Tο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΡΑΤΤΩ το οποίο συνεδρίασε χθες επικέντρωσε σε 8 σημεία που έχουν να κάνουν με τη σοβαρή και πολυεπίπεδη κρίση που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα.

Συγκεκριμένα:

  1. Εκτιμά ότι έρχεται βαθιά οικονομική κρίση που απαιτεί άμεσα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων, ιδιαίτερα της φτωχολογιάς.

Το κύριο ζήτημα της κρίσης που έρχεται, είναι αν θα ξεπεραστεί με δημοκρατικό και αποτελεσματικό τρόπο ή με μεθόδους συντηρητισμού, σκοταδισμού, αυταρχισμού. Το ζήτημα της Δημοκρατίας, όπως τονίζουμε εδώ και καιρό, είναι το κλειδί για τη λύση κάθε άλλου προβλήματος.

  1. Η υπέρβαση της κρίσης, απαιτεί ένα άλλο μοντέλο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας που να στηρίζεται στις δυνάμεις του λαού, των ταλαντούχων και εργατικών πολιτών αυτής της χώρας. Που να αξιοποιεί εκτεταμένα τις νέες τεχνολογίες.
  2. Η υγειονομική κρίση έδειξε σε όλο τον κόσμο ότι η αγορά δεν είναι σε θέση να λύσει τα μεγάλα προβλήματα της ανθρωπότητας. Η ανάγκη ενός δημοκρατικού ενεργητικού κράτους γίνεται όλο και πιο επείγουσα. Αντίθετα, η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει να ενισχύσει στενά ιδιωτικά συμφέροντα, να υποβαθμίσει την ποιότητα των δημόσιων αγαθών και να επιτρέψει τη λεηλάτηση του ίδιου του δημοσίου.
  3. Είναι άμεση ανάγκη να διαμορφωθεί ένα πατριωτικό μέτωπο υπεράσπισης της Πατρίδας από τα επιθετικά σχέδια τρίτων. Η σημερινή συμπεριφορά της Τουρκίας δικαιώνει την επιλογή λύσης του Ονοματολογικού-Πρέσπες και συγκέντρωσης των δυνάμεων της χώρας στην αντιμετώπιση του κινδύνου από τα ανατολικά.
  4. Το ΠΣ του ΠΡΑΤΤΩ καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους του κινήματος να υπερασπιστούν τη δημόσια υγεία και παιδεία. Να απαιτήσουν προσλήψεις προσωπικού, διασφάλιση της απαιτούμενης υλικοτεχνικής υποδομής, την αύξηση δαπανών, καθώς και τη δημοκρατικότερη λειτουργία αυτών των τομέων.
  5. Προκειμένου να είναι τα σχολεία έτοιμα τον Σεπτέμβριο χρειάζονται η δωρεάν παροχή σε κάθε μαθητή ενός υπολογιστή. Το κόστος ενός τέτοιου μέτρου είναι πολύ μικρότερο από τα κυβερνητικά δώρα στα Κανάλια και στα ΚΕΚ. Το μέλλον της νεολαίας μας είναι σημαντικότερο από τα «φιλαράκια» της ΝΔ.
  6. Άμεσα πρέπει να καταπολεμηθεί η πολιτική κατάσχεσης της λαϊκής κατοικίας. Η προστασία της πρώτης κατοικίας πρέπει να διασφαλιστεί.
  7. Τέλος, καλούμε όλες τις δυνάμεις που μπορούν να συγκροτήσουν τη δημοκρατική παράταξη, να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας για συνεργασία. Κοινά μέτωπα δράσης. Συνδιοργάνωση δημόσιων συζητήσεων για το ποια Ελλάδα θέλουμε στον 21οαιώνα και πώς θα φτάσουμε εκεί.

Όχι στον σημερινό σκοταδισμό, ανευθυνότητα, αδιέξοδα. Ναι στη δημοκρατία, τις λαϊκές ανάγκες, την υπεράσπιση της χώρας. Παλεύουμε και αξιοποιούμε τα δικαιώματα του λαού και της πατρίδας.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016