμπά!

Ταυτόχρονα, η κ.Πρόεδρος ρίχνει απήγανο ξορκιού στη ΝΔ, την αμαρτωλή Δεξιά, όπως την ονομάζει, λησμονούσα ότι στην Κυβέρνση Αντωνομπένηδων, την πιο ακραία εκδοχή της Δεξιάς, ήταν Αναπλ. Υπουργός Άμυνας γράψασα, μάλιστα, ιστορία επιτυχιών…. Βέβαια, παράλληλα με την πολιτική της πορεία «εργαζόταν» στην Εθνική Τράπεζα, απ’ όπου συνταξιοδοτήθηκε, μη πατήσασα ούτε μία φορά στη θέση εργασίας της στην Τράπεζα.

 • Ο γνωστός Ρουβίκωνας διοργάνωσε δημόσια εκδήλωση στρατολόγησης νέων μελών σε χώρο του Δήμου Χαλανδρίου (ΝΕΑ 08/02). Είχε κληθεί και ο κ. Χρυσοχοϊδης αλλά δεν παρέστει λόγω κωλύματος.
 • Οι αποδοχές των βουλευτών και τα λοιπά προνόμιά τους είναι γνωστά. Υπάρχουν όμως και κάποια γερά «χαρτζιλίκια» που περνούν στο ντούκου. Εβδομήντα πέντε, 75€, εισπράττει κάθε εθνοπατέρας για την συμμετοχή του σε επιτροπές. Πληρώνονται δλδ, «καπέλα», για δουλειά που είχαν ήδη πληρωθεί. Αν, πχ, ένας βουλευτής συμμετέχει σε 15 συνεδριάσεις τότε λαμβάνει, μηνιαίως επισπρόσθετα 1125€ δηλ. όσο δύο μηνιαίοι μισθοί ενός μέσου εργαζόμενου ή ενός Αντισυνταγματάρχη με 25 χρόνια υπηρεσία!

Επανασημειώνω ότι κατά την προγραμματισθείσα αιμοδοσία βουλευτών της 02/02/2020 προσήλθαν μόνο 2! Ζήτω το έθνος.

Εμφάνιση του κ. Καμμένου

(Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται)

Δηλώνει: Καλεί Μητσοτακη να μην εμπιστεύεται τον Ντόκο, να τον απομακρύνει

– Στηρίζει τον ΥΕΘΑ κ. Ν. Παναγιωτόπουλο

Έρχεται η κρίση που προετοιμάζει ο Ερντογάν.

Καλά τα λέει ο κ. Π. Καμμένος. Γιατί, ανησυχεί για την κρίση; Ο πρώην ΥΕΘΑ και φίλος του, όπως μαθαίνω, κ. Π. Παναγιωτόπουλος δηλώνει ότι θα τους συντρίψουμε….

 • Ο Γέροντας Ιουστίνος προτείνει αγιοποίηση του Γεωργίου Παπαδόπουλου ( Ελλ. Ώρα 12 Φεβρ.)

Εάν συμφωνεί ο Μακαριότατος Πειραιώς δεν διαφωνώ.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016