Διαξιφισμοί
(Ειδησούλες και σχόλια ατάκτως ερριμμένα)

Από τον Κων. Φράγκο

Στιγμιότυπα από τη ΔΕΘ.
(τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα..)
Ο καλλίτερος τίτλος ρεπορτάζ που διάβασα

Ο Τσίπρας ήταν για γέλια και ο Μητσοτάκης για κλάματα.
Ουδέν για την Άμυνα από αμφοτέρους. Την αγνοούν. Κάνουν ότι δεν ξέρουν ότι μας κυνηγούν και οι Τούρκοι ψαράδες. Δεν γνωρίζουν τίποτα για τις εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν για Κύπρο και Αιγαίο και τους θηριώδεις εξοπλισμούς της Τουρκίας. Πλήρης στρουθο-καμηλισμός.
Αναθεώρηση Συντάγματος: Ολίγα και γενικά. Πέρασαν τρία χρόνια και περίμεναν, αμφότεροι, να μπει το τέταρτο, για να σπεύσουν. Να είστε σίγουροι. Δεν την θέλουν, δεν τους συμφέρει. Θα απολογηθούν, περίλυποι, ότι δεν… πρόκαναν. Και το έμβλημα της διαφθοράς, το άρθρο 86 θα παραμένει άθικτο για να βολεύει την κλεπτομανή συντεχνία των πολιτικών.
Κουβέντα, αμφότεροι, για τη ληστεία του κράτους από τα κόμματα, για τα δάνεια. Κάποια στιγμή θα παραγράψουν το αδίκημα.
Πάταξη διαφθοράς – ΟΥΔΕΝ.
Το μείζον πρόβλημα της υπογεννητικότητας, πέρασε στα ψιλά. Θα το δούμε… είπαν. Έκαναν «γαργάρα» ότι η Ελλάδα είναι η πιο γηρασμένη Χώρα στην Ευρώπη.
Ουδεμία κουβέντα για τα σκανδαλώδη προνόμια των βουλευτών. Ούτε για περιορισμό αριθμών Υπουργών και Βουλευτών. Ουδεμία κουβέντα για διορισμούς, αύξηση θέσεων γενικών γραμματέων, αναπληρωτών κ.λπ. Πρέπει να βολεύονται όλοι.
Ο κ. Μητσοτάκης, ανακοίνωσε, θριαμβευτικά ότι θα ανοίξει την παιδεία σε ξένα πανεπιστήμια. Καλά θα κάνει. Κανένας όμως από τους δύο μεγάλους Ηγέτες δεν ανέφερε το μεγάλο πρόβλημα της Παιδείας! Την παραπαιδεία, η οποία ανθεί μόνο εν Ελλάδι. 770 εκατ. ευρώ δίνουν οι Έλληνες γονείς για φροντιστήρια. Έρρωσθε…
Ακούστε μια ωραία πρόταση. Να απαγορευθεί στους πολιτικούς να εμφανίζονται στη ΔΕΘ.

Α/ΓΕΣ Αντ/γος κ. Αλκιβιάδης Στεφανής.
Από το ίδιο έντυπο και τον ίδιο κονδυλοφόρο δημοσιεύθηκε επικριτικό σχόλιο για τον Αρχηγό. Σχολιάσθηκε η επίσκεψή του στα περίπτερα της ΔΕΘ. Γράφτηκε ότι είχε ύφος και συνοδευόταν από πληθώρα Επιτελών!
Δεν παριστάνω ούτε είμαι συνήγορος του Αρχηγού, δεν με έχει ανάγκη, αλλά θα έλεγα:
Αρχηγός του ΓΕΣ είναι, να μην έχει και κάποιο ύφος; Εδώ πούλησαν ύφος η Φώφη, ο Λεβέντης, η Παπακώστα, ο Λαφαζάνης!
Αρχηγός που είναι, τον συνοδεύουν οι Επιτελείς. Ποιοι ήθελε ο συνάδελφος να τον συνοδεύουν; Ιερομόναχοι της Μονής Βατοπεδίου ή κυρίες της εκπομπής NGTM;
Ο κ. Στεφανής και γκάφες κάνει και ελαττώματα έχει. Γιατί δεν του βρίσκουν κάτι το σοβαρό να του σχολιάσουν να ακολουθήσουμε και εμείς; Έλεος!
Ο καθηγητής Γρηγόρης Σκαλκέας.
Δεν πρόκειται να προσθέσω κάτι απ’ όσα εγράφησαν με το θάνατο του κορυφαίου γιατρού – καθηγητή ο οποίος έγινε ευρύτερα γνωστός και από τα ιατρικά ανακοινωθέντα κατά την περίοδο νοσηλείας του Α. Παπανδρέου στο Ωνάσειο, που είχε μετατραπεί σε προσκυνητάρι των Πασόκων (1995).
Μετέβαιναν εκεί όχι, τόσο, για να μάθουν νέα της υγείας του Μεγάλου Αντιφατικού, όσο για να καταγραφούν από τους ανθρώπους της κ. Δήμητρας Λιάνη. Συχνότερες επισκέψεις σημείωναν οι «δελφίνοι» Άκης Τσοχατζόπουλος και Μάκης Αρσένης ενώ ο τρίτος, Κώστας Σημίτης, μη αρεστός και αποδεκτός από τους Παπανδρέου, δεν τολμούσε να εμφανίζεται, φοβούμενος το γιουχάρισμα. Κάποτε, όμως, πολιτικά συμφέροντα και συγκυρίες εκδικούνται…
Μια ημέρα, περί το μεσημέρι, εξερχόταν ο Σκαλκέας. Τον περιτριγύρισαν οι δημοσιογράφοι και ο καθηγητής δηλώνει (sic) «Η κατάσταση είναι σταθερή. Θέσαμε τον κ. Πρωθυπουργό σε καταστολή για καλλίτερη εφαρμογή της θεραπείας…». Σε 40’ εμφανίσθηκε ο Αρσένης, μετά την τακτική του επίσκεψη. Ερωτηθείς, απάντησε (sic) «Ο Ανδρέας είναι πολύ καλά. Τον ενημέρωσα για το Βοσνιακό.» και απήλθε από τους καγχασμούς των δημοσιογράφων.
Τα επακόλουθα σ’ αυτά γνωρίζετε. Ο κ. Κ. Σημίτης κέρδισε την Πρωθυπουργία υποστηριζόμενος από μια δράκα ακραιφνών Παπανδρεϊκών καθοδηγούμενων από την κ. Μάρτζι Παπανδρέου που κατάφερε να ρυμουλκήσει υπέρ αυτού του κ. Γιωργάκη Παπανδρέου και Κώστα Λαλιώτη, με την παρέα τους, με ανταλλάγματα, ας τα πούμε «αντισταθμιστικά», οπωσδήποτε. Ασφαλώς τα ξέρετε…πάμε παρακάτω.
Ο Ανδρέας απήλθε συντόμως στις αιώνιες μονές κηδευθείς επί κιλλίβαντος πυροβόλου.
Ο μακαρίτης Αρσένης απέτυχε, οικτρά, και στο ΥΕΘΑ (Ύμια κλπ) και το Υπουργείο Παιδείας. Μετά χάθηκε στο χωνευτήρι των τέως.
Οι Κυβερνήσεις Κ. Σημίτη, Κ. Καραμανλή, Γιωργάκη και Αντωνομπένηδων ισοπέδωσαν τη χώρα και την έφτασαν στη χρεωκοπία. Την κατάντησαν κέλυφος φαγωμένης γαρίδας που έχουν κάνει βορά οι μύγες.
Το 2015, ο νέος Αστήρ Αλέξης, που ρυμουλκήθηκε στο Μαξίμου από τις αμαρτίες των προηγουμένων, ανέλαβε να σώσει τη Χώρα και ακολούθησε τη συνταγή των αχρείων προκατόχων του. Το 2015 για τη συγκρότηση της υπηρεσιακής Κυβέρνησης πρότεινε Πρωθυπουργό τον Αρσένη, πιεζόμενος από την κ. Λούκα Αρσένη την οποία είχε χρίσει ιέρεια της οικονομίας (του κ. Βαρουφάκη όντος Αρχιερέα). Ευτυχώς, ο ΠτΔ Κάρολος, όπως εγνώριζε καλώς τον Κεφαλήνα πολιτικό, αρνήθηκε και διόρισε το Δικαστή κ. Πικραμμένο.
Ειρήσθω εν παρόδω, ότι η κ. Λούκα υπήρξε στενή, πολύ στενή σας λέω, συνεργάτις – σύμβουλος της ολέθριας Μιμής και κουμπάρα της, επί παντοδυναμία της. Αργότερα μεταπήδησε, ευχερώς, στην ομάδα Γιωργάκη όπου χρίσθηκε Ηγερία των Οικονομικών και εμπνεύστρια του συνθήματος «Λεφτά υπάρχουν». Μετά τη χρεωκοπία Γιωργάκη την έκανε «με μικρά πηδηματάκια» στους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ για να οδηγήσει και τον Αλέξη στη δόξα όπου κατέστη βασική οικονομική Σύμβουλος του Κ.Μ. μεγαλοϋπουργός. Ο Αρσένης απεβίωσε και ετάφη με τιμές Πρωθυπουργού!!! (επικήδειος από Αλέξη).
Σήμερα Καραμανλής, Σαμαράς, Γιωργάκης, Μεϊμαράκης, Βενιζέλος, οι ολετήρες, επανέρχονται για να σώσουν τη Χώρα.

Ω, τι κόσμος, πολιτικός, μπαμπά. Αγγελικά
πλασμένος.
Α/ΓΕΣ (ΙΙ)
Οι «άποικοι» της περιοχής ΟΣΜΑΕΣ Θεολόγου Λοκρίδος, εκφράζουν κατά πολλούς τρόπους, τις ευχαριστίες τους στον κ. Στεφανή γιατί παρέτεινε επί ένα ακόμα χρόνο την ισχύ της «αιγίδας» του ΓΕΣ στον οικισμό; μήπως μπορέσει και επιζήσει.
Το λόγο έχουν τώρα οι ενδιαφερόμενοι που πρέπει να εξαντλήσουν τις προσπάθειές τους στην αναγέννηση του οικισμού. Άλλη παράταση γιοκ. Και θα τους φάει το μαύρο φίδι αν δεν προλάβουν να κλείσουν τις τρύπες.

Το ΝΙΜΙΤΣ και το Ίδρυμα Νιάρχου.
Το Ίδρυμα, όντως, παρέχει εξαιρετικές υπηρεσίες στα θέματα Υγείας των πολιτών, κάνοντας σχετικές δωρεές για νοσοκομεία.
Θα αφήσω το χώρο αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας (δηλ. την εκτέλεση των έργων, ανέθεσε, δυστυχώς, ο κ. Πρωθυπουργός στον θαυματουργό κ. Πολάκη χωρίς να λάβει υπόψη του ότι έχει θάψει επί 3 χρόνια διαγωνισμό προμήθειας οχημάτων ΕΚΑΒ και τα της επισκευής τριών νοσοκομειακών Ε/Π!). Θα έλθω στα στρατιωτικά. Έγινε μια πλούσια παροχή στο 401 ΓΣΝΑ. Πολύ καλώς.
Το ΝΙΜΙΤΣ που εξυπηρετεί απόμαχους, οικογένειές τους και ασφαλιστικά ταμεία δεν πρέπει να λάβει «αντίδωρο»; Έχει ανάγκη μερικών εκσυγχρονισμών. Εναπόκειται στον κ. Υπουργό να κάνει εισήγηση στο Ίδρυμα. Ας αναλάβει την προσπάθεια ο νέος ΑΝΥΕΘΑ ο οποίος έχει δώσει μέχρι τώρα δείγματα δράσης.
Εν τούτοις σημειώνω ότι ακούω πολύ καλά σχόλια για το ΝΙΜΙΤΣ. Τη Διοίκησή του, τους γιατρούς του, τους νοσηλευτές του. Προσθέτω ότι το νοσοκομείο διαθέτει το πλέον καλά οργανωμένο τμήμα υποδοχής ασθενών όπου το προσωπικό, μερικές κυρίες, διακρίνονται για την προθυμία και το χαμόγελό τους. Επιπλέον, πρωτοτυπώντας, καθιέρωσε το κλείσιμο ραντεβού μέσο ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Το περιβόητο συμβούλιο ασφαλείας
Το εξήγγειλαν, μετά φανών, σαλπίγγων και λαμπάδων Πρωθυπουργός και ΥΕΘΑ μαζί το 2015. Έκτοτε το «μελετούσαν».
Προχθές, ευτυχής, ο ΥΠΕΞ κ. Ν. Κοτζιάς ανήγγειλε ότι είναι έτοιμο, θα περιλαμβάνει πολλά μέλη, μέχρι και Μητροπολίτες, και η τελική επεξεργασία του γίνεται από δύο (2) … καθηγητές (Τρεις καθηγητές και η χώρα χάθηκε… έλεγε ο μέγας BISMARK).
Βρε ευλογημένοι μου γιατί ψάχνετε για θέματα που τα έχουν επιλύσει άλλοι με σχετικά αρμοδίους και όχι ανεύθυνους καθηγητές. Κοιτάξτε το ΣΕΑ USA, Αγγλίας, Γαλλίας, Τουρκίας και βγάλετε ένα σχήμα που ταιριάζει στη Χώρα. Όχι πολυμελές. Σχετική ωραία πρόταση σας έχει κάνει ο τέως ΥΕΘΑ κ. Σ. Σπηλιωτόπουλος.
Σας θυμίζω ότι ο φοβερός ΒΕΝΙ, ως ΥΕΘΑ, είχε κάνει ένα νόμο προμηθειών που τη σύνταξή του ανέθεσε σε κάποια φιλαράκια του στη Θεσσαλονίκη, χωρίς να ερωτηθούν τα Επιτελεία. Αποτέλεσμα; Το 75% των διαγωνισμών απέβησαν άκαρποι! Δύο χρόνια αγωνιζόταν ο Γενικός Γραμματέας Εξοπλισμών Ναύαρχος κ. Κυρ. Κυριακίδης, με τους συνεργάτες του να τον ξεμπλέξει. Ο ΒΕΝΙ, με τον τρόπο του στέρησε ανταλλακτικά από τις ΕΔ και την άμυνα την οποία πολύ εφρόντιζε.

Τα καλά παιδιά.
Δεν πρόλαβαν να αναλάβουν τα καθήκοντά τους οι δυο καλές κυρίες του Υπουργείου Δημοσίας Αταξίας και ΜΗ Προστασίας του Πολίτη, και τριάκοντα (30) Βουλευτές της ΝΔ υπέβαλαν επίκαιρη ερώτηση διεκτραγωδώντας την οικτρή κατάσταση προστασίας του πολίτη και αύξηση της εγκληματικότητας. Ζήτησαν άμεση λήψη μέτρων και ενίσχυση σε προσωπικό των Αστυνομικών Τμημάτων!
Μπράβο και καλά έκαναν. Πρόσθεσαν ότι για ν’ αυξηθούν τα διαθέσιμα όργανα παραιτούνται από τη φρουρά (2-3 αστυνομικούς ο καθένας) που τους έχει διατεθεί, επ’ ωφέλεια των πολιτών. Και πάλι μπράβο!
Το τελευταίο, βέβαια, περί διάθεσης των φρουρών τους είναι παραμύθι δικό μου. Αυτοί δεν δίνουν ουσιαστικά ένα παρά για την ασφάλεια των πολιτών προκειμένου να στερηθούν ανθρώπους που τους εξυπηρετούν παντού. Τα έχουμε πει. Ένας μάλιστα, των ΑΝΕΛΛ, όπως μου είπαν έχει δύο, τον έναν ως οδηγό τον υποχρεώνει να του ανοίγει την πόρτα πριν κατέλθει. Ελένη!

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016